Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο ακροδεξιός πιστολέρο ρίχνει κατά μεταναστών στην Ιταλία



Την σοκαριστική στιγμή όπου ο ακροδεξιός Λούκα Τραΐνι ανοίγει πυρ κατά ανυποψίαστων μεταναστών στην πόλη Ματσεράτα της Ιταλίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή.

Στο βίντεο φαίνεται η μαύρη Alfa Romeo να σταματά μπροστά από κατάστημα και να πυροβολεί κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Όπως φαίνεται με το που πέφτει η πρώτη σφαίρα, τα θύματα αναζητούν για να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι Αφρικανοί μετανάστες.


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Τραϊνι, ο οποίος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, δεν δείχνει μετανιωμένος και φέρεται να κατέθεσε στους ανακριτές ότι αποφάσισε να πυροβολήσει τους μετανάστες όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ένας Νιγηριανός άνδρας είχε δολοφονήσει δεκαοκτάχρονη Ιταλίδα στην πόλη Ματσεράτα.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών χαρακτηρίζουν το ρατσιστικό αμόκ του Τραϊνι ως «πράξη παραφροσύνης».

Παράλληλα, ο δράστης έχει τατουάζ στο μέτωπο, που θυμίζει πολύ «στιλιζαρισμένο» αγκυλωτό σταυρό, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είχε διωχθεί από γυμναστήριο της περιοχής όπου διέμενε, λόγω των ακροδεξιών ιδεών του.

Στο σπίτι του Τραΐνι, ο οποίος ήταν υποψήφιος της Λέγκας του Βορρά, βρέθηκε το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου, αγκυλωτούς σταυρούς καθώς και άλλο ακροδεξιό υλικό.


Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου