Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Διατάξεις πλυντήριο για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος έφερε ο ποινικός κώδικας ΣΥΡΙΖΑ



Τα εγκλήματα σύριζα δεν έχουν τέλος ειδικά στο σύστημα δικαιοσύνης για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι. Ο νέος ποινικός κώδικας δημιούργησε στους πολίτες την αίσθηση πως οι ύποπτες διατάξεις προωθήθηκαν με στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα Συριζαίων ημετέρων και δίκιο έχουν.

Εκτός από τρομοκράτες και σκληρούς ποινικούς που ευνοούνται αφού τα κακουργήματα γίνονται πλημμελήματα, ο νέος ποινικός κώδικας έγκλημα της κυβέρνησης σύριζα, έφεραν και «διατάξεις - πλυντήριο» οι οποίες οδηγούν στο αρχείο υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Κανένας δεν άκουσε τους εισαγγελείς που έλεγαν όχι στον νέο ποινικό κώδικα έγκλημα, και κανένας δεν κάθισε να συζητήσει από τον σύριζα τους προβληματισμούς τους γιατί απλά το σχέδιο ήταν έτοιμο για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ημετέρων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε άμεσες αλλαγές για τις προβληματικές ρυθμίσεις έγκλημα σύριζα της δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας μπήκε στα δικαστήρια και υποχρέωσε τους ίδιους τους δικαστές να αναζητούν νομική φόρμουλα για να εμποδίσουν ανατροπές έγκλημα του σύριζα.

Το κακό όμως έχει γίνει και ο ευνοϊκότερος νόμος επιφέρει συνέπειες ακόμη και αν ίσχυσε για λίγες μόνο ημέρες, επηρεάζοντας καθοριστικά υποθέσεις καθώς πολλά αδικήματα από κακουργήματα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούνται σε παραγραφή.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου