Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Νεκρός ο αρχηγός του ISIS στη Συρία


Την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου από το πρωί της Κυριακής επιβεβαίωσε επίσημα λίγες ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Με διάγγελμά του, δήλωσε πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στη Συρία, τη νύχτα του Σαββάτου.

"Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος και τώρα έφυγε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην επίσημη δήλωσή του.

"Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου κλαψούριζε, έκλαιγε και φώναζε. Πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς άνδρες. Έφτασε στο τέλος του τούνελ, ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία ανήλικα παιδιά του, που ήταν μαζί του στο τούνελ", είπε ο Τραμπ.

Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του, το σώμα του, όπως είπε ο Τραμπ, διαμελίστηκε από την έκρηξη, ωστόσο τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν μετά, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για εκείνον.

"Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του", σημείωσε,
"Ο Μπαγκντάντι και οι χαμένοι που δούλευαν γι'αυτόν και ήταν χαμένοι, δεν είχαν ιδέα σε τι εμπλέκονταν. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν φοβισμένα σκυλιά, σε κάποιες σκληροπυρηνικοί δολοφόνοι, που σκόνωσαν πολλούς ανθρώπους".




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου