Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

CNN: Κατά 20% η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ


Η αποτυχία και στη δεύτερη ψηφοφορία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τα βασικά θέματα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, το οποίο επικαλείται ειδικούς που αναφέρουν πως τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστικά ούτε υπεύθυνα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αποτυχία της Βουλής να εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά των ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως αναφέρεται οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του προγράμματος διάσωσης με τους δανειστές.

Σημειώνουν επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά τα σχέδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Έλληνες που έχουν υποφέρει τρομερά τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, επικαλούνται και δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου κ. Holger Schmieding o οποίος σημειώνει πως υπάρχει ένας κίνδυνος κατά 20% να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου