Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Η Ν.Δ. για το σκάνδαλο με την «υποτροφία» του γιου του αναπληρωτή υπουργού παιδείας κ. ΦωτάκηΣύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας του Σύριζα Κώστας Φωτάκης, έδωσε υποτροφία στον υιό του από τον κρατικό φορέα ΕΛΙΔΕΚ για την καινοτομία. Η υποτροφία είναι 27.000€ και το ίδρυμα το δημιούργησε με νόμο ο ίδιος ο υπουργός Φωτάκης την ίδια χρονιά που πήρε την υποτροφία ο υιός του δηλαδή το 2017.

Δήλωση Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν.Δ. κ. Μ. Αντωνίου Για την «υποτροφία» του γιου του υπουργού κ. Φωτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό και εμπνευστή του ιδρύματος, κ. Κώστα Φωτάκη, ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα μόνο και μόνο  για να κατευθύνει τις χρηματοδοτήσεις σε “ημετέρους”.

Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι ο γιος του κ. Φωτάκη  έλαβε “υποτροφία” από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η φράση θα έπρεπε να είναι: “πατέρας Φωτάκης κερνάει, γιος Φωτάκης πίνει…”.

Όσο για την “ανεξαρτησία” του ΕΛΙΔΕΚ που επικαλείται ο υπουργός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του στη Βουλή τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τις χρηματοδοτήσεις, ακόμη και για την παραίτηση του πρώην Προέδρου του ΕΛΙΔΕΚ. Οψόμεθα…»
Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου