Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 3.800 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία σε μία μέρα



Σε 3.800 κρούσματα του κορονοϊού ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές παραμένουν οκτώ, απολογισμός αμετάβλητος από την προηγουμένη.

Τα 1.154 κρούσματα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, κυρίως στην περιοχή Χάινσμπεργκ. Ακολουθούν η Βαυαρία και η Βάδη - Βυρτεμβέργη, ενώ πλέον όλα τα κρατίδια είναι αντιμέτωπα με κρούσματα της επιδημίας. Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν βουλευτές του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP): τους Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, Χάγκεν Ράινχολντ και Τόμας Σατελμπέργκερ. Ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, χωρίς ωστόσο να έχει κατονομαστεί.

Από την Δευτέρα τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη χώρα θα κλείσουν, όπως και τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κλαμπ, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τους συναυλιακούς χώρους, αναμένεται η κίνηση των πολιτών να περιοριστεί περαιτέρω. 

Η Γερουσία του Βερολίνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση – δημόσια ή ιδιωτική – με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα οι Εκκλησίες είτε να κλείσουν είτε να λειτουργήσουν με μικρό αριθμό ποιμνίου, καταγράφοντας μάλιστα τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των εκκλησιαζομένων.

Στη Βαυαρία θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά οι δημοτικές εκλογές, με περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου