Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Με 54 σφαίρες καλάσνικοφ γαζώθηκε την ισραηλινή πρεσβεία



Οι ένοπλοι απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Πενήντα-τέσσερις (54) κάλυκες έχει συλλέξει η Αστυνομία από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κατά της ισραηλινής πρεσβείας στο Παλαιό Ψυχικό, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:00 ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν πέντε και επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα που προηγούνταν ενός αυτοκίνητου, το οποίο είχε κάλυψη ενός ακόμη ΙΧ.

Οι ένοπλοι, αφού «γάζωσαν» το κτήριο της πρεσβείας με «καλάσνικοφ», απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Με δεδομένο τον αριθμό από καλύκων που έχουν βρεθεί, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες είτε χρησιμοποίησαν περισσότερα από ένα «καλάσνικοφ» είτε άλλαξαν γεμιστήρα.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν και τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που είναι εγκατεστημένες στην πρεσβεία αλλά και σε κοντινά καταστήματα.

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ενώ είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2013, είχε γίνει επίθεση με «καλάσνικοφ» στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου