Σάββατο 27 Μαΐου 2023

«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους με τη μέθοδο «άνοιξε θεία»

 


Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία των πέντε Ελλήνων που συνελήφθησαν για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές με θύματα ηλικιωμένους, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ανήλικος, 17 ετών, όπως και ο πατέρας του.

Στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής (σχετικό το από 7-4-2023 Δελτίο Τύπου).


ff-1
ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 18-2-1992 στη Λάρισα
ff-2
ΡΑΜΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 20-11-2006 στην Αθήνα
ff-3
ΚΑΜΠΕΡΗ Αργύρη του Κωνσταντίνου και της Τασούλας, γεννηθέντα την 8-1-1998 στη Λάρισα
ff-4
ΡΑΜΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 2-2-1962 στην Εύβοια
ff-5
ΜΕΛΕΤΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου και της Βάιας, γεννηθείσας την 15-1-1972 στην Καρδίτσα

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της ανά ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.

Στη συνέχεια, με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Ολόκληρη η προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πριν από την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, πρωινές ώρες της 5-4-2023 στις περιοχές του Βασιλικού Ευβοίας και των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 61 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους εκδόθηκαν βάσει σχηματισθείσας δικογραφίας από την ανωτέρω υπηρεσία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού.

Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και 17χρονος ημεδαπός.






Έκρηξη στο Χρηματιστήριο έχει φέρει η Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

 


Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η αγορά έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 1.220 μονάδων, σε νέα υψηλά 9 ετών για το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Από την υψηλής κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Alpha Bank, της ΔΕΗ και της Lamda Development.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.220,89 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,54%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 2014 (1.242,82 μονάδες). Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.226,19 μονάδες (+1,98%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη 7,82%, από τις αρχές Μαΐου ενισχύεται σε ποσοστό 12,52%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 31,31%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 151,37 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 43.098.950 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,00%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+3,88%), της Ακίνητης Περιουσίας (+3,56%) και των Τραπεζών (+3,10%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,49%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,11%).



Αντιεξουσιαστές σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στο σπίτι του Α' Αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 


Δεν χρειάζεται να το τονίσουμε για ακόμα μία φορά, ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ακροαριστερή συνιστώσα του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Επίθεση από αντιεξουσιαστές δέχθηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο Α' αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χρήστος Νάστας με την ΕΝΔΕ να καταδικάζει την επίθεση και να τονίζει ότι δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΔΕ

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών»



DW: Ο Τσίπρας βρίσκεται μπροστά στο τέλος της καριέρας του

 


Έναν περίπου μήνα πριν από τις δεύτερες ελληνικές εκλογές, φαίνεται σχεδόν βέβαιο πως η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι περίπου η ίδια ή, σε κάθε περίπτωση, αρκετά μεγάλη. 

Ο ρεπόρτερ του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου (RND) στην Ελλάδα, Γκερντ Χέλερ, σχολιάζει την σημαντικότατη πτώση που καταγράφηκε στη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, το οποίο έχασε «πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του».

Όπως αναφέρει, «ο ηγέτης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται μπροστά στο τέλος της καριέρας του. Ακόμη και ο Όλαφ Σολτς δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση. Λίγες εβδομάδες πριν από τις ελληνικές εκλογές ο Γερμανός καγκελάριος υποδέχθηκε τον Τσίπρα στο Βερολίνο. Είναι ασυνήθιστο για τον επικεφαλής της κυβέρνησης μιας χώρας της Ε.Ε. να προσκαλεί έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης από μια άλλη χώρα της Ένωσης τόσο κοντά στις εκλογές, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Τσίπρας, ο οποίος σε προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες υιοθετούσε συνθήματα επικριτικά για τη Γερμανία, όπως "Go home, Madame Merkel", απόλαυσε τη συνάντηση με τον Σολτς και σε κάθε ευκαιρία καυχιόταν για την ψήφο εμπιστοσύνης του καγκελαρίου. Ούτε αυτό όμως τον βοήθησε».

Και προσθέτει πως «σύμφωνα με τους ερευνητές των εκλογών, οι περισσότεροι εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξαν κάποιο άλλο κόμμα, μετακινήθηκαν προς τους συντηρητικούς. Και αυτό δείχνει πως ο Τσίπρας έχει χάσει το πολιτικό κέντρο. Όσο περισσότερο η Ελλάδα ανακάμπτει από την κρίση και επιστρέφει στην κανονικότητα, τόσο λιγότεροι άνθρωποι ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι καιροί έχουν αλλάξει, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πολιτεύεται όπως στην περίοδο της κρίσης. Ο Τσίπρας είναι πλέον αιχμάλωτος της ριζοσπαστικής ρητορικής του και οι προεκλογικές του ομιλίες ακούγονται το ίδιο όπως και πριν από δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με το RND, ο προεκλογικός αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ διαφαινόταν εξ' αρχής ως «ένας απελπισμένος αγώνας κατά του υποβιβασμού. Προσφάτως, ο Τσίπρας φλέρταρε ακόμη και τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, το οποίο έχει απαγορευτεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξάλλου, ο Τσίπρας δεν ήταν ποτέ επιλεκτικός στην επιλογή των πολιτικών του εταίρων», σχολιάζει καυστικά ο Γκερντ Χέλερ, αναφερόμενος «στον κυβερνητικό συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιό κόμμα ΑΝ.ΕΛ. από το 2015 έως το 2019».

Ο Γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει ότι «η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή για τον Τσίπρα, όπως λέει ο ίδιος. Όμως, ήδη υπάρχει μουρμούρα στα κομματικά όργανα και οι διάδοχοι προετοιμάζονται. Οι επαναληπτικές εκλογές, σε τέσσερις εβδομάδες, μετατρέπονται έτσι σε μια μάχη για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα. Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτύχει να κάνει μια θεαματική επιστροφή, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη, θα τεθεί αναπόφευκτα υπό αμφισβήτηση το πολιτικό του μέλλον. Και στο παρασκήνιο η μάχη για τον διάδοχό του έχει ήδη ξεκινήσει», καταλήγει ο Χέλερ.


Πηγή DW