Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα


 

Κρίμα για τον ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του, έμπλεξε με τον Ανδρουλάκη και την παρέα του και τραβάει την κατηφόρα αλλά ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα και ποιος θα βάλει τον μεγαλύτερο φόρο!!

Για μία ακόμα «ψευδή είδηση» κατηγορεί η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα που διακατέχει» τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σκέρτσος αποδόμησε 10 fake news της αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες μετά, ο κ. Μάντζος αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ. Ενημερώνουμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη "σοβαρή" αντιπολίτευση!», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΔ: Λυπούμαστε που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στα fake news

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Στις 30/12/2022 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή υπολογίστηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022. Για του λόγου το αληθές, το ποσό αυτό περιλαμβάνεται ως εισπραχθέν έσοδο για το 2022 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας 2023-2026 που έχει καταθέσει η χώρα μας στην ΕΕ, στη σελ. 20, γραμμή 12, υπό τον τίτλο ''price cap mechanism and levy on electricity producers windfall profits'' (επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο). Λυπούμαστε πραγματικά που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news!

»Όσο για την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών, επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο που φρενάρει την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά, αντί να τη διευκολύνει, όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μιλάμε για έναν φόρο που απέδιδε μόλις 26 εκατ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως σημαντικό αντικίνητρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεών σε χρήμα προς τους νέους στο ξεκίνημα της ζωής τους».



Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Δημητρά - Κακουργήματα και στις ΜΚΟ που διαχειρίζεται

 


Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως «εθνικός μηνυτής», εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων ποινικών κακουργηματικής φύσεως αδικημάτων.

Ήδη διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει (τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες, κ.λπ.).

Σχετική έρευνα είχε διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. 

Στην συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.

Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς. Κατά το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσεως.

Ο Παναγιώτης Δημητράς κατά διαστήματα έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα, ισχυριζόμενος, ότι πρόκειται για ρατσιστές, ομοφοβικού και άλλα και αυτό για να μην τον αποκαλύψουν.





Πάλι αδιάβαστος ο Αλέξης Τσίπρας που δεν ήξερε την διαφορά Βαβέλ - Βαβυλωνία

 


Ο "μορφωμένος" Αλέξης Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο Star, αναφερόμενος στα αίτια της εκλογικής συντριβής : «ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια του αποτελέσματος σ’ εμάς. Στον τρόπο που διαδώσαμε το μήνυμά μας, στον τρόπο που επικοινωνήσαμε το μήνυμά μας, στην, πολλές φορές, εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπαν άστοχες δηλώσεις στελεχών μας, στην εικόνα μας και στον στρατηγικό εγκλωβισμό μας σ’ ένα όραμα δικό μας που ήταν και είναι η απλή αναλογική, που όμως το πολιτικό σύστημα δεν ήταν, όπως απεδείχθη, ώριμο να αποδεχθεί.

Και ήταν στρατηγικός εγκλωβισμός, διότι την ίδια ώρα που εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασιών, προγραμματικών συγκλίσεων για να πάει η χώρα μπροστά, δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλον. Άρα ήμασταν εγκλωβισμένοι να προτείνουμε κάτι το οποίο φαινόταν μη ρεαλιστικό».

Εάν είχε περάσει έστω και έξω από το σχολείο θα ήξερε την διαφορά της Βαβυλωνίας από την Βαβέλ.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, κατά την αφήγηση στη Γένεση, ο Πύργος της Βαβέλ ήταν ένα ψηλό κτίριο που χτιζόταν με σκοπό την αύξηση της φήμης και της εξουσίας του λαού των κατασκευαστών του, και στόχο να φτάσει μέχρι τον ουρανό. Όμως λόγω της βλασφημίας αυτής, ο Θεός σύγχυσε τις γλώσσες των κατασκευαστών, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωσή του, και αυτοί να διασπαρούν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Η διήγηση της Γενέσεως επιχειρεί από την εβραϊκή λαϊκή παράδοση να εξηγήσει την ποικιλία των γλωσσών και εθνών στον κόσμο.

Η Βαβυλωνία, σύμφωνα με το Wikipedia, ήταν αρχαίο κράτος και πολιτιστική περιοχή με βάση τη νοτιοκεντρική Μεσοποταμία (σημερινό Ιράκ), όπου μιλούσαν την ακκαδική γλώσσα. Πήρε το όνομα της από την πρωτεύουσα και μεγαλύτερή της πόλη Βαβυλώνα. Η Βαβυλωνία αποτέλεσε θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο όλης της Μεσοποταμίας για περίπου δύο αιώνες φτάνοντας στην ύψιστη ακμή της επί βασιλείας Χαμουραμπί. Κατακτήθηκε πρώτα από τους Ασσύριους αλλά ανακτήθηκε από τον Ναβοπολάσσαρ (658 - 605 π.Χ.) ο οποίος ίδρυσε νέο κράτος που εξελίχθηκε σε μια παντοδύναμη και ένδοξη αυτοκρατορία (νέο-βαβυλωνιακή περίοδος) που έφτασε στο απόγειο της δόξας της επί της βασιλείας του Ναβουχοδονόσωρ Β' (605 - 562 π.Χ.). Στη συνέχεια καταλύθηκε οριστικώς από τον Πέρση βασιλιά Κύρο το 539 π.Χ. Από τότε η Βαβυλωνία δεν αποτέλεσε ξανά ανεξάρτητο κράτος ενώ η άλλοτε ένδοξη πρωτεύουσα της Βαβυλώνα καταστράφηκε ολοσχερώς από τον Πέρση βασιλιά Ξέρξη τον Α' σε μια προσπάθεια αποτίναξης του Περσικού ζυγού.



Η συριζαία Καλογεροπούλου λέει σε Πτέραρχο ότι δεν έχουμε ανάγκη τα F35 και γελάει ο κόσμος

 


Δεν έχουν τέλος τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση όχι στον Μητσοτάκη αλλά στην ίδια την χώρα.

Η Ελένη Καλογεροπούλου άρρωστη Συριζαία, προσπαθώντας να της πουν μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, βάλει κατά της χώρας μας προσπαθώντας χωρίς ίχνος γνώσης και σοβαρότητας να απαξιώσει τα F35.

Η Καλογεροπούλου λοιπόν εμφανίστηκε στο Action24 και εννώπιον Πτεράρχου της Πολεμικής Αεροπορίας του κ. Ιατρίδη, είπε ότι δήθεν διάβασε την σύμβαση για τα F35 στην Ελλάδα που δεν υπάρχει ούτε σαν προσχέδιο, και λέει χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ντροπής, ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε παραβίαση των συνόρων μας από τους Τούρκους.

Αφήνοντας άφωνο τον Πτέραρχο που "δημοσιογράφοι" τύπου Καλογεροπούλου, ακουμπάνε θέματα που δεν ξέρουν, ούτε μπορούν να καταλάβουν κάνοντας κακό στην χώρα, και λέγοντας ψέματα για δήθεν συμβάσεις, η "πιλότος" του ΣΥΡΙΖΑ, Καλογεροπούλου συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχουμε ανάγκη τα F35 διότι υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις.

Με λίγα λόγια ούτε ξέρει, ούτε έχει καταλάβει τι σημαίνουν για την άμυνα της χώρας αεροσκάφη F35 αλλά επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ δεν τα θέλει!!





ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσκίσουν την κοινωνία στους φόρους - Παραστατίδης : Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, όπως ΕΝΦΙΑ και γονικής κληρονομιάς


 

Μετά την Τσαπανίδου, τον Φαραντούρη του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρονοπούλου, Μάτζιο, Δουδώνη, του ΠΑΣΟΚ ήρθε και η σειρά του Παραστατίδη ΠΑΣΟΚ να ομολογήσει ότι θα ξεσκίσουν τους πάντες στους φόρους.

Το θέμα των φόρων στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, έχει τρομάξει την κοινωνία αφού βλέπει ότι αντιγράφουν τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται απειλητικοί για την κοινωνία μας και χώρα.

Οι αποκαλύψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως η Ελένη Χρονοπούλου και ο Παναγιώτης Δουδωνής για φοροεπιδρομή, έχει τρομάξει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, αναφέρθηκε σε μια άλλη σειρά φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τασσόμενος υπέρ της μονιμοποίησής του.

Συγκεκριμένα, ο Παραστατίδης είπε: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Επικίνδυνοι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ



Η Τσαπανίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα απάτη και ότι θα επιβάλουν έκτακτο χαράτσι στις επιχειρήσεις

 



Αυτά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ τα θεωρούν κανονικότητα και ομολογούν ότι θα διαλύσουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις με την φορολογία.

Στην ομολογία επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου προχώρησε η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου το πρωί της Τετάρτης, τρομάζοντας την οικονομία της χώρας μας.

Αναφερόμενη στις εξαγγελιές για τις πρώτες 50 ημέρες στην απίθανη περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων».

«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ χαράτσι φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων».

Στην ανεύθυνη και συριζαίικη εξαγγελία αυτή παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος που του σηκώθηκε η τρίχα.

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη αρχικά και σε τρικυμία εν κρανίω είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε φανερά μπερδεμένη και η ίδια με τις βλακείες που εξαγγέλει ότι «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η Τσαπανίδου αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για φορολογία έως 15% στα μερίσματα στη σκιά της συζήτησης που προκάλεσε η δήλωση Δουδώνη ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% επί των μερισμάτων για 100.000 ευρώ και πάνω.

Ερωτηθείσα για το τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αν και παραδέχθηκε ότι ο συντελεστής του 15% υπάρχει, εντούτοις είπε ότι «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;» ήταν η ερώτηση που έγινε στην κυρία Τσαπανίδου με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά για να αποφύγει να καταλάβουν ότι δεν ξέρει τι της γίνεται ότι «χθες τοποθετήθηκε στη συνέντευξη στο STAR ο Αλέξης Τσίπρας και είπε οτι μιλάμε για πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό που δεν είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί περαιτέρω και να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

«Ένα πρόγραμμα εξελίσσεται στην πράξη» συνέχισε για να προκαλέσει περισσότερο με την ανεπάρκεια της η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επισήμανση ότι η αναφορά στην φορολόγηση έως και 15% των μερισμάτων υπάρχει στη σελίδα 7 του ακοστολόγητου προγράμματος απάτη της Κουμουνδούρου ενώ στην ερώτηση «το αποσύρετε;» η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο πρόεδρος είπε χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα να συζητηθεί κάτι τέτοιο διότι η απόδοση είναι πολύ μικρή. Δεν αποσύρεται, σας είπα ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και χθες ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μικρή η απόδοσή του και δεν είναι προτεραιότητα».



Μικρόψυχος ο Ανδρουλάκης πήγε στην Χίο και δεν είπε κουβέντα για την φύλαξη των συνόρων

 


Την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη Χίο σχολίασε ο τέως Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και υποψήφιος βουλευτής Χίου με τη ΝΔ Νότης Μηταράκης.

Σχολιάζοντας την ομιλία του μικρόψυχου και ανεπαρκή Νίκου Ανδρουλάκη στην Χίο το βράδυ της Τρίτης ο Νότης Μηταράκης δήλωσε: 

Μιλώντας σε ένα νησί που βίωσε ακραίες καταστάσεις στη διαχείριση μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2015-19, λόγω της ιδεοληψίας της αριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης είχε μόνο ευχολόγια να προσφέρει: να αλλάξει η Ευρώπη. Κουβέντα για τη φύλαξη των συνόρων, για τις απελάσεις, για τις κλειστές δομές. Για τη στρατηγική δηλαδή που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία και έλυσε το ζήτημα στα νησιά μας.

Ξεχνάει επιλεκτικά ότι ήταν η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, μέλος της οποίας ήταν ο κ. Ανδρουλάκης, που συστηματικά καταγγέλλει τη χώρα μας για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων μας.

Η Ελλάδα, είναι πλέον στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης και για την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και της ριζικής αλλαγής του Κανονισμού του Δουβλίνου, διαμορφώνοντας συγκεκριμένες ισχυρές συμμαχίες. Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και μείωσε ουσιαστικά τις ροές και αποσυμφώρησε τα νησιά μας. Δημιουργώντας δομές υποδοχής, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος και των ωφελούμενων και του προσωπικού μας και των τοπικών κοινωνιών. Οι Χιώτες ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μπορεί να εξασφαλίσει χαμηλές μεταναστευτικές ροές και ελάχιστους, προσωρινά, διαμένοντες στα νησιά.

Προς τιμήν του πάντως, δεν μίλησε εναντίον των δομών στα νησιά, επέλεξε να μην είναι ακραία λαϊκιστής, όπως οι υποψήφιοι βουλευτές του, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι οι νέες δομές, με την βραχυχρόνια παραμονή αιτούντων άσυλο δεν επηρεάζουν αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες.



Ανώριμοι οι πολίτες λέει ο Τσίπρας - Ήταν ώριμοι όταν ήταν εύκολα θύματα

 


Ο Τσίπρας στο δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, εκτός του ότι όπως είπε δεν έκανε την χάρη στον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα να παραιτηθεί, χαρακτήρισε και τον Ελληνικό λαό που εξαπάτησε χωρίς ίχνος ντροπής ανώριμο.

Όταν ρωτήθηκε αν επιμένει για την απλή αναλογική, απάντησε πως «δεν μετανιώνουμε, γιατί ήταν και παραμένει και όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς η ισοτιμία της ψήφου», συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «το πολιτικό σύστημα δεν είναι ώριμο» για την απλή αναλογική και «στην ανωριμότητα αυτή το ακολούθησε και η πλειοψηφία των πολιτών», που φαίνεται ότι επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και όχι συνεργασίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο ελληνικός λαός που τον τελείωσε είναι ανώριμος, ενώ όταν τους εξαπατούσε το 2015 και τον ψήφισαν ήταν ώριμος και εύκολο θύμα.






Προκαλεί πάλι ο Φαραντούρης: Ο κόσμος ψήφισε Μητσοτάκη γιατί είναι «φοβισμένος και ανασφαλής μετά την πανδημία»

 



Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Συριζαίων, σε τέτοιο σημείο που εξοργίζεται ο κόσμος περισσότερο μαζί τους.

Στην αρχή γελάγαμε μαζί τους, τώρα εξοργιζόμαστε γιατί τέτοια νούμερα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φαραντούρης, υποστήριξε χωρίς ίχνος ντροπής και σοβαρότητας ότι ο κόσμος επέλεξε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή είναι «φοβισμένος και ανασφαλής μετά την πανδημία και την οικονομική κρίση».

Θυμίζοντας  την δήλωση του Νίκου Ξυδάκη περί «Συνδρόμου της Στοκχόλμης» για μέρος των πολιτών που ψήφισαν ΝΔ και τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν μετρήσαμε σωστά την επίδραση του εγκλεισμού λόγω Covid στην κοινωνία».

Το νέο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ  Φαραντούρης, είναι μέλος της 20μελους εκλογικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στην Κουμουνδούρου μετά την κατάρρευση στις εκλογές του Μαΐου, κκαι νομίζει ότι με τέτοιες δηλώσεις θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος ενδεχομένως να είναι αυτή την περίοδο, μετά από μια πανδημία και μια οικοινική κρίση, φοβισμένος και ανασφαλής και οποιοσδήποτε παρουσιάζεται μπροστά του με το κοστούμι της ασφάλειας να του καλλιεργεί την πεποιηθηση ότι μπορεί πράγματι να βάλει πλάτη στα δύσκολα το οποίο όμως δεν είναι αλήθεια γιατί ο κόσμος θα καταλάβει σύντομα αν δεν το έχει καταλάβει ότι η τσέπη του στενάζει» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φαραντούρης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα



Την είχαμε για σοβαρή αλλά μετά το "Ο Αλέξης Τσίπρας πρεσβεύει την... αλήθεια" θα γελάμε μαζί της μήνες

 


Την είχαμε για σοβαρή και μετρημένη, αλλά έπεσε στον μαγνήτη του ΣΥΡΙΖΑ που όποιον τραβήξει τον κάνει αυτομάτως νούμερο.

Κάτι τέτοιο έπαθε η Ράνια Θρασκιά, που σε εμφάνιση της στον ΑΝΤ1, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και άφησε άφωνο κάθε σοβαρό άνθρωπο αυτής της χώρας.

Για την Ράνια Θρασκιά ο Αλέξης Τσίπρας πρεσβεύει την... αλήθεια και εδώ χρειάζεται η εκτίμηση του γιατρού, γιατί όσο και να θέλεις να υπερβάλεις αυτό δεν το λες για κανένα λόγο.

Εκτός αν μαγεύτηκε τόσο πολύ από τα μάτια του και «τυφλώθηκε».

Είπε λοιπόν η Θρασκιά τυφλωμένη απ;o την αλήθεια του Τσίπρα : «Η προσέγγιση, οι συζητήσεις και ειδικά η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα με έπεισαν. Κοιτώντας τον στα μάτια, με έπεισαν για την αλήθεια που ούτως ή άλλως πίστευα ότι πρεσβεύει. Ο καθαρός του λόγος, η ευθύτητα, οι ξεκάθαρες αρχές, αυτό που είναι ο ίδιος και που πρεσβεύει και ως κόμμα. Θέλω να πω δεν είναι άλλος ο Αλέξης Τσίπρας και άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας την απόφασή της να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να πάει σε ένα οφθαλμίατρο.

Μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή αυτή η επαφή, που χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες, όπως είπε, για να πάρει την απόφαση και να πει το «ναι» στην συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου και εξελέγη.

«Δεν ήμουν ποτέ κομματοποιημένη. Με προσέγγισαν άνθρωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά έκανα συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα του Αγίου Γεωργίου και πολύ σύντομα, δηλαδή μετά από λίγη ώρα, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ανήκα πάντα στην Κεντροαριστερά». Είπε δε ότι «είχα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στα νεανικά μου χρόνια».

Είπε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να παραιτηθεί, ακόμη και αν δεν μειώσει τη διαφορά στις προσεχείς εκλογές, αν και δήλωσε πεπεισμένη ότι «θα τη μειώσει γιατί ο τρόπος που θα επικοινωνηθεί το πρόγραμμα θα είναι πιο άμεσος και ευθύς», δηλαδή το ψέμα θα το σερβίρουν με άλλο τρόπο.



Ο Τσίπρας για το πρόγραμμα απάτη δεν δέχεται κοστολόγηση γιατί είναι δήθεν υποτιμητικό

 


Ένας συνειδητά απατεώνας για να ξεφύγει και να μην αποκαλυφθεί, κάνει και λέει τα πάντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί σχετικά με την άρνησή του να γίνει αξιολόγηση του προγράμματος απάτη που έχει στήσει κοροιδεύοντας τον κόσμο.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή κάποια άλλη αρχή που, δεν άρεσε καθόλου στον Τσίπρα γιατί θα αποκαλύψει την νέα απάτη που έχει στήσει.

Και είπε ο Τσίπρας για να δικαιολογήσει την άρνηση του, ότι δεν το κάνει γιατί είναι… υποτιμητικό, και όλοι οι πολίτες κατάλαβαν μετά και από αυτή την απάντηση ότι πρόκειται ξεκάθαρα για πρόγραμμα απάτη Τσίπρα.

Είπε ο Τσίπρας ότι το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και ακριβές αφού έχει καταρτιστεί από τα στελέχη του κόμματος που… έσωσαν τη χώρα και που την… έβγαλαν από τα μνημόνια, δηλαδή τα ίδια άτομα που έστησαν το πρόγραμμα απάτη της Θεσσαλονίκης που ήταν ανεφάρμοστο κοροιδεύοντας και εξαπατώντας τον κόσμο το 2015-2019.





Χατζηδάκης κατά Τεμπονέρα για διάταξη υπέρ ελεύθερων επαγγελματιών που είχε ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ,


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμολάει τους πάντες και λένε ότι θέλουν, όπως το θέλουν με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζονται και να εκτίθενται στην κοινωνία.

Την επίθεση του Δ. Τεμπονέρα σε διάταξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες που είχε ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας ότι η νέα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο Τεμπονέρας «επιτέθηκε σε ευνοϊκή διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ!» για να σχολιάσει: «Από την τρικυμία στο vertigo!»

Η ανάρτηση του Χατζηδάκη:

«Ακόμη χειρότερη αποδεικνύεται η "νέα ομάδα" του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον κ. Φαραντούρη που είπε ότι η επιδότηση για τα τιμολόγια του ρεύματος ήταν "λάθος προτεραιότητα", ο κ. Τεμπονέρας επιτέθηκε σε ευνοϊκή διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Από την τρικυμία στο vertigo!» έγραψε στο twitter ο κ. Χατζηδάκης.



Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία - Κατρούγκαλος Νο2 : κακώς δόθηκαν τα επιδόματα για την ενέργεια στους πολίτες

 



Μαρτυρούν μόνοι τους, τι θα έκαναν έτσι και γινόντουσαν πάλι κυβέρνηση.

Τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ενέργεια για να στηρίξει τα νοικοκυριά θα τα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το δηλώνει ψυχρά και στεγνά στην κοινωνία. Αυτό επιβεβαιώνει ο εκ των μελών της εκλογικής επιτροπής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Φαραντούρης που χαρακτήρισε τα επιδόματα στην ενέργεια για τα τιμολόγια του ρεύματος "λάθος προτεραιότητα".

Ο προκλητικός Συριζαίος Νίκος Φαραντούρης, ευρισκόμενος σε τηλεοπτικό πάνελ με τον Κωστή Χατζηδάκη, δήλωσε ότι τα επιδόματα στην ακρίβεια όταν γίνονται προμετωπίδα ως άσκηση πολιτικής είναι λάθος προτεραιότητα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι με αυτά που λέει ο Νίκος Φαραντούρης μετατρέπεται σε Κατρούγκαλο Νούμερο 2, θυμίζοντας τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό ο οποίος αποκάλυψε προεκλογικά το σχέδιο της Κουμουνδούρου για νέα φοροαφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματικών.

Σε ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει:

«"Κατρούγκαλος Noύμερο 2" μάς προέκυψε χθες! Ο κ. Φαραντούρης. Χαρακτήρισε τα επιδόματα στην ενέργεια για τα τιμολόγια του ρεύματος "λάθος προτεραιότητα".

Δηλαδή μας είπε, με άλλα λόγια, ότι κακώς τα δώσαμε. Και ότι δηλαδή θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε απροστάτευτους τους ευάλωτους συμπολίτες μας πχ στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στη Νέα Ιωνία, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης!».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «pass» και μάλιστα προεκλογικά είχε επιχειρήσει να κάνει λογοπαίγνιο λέγοντας ότι ο λαός θα του πει πως ήρθε η ώρα «σπίτι σου να… πας».

Το θέμα πάντως είναι πιο σοβαρό αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να εκτιμά πως ένα μέρος από το πρόγραμμά του θα καλυφθεί και από την κατάργηση των επιδομάτων στήριξης της κοινωνίας.



Σκέρτσος: Για τον κ. Τσίπρα εξακολουθεί να είναι στραβός ο γιαλός - Τον αφήνουμε στον δικό του κόσμο

 



«Ο κ. Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική του συντριβή, επέμεινε να διαβάζει την πραγματικότητα με τους ίδιους παραμορφωτικούς φακούς. Εξακολουθεί να παρουσιάζει μια Ελλάδα "μαύρη"» σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, για την πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου.

«Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει είναι πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σωστές αλλά επικοινωνήθηκαν λάθος. Δεν φταίνε όσα έλεγε αλλά ο τρόπος που τα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα οι "λίστες των αρεστών" στην ηγεσία που θα βγαίνουν στα ΜΜΕ, θα λύσουν το πρόβλημα. Επιμένει στα ίδια ψέματα, από τους δήθεν 700.000 πλειστηριασμούς, έως τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα μείνουν χωρίς περίθαλψη, όταν κάτι τέτοιο ξέρει ότι δεν ισχύει. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα οι ιδέες του και η έλλειψη τεκμηρίωσης για την υλοποίησή τους και μετά το ύφος και τα πρόσωπα που τις επικοινωνούν. Επέλεξε να ασχοληθεί μόνο με το δεύτερο αποδεικνύοντας πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Για τον κ. Τσίπρα εξακολουθεί να είναι «στραβός ο γιαλός». Και να αρμενίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα δεν έμαθε, τίποτα δεν άλλαξε. Τον αφήνουμε στον δικό του κόσμο. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να απαντάμε στις ανάγκες της κοινωνίας για ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα. Και να παλεύουμε για μια χώρα που θα προχωράει σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.» καταλήγει ο Άκης Σκέρτσος.



Ο Τσίπρας σκέφτηκε την παραίτηση αλλά δεν έκανε την χάρη στην Ελλάδα και τους Έλληνες

 


Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ των εκλογών το σοκ του αποτελέσματος της κάλπης ήταν οδυνηρό και ο ίδιος σκέφθηκε να παραιτηθεί. Μάλιστα σημείωσε πως το σκέφτηκε για… ώρες αλλά και για ημέρες, αλλά τελικά δεν έκανε την χάρη στην Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες που του είπαν με την ψήφο τους αυτή την απόφαση να πάρει.

Για να δικαιολογήσει το γιατί δεν παραιτήθηκε, είπε χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, ότι τον… συγκράτησαν οι πολίτες που τον χρειάζονταν όπως λέει, και δεν φαίνεται από πουθενά για να μην αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να είναι παντοδύναμοι. 

Όπως τόνισε η ανάγκη για «δικαιοσύνη παντού» είναι αυτή που τον κράτησε και δεν τα… βρόντηξε και ακόμα γελάει ο κόσμος μαζί του.

Για να τελειώσει και με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι θα τον φάνε στην μάπα γιατί δεν πρόκειται να φύγει, ούτε τώρα ούτε μετά όπως ανέφερε.

Στην συνέντευξη του και πάλι αμετανόητος, φαιδρός και ψεύτης επανέλαβε τα fake news που έλεγε προεκλογικά και τον έστειλαν στο 20%, δείχνοντας στους πολίτες ότι κακός δεν παραιτήθηκε να κάνει την χάρη στους Έλληνες και στην Ελλάδα.





Πάλι προκαλεί η Τσαπανίδου και μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατικότητας χαρακτηρίζοντας τους ψηφοφόρους

 



Τσαπανίδου εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αμετανόητη, αντρόπιαστη, χωρίς ίχνος ηθικής μας είπε εχθές μιλώντας δήθεν για λογαριασμό των πολιτών που τους χαρακτήρισε σοκαρισμένους απο το αποτέλεσμα, ότι το 41% που ψήφισε Νέα Δημοκρατία δεν είναι δημοκράτες.

Τώρα όντως σοκαριστίκανε οι πολίτες με την προκλητική Τσαπανίδου και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζουν αμετανόητοι χωρίς να έχουν πάρει το μήνυμα των εκλογών να προκαλούν τους πολίτες.

Ποιος είπε στην Τσαπανίδου και σε κάθε Συριζαίο ότι έχει το δικαίωμα να μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιβάλλει αντιδημοκρατικά σιωπητήριο στα στελέχη του;;;;;; 

«Είναι πραγματικά ντροπή να ισχυρίζεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας είναι σοκαρισμένοι από το αποτέλεσμα. Τι εννοεί η κυρία Τσαπανίδου; Ότι το 41% των πολιτών που ψήφισε Νέα Δημοκρατία, δεν είναι αρκετά δημοκράτες; Κι από πότε, αλήθεια, δίνει πιστοποιητικά δημοκρατικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχει επιβάλει σιωπητήριο ακόμη και στα στελέχη του;» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, για τις δηλώσεις της προκλητικής Τσαπανίδου.

«Από την άλλη, αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού, να χρησιμοποιεί η κυρία Τσαπανίδου το επιχείρημα ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δομημένο και κοστολογημένο γιατί την κοστολόγηση έκαναν τα στελέχη του κόμματος που το έφτιαξαν. Δεν ξέρουμε αν είναι οι ίδιοι που κοστολόγησαν και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά οι ιδέες, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές είναι δυστυχώς ολόιδιες όσα χρόνια κι αν πέρασαν, όσες εκλογικές διαδικασίες κι αν μεσολάβησαν…» αναφέρει η ΝΔ.



«Μαρτυριάρηδες» Νο2 στο ΠΑΣΟΚ - Αποκάλυψαν τρία νέα κρυφά μέτρα

 


Κατά του ΠΑΣΟΚ στρέφεται ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «Μαρτυριάρηδες Νο2» με αφορμή δηλώσεις των υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Παναγιώτη Δουδωνή και Ελένης Χρονοπούλου. 

«Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψήφισαν υπέρ του οικονομικού ρεαλισμού και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της σαφήνειας στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και της συνέπειας λόγων και έργων. Υπέρ, δηλαδή, όσων εκφράζουν το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία αλλά και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία. Ταυτόχρονα, οι πολίτες καταψήφισαν τη δημιουργική ασάφεια που προκαλεί τελικά ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρήσεις, καταψήφισαν τα ακοστολόγητα προγράμματα αλλά και τα επικίνδυνα πειράματα με τους φόρους, τις εισφορές και τα εισοδήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων» σημειώνει ο Άκης Σκέρτσος. 

«Δυστυχώς, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους. 

»Σειρά είχε χθες και σήμερα το ΠΑΣΟΚ που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια. 

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, οι δυο νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- μας αποκάλυψαν τρία μέτρα: 

την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων

την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και 

 την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές. 

Τα δυο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά, διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, ειδικά η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων είναι και μια άδικη πολιτική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι οι ξένες επενδύσεις διέπονται ως προς τη φορολογία από τα προβλεπόμενα στις διμερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας που συνάπτονται και οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο μοντέλο του ΟΟΣΑ όπου προβλέπεται φορολόγηση μερισμάτων με 5%. Άρα θα φορολογούνται περισσότερο τα μερίσματα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά όχι των ξένων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται υποχρεωτικά με 5%». Πρόκειται, αναφέρει, για πρόταση που ενισχύει τελικά τον ξένο ανταγωνισμό και υπηρετεί τον «αφελληνισμό» της ελληνικής οικονομίας. 

«Η δε πρόταση για έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εντελώς αόριστη ως προς την περίμετρό της και το ύψος των συντελεστών και γι’ αυτό προκαλεί ανασφάλεια και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία» προσθέτει.       

«Σε ό,τι δε αφορά τις γονικές παροχές, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους νέους, επιλέγει να βάζει εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με περισσότερα οικονομικά εφόδια υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν φόρους για τη μεταβίβαση της ακίνητης οικογενειακής τους περιουσίας» σχολιάζει .

«Η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές». 

«Σε κάθε περίπτωση, για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε αύριο με ειδικότερη ανακοίνωση ώστε να μην λέγονται αερολογίες» καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.