Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς κατά Τσίπρα με αφορμή τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών


Δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αναφορές Σκουρλέτη

Της Βίκυς Σαμαρά

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τεκμηριώσει τις καταγγελίες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Μία κίνηση που σηματοδοτεί την όξυνση της πόλωσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και προοιωνίζει τέσσερις μήνες σκληρής αντιπαράθεσης.
Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, η οποία διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες με στόχο τη διασφάλιση προεδρικής πλειοψηφίας, ο κ.Σαμαράς προέβη σε δήλωση.
“Χαιρετίζω την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών”, δήλωσε καταρχήν ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι μόλις την Παρασκευή είχε καταγγείλει τον κ.Τσίπρα στη Βουλή, για “πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.”
“Καλώ τον κ.Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Οι αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν την πρόταση της δικομματικής για την Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν προβληματίσει έντονα το Μαξίμου. Και αυτό καθώς υπάρχει ο φόβος στιγματισμού όσων μελών του Κοινοβουλίου θελήσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση το Φεβρουάριο και καθώς άλλωστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια απώλειας έστω και μίας πιθανής ψήφου στην προσπάθεια συγκέντρωσης των 180 βουλευτών, η οποία όπως έδειξε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής είναι εξαιρετικά δύσκολη.
ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να αρωγός της δικαιοσύνης
Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωσε, ζητώντας άπλετο φως.
"Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Δήλωση Καμμένου την Τρίτη
Παρέμβαση αναμένεται και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς όπως ανακοίνωσε το κόμμα, ο πρόεδρός του, Πάνος Καμμένος θα κάνει δηλώσεις "σχετικά με το σοβαρό θέμα των καταγγελιών για σχεδιαζόμενο χρηματισμό βουλευτών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ έχουν πει κεντρικά οτι θα καταψηφίσουν στην Προεδρική Εκλογή, ανεξαρτήτως προσώπου, όμως η στάση του κόμματος, έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών.

Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου