Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σε απόγνωση το Μαξίμου έκανε το άσπρο-μαύρο σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ



Με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο προσπάθησε πάρα πολύ ώστε να φέρει τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη στα μέτρα του και με αυθαίρετα συμπεράσματα το μόνο που κατάφερε είναι να  αποδείξει ότι τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ τους κυβερνώντες που βλέπουν από την άλλη πλευρά να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση.


Ξεκινώντας λοιπόν το Μαξίμου ανάφερε χωρίς να στηρίζεται αυτό πουθενά ότι «Xωρίς να πιεστεί ο κ Μητσοτάκης ομολόγησε από μόνος του ότι σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας».

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς στην συνέχεια τόνισε: «Ο κ Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Είπε ότι σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.

Ότι θέλει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020. Να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

Ομολόγησε ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα. Ούτε να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.

Μάλλον στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του. Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19.

Οι αναποφάσιστοι πολίτες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη πρέπει να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει. Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου