Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εως 15 Ιουλίου οι φορολογικές δηλώσεις



Η χαμηλή ροή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει κατά 15 ημέρες την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών-λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχωρά σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016. Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν πως δεν θα παραταθεί η διαδικασία των υποβολών πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου.


Yπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία και πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα. Πρόστιμο 500 ευρώ, επιβάλλεται εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου