Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Διέρρηξαν τον Άγιο Σάββα που είναι δίπλα στην ΓΑΔΑ και έκλεψαν πανάκριβα μηχανήματαΌπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ άγνωστοι διέρρηξαν σήμερα τα ξημερώματα το νοσοκομείο Άγιος Σάββας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Οι δράστες μετέφεραν τα ογκώδη, και ακριβά μηχανήματα που έκλεψαν και αποχώρησαν σαν κύριοι από το σημείο χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα και κάτω από την μύτη της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι δράστες διέρρηξαν την γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου, ενώ φαίνεται ότι είχαν πλήρη εικόνα του χώρου. Οι διαρρήκτες πήραν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και άλλα εξαρτήματα και έφυγαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, παρά τον όγκο των μηχανημάτων.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος. "Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξυνόπουλος, πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή συγκεκριμένων, πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία. Τα όργανα κοστίζουν περίπου 400.000 ευρώ, (σ.σ μόνο από το γαστρεντερολογικό) και είναι εξειδικευμένα τόνισε.

Τα ενδοσκόπια, εξήγησε, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν. Ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου δήλωσε ότι και κάμερες υπάρχουν και προσωπικό ασφαλείας, αλλά πιθανολόγησε ενδεχόμενο αντιπερισπασμού.

"Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκόμου σε κάποιον αγωγό" παρατήρησε. Ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η συλλογή οργάνων που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια να συγκεντρωθεί, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα. "Να δούμε ποσό κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό…" είπε.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου