Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΣΕΒ: Η Ελλάδα έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και έχει κατρακυλήσει χαμηλά
«Απαξιωτικές οι εκφράσεις στην ανακοίνωση του Eurogroup», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος - Σε νέα υφεσιακή πορεία η οικονομία - Οι προτάσεις για το χρέος δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας - «Όταν απαιτείς σεβασμό από τους άλλους, πρέπει πρώτα να σέβεσαι τον εαυτό σου», τονίζει ο ΣΕΒ, αντιγράφοντας τον Σπινόζα

Ευθεία επίθεση και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΕΒ στο Εβδομαδιαίο Δελτίο του για την Ελληνική Οικονομία, καθώς κάνει λόγο για πλήρη απώλεια της αξιοπιστίας, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει πολύ χαμηλά!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «είναι σαφές ότι η χώρα έχει χάσει κάθε αξιοπιστία έναντι των εταίρων και δανειστών μας, με δεδομένη την μεταχείριση που μας επεφυλάχθηκε όσον αφορά στην εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, πριν εκταμιευθεί η δόση».

Παράλληλα ο ΣΕΒ ασκεί κριτική και για στις προτάσεις για το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της χώρας, ούτως ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. «Δυστυχώς οι προτάσεις ελάφρυνσης του χρέους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της χώρας μας, ώστε να αποκτήσει ένα σταθερό οικονομικό ορίζοντα για τα επόμενα χρόνια, αφού οι Ευρωπαίοι μετέθεσαν την οριστική λύση για το 2018, δηλ. μετά τις εθνικές εκλογές της Γερμανίας και της Γαλλίας», τονίζεται στην ανάλυση.

Και η κριτική του Συνδέσμου δεν σταματά εδώ, καθώς στο προοίμιό της ανάλυσής του τονίζει ότι «είναι κρίμα που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά»!, ενώ χαρακτηρίζει ως απαξιωτικές τις εκφράσεις που περιλαμβάνονται στη δήλωση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Είναι κρίμα που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά. Οι απαξιωτικές εκφράσεις που περιέχονται στη δήλωση του Eurogroup της 24-25/5/2016 καθώς και η δημιουργία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας μόνο θλιβερές σκέψεις μπορούν να προκαλέσουν, αφού, όπως λέει ο Σπινόζα «όταν απαιτείς σεβασμό από τους άλλους, πρέπει πρώτα να σέβεσαι τον εαυτό σου». Το μάθημα που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι τον τελευταίο χρόνο θα μας είναι χρήσιμο αν μας ωθήσει να κτίσουμε ξανά μια εθνική αυτοπεποίθηση και περηφάνια που θα μας βγάλει από το τέλμα της αδράνειας και της αναξιοπιστίας. Γιατί οι ΄Ελληνες αξίζουμε καλύτερη μοίρα και πρέπει όλοι μαζί, πολιτικοί και πολίτες, εργοδότες και εργαζόμενοι να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με ειλικρίνεια και συνέπεια. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο λαός ζούσε με ψέμματα κι αυταπάτες. Τώρα ο κόσμος θέλει δουλειές, αξιοπρέπεια, σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον του, που μόνο η σωστή εφαρμογή του προγράμματος και προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων μπορούν να εξασφαλίσουν. Και δεν επιτρέπεται να λέγονται φράσεις από επίσημα χείλη, όπως αυτές περί προθέσεων του ΣΕΒ να περικόψει τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, ή ότι τα βάρη να μετακυλισθούν στους «μενουμευρωπαίους» ή να γίνονται μελέτες περί του «χαμηλού κόστους» μιας αποδεδειγμένα αντιπαραγωγικής και αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.


Πηγή : newmoney.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου