Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Αγανάκτηση πολιτών και αυτοδιοίκησης για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις


Από απόσταση, και κυρίως στην αρχή και στο τέλος της, παρακολούθησαν και φέτος οι Θεσσαλονικείς τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία. Επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ αποκλεισμένη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι σε μεγάλη απόσταση η εξέδρα των επισήμων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Την στρατιωτική παρέλαση σήμερα θα παρακολουθήσει  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Στις 10.30 σήμερα θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στις παρελάσεις που θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου σε ορισμένους περιφερειακούς Δήμους δεν θα τοποθετηθούν εξέδρες επισήμων, όπως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Η απόφαση της αστυνομίας για τα μέτρα ασφαλείας ακόμα μία χρονιά δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να δουν τα παιδιά τους. Εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είπε : "Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας; Γίνονται που γίνονται, αν δεν τις βλέπει ο κόσμος, τι νόημα έχει;" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

"Υπερβολικά" και "απαράδεκτα" χαρακτήρισε τα μέτρα ασφαλείας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "τόσο τη χθεσινή ημέρα κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και σήμερα κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου