Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Αμετανόητος ο Τσίπρας ρίχνει την ευθύνη για την κατάντια του στο ΠΑΣΟΚ

 


Ο Τσίπρας αντί να εμπεδώσει ότι για τον Ελληνικό λαό είναι ένας αμετανόητος πολιτικός απατεώνας και ψεύτης, εμφανίζεται προκλητικός αμετανόητος και ρίχνει την ευθύνη της κατάντιας του στο ΠΑΣΟΚ.

Σε μερική ανάληψη ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα προχώρησε με δήλωσή του ο αντρόπιαστος Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο Τσίπρας, δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη και θα ηγηθεί για τις δεύτερες εκλογές. Στόχος, όπως εξήγησε έχοντας ακριβώς το ίδιο αφήγημα με αυτό που έχασε, είναι να αποτραπεί η μετατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «ανεξέλεγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό».

Ο Τσίπρας προκλητικός και φαιδρός για ακόμα μία φορά θέλησε να ρίξει την ευθύνη της συντριβής αλλού αναφέροντας ότι «Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξελεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη.

Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών.

Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι. Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου. Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται απο μακριά και θα πάει μακριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ που εάν το πάρει σωστά θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση αφού στόχος του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ν.Δ., απαντώντας στις ευθύνες που επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το Εκτελεστικό Γραφείο της Κουμουνδούρου, στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τον εκλογικό καταποντισμό, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για θράσος λέγοντας ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ:

«Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία. Πριν τις εκλογές τους έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που όμως όπως αποδείχθηκε περίτρανα τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ποιο είναι το βολικό κόμμα για να πετύχει τους στόχους του ο κ. Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε το περιτύλιγμα του παρακράτους των υποκλοπών και της εκτεταμένης διαφθοράς, αντί να καταρρεύσει, ενίσχυσε τα ποσοστά της χάρις τον χρυσό χορηγό της. Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλύτερα οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι «Πρέσπες του Αιγαίου» και «η θάλασσα δίχως σύνορα», για τα «τοπικά νομίσματα» και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο. Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ο ελληνικός λαός έστειλε καθαρά τα μηνύματά του και καθείς εφ’ ω ετάχθη. Σε αυτή τη νέα πορεία αγκαλιάζουμε τις αγωνίες των πολιτών για να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στην αντιπολίτευση, πραγματικό ανάχωμα και αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία».



Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τη σαρωτική νίκη ΝΔ που την περίμεναν πώς και πώς

 


Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της ηχηρής νίκης του κυβερνώντος κόμματος στις χθεσινές εκλογές και την επικράτηση ενός σοβαρού πρωθυπουργού.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει πολιτικό ρίσκο και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες είναι βέβαιη

O Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε άλμα 6% και είναι πάνω απο τις 1.200 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+15,72%), Alpha Bank (+12,67%), της ΔΕΗ (+10,43%), της Πειραιώς (+10,30%) και της Εθνικής (+9,70%).

Κέρδη καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+12,48%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+7,54%).

Ανοδικά κινούνται 92 μετοχές, 4 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές, ενδεικτικού του θερμού κλίματος που επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά.




Προκλητικός ακροαριστερός ο Πετρόπουλος δεν δεχόταν το αποτέλεσμα και τα έβαλε με Χατζηνικολάου

 


Καβγάς εκτυλίχθηκε στον ΑΝΤ1, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε ο προκλητικός ακροαριστερός δημοσιογράφος της «Αυγής», Ανδρέας Πετρόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, το οποίο δεν δεχόταν με την καμία.

Ο προκλητικός Ανδρέας Πετρόπουλος εξέφρασε τη... δυσφορία του για τη σάτιρα των Ράδιο Αρβύλα που είχε ενδιάμεσα στην εκπομπή. Τότε, ο Νίκος Χατζηνικολάου παρατήρησε ότι ο δημοσιογράφος της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδας δεν είχε διάθεση για γέλια λόγω του εκλογικού αποτελέσματος το οποίο δεν δεχόταν με καμία δύναμη.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Α.Π. Εσείς πανηγυρίζετε για τη νίκη της ΝΔ;

Ν.Χ. Εγώ δεν εργάστηκα ποτέ σε κομματικό έντυπο, ποτέ! Έχετε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια μονίμως να κάνετε επιθέσεις στους δημοσιογράφους. Εσχάτως κάνετε επιθέσεις και στους σατιρικούς καλλιτέχνες.

Α.Π. Ήταν μια προεκλογική περίοδος που η συνέντευξη της κυρίας Σκορδά επισκίασε τη δική σας.

Ν.Χ. Πάντως η συνέντευξή μου με τον κ. Τσίπρα πήγε εξαιρετικά. Ο κ. Τσίπρας δεν πήγε μόνο στην κυρία Σκορδά, πήγε και στο δελτίο ειδήσεων…

Α.Π. Ο Μητσοτάκης απάντησε σε μία ερώτηση για τις υποκλοπές στο debate.

Ν.Χ. Τρεις ερωτήσεις του έκανα εγώ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Λέτε ψέματα! Μπράβο σε σας που λέτε ψέματα! Αυτό είναι ψέμα, είναι αιχμή κατά της δημοσιογραφίας.

Και συνέχισαν: 

Ν.Χ. Πώς λέτε ότι θα έχει η ΝΔ ποσοστό 36%-37%; Την σπάλα του αρνιού διαβάζετε; Μέχρι και την επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αμφισβητήσατε χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρεώνεστε για λόγους που έχουν να κάνουν με την κομματική σας αγάπη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Α.Π. Πού την γνωρίζετε; Θα μπορούσα να απαντήσω κατάλληλα.

Ν.Χ. Να απαντήσετε όπως θέλετε.

Α.Π. Εγώ τον Τσίπρα δεν τον ρώτησα ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό.

Ν.Χ. Κακώς. Εγώ τον ρώτησα, διότι η συγκεκριμένη εκπομπή κάνει πορτρέτα πολιτικών. Είστε προκατειλημμένος και θλιβερός! Να ξαναδείτε τη συνέντευξη και να μου ζητήσετε συγγνώμη. Δεν θέλω άλλη συζήτηση μαζί σας. Είστε προσβλητικός και απαράδεκτος! Πάρτε την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που ονειρευτήκατε και που βγάλατε από την κοιλιά σας και κάντε την κορνίζα ως πτυχίο δημοσιογραφίας.





Άρχισε η αμφισβήτηση Τσίπρα - Σβέρκος :Ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει ότι με διαφορά 6 μονάδων δεν μπορεί να σταθεί

 


Άρχισε η αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα, και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι ήρθε η ώρα της εξόδου.

O δημοσιογράφος Νίκος Σβέρκος, μιλώντας σε πάνελ στο Open, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει πει ότι με διαφορά έξι μονάδων δεν μπορεί να σταθεί.



Αμετανόητος ο Σπίρτζης δεν κατάλαβε γιατί τους μαύρισε ο Ελληνικός λαός

 


Αμετανόητοι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ντροπής για τα αίσχη με τα οποία αντιπολιτεύτηκαν, την νέα προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και των νέων, ρίχνουν τα αίτια της ήττας στην δήθεν προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι τραγικό ότι μετά από τέτοιο "χαστούκι" που ακούστηκε σε όλη την υφήλιο, δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου και ο προκλητικός Χρήστος Σπίρτζης εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ότι φταίει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας και το… αντισύριζα μέτωπο!

Το μέγεθος της ήττας είναι τεράστιο, και εάν υπήρχε λίγο σοβαρότητα στον Σπίρτζη και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα άλλαζαν μυαλά, εάν είχαν μυαλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρόγραμμα απάτη και την πόλωση που επιχείρησαν, νόμιζαν ότι θα κερδίσουν, και το χειρότερο είχαν σίγουρους τους νέους 17-24, λεσ και οι νέοι δεν μπορούν να καταλάβουν εύκολα τον απατεώνα από το μέλλον του.

Έτσι λοιπόν η φαιδρότητα των Συριζαίων συνεχίζεται με τον Σπίρτζη να μας λέει ότι για την ήττα φταίει η προπαγάνδα της ΝΔ, ότι λέει και η Τσαπανίδου που φρόντισε εχθές να εξαφανιστεί για να μην την βλέπουν και για να μην αναγκαστεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν άρεσαν.




Η σαρωτική νίκη της Ν.Δ. διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποια ονόματα μένουν έξω

 


Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας πετάει έξω από τη Βουλή πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Α' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.

Στον Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι ο καταδικασμένος τελεσίδικα Νίκος Παππάς, η Ραλλία Χρηστίδου, η Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης, Βασιλική Κατριβάνου και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίζουν, οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου. Παράλληλα.

Στον Πειραιά και στην Α' εκλογική περιφέρεια, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μια έδρα, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του.

Στη Β' Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, εκτός μένει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης ξεκάθαρο προβάδισμα τις δύο έδρες του κόμματος έχουν οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη.

Στην Κρήτη και στα Χανιά, τη μια έδρα κερδίζει ο Παύλος Πολάκης, ενώ μένει εκτός ο Γιώργος Σταθάκης. Την ίδια στιγμή, στο Ρέθυμνο το κόμμα χάνει την έδρα, με συνέπεια να μένει εκτός ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ στην Ηλεία μένει εκτός Βουλής ο Μάκης Μπαλαούρας.




Οι 146 βουλευτές που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία

 



Οι 146 βουλευτές που εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

Αγαπηδάκη Ειρήνη

Σκυλακάκης Θεόδωρος

Στυλιανίδης Χρήστος

Λυτρίβη Ιωάννα

Σταμάτης Γεώργιος

Χατζηιωαννίδου Μαρία – Νεφέλη

Πολύζου Μαρία


Α’ Αθηνών

Περρακάκης Κυριάκος

Κικίλιας Βασίλειος

Κεφαλογιάννη Όλγα

Πλεύρης Αθανάσιος

Συρίγος Ευάγγελος

Κακλαμάνης Νικήτας

Πιπιλή Φωτεινή


Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Χατζηδάκης Κωστής

Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις

Κεραμέως Νίκη

Καιρίδης Δημήτριος

Ράπτη Ζωή

Ρουσόπουλος Θεόδωρος

Παπαθανάσης Νικόλαος

Κουμουτσάκος Γεώργιος

Αγάτσα Αριάδνη (Άρια)


Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Μητσοτάκης Κυριάκος

Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ

Βαρβριτσιώτης Μιλτιάδης

Λοβέρδος Ιωάννης Μιχαήλ (Γιάννης)

Συρεγγέλα Μαριά


Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών

Δένδιας Νικόλαος

Θεοδωρικάκος Παναγιώτης

Κυρανάκης Κωνσταντίνος

Σπανάκης Βασίλειος – Πέτρος

Χατζηδάκης Διόνυσιος

Θεοχάρης Θεοχάρης

Καλλιάνος Ιωάννης

Καραμανλή Άννα

Βούλτεψη Σοφία

Γαϊτάνης Αναστάσιος (Τάσος)

Γκελεστάθη Ιωάννα


Α’ Πειραιώς

Κατσαφάδος Κωνσταντίνος

Μιχαηλίδου Δόμνα

Βλαχάκος Νικόλαος


Β’ Πειραιώς

Βρεττάκος Γεώργιος

Λιβάνος Μιχαήλ

Μαρκόπουλος Δημήτριος


Α’ Ανατολικής Αττικής

Ζαχαράκη Σοφία

Βορίδης Μαυρουδής

Πέτσας Στυλιανός

Βλάχος Γεώργιος

Οικονόμου Βασίλειος

Κόλλια Βασιλική (Βάσω)

Κατσανδρή Αικατερίνη


Β’ Δυτικής Αττικής

Κώτσηρας Γεώργιος

Μπούρας Αθανάσιος


Αιτωλοακαρνανίας

Σαλμάς Μάριος

Παπαθανάσης Αθανάσιος

Καραγκούνης Κωνσταντίνος


Αργολίδος

Ανδριανός Ιωάννης


Αρκαδίας

Βλάσης Κωνσταντίνος


Άρτας

Στύλιος Γεώργιος


Αχαΐας

Αλεξοπούλου Χριστίνα

Κατσανιώτης Ανδρέας

Φωτήλας Ιάσων


Βοιωτίας

Κτιστάκης Ελευθέριος


Γρεβενών

Γιάτσιος Ιωάννης


Δράμας

Κυριαζίδης Δημήτριος


Δωδεκανήσου

Παππάς Ιωάννης

Κονσολας Εμμανουήλ

Ιατρίδης Τσαμπίκα


Έβρου

Μητσοτάκης Κυριάκος

Δερμεντζόπουλος Χρήστος


Ευβοίας

Ζεμπίλης Αθανάσιος

Κεδίκογλου Συμεών (σίμος)


Ευρυτανίας

Οικονόμου Θωμαΐς (Τζίνα)



Ζακύνθου

Ακτύπης Διονύσιος


Ηλείας

Νικολακόπουλος Ανδρέας

Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα

Αβραμόπουλος Δημήτρης


Ημαθίας

Βεσυρόπουλος Απόστολος

Μπαρτζώκας Αναστάσιος


Ηρακλείου

Αυγενάκης Ελευθέριος

Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνος

Σενετάκης Μάξιμος


Θεσπρωτίας

Γιόγιακας Βασίλειος


Α’ Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης Κυριάκος

Καλαφάτης Σταύρος

Γκιουλέκας Κωνσταντίνος

Ράπτη Ελένη

Ευθυμίου Άννα

Σιμόπουλος Ευστράτιος

Κούβελας Δημήτριος

Γκολιδάκης Διαμάντης

Βενιέρης – Βελόπουλος Δημήτριος


Β’ Θεσσαλονίκης

Βαρτζόπουλος Δημήτριος

Καράογλου Θεόδωρος

Παπάς Θεοφάνης

Αναστασιάδης Σάββας


Ιωαννίνων

Τασούλας Κωνστντίνος


Καβάλας

Παναγιωτόπουλος Νικόλαος

Πασχαλίδης Ιωάννης

Λαζαρίδης Μακάριος


Καρδίτσας

Τσιάρας Κωνσταντίνος

Κώτσος Γεώργιος


Καστοριάς

Αντωνίου Μαρία


Κέρκυρας

Γκίκας Στέφανος


Κεφαλληνίας

Καππάτος Παναγής


Κιλκίς

Γεωργαντάς Γεώργιος


Κοζάνης

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος


Κορινθίας

Δήμας Χρήστος

Ταγαράς Νικόλαος


Κυκλάδων

Βρούτσης Ιωάννης

Μονογυιού Αικατερίνη

Φορτωμάς Φίλιππος


Λακωνίας

Κρητικός Νεοκλής

Δαβάκης Αθανάσιος


Λάρισας

Κέλλας Χρήστος

Καπετάνος Χρήστος

Χαρακόπουλος Μάξιμος


Λασιθίου

Πλακιωτάκης Ιωάννης


Λέσβου

Αθανασίου Χαράλαμπος


Λευκάδας

Καββαδάς Αθανάσιος


Μαγνησίας

Τριαντόπουλος Χρήστος

Μακρή Ζέττα

Μπούκωρος Χρήστος


Μεσσηνίας

Σαμαράς Αντώνιος

Λαμπρόπουλος Ιωάννης


Ξάνθης

Τσιλιγγίρης Σπυρίδων


Πέλλας

Βασιλειάδης Βασίλειος

Σταμενίτης Διονύσιος


Πιερίας

Μπαραλιάκος Ξενοφών

Μάνη – Παπανδημητρίου Άννα

Κουλκουδίνας Σπυρίδων


Πρέβεζας

Κυριάκης Κπυρίδων


Ρεθύμνης

Κεφαλογιάννης Ιωάννης


Ροδόπης

Στυλιανίδης Ευριπίδης


Σάμου

Σταφανάδης Χριστόδουλος


Σερρών

Καραμανλής Κωνσταντίνος

Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Τάσος)


Τρικάλων

Σκρέκας Κωνσταντίνος


Φθιώτιδας

Σταϊκούρας


Φλώρινας

Παπασωτηρίου Σταύρος


Φωκίδας

Μπουγάς Ιωάννης


Χαλκιδικής

Τάσιος Γρηγόριος


Χανίων

Μπακογάννη Θεοδώρα (Ντόρα)

Βολουδάκη Σεβαστή (Σέβη)


Χίου

Μηταράκης Παναγιώτης (Νότης)


*Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δικαίωμα να επιλέξει μία από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες έχει εκλεγεί