Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ανθελληνική πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση υπέρ του Τούρκικου Προξενίου

 


Ανθελληνική πρόκληση απο τον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει θέση υπέρ του Τουρκικού Προξενίου και των προκλήσεων της Άγκυρας.

Μέχρι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη κατήγγειλαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα παιχνίδια που παίζει με την Τουρκία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις υπέρ του Τούρκικου Προξενείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να σταθεί ακόμα μία φορά δίπλα στους Τούρκους και στους μουσουλμάνους βουλευτές του και κατά της χώρας του.

Δέν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανθέλληνες και πρόθυμοι υπάλληλοι κάθε εχθρού της πατρίδας.



Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή που εξέλεξε στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, έπειτα και από τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου υποψήφιου από το τουρκικό προξενείο.

Μάλιστα, ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε και στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, λέγοντας ότι και αυτός καθοδηγείται από το τουρκικό προξενείο.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δύο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα.

Το ερώτημα επομένως αφορά τον ίδιο και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δυο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του; Και προφανώς το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές.

Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες. Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».





Ζητάει ο απατεώνας Τσίπρας ανέφικτη κοστολόγηση του προγράμματος απάτη 15 ημέρες πριν τις εκλογές

 


Άλλη μία απόδειξη του πόσο αμετανόητος απατεώνας είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Εδώ και ενάμιση μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του ζητούσε επίμονα να πάει το πρόγραμμα απάτη για κοστολόγηση, και αυτός έλεγε ότι είναι υποτιμητικό για ένα αποδεδειγμένα απατεώνα να πάει να ξεφτιλιστεί.

Τώρα, και αφού είναι σίγουρος ότι δεν φτάνει ο χρόνος για να αποκαλυφθεί το πρόγραμμα απάτη, κάνει τον πονηρό και ζητά κοστολόγηση της απάτης που έστησε εξαπατώντας τον κόσμο.






Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοικτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ Συριζαίου υποψηφίου

 



Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σαφώς για ανοικτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» αναφέρει επί λέξει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι΄αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού».



Αναλυτικά η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσου

«Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ.

Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους»».

Υπενθυμίζεται ότι η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια στον χάρτη που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια ήρθε ο μουσουλμάνος Οζγκιούρ Φερχάτ του ΣΥΡΙΖΑ με 12.208 σταυρούς.

Ο εν λόγω υποψήφιος μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές είχε υιοθετήσει την προπαγάνδα της Άγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org είχε δηλώσει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.




Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο τώρα και η Βρετανία σχεδιάζει να υιοθετήσει το μέτρο του «Καλαθιού του Νοικοκυριού»

 


Η επιτυχής εφαρμογή  του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» στη χώρα μας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η συμβολή που έχει στη συγκράτηση και αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, αποτέλεσε ένα θετικό παράδειγμα δράσης που και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξέτασαν και έσπευσαν να υιοθετήσουν.

  • Έτσι τη δική της έκδοση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» φαίνεται πως σχεδιάζει τώρα και η Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η Ντάουνινγκ Στριτ επεξεργάζεται σχέδιο με βάση το οποίο σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων θα διαθέτουν κάποια βασικά αγαθά ευρείας κατανάλωσης, όπως το ψωμί και το γάλα, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Η συμμετοχή των εμπόρων θα είναι οικειοθελής και δεν θα επιβληθούν πλαφόν στις τιμές από την πλευρά του κράτους.
  • Πρόκειται για την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που εξετάζει ή υιοθετεί μέτρα περιστολής της ακρίβειας με βάση το ελληνικό παράδειγμα, μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης λοιδόρησαν κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εξωγενών πληθωριστικών πιέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με το «Καλάθι», και σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα διαθέτει το πρόσθετο εργαλείο του e-καταναλωτή. Μέσω της υπηρεσίας αυτής πολίτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν ηλεκτρονικά ποια προϊόντα έχει εντάξει κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και να συγκρίνουν τιμές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύονται ο ανταγωνισμός στην αγορά και η διαφάνεια στην τιμολόγηση, προς όφελος των νοικοκυριών.
 



Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς υγειονομική περίθαλψη

 


Ο  ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Πόπης Τσαπανίδου συνέχισε τα fake news επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι μένουν χωρίς περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ. Επαναλαμβάνουμε ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι  όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, λόγω χρεών, δεν μένουν ακάλυπτοι. Εξακολουθούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε συνταγογράφηση, πλήρη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας του Ε.Σ.Υ.. Δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

  • Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2022, ψήφισε την ευνοϊκή ρύθμιση της Κυβέρνησης για την χορήγηση ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών. Η ρύθμιση προέβλεπε παράταση τριών μηνών (έως τέλη Μαΐου) και ελάχιστη χαμηλή εξόφληση οφειλών- όχι του συνόλου των οφειλών-  προκειμένου να εξασφαλιστεί ασφαλιστική ικανότητα.
  • Ακριβώς το ίδιο μέτρο  ανανεώθηκε και φέτος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή απείχε -για άλλους λόγους-  από τη Βουλή δεν το ψήφισε. Να ξαναθυμίσουμε ότι η προηγούμενη ρύθμιση που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ αυστηρότερη καθώς προέβλεπε πλήρη και όχι μερική εξόφληση οφειλών.


Δραστική μείωση της νεανικής ανεργίας στη χώρα μας, την προηγούμενη 4ετία


 

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενα στοιχεία της Eurostat σχετικά με τη νεανική ανεργία στην Ευρώπη, κάνουν λόγο για δήθεν κατάρρευση του «αφηγήματος» Μητσοτάκη. Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα παραμένει υψηλή, ουδείς το αρνείται, όμως η αλήθεια είναι πως χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε δραστικά την προηγούμενη τετραετία.

  • Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, το ποσοστό των ανέργων νέων 15 έως 24 ετών διαμορφώθηκε στο 24,2% τον φετινό Μάρτιο, μειωμένο κατά 14 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τον τελευταίο πλήρη μήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (38,2%).
  • Χάρη στη σταθερή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα όσον αφορά τη νεανική ανεργία, «πρωταθλήτρια» ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον η Ισπανία, η χώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ως υπόδειγμα φιλολαϊκών πολιτικών. Το ποσοστό των νέων που αναζητούν αλλά δεν βρίσκουν εργασία στην ιβηρική χώρα μετρήθηκε στο 29,5% τον Μάρτιο και παραμένει «κολλημένο» στη ζώνη του 30% από το Καλοκαίρι του 2021.

Η δραστική μείωση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια:

  • Ήταν αποτέλεσμα του πλέγματος πολιτικών που στήριξαν την εργασία και τις επενδύσεις, καθώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέθεσε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για την προστασία της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές  και τα φορολογικά βάρη σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ο αριθμός των απασχολούμενων ξεπερνά πλέον σταθερά τα 4 εκατομμύρια ενώ τον Μάρτιο η ανεργία υποχώρησε κάτω από το 11%.
  • Είναι όμως αποτέλεσμα και στοχευμένων πολιτικών για την τόνωση της συμμετοχής των νέων στην αγορά εργασίας, όπως το «Πρώτο Ένσημο» για τη διευκόλυνση πρόσληψης νέων χωρίς προϋπηρεσία, η προσέλκυση επενδύσεων σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία διετία ώστε να δημιουργούνται καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, η αύξηση της εξωστρέφειας των δημόσιων πανεπιστημίων, χάρη σε συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα του εξωτερικού και η καλύτερη σύνδεση των σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς.


Συγκροτημένο και κοστολογημένο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

 


Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν τα 83 δισ. ευρώ  και αν ποτέ εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν  σε νέο μνημόνιο, αλλά και προς το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που είναι γεμάτο ασάφειες και αοριστίες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε συγκροτημένο και κοστολογημένο  πρόγραμμα σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συνολικό κόστος των μέτρων που προβλέπονται ανέρχεται σε 9,1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. ευρώ το 2024, 2 δισ. ευρώ το 2025, 2,5 δισ. ευρώ το 2026 και 3,3 δισ. ευρώ το 2027). Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Την αύξηση των συντάξεων κάθε έτος με βάση το Α.Ε.Π. και τον πληθωρισμό (που υπολογίζεται σε 450 εκατ. το πρώτο έτος και βαίνει αυξανόμενο, ώστε να φτάσει σωρευτικά τα 800 εκατ. ευρώ το 2025, το 1,1 δισ. ευρώ το 2026 και 1,5 δισ. ευρώ το 2027).
  • Την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου του 2024  (κατά 500 εκατ. ευρώ).
  • Την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων (κατά 95 εκατ. ευρώ) που ισχύει ήδη.
  • Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (κόστος 77 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Την αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (κόστος 49 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (κόστος 89 εκατ. ευρώ το 2025, 222 εκατ. ευρώ το 2026 και 443 εκατ. ευρώ το 2027).
  • Τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (με κόστος 230 εκατ. ευρώ το 2025 και 2026 και 509 εκατ. το 2027).
  • Την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες (με κόστος 40 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Τη μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη (με κόστος 38 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Το youth pass για τους νέους που ενηλικιώνονται (με κόστος 30 εκατ. ευρώ ετησίως).
  • Τη μείωση ΕΝΦΙΑ 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές (με κόστος περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως).

Αυτός είναι και ο υπολογιζόμενος δημοσιονομικός χώρος που έχουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και σε αυτό ανταποκρίνεται η Νέα Δημοκρατία.




Μπογδάνος - Εμφιετζόγλου έβαλαν το σήμα του Δημοκρατικού Στρατού προσκείμενου στο ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου

 


Μία γραφιστική «γκάφα» ήταν αρκετή για να γελάσει κόσμος με την ανακοίνωση του «Πατριωτικού Συνασπισμού» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα ο Μπογδάνος ανήρτησε πως τα κόμματα που εντάχθηκαν στον «Πατριωτικό Συνασπισμό» έγιναν 12 συνοδεύοντας το εν λόγω Tweet με σχετική φωτογραφία η οποία ωστόσο προκάλεσε την προσοχή των παρατηρητικών στα social media. Το ένα από τα κόμματα είχε σύμβολο που παρέπεμπε στον... ΔΣΕ, δηλαδή τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος ο οποίος ήταν προσκείμενος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου (1946–1949).




Νέο φιάσκο Τσίπρα στο Χαϊδάρι μερικά άτομα πάνω στο πεζοδρόμιο

 


Περισσότεροι ήταν οι καμεραμάν και οι φωτογράφοι, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερνα να μαζευτούν, αφού ούτε περαστικοί δεν στάθηκαν.

Ψάχνει κόσμο να εξαπατήσει και δεν βρίσκει ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί τον πήραν χαμπάρι και τον απαξιώνουν αφού ούτε από δίπλα του δεν περνάνε.

Ίδιο υποτονικό κλίμα, ακόμα λιγότερος κόσμος για τις συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ότι είναι τελειωμένος πολιτικά και κάνει μεγάλο κακό στην ΣΥΡΙΖΑ η παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος, και φυσικά όλης της ομάδας του.

Ούτε στελέχη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν τα κενά, και αναγκαστικά το κενό το γεμίζουν οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ.

Το Χαιδάρι είναι αποκαλυπτικό για την απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα απο τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.






Ο Τσίπρας να πει πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία

 



Απάντηση στον φαιδρό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα για την κοστολόγηση των προγραμμάτων, δίνει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος και τον καλεί να καταθέσει επισήμως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα δημοσιονομικά μέτρα, και να πει πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία, ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.


Απάντηση στον Τσίπρα από τον Άκη Σκέρτσο :

«Πρόεδρε έλα με φόρους»!

Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση μιας κάλπης ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει την ανάγκη να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του -πέρα από το οικονομικό του επιτελείο- και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή οποιονδήποτε αρμόδιο κρατικό φορέα επιθυμεί, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει.

Θα ήταν ευχής έργον να καταθέσει και επισήμως το πρόγραμμά του με όλα τα δημοσιονομικά μέτρα σε κάθε λεπτομέρεια στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ώστε να ποσοτικοποιηθούν εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παρακαλούμε, όμως, σε αυτή τη διαδικασία να μην ξεχάσει να καταθέσει το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόσθεσε μετά την ποσοτικοποίηση που έκανε στη ΔΕΘ, όπως και των αυξήσεων των δαπανών που προτείνει στην Υγεία και στην Παιδεία. Και το πιο σημαντικό, να καταθέσει και τις αυξήσεις φόρων που προτείνει σε κάθε τους λεπτομέρεια.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας περιλαμβάνει στο βασικό σενάριο, το κόστος της αύξησης των συντάξεων κάθε έτος με βάση το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό (που υπολογίζεται σε 450 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος και βαίνει αυξανόμενο, ώστε να φτάσει σωρευτικά τα 800 εκατ. ευρώ το 2025, το 1,1 δισ. ευρώ το 2026 και 1,5 δισ. ευρώ το 2027), καθώς και την εξαγγελθείσα από τη ΔΕΘ, αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2024 (κατά 500 εκατ. ευρώ), όπως και την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων (κατά 95 εκατ. ευρώ) που ισχύει από τον Μάιο.

Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, επίσης, γίνεται ρητή αναφορά για τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, ύψους 0,1% του ΑΕΠ το 2024 και 0,3% του ΑΕΠ το 2025 και το 2026, που καλύπτονται από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο. Αυτά περιλαμβάνουν αναλυτικά την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (κόστος 77 εκατ. ευρώ ετησίως), την αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (κόστος 49 εκατ. ευρώ ετησίως), τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (κόστος 89 εκατ. ευρώ το 2025, 222 εκατ. ευρώ το 2026 και 443 εκατ. ευρώ το 2027), τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (με κόστος 230 εκατ. ευρώ το 2025 και 2026 και 509 εκατ. το 2027), την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες (με κόστος 40 εκατ. ευρώ ετησίως), τη μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων Ε.Κ.Α.Σ. από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη (με κόστος 38 εκατ. ευρώ ετησίως), το youth pass για τους νέους που ενηλικιώνονται (με κόστος 30 εκατ. ευρώ ετησίως) και τη μείωση ΕΝΦΙΑ 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές (με κόστος περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως).

Το συνολικό κόστος των ανωτέρω μέτρων ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ το 2024, 2 δισ. ευρώ το 2025, 2,5 δισ. ευρώ το 2026 και 3,3 δισ. ευρώ το 2027. Αυτός είναι και ο υπολογιζόμενος δημοσιονομικός χώρος που έχουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας.

Παρακαλούμε συνεπώς τον Κ. Τσίπρα να μας πει πού θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία, ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας.

Και αν έχει οποιαδήποτε απορία για την ποσοτικοποίηση κάποιων από τα μέτρα μας, ας μας το επισημάνει και ευχαρίστως θα ζητήσουμε να πιστοποιηθεί εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στο μεσοδιάστημα εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την Ελλάδα του μέλλοντος, για υψηλότερους μισθούς, περισσότερες επενδύσεις, χαμηλότερους φόρους, καλύτερα νοσοκομεία, περισσότερο ψηφιακό κράτος, καλύτερο περιβάλλον, ισχυρή άμυνα και μεγαλύτερη ασφάλεια στα σύνορα και τις πόλεις μας.



Συνεχίζει να εξαπατά τους νέους ο Τσίπρας δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών


 

Με μία ανεπανάληπτη απάτη, που μόνο ένας έμπειρος, στυγνός, και αδίστακτος απατεώνας μπορούσε να στήσει, ο Αλέξης Τσίπρας πριν τις εκλογές τρομοκρατούσε τους νέους, και τους έταζε πώς εάν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα μπούν χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια για να αποκτήσουν την δικιά του "μόρφωση".

Επειδή οι νέοι θέλουν να έχουν μέλλον, γύρισαν την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα ξέροντας ότι είναι είναι απατεώνας και παθολογικά ψεύτης.

Παρά το χαστούκι που έφαγε ο Τσίπρας απο την νεολαία, συνεχίζει να εξαπατά ασύστολα και σε περιοδείες του λέει ο αδίστακτος ψεύτης :

«Χθες ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ξεκίνησαν με τις εξετάσεις στα ΕΠΑΛ. Κάποτε είχε έρθει στη Δυτική Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης και είπε για τα παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές ότι ‘εσείς είστε ψυκτικοί’. Χθες 1 στα 5 παιδιά δεν πήγε να δώσει εξετάσεις. Μας προβληματίζει αυτό το νούμερο; Γιατί; Γιατί οι οικογένειές τους δεν μπορούν να βαστάξουν το οικονομικό άχθος, να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να σπουδάσουν. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία τους γνωρίζει ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής της κυρίας Κεραμέως, ούτως ή άλλως τους βάζει φραγμούς και δεν μπορούν να περάσουν. Αλλά κι αν περάσουν γνωρίζουν τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες».

Και συνεχίζει τα εξαπατά λέγοντας «εμείς είχαμε θεσμοθετήσει τα διετή προγράμματα σπουδών με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ στα πανεπιστήμια, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά αυτά να πάρουν κατάρτιση και εξειδίκευση που θα τους βοηθήσουν να βρουν θέση στην αγορά εργασίας. Το κατάργησε ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως. Άρα πρέπει να μιλήσουμε για το τι θα έρθει αύριο, αν δεν στηρίξουμε στην κάλπη ένα πρόγραμμα που θα δώσει προοπτική στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και στη δυνατότητά τους να σπουδάσουν».

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ένας αμετανόητος και αδίστακτος απατεώνας.