Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Στην εισαγγελέα μετά την προθεσμία την οποία είχε ζητήσει ο δήμαρχος Χαλανδρίου για την άρνηση αξιολόγησης των υπαλλήλων



Κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικημάτων, έδωσε στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη παράδοση εκ μέρους δημάρχων στοιχείων για την αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος. Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων, ο δήμαρχος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, δήλωσε πως «πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Η έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη και έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Η έρευνα ξεκίνησ μετά στα τοιχεία που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές- επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου