Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΠΑΜΑΚ : Πώς βλέπουν οι Έλληνες το δημοκρατικό πολίτευμα στην χώρα




Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Dukakis Center for Public and Humanitarian Services, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» μόλις το 37% των πολιτών θεωρεί στην Ελλάδα την Δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα.

Ανησυχητικά τα δείγματα της έρευνας διότι δείχνουν ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο πολίτης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει του Έλληνες κυνικούς.

Το 47% θεωρεί πως τον εκφράζει η άποψη «δημοκρατία έχουμε μόνο στο όνομα και όχι στην ουσία», σοκ είναι το δείγμα ότι το 18% θα προτιμούσε «λιγότερη δημοκρατία και περισσότερη ευημερία» και μόνο το 37% των Ελλήνων συμφωνεί πως η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, παρά τα προβλήματα.

Το 61,5% των νέων ηλικίας 18-34 θεωρούν ότι δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτή η απογοήτευση των νέων ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν «Όχι» στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού ήταν κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το 45% των Ελλήνων θεωρεί πως δεν έχει νόημα η συμμετοχή στις εκλογές, καθώς «γίνεται ό,τι θέλουν οι ξένοι»

Μόνο το 52% των πολιτών έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνομία, χαμηλότερο το ποσοστό 44% που έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές και το 28,5% των πολιτών έχουν οργή για τους βουλευτές και το 25% για τους πρώην πρωθυπουργούς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου