Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γιατι υποδέχθηκε τον Νταβούτογλου ο Κικίλιας



Μια «έκπληξη» που σχολιάστηκε πολύ περίμενε τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου με το που προσγειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Αθήνα.
Αντί για τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όπως προβλέπει συνήθως το πρωτόκολλο σε περιπτώσεις υποδοχής πρωθυπουργού ξένης χώρας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας υποδοχής ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.
Μπορεί ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης να μην ανήκει στους πρώτους τη τάξει υπουργούς αλλά η επιλογή του προσώπου του κ. Κικίλια να είναι αυτός που θα έβλεπε πρώτον από την ελληνική κυβέρνηση ο Τούρκος πρωθυπουργός, μολονότι συμβολική προκειμένου να δώσει ένα στίγμα για τη στάση της Ελλάδας μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, δεν ήταν καθόλου άστοχη.
Κι αυτό γιατί ο κ. Κικίλιας με τις διεθνείς έπαφες που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα στα ταξίδια του σε ΗΠΑ, αρχικά, και Ισραήλ, στη συνέχεια, όπου είχε επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες έχει καθαρή εικόνα για ό,τι συμβαίνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την περίοδο της έντασης που τις διέπουν το τελευταίο διάστημα λόγω των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου