Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο Τόσκας κορόιδευε στην βουλή για μείωση της εγκληματικότητας αδιαφορώντας ότι 7 στους 10 πολίτες ανησυχούν



Ανησυχία για την αστυνόμευση εκφράζουν επτά στους δέκα πολίτες  σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ανάμεσα σε αυτούς και  περισσότεροι από τους μισούς που στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δεν εμπιστεύονται τον Νίκο Τόσκα και την πολιτική της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών.



Και ενώ παρουσιάζοταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσιάζει στα ύψη την ανασφάλεια των πολιτών από την εγκληματικότητα, και για το επίπεδο αστυνόμευσης, ο κ. Τόσκας εμφανίστηκε ψυχρός στην βουλή για να εξαπατήσει με νούμερα δήθεν μείωσης, πολίτες και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, η ερωτώσα βουλευτής της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα. «Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Υπάρχει όχι μόνο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη είναι ανοχύρωτη» ανέφερε.

Απαντώντας, στην κ. Κεφαλογιάννη ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως η εικόνα που περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 30% το 2018 σε σχέση με πέρσι. «Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018» .



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου