Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η τελευταία απελπισμένη εμφάνιση Τσίπρα ως πρωθυπουργός με μπόλικο σανό



Έτοιμος από πάντα να εξαπατήσει και να τάξει χωρίς αναστολές εμφανίστηκε στην τελευταία του παράσταση ως πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Άρχισε την παροχολογία με το ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το ψηφισμένο μέτρο για τις περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 και έριξε την ευθύνη στο ΔΝΤ ότι το πέρασε σαν μέτρο και ότι ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το '19 μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Το πώς θα γίνει αυτό είπε ότι θα επαληθεύσουν τα στατιστικά στοιχεία το επόμενο διάστημα, και θα την εξηγήσουν στους ευρωπαίους εταίρους στην Κομισιόν, περί τα μέσα Οκτωβρίου, με τον προϋπολογισμό του 2019.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "ήδη διαφαίνεται ότι οι εταίροι μας αποδέχονται και είναι ευτυχείς για τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αλλά εμείς ταυτόχρονα θα τους εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό, πέρα από αχρείαστο δημοσιονομικά είναι και μη διαρθρωτικό αλλά και αντιαναπτυξιακό".

Μίλησε για ανάκτηση της εργασίας, κοινωνικό κράτος και εμβάθυνση της δημοκρατίας και αναλαμβάνει συγκεκριμένες και σαφείς δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα.

.Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ότι μέχρι τέλος του έτους θα νομοθετήσει τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα φτάσει έως και 50% για 1,2 εκ. χαμηλές περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά και η μείωση  θα γίνει σε δυο φάσεις, από 1/1/19 η πρώτη και από 1/20 η δεύτερη.

Ότι από 1/1/19, θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, εώς και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %, μείωση έως και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες. 

Δεσμεύτηκε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019, μετά από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Τον Οκτώβριο η κυβέρνηση του θα ξεκινήσει τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ότι από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, θα μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.

Ότι θα προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Θα κάνει 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, για να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Επιπλέον μίλησε για 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια σχολεία. 

Ότι από 1/1/19 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και για τις ανενεργές επιχειρήσεις.

ΘΑ επιδοτήσει το συνόλο των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, έως 25 ετών, σε βάθος διετίας 50% από 1/1/19 και 100% από 1/1/20.

Ότι από 1/1/21 θα προχωρήσει στην αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, με μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22% και του μικρού από 13% σε 12%. 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου