Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ο Λουκουμάκης έγινε… viral: Παγκόσμια συγκίνηση για τον σκύλο που βρέθηκε σε φούρνο και επιβίωσε από την πυρκαγιά



Η ιστορία του σκύλου που σώθηκε ως εκ θαύματος από την πυρκαγιά στο Μάτι και εντοπίστηκε μέσα σε χτιστό φούρνο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του Reuters.

«Κοιτάξτε τι βρήκα. Κοιτάξτε. Πού είσαι; Έ, γλυκούλη μου. Έλα, γεια σου, γεια σου. Τι καλό που είσαι», λέει η Άρτεμις στο σκυλάκι, που δε σταματάει να της δίνει φιλιά όταν τον εντοπίζει στο φούρνο.

Ο σκύλος ονομάστηκε Λουκουμάκης και η Άρτεμης δηλώνει στο Reuters:«Έκλαιγα πάρα πολύ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, γιατί το να βρίσκεις σε ένα τόσο νεκρό τοπίο, που τα πάντα δίπλα σου είναι νεκρά, κάτι τόσο ζωντανό και βλέπεις ότι έχει ελπίδα μέσα του. Δηλαδή αυτό το σκυλί λες δεν γίνεται να σώθηκε».


Με το τρίχωμα καμένο, αναμαλλιασμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος και με ένα μικρό έγκαυμα, ο Λουκουμάκης βρέθηκε μέσα στο φούρνο και αρχικά ήταν διστακτικός και επιθετικός.

«Σε κάθε κίνηση αντιδρούσε με γρύλισμα, με δάγκωμα. Του πρόσφερα φαγητό και μου δάγκωνε το χέρι», λέει η Ντιάνα Τοπαλή. «Κάηκαν ακόμα και οι βλεφαρίδες του. Απορώ πως επέζησε», λέει η Ντιάνα.


Μετά από πολλές ώρες ύπνου και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο οποίος του χορήγησε σιρόπια για το αναπνευστικό και τον κούρεψε, ο Λουκουμάκης άλλαξε όψη κι είχε διάθεση για παιχνίδι.



Ο Λουκουμάκης πιστεύεται πως ήταν ένα από τα αδέσποτα στο Μάτι και υπολογίζεται πως είναι περίπου 4,5 ετών. Θα μείνει με την Ντιάνα μέχρι να βρεθεί οικογένεια που θα τον υιοθετήσει.


Το σημείο όπου βρέθηκε ο Λουκουμάκης


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου