Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Διοργανώθηκε ημερίδα, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία»

 



Πραγματοποιήθηκε ημερίδα, που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες (27-09-2024) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία», που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν κατά την έναρξή της, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, ο Βουλευτής Ν. Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κα. Κατερίνα Στρατάκη.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την ημερίδα και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών πατέρας Ιωακείμ, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Ιωάννης Καλτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Ιωάννης Χατζηκωνσταντής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης.



Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν οι παρακάτω:

Υπαστυνόμος Α΄ Τρικαλοπούλου Ευαγγελία, Προϊστάμενη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου,

Απορέλλη Αλίκη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Προϊστάμενη του Γραφείου Πολιτικού Προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και

Αστυνόμος Α΄ (Υ.Γ.) Μπούζουκα Ελένη, Ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους τοπικών φορέων και υπηρεσιών, ενώ ακολούθησε ανοιχτή διαδραστική συζήτηση με το κοινό, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, αλλά και να εκφράσουν απόψεις και προβληματισμούς τους αναφορικά με το σοβαρό και επίκαιρο φαινόμενο της «Ενδοοικογενειακής Βίας».

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα, πρόκειται να προβεί σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις, συνεργαζόμενη με συναρμόδιους φορείς, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου