Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Παπαχριστόπουλος: Είναι λάθος μας που δεν κάναμε έρανο να αποκτήσουμε δικό μας κανάλι

 


Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (21/5) κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καλεσμένος σήμερα σε πρωινή εκπομπή.

Όπως υπογράμμισε: «Η τηλεόραση έπαιζε και θα παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της οποιασδήποτε γνώμης στους Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα έσπευσε να τονίσει ότι «ήταν λάθος μας, μεγάλο, που δεν φροντίσαμε και εμείς με έναν έρανο, με κάτι, να είχαμε έστω ένα κανάλι».


Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος: «Η τηλεόραση έπαιζε και θα παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της οποιασδήποτε γνώμης στους Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ήταν λάθος μας, μεγάλο, που δεν φροντίσαμε και εμείς με έναν έρανο, με κάτι, να είχαμε έστω ένα κανάλι. Δεν είχαμε κανένα πανελλήνιας εμβέλειας».



Ξεφτίλα από την Άτζυ Σαμίου την ενόχλησε που πήγαν ΑΜΕΑ να ψηφίσουν

 


Ξεφτίλα από την συριζαία πρώην τραγουδίστρια Άτζυ Σαμίου που γύρναγε σήμερα τις εκπομπές λέγοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο που ψήφιζαν ΑΜΕΑ.

Τις τελευταίες ημέρες η ξεφτίλα της Σαμίου δεν έχει όρια με προσβλητικές ατάκες για τους πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αφού με αφοριστικό τρόπο τους κατηγορεί, ενώ την ίδια ώρα μιλά και ενάντια των ατόμων με ειδικές ανάγκες επειδή συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ALPHA και την εκπομπή «Super Κατερίνα» σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτήρισε αδιανόητο το ότι κέρδισε η Νέα Δημοκρατία με 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως είπε «εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα».

Είπε πώς : «είδα μαμάδες να φέρνουν ΑμεΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Και δεν εννοώ ότι δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να ψηφίσουν. Εννοώ, ότι τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σε όλο αυτό τον κόπο για να υπάρχουν ακόμη περισσότερα ψηφοδέλτια».

Συμπληρώνοντας δε, «χρέωσε» στα άτομα αυτά πως ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αφού είπε πως «χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να πάρει περισσότερους [sic] ψήφους η Νέα Δημοκρατία»…

Δείτε την ξεφτίλα της Άτζυ Σαμίου:

Στην ίδια εκπομπή, η Άντζυ Σαμίου χαρακτήρισε «εντελως αψυχολογητο» το εκλογικό αποτέλεσμα προσθέτοντας «δεν το χωράει το μυαλό μου». «Για μένα ήταν δειλία να ρισκάρει τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που του παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο» πρόσθεσε η κυρία Σαμίου επιτιθέμενη και στα μέσα ενημέρωσης.

Όταν ρωτήθηκε για τις επόμενες εκλογές στην αρχή είπε ότι «δεν ξέρω αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να ελπίζω σε θαύματα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» για να συμπληρώσει «δεν βλέπω ότι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός».

Την ίδια στάση τήρησε η Άντζυ Σαμίου και στην επόμενη τηλεοπτική της παρουσία, στον ΑΝΤ1, όπου όταν ρωτήθηκε «γιατί κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο;» απάντησε «ο κόσμος αποφασίζει, ο κόσμος ρισκάρει, ο κόσμος ειναί υπεύθυνος για ό,τι έχουμε στη ζωή μας, με ποιον να τα βάλω;».

«Δεν έχω δικαιώμα να κρίνω τον κόσμο;» συνέχισε ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν κάνει αυτοκριτική ή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σίγουρα θα κάναμε λάθη, μπορεί να είναι και επικοινωνιακά αν και "μανούλα" σε αυτο είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Στο πλαίσιο αυτό συνέχισε ότι «σίγουρα ο κόσμος έχει παραπλανηθεί και τον έχουν τρομοκρατήσει ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η καταστροφή» υποστηρίζοντας ότι «κόσμος που έχω μιλήσει μαζί του δεν έχει ιδέα για τα προγράμματα, ακούει μόνο τηλεόραση και αυτή είναι η προσλαμβάνουσά του».

Η αναφορά της στην επικοινωνία προκάλεσε και έναν έντονο διάλογο με τον Γιώργο Λιάγκα όταν ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό σφάλμα» ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με τζιπ, με την Άντζυ Σαμίου να του απαντά «θέλετε ο κ. Τσίπρας να μετακινείται με Γιούγκο;».

Ευτυχώς, πάντως, όταν ρωτήθηκε αν σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών η Άντζυ Σαμίου απάντησε «φυσικά και θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα αλλά μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας και τη στεναχώρια μας».





Ο Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει και νομίζει ότι η κοινωνία είναι σε σοκ με το αποτέλεσμα



Επειδή είναι ο ίδιος ο Τσίπρας σε σοκ, θέλει να πιστεύει ότι και η κοινωνία είναι σε σοκ, η κοινωνία όμως συνειδητοποιημένα τον τελείωσε στις τελευταίες εκλογές και του είπε με την ψήφο της ξεκάθαρα.

Το άγχος του είναι σε λίγες ημέρες που θα πάει σπίτι του να μην είναι παντοδύναμος ο Μητσοτάκης, και ετοιμάζεται για νέο κύκλο λάσπης και τρομολαγνείας μήπως αλλάξει λίγο τα ποσοστά για το κόμμα του.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο 

«Δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν ΝΔ δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις εκλογές της ενισχυμένης εκλογής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Φανταστείτε έναν παντοδύναμο ανεξελέγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Συνεπώς για εμάς το ζήτημα είναι να δούμε πως θα αποτρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό στις επόμενες εκλογές. Με τις πληγές της κοινωνίας θα ασχοληθούμε, οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να σταθούμε όρθιοι. Όπως γνωρίζετε οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν. Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα μάχη όρθιοι με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση που θα είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα αλλά και να παραμείνει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός των λαϊκών διεκδικήσεων».



Ιδρυμα Αντενάουερ: Οι τρεις λόγοι της εκλογικής επιτυχίας Μητσοτάκη

 


Σε μια πρώτη αξιολόγηση των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 προέβη το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία για την Ελλάδα και την Κύπρο), η οποία υπογράφεται από τον διευθυντή της, Μάριαν Βέντ.

«Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με εξαίρεση την εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης (με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα η οποία επηρεάζεται εν μέρει από το Τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής). Στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία/ΝΔ) κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει άλλη μια θητεία ως πρωθυπουργός, αλλά να διατηρήσει και να ενισχύσει την πολιτική κυριαρχία του. Η ΝΔ επιτυγχάνει σχεδόν την απόλυτη πλειοψηφία εδρών (ίσχυσε η απλή αναλογική με 3% ως όριο εισόδου στη Βουλή). Το αποτέλεσμα είναι η κατάληξη μιας συνεχούς πορείας η οποία ξεκίνησε με την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ το 2016. Από το 1974 δεν έχουν υπάρξει εκλογές στις οποίες η κυβέρνηση να έχει ενισχυθεί τόσο πολύ και η αντιπολίτευση να έχει αποδυναμωθεί τόσο σημαντικά», αναφέρει η ανάλυση.

Τονίζει δε ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν ληφθούν υπόψη οι «προκλήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών: η πανδημία, το πολιτικό σκάνδαλο παρακολουθήσεων, οι οξείες τουρκικές προκλήσεις, η μεταναστευτική πίεση, πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές συνέπειές του, το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και τέλος ένα εκλογικό σύστημα που ευνοούσε τα μικρότερα κόμματα».

Οι τρεις λόγοι της εκλογικής επιτυχίας

Οι λόγοι της εκλογικής επιτυχίας του Μητσοτάκη σύμφωνα με το Ίδρυμα Αντενάουερ, το οποίο πρόσκειται στο Χριστιανοδημοκρατικό Kόμμα της Γερμανίας (CDU), είναι οι εξής:

Ο πρώτος είναι τα αντικειμενικά καλά οικονομικά στοιχεία, συγκεκριμένα «η οικονομική ανάπτυξη 3-5% (πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η σημαντική αύξηση των επενδύσεων από το εξωτερικό, η επιστροφή στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και μια σημαντική πτώση της ανεργίας. Παράλληλα, οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας και η ψηφιοποίηση του κράτους (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαδικασία εμβολιασμού κατά την περίοδο της πανδημίας) ενίσχυσαν την κυβέρνηση».

O δεύτερος λόγος είναι η αποκατάσταση της φήμης της χώρας στο εξωτερικό. «Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή που ήταν τη δεκαετία του 2010» σημειώνεται και αναφέρονται ως θετικά στοιχεία «η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας, οι ορθολογικές και μετριοπαθείς απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις και οι αντίστοιχες επενδύσεις για την ασφάλεια της χώρας και η εξαιρετική εκπροσώπηση στο εξωτερικό (π.χ. η επιρροή εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ)».

Τέλος, εκτιμά ότι ο τρίτος σημαντικός λόγος της εκλογικής επιτυχίας του Κ. Μητσοτάκη ήταν η έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο, δεν υπήρξε δέσμη μέτρων ή προτάσεων από τον Σύριζα για το πως θέλουν να κυβερνήσουν και να διαμορφώσουν τη χώρα».

Κατά το Ίδρυμα Αντενάουερ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε σε μια εν μέρει σκληρή φρασεολογία κατά της κυβέρνησης και συμπεραίνει ότι «με αυτήν την έλλειψη εποικοδομητικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολιτευτικής δύναμης».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Σαν να έπαθε εγκεφαλικό η Ρένεση με την νίκη της Ν.Δ. και μίλαγε ακατάλυπτα

 


Αν βλέποντας το βίντεο της Ρένεση δεν καταλάβατε τι εννοεί, μην ανησυχείτε. Ουδείς κατάλαβε γι΄αυτό και τα δεκάδες σχόλια κάτω από το βίντεό της. 

Με μια ακατανόητη ανάρτηση στο Twitter λες και είχε πάθει εγκεφαλικό,  η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση λίγο μετά την ανακοίνωση των exit poll σχολίασε τις εκλογές της Κυριακής.

Κανένας δεν κατάλαβε Χριστό από όσα έλεγε με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί για ακόμα μία φορά και να την κράξει κόσμος.

Ξεκινά σε μπερδεμένη συριζαίκη διάλεκτο διερωτώμενη αν «αυτοί οι άνθρωποι θα πουν ότι πήραμε λαϊκή εντολή, με όποιο ποσοστό πάρουν» χωρίς να συγκεκριμενοποιεί σε ποιον και σε τι αναφέρεται και συνεχίζει σε έναν μονόλογο που, όπως λένε οι σχολιαστές, κάτω από την ανάρτησή της «και 100 φορές να το δεις πάλι δεν θα καταλάβεις...» και άλλοι ανησύχησαν μήπως είχε πάθει εγκεφαλικό από την στεναχώρια της, η είναι απλά το επίπεδο της μόρφωσης της.

Παρακολουθήστε και γελάστε  :


Δείτε το κράξιμο :









Κώστας Ηλιάκης: 17 χρόνια από τον θάνατο του Σμηναγού από τουρκικό F-16

 


Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον άδικο θάνατο του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επεισοδίου με τουρκικό μαχητικό κοντά στην Κάρπαθο στις 23 Μαΐου του 2006.

Το ρολόι έδειχνε 12:42 όταν το F-16 με χειριστή τον σμηναγό Ηλιάκη διεμβολίστηκε από ένα τουρκικό μαχητικό που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να προστατεύσει ένα τουρκικό RF-4 με φωτογραφικές μηχανές που επιχειρούσε να φωτογραφίσει συστοιχίες αντιαεροπορικών S-300.

Ο Κώστας Ηλιάκης είχε απογειωθεί από τη βάση της Σούδας με αποστολή να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει την μια από τις δύο τριάδες των τουρκικών μαχητικών που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο Κώστας Ηλιάκης ακούγεται, σε βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε το Star, να λέει «έχω πάει δεξιά που κάνουν τα S» με τον δεύτερο Έλληνα πιλότο να του λέει «παίρνω τον αριστερό εγώ, περνάω από δεξιά Κώστα».

«Μάκη μείνε πίσω του» λέει τότε ο Κώστας Ηλιάκης και αφού ο έτερος Έλληνας πιλότος τον ρωτάει «πίσω του;» ακούγονται τα τελευταία καταγεγραμμένα λόγια του αδικοχαμένου σμηναγού: «Ναι ναι πίσω του. "Κρόνος" ο 550 πηγαίνει για τον "χοντρό" (RF-4). Είμαι πίσω του».

Στο ίδιο βίντεο έχει καταγραφεί και η στιγμή που το τουρκικό F-16 έπεσε στο μαχητικό του σμηναγού Ηλιάκη μετά τους επικίνδυνους ελιγμούς του Τούρκου πιλότου αλλά και η αντίδραση του δεύτερου Έλληνα πιλότου που είδε την έκρηξη.

«Κρόνος, Κρόνος, βλέπω φωτιά κατευθείαν μπροστά στα 20 μίλια σαν έκρηξη. Συνεχίζω ψηλότερα από την έκρηξη, οδηγίες» ακούγεται να λέει ο πιλότος του δεύτερου ελληνικού F-16 λίγα δευτερόλεπτά αργότερα.

Στη συνέχεια ο ίδιος πιλότος ενημερώνει το ραντάρ της Σητείας (Κρόνος): «“Κρόνος” έχουν τρακάρει δύο F16 νότια της Καρπάθου».

Τη σύγκρουση είδε ένα δεύτερο ζεύγος F-16 της 340 μοίρας με τον κωδικό Αλεπού 370 που είχε απογειωθεί από το Καστέλι με τους πιλότους να ενημερώνουν για ό,τι έχει συμβεί.

«"Κρόνος" ο 550 (Κώστας Ηλιάκης) πήγε να προσεγγίσει να δει το POD (ατρακτίδιο φωτογράφισης). Δεξιά από το RF-4 ήταν ένα F-16 τουρκικό. πήγε να περάσει από δεξιά το ελληνικό f-16 και μετά έγινε η σύγκρουση» ακούγεται να λέει ο ένας από τους πιλότους του δεύτερου ζεύγους των ελληνικών F-16.

Ο επόμενος διάλογος είναι ανάμεσα στον ίδιο και τον αρχηγό ΑΤΑ ο οποίος ρωτάει «551 ο "Αχιλλέας", το ελληνικό F-16 το εγκατέλειψε ο ιπάμενος;» για να λάβει την απάντηση «ο 551 δεν είδε τίποτα. Δεν είδα τίποτα έγινε μια ισχυρή έκρηξη. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή».




Ποιος ήταν ο Κώστας Ηλιάκης

Ο Κώστας Ηλιάκης, ο τέταρτος γιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Ηλιάκη, είχε γεννηθεί στα Χανιά, στις 15 Αυγούστου 1970.

Αφού μαθήτευσε σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων, ο νεαρός Κώστας, άνθρωπος χαμηλών τόνων, μεθοδικός και ψύχραιμος, εισήχθη το 1989 στη Σχολή Ικάρων, τη μοναδική επιλογή του στο μηχανογραφικό δελτίο για τη συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Επιμελής Ίκαρος, ο Κώστας ορκίστηκε ανθυποσμηναγός το καλοκαίρι του 1993 και τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η πτητική του εκπαίδευση με αεροσκάφη Τ2.

Ακολούθως τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ, και πιο συγκεκριμένα στην 340 Mοίρα Βομβαρδισμού (αεροσκάφη Α-7 Corsair).

Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσης περιόδου φοίτησε στο Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), παρακολούθησε το Πρόγραμμα Τακτικής Ηγεσίας και κατέστη, σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την ευσυνειδησία του, ένας από τους πλέον ικανούς επαγγελματίες στο χώρο του.

Έτσι, το 2002 αποτέλεσε μέρος του πυρήνα των 10 Ιπταμένων που στάλθηκαν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση στα νέα F-16 Block 52+.

Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, ο Κώστας επέστρεψε στην Ελλάδα, στην 347 Μοίρα της 111 ΠΜ (Νέα Αγχίαλος Βόλου), μέχρι να αφιχθούν τα νέα αεροσκάφη στην 115 ΠΜ.

Τον Ιούνιο του 2003 μετατέθηκε στην 340 Μοίρα της 115 ΠΜ, στην αγαπημένη του «Αλεπού» (στο έμβλημα της Μοίρας παριστάνεται μια αλεπού, ενώ το χαρακτηριστικό κλήσης είναι το FOX), όπου απέκτησε επιπλέον εμπειρίες στην αναχαίτιση με τα νέα F-16 Block 52+, έλαβε μέρος στο σχεδιασμό και την εκτέλεση νυχτερινών επιχειρήσεων, ενώ κατέστη εκπαιδευτής αέρος.






Συνεχίζεται το θράσος ΣΥΡΙΖΑ - Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον Τσίπρα


 

Προκλητικός ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο, δεν πήρε για ακόμα μία φορά το μήνυμα και συνεχίζει να εξοργίζει τους πολίτες.

Μετά την συντριπτική ήττα Τσίπρα, μαζεύτηκαν στην Κουμουνδούρου, Αλέξης Τσίπρας, Πόπη Τσαπανίδου, Ράνια Σβίγου, Γιώργος Βασιλειάδης, Ολγα Γεροβασίλη, Εφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και αποφάσισαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ευθύνεται για την ήττα και θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές με στόχο να αποτρέψει νέα νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και να ταλαιπωρήσει την χώρα με καινούργιες εκλογές.

Την ευθύνη της συντριπτικής του ήττας Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ντροπής την ρίχνει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και δευτερευόντως στο ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, επειδή δεν αποδέχθηκαν την πρόταση συνεργασίας που τους απηύθυνε ο απατεώνας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Oπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αμετανόητος και φαιδρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Εχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα». 




Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε τους δημοσκόπους - Ήξεραν ότι η διαφορά ήταν 20%

 


Τα αποτελέσματα των εκλογών σχολίασαν δημοσκόποι τονίζοντας πως γνώριζαν για τη διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώθηκε στην κάλπη της Κυριακής, αλλά δεν την αποκάλυπταν γιατί τους απειλούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στο πρώτο exit poll που βγήκε χθες στις 7 μ.μ. οι δημοσκοπικές εταιρείες έδωσαν στα δύο πρώτα κόμματα μια διαφορά της τάξεως των 11 μονάδων, η οποία εντέλει αποδείχθηκε πως ήταν διπλάσια με τη ΝΔ να καταγράφει εκλογικό θρίαμβο. 

Δημήτρης Μαύρος (MRB): "Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων"

Μιλώντας στο OPEN ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων Σύμβουλος της MRB, ανέφερε πως η τελευταία μέτρηση έδινε στη ΝΔ 42% κεντρική τιμή και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%. "Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα" τόνισε.

Εξήγησε πως τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδειχναν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων.

Απαντώντας στο γιατί δεν δόθηκαν αυτά τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ο κ. Μαύρος σημείωσε πως "αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν ‘αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα’".

"Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ", συμπλήρωσε.

Θωμάς Γεράκης (MARC): "Σάκος του μποξ οι δημοσκοπήσεις"

Ο στατιστικολόγος Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της MARC. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε στην παρατήρηση του παρουσιαστή Γ. Λιάγκα ότι "υπήρχε η εικόνα ότι η διαφορά ήταν χαοτική, αλλά λόγω του μπούλινγκ που έχουν υποστεί οι δημοσκόποι όλα τα τελευταία χρόνια δεν τόλμησαν να το πουν. Είναι αλήθεια αυτό;", πως "Έτσι ακριβώς είναι".

"Κάθε ερευνητής -σε κάθε επιστήμη, όχι μόνο ένας δημοσκόπος- όταν βλέπει στα στοιχεία του κάτι υπερβολικό, κάτι ακραίο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ανθρώπινο είναι να θεωρεί ότι κάπου έχει γίνει ένα λάθος. Αυτό είναι ένα σκέλος. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εδώ και 5 χρόνια οι δημοσκοπήσεις είναι σάκος του μποξ. Και τις 20 μονάδες τις είχαμε δει μέσα στην 4ετία, θυμάστε, στη μισή θητεία της κυβέρνησης. Έπεφτε λοιπόν το μισό πολιτικό σύστημα πάνω στις δημοσκοπήσεις και μας λοιδορούσαν, μας απειλούσαν με εισαγγελείς και μας έλεγαν ότι είμαστε μέρος του συστήματος που τα κάνουμε όλα για να κρύψουμε την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και να βγάλουμε πλαστά στοιχεία", εξήγησε ο Γεράκης. 

Στράτος Φαναράς (Μetron Analysis): "Βρισκόμασταν διαρκώς υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ"

Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για "κλίμα" τρομοκρατίας κατά των εταιρειών δημοσκόπησης. Μάλιστα τόνισε πως δεν ήταν σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, αφού βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ.



Το 51,3% των αναποφάσιστων ψήφισε ΝΔ -Νέοι και ελεύθεροι επαγγελματίες «μαύρισαν» τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο Αλέξης Τσίπρας με ένα πρόγραμμα απάτη, με ψέματα, με πόλωση, με επιθέσεις προσωπικά στον Μητσοτάκη χωρίς να λέει τι θα κάνει την επόμενη μέρα ήθελε να πάρει τις εκλογές.

Η κοινωνία όμως του γύρισε την πλάτη, και έδειξε ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και δεν τους αρέσουν οι πολιτικοί απατεώνας και οι ψεύτες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έκανε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων στοιχεία για την στάση που κράτησαν οι αναποφάσιστοι, οι νέοι και οι κεντρώοι ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών που παρουσίασε ο αναλυτής Παναγιώτης Κουστένης στην ΕΡΤ, ένας στους δύο αναποφάσιστους που πήγαν στην κάλπη, ψήφισε Νέα Δημοκρατία ενώ μόλις το 13% αποφάσισε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν ένας στους 10 αναποφάσιστους στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Τα ποιοτικά στοιχεία που αποκωδικοποιούν το εκλογικό αποτέλεσμα, φανερώνουν την «πόρτα» των νέων ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά που προσεγγίζει τις 10 μονάδες και αυτό δείχνει ότι δεν έπεσαν στην παγίδα απάτη με τις εξετάσεις για να μπούν στα πανεπιστήμια που τους έταζε ο Τσίπρας.

Η ΝΔ υπερέχει και στον χώρο του κέντρου καθώς οι κεντρώοι ψηφοφόροι σε ποσοστό 40% προτίμησαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόλις το 12,4% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκλογικός αναλυτής σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία παίρνει 38% υπεροχή σε αυτούς οι οποίοι αποφάσισαν την τελευταία μέρα κατά δήλωσή τους. Μια ανάλογη υπεροχή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σε αυτούς που δήλωσαν ότι ψηφίζουν πάντα και παραδοσιακά το ίδιο κόμμα, δηλαδή γύρω στο 35% διαφορά. Η μία περισσότερο ανταγωνιστική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται σε αυτούς που αποφάσισαν τους τελευταίους μήνες ή και μέσα στην προεκλογική περίοδο».

Ο αναλυτής είπε για το πώς ψήφισαν ανά ηλικία το εξής: «Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει από αρκετά χαμηλά ποσοστά ακόμα και στις νεαρές ηλικίες εκείνες που είθισται να θεωρούνται το προνομιακό του πεδίο τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη 2015 και μετά. Και θα δούμε ότι όσο προχωράμε ακόμα και μέχρι τα 65 η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο 20%. Μάλιστα, αν ομαδοποιούσαμε το πώς ψηφίζουν οι ψηφοφόροι κάτω των 35 και άνω των 35, στους ψηφοφόρους άνω των 35 το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι κάτω από 20%, διατηρεί δηλαδή μια ελαφρά, πολύ ελαφρά υπερεκπροσώπηση στις νεαρές ηλικίες, αλλά αυτό δεν είναι εικόνα βουλευτικών εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία αντιστρόφως. διατηρεί τουλάχιστον ως προς τις ψήφους ανά ηλικία την κατανομή που ξέραμε και το 2019 δηλαδή ξεκινάει από 30% στους νέους φτάνει 50% στους άνω των 65».

Ο Παναγιώτης Κουστένης, σημείωσε ότι «η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανώτερη του 40% στους ελεύθερους επαγγελματίες». Πρόσθεσε πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν το υψηλότερο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, «ακόμα και από το ποσοστό στους αγρότες. Έχει και τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2019, δηλαδή με δύο εθνικά ποσοστά συγκρίσιμα έχει 10 μονάδες παραπάνω. ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρόφως έχει χάσει 13 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές» εξήγησε.

Ο κ. Κουστένης είπε για τους ψηφοφόρους που προέρχονται από το κέντρο: «Η περίφημη μάχη για το κέντρο δείχνει ξεκάθαρα αυτό που λέγαμε και κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, αυτή τη διείσδυση που έχει πετύχει η Νέα Δημοκρατία προς τον ενδιάμεσο ιδεολογικό χώρο, τον κεντρώο χώρο. Το 40% από αυτούς που αυτοτοποθετούνται στο κέντρο ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία».










Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την Τουρκία για περέμβαση στις εκλογές της Ροδόπης

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξη Τσίπρας, είναι αδίστακτος και για πετύχει τον σκοπό του δεν διστάζει να ξεπουλήσει τα πάντα και τους πάντες.

Η συνομιλίες ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας φάνηκαν με την νίκη του Τούρκου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ στην Ροδόπη, που είχε κάνει δηλώσεις στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org και είχε πεί πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με ενσωμάτωση στο 99,65%, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη συγκεντρώνει ποσοστό 33,18%, η ΝΔ 27,05% και το ΠΑΣΟΚ 22,65%, με τα τρία κόμματα να κερδίζουν από μία έδρα.

Ο Τούρκος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ανύπαρκτες τούρκικες μειονότητες, με την Τουρκία δίπλα του, και την σίγουρη και κάτω από το τραπέζι υπόσχεση του Τσίπρα ότι θα ανακηρύξει τούρκικη μειονότητα εάν εκλεγεί, έκανε την Ροδόπη ρόζ.

Η εκλογή του Τούρκου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται ξεκάθαρα στις καλές δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο οι οποίες δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς ενδέχεται το θέμα να θίξει σύντομα με δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την καταγγελία για τις σχέσεις υποψηφίου ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία, έκανε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Λαφτσή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».





Πρώτη δύναμη στις φυλακές της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν ξέχασαν ποινές χάδι και αποφυλακίσεις

 


Η κοινωνία γύρισε την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κακοποιοί κάθε είδους, μαζί με ακροαριστερούς και ακροδεξιούς που βρίσκονται στις φυλακές, όπως οι τρομοκράτες της 17Ν, και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, έβγαλαν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα με 85%.

Σίγουρα κανένας κακοποιός δεν ξεχνάει, τους ποινικούς κώδικες έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ασφάλειας των πολιτών, που περιελάμβαναν και ποινές χάδι, όπως και αποφυλακίσεις σκληρών και επικίνδυνων κακοποιών, που οι περισσότεροι έκαναν χειρότερα εγκλήματα μόλις αποφυλακίστηκαν.

Κανένας κακοποιός δεν ξέχασε την ρίψη μολότοφ που την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πλημμέλημα για να ευνοήσει τους συντρόφους, μέχρι να γίνει κακούργημα από την Ν.Δ.

Τα αποτελέσματα στις φυλακές κάτι που δεν πρέπει να είναι περήφανος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετικά από το εκλογικό αποτέλεσμα στην υπόλοιπη χώρα που του γύρισε την πλάτη.

Ενδεικτικά.

Στις φυλακές Νέων Κασσαβέτειας, ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανει ποσοστό 79,25% έναντι 19,75% της Ν.Δ.

Στην Κόρινθο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωνε 50% με την Ν.Δ. να βρίσκεται στο 18,75%.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 79,31% και η Ν.Δ. μόλις 9,2%.

Στο Τμήμα Ενηλίκων Τίρυνθας ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 69,7% και το κυβερνητικό κόμμα 24,4%.

Στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Ελαιώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με 58,2% έναντι 23,3% της Ν.Δ.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κοντά στο 85% και η Ν.Δ. μόλις 4%.




Συγχαρητήρια Μετσόλα σε Μητσοτάκη: Η Ευρώπη υπολογίζει την Ελλάδα ως ηγετική δύναμη

 



Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συντριπτική νίκη του στις εκλογές έδωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, με γραμμένη στα ελληνικά ανάρτηση της στο Twitter. 

Η αλήθεια είναι ότι όλη η Ευρώπη περίμενε την νίκη Μητσοτάκη γιατί έχει αλλάξει την Ελλάδα και την έχει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις χώρες.

Η κ. Μέτσολα έγραψε ότι «ο λαός της Ελλάδας αξίζει μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να προσφέρει λύσεις στις τρέχουσες και επερχόμενες προκλήσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι η «Ευρώπη υπολογίζει στην Ελλάδα για να συνεχίσει να αποτελεί μία ηγετική δύναμη».