Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ρίο




Μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε για ακόμη μια φορά λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, με αποτέλεσμα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας.

Ο Έλληνας αθλητής, με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200(!) στην εκτέλεση συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς, αγωνίστηκε δεύτερος και παρέμεινε πρώτος μέχρι τέλους καθώς ο βραζιλιάνος αθλητής και κύριος αντίπαλός του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία. 

Μετά την απονομή, ο μεγάλος μας Ολυμπιονίκης δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει: «Για μένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο εθνικός ύμνος και θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα». Ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, «έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι' αυτό και είχαμε προπονηθεί πολύ καλά. Θέλει πολλή δουλειά και λίγη τύχη», πρόσθεσε. 

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους.

Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)

Ταυτόχρονα με το χρυσό μετάλλιο, ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.

Είναι το δεύτερο χρυσό και το τρίτο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά από τα δύο της Άννας Κορακάκη. 



Πηγή : ethnos.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου