Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Εικόνες καταστροφής στην Ταϊβάν από τον φονικό σεισμό





Οι εικόνες της επόμενης ημέρας του φονικού σεισμού των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην πόλη Ταϊνάν, στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, μοιάζουν βγαλμένες από ταινία καταστροφής.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέρρευσε πολυκατοικία 16 ορόφων, οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 378, ενώ περισσότεροι από 450 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος δέκα μηνών, διευκρίνισε ο Λιν Κουάν-τσενγκ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην πόλη κατέρρευσαν τέσσερα κτίρια, ωστόσο οι έρευνες επικεντρώνονται στην πολυκατοικία, όπου διέμεναν 222 άνθρωποι.

Ο Εγκέλαδος βρήκε στον ύπνο τους κατοίκους, καθώς χτύπησε στις 4.00 τα ξημερώματα. Μπαίνοντας στα διαμερίσματα από τα παράθυρα ή ό,τι έμεινε απ' αυτά, χωρίς ανάσα, οι 1.200 διασώστες και πυροσβέστες αναζητούν ένα σημάδι ζωής στα χαλάσματα.

Φοβούνται ότι δεκάδες ακόμη άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στα ερείπια του πολυόροφου κτιρίου, ενώ συνεχώς ανασύρουν από τα χαλάσματα μικρά παιδιά και ανθρώπους με τις πιτζάμες τους.

Από άλλη, 7όροφη πολυκατοικία, που επίσης κατέρρευσε τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.


Πηγή : megatv


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου