Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Άλλο νούμερο υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική εξουσία είναι οργανωμένη ληστεία

 


Εάν δεν είσαι νούμερο για να γελάει ο κόσμος, και δεν μπορείς να ξεφτιλιστείς εύκολα, δεν έχει θέαση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μας είπε το πώς βλέπει το κράτος και τι άποψη έχει για την πολιτική εξουσία και τους αρμούς της εξουσίας.

«.............τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία» είπε χαρακτηριστικά το υποψήφιο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Παπαδημητρίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πιερίας.

Όπως είπε το μαργαριτάρι της Πιερίας «η αλλαγή όμως δεν θα γίνει μόνο με το να πάρουμε τη διακυβέρνηση. Η αλλαγή πρέπει να γίνει με το να αλλάξουμε και τους θεσμούς, τους αρμούς της εξουσίας. Εδώ και 200 χρόνια αυτοί οι αρμοί της εξουσίας, δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση, η εκπαίδευση, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία, ο στρατός, η αστυνομία, η ενημέρωση, δεν λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κράτος στο οποίο δεν επικρατεί η Δικαιοσύνη».

Και για να μας αποτελειώσει είπε «Αν δεν αλλάξουν οι θεσμοί δεν μπορούμε να κάνουμε κράτος δικαίου. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η ιστορία. Μια ζωή αυτοί που είχαν τη διακυβέρνηση δεν είχαν και την εξουσία. Γιατί άλλο εξουσία κι άλλο διακυβέρνηση. Τη διακυβέρνηση την έχει αυτός που κερδίζει τις εκλογές, ενώ την εξουσία την έχει αυτός που έχει τους θεσμούς δικούς του».

Δείτε και γελάστε :





Προκαλούν οι Αλβανοί παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης


 

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους Αλβανούς.

Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης, όπως αποφάσισε το ελεγχόμενο Δικαστήριο Αυλώνα, στο οποίο απολογήθηκε, μετά τη σύλληψη του με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία.

Tο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, θα μεταχθεί στις φυλακές των Τιράνων.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη τόνισε πως «το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για πολιτική απόφαση. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην είδηση για την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή, το himara.gr σχολίασε: «Η απόφαση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε στους Χειμαρρέους, καθώς εξ αρχής επικρατούσε η άποψη πως ο Αλβανός πρωθυπουργός θα τραβήξει στα άκρα την κόντρα του με τον Φρέντι Μπελέρη. Σκοπός της απόφασης είναι η διεξαγωγή της αυριανής διαδικασίας χωρίς την παρουσία του Φρέντι Μπελέρη, θέλοντας να ρίξουν το ηθικό του κόσμου».



ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ξυλοκόπησαν θανάσιμα 52χρονο επειδή τάιζε αδέσποτα

 



Δύο αδέλφια αδίστακτα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, Με μπουνιές και κλοτσιές χτυπούσαν έναν 52χρονο επειδή τάιζε τα αδέσποτα. Οι δύο αδίστακτοι Αρμένιοι κακοποιοί  συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι δύο δράστες, ηλικίας 40 και 42 ετών που είναι αδέρφια με καταγωγή από την Αρμενία, έριξαν κάτω τον 52χρονο και τον χτυπούσαν με μπουνιές και με κλοτσιές και παρά το γεγονός πως τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο, ο άνδρας κατέληξε. από τον ξύλο των δύο ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί, ενώ οι γείτονες ακούγοντας τη φασαρία βγήκαν στα μπαλκόνια και αντίκρισαν τους δύο κακοποιούς να χτυπούν τον 52χρονο. 

Μαρτυρία αναφέρει πως η διένεξη ξεκίνησε με αφορμή το τάισμα μιας αδέσποτης γάτας.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, μπροστά από το οποίο σημειώθηκε το περιστατικό επί της Αγαθουπόλεως με Μαδύτου, ενώ οι δολοφόνοι μένουν σε διπλανή πολυκατοικία. 

Οι δύο κακοποιοί το πρωί είχαν πάει αρχικά έξω από το γραφείο τελετών και χτυπούσαν τις τζαμαρίες, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στη γειτονιά επειδή ήταν τραμπούκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα αγαπούσε τα αδέσποτα, τόσο γατιά όσο και σκυλιά της γειτονιάς, τα οποία προσπαθούσε να φροντίζει συστηματικά, κάτι που εξόργιζε τα αδίστακτα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ δολοφόνους.




Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στον Αλβανό Ράμα για την σύλληψη του Μπελέρη

 



Μετά την αθλιότητα της Αλβανικής κυβέρνησης, με προκλητικό τόνο τοποθετήθηκε ο Έντι Ράμα , επί της σύλληψης του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας,  Φρέντι Μπελέρη.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». 

Σημειώνεται ότι ο ομογενής υποψήφιος συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.



Οι κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψη κάνουν λόγο για άτομο το οποίο ισχυρίστηκε ότι τον πλησίασαν εκ μέρους του Μπελέρη και του υποσχέθηκαν πως θα του έδινε 100.000 αλβανικά λεκ με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Όλη η δήλωση του προκλητικού Αλβανού Ράμα: «Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χειμάρρα Φρ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο! Η κόντρα μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν σε πολιτικά συμπεράσματα περιμένοντας υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης».

Μετά την σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου και μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας Φρέντι Μπελέρη, ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Λέσβο όπου βρίσκεται, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία.

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης. Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Kyriakos Mitsotakis
19 ώρες πριν

Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

2,5 χιλ.
185
157

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας τόνισε πως «έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα τους για να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων.

Καλούμε τις αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα.

Αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ συνεργάζονται με άλλους διεθνείς θεσμούς για την παρακολούθηση των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα».




Θρασύτατος κλέφτης στα Χανιά

 


Θράσος ενός κλέφτη στα Χανιά Κρήτης.

Μπήκε στο κατάστημα και ενώ εντόπισε την κάμερα κλειστού κυκλώματος δεν πτοήθηκε καθόλου και άρπαξε από το ταμείο τις εισπράξεις.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής σε καθαριστήριο που βρίσκεται στην οδό Κυδωνίας και Κισάμου στα Χανιά όταν ένας νεαρός μπήκε μέσα στο κατάστημα το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν σε λειτουργία, με τους υπαλλήλους να βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Ο Ρομά κακοποιός μόλις διαπίστωσε ότι το ταμείο ήταν αφύλαχτο και παρά το γεγονός ότι είδε πως υπήρχε κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραφε τον ίδιο, δε δίστασε και άρπαξε 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Για κακή του τύχη, μια υπάλληλος αντιλήφθηκε γρήγορα την κίνηση του νεαρού κλέφτη και τρέχοντας τον πρόλαβε λίγο πριν τραπεί σε φυγή, καταφέρνοντας να του πάρει πίσω 100 ευρώ από τις εισπράξεις.

Ο κακοποιός δεν έχει ακόμα συλληφθεί.






ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την νέα απάτη: «Τι φοβάται; Γιατί δεν ζητάει να γίνει η κοστολόγηση από κάποιον έγκυρο φορέα»;

 


Το φόβο μην αποκαλυφθεί η απάτη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει «Τι φοβάται; Γιατί δεν ζητάει να γίνει η κοστολόγηση από κάποιον έγκυρο φορέα»;

Με αφορμή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate της Τετάρτης για κοστολόγηση του προγράμματος είτε στο Γενικό Λογιστήριο είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία περιμένει απάντηση, και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί εντελώς η νέα απάτη που έστησαν σε βάρος των πολιτών.

«Ακόμα περιμένουμε απάντηση» στην πρόταση του πρωθυπουργού, σχολιάζει η ΝΔ στο video που παραθέτει μέσω των social media από την σχετική πρόταση κατά την τηλεμαχία, θέτοντας το ερώτημα: «Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει, χωρίς να παρουσιάζει οικονομικά στοιχεία, ότι το πρόγραμμά του κοστίζει 22 δισ. ευρώ και όχι 83 δισ. ευρώ. Γιατί λοιπόν δεν ζητάει να γίνει η κοστολόγηση από κάποιον έγκυρο φορέα; Τι φοβάται;».




Πλαστά διπλώματα σε πιλότους

 


Στην εξάρθρωση συμμορίας που έβγαζε πλαστά διπλώματα σε υποψήφιους πιλότους αεορπλάνων δίνοντας τους τις απαντήσεις στις θεωρητικές εξετάσεις μέσω συστήματος ενδοεπικοινωνίας προχώρησε η ΕΛΑΣ. 

Η συμμορία χρησιμοποιούσε ειδικό λεξιλόγιο ενώ χρέωναν έως και 25.000 ευρώ για να αποφεύγουν πλήρως τις εξετάσεις οι υποψήφιοι πιλότοι.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις Έλληνες 70, 43 και 69 ετών που θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και δύο υποψήφιοι χειριστές αεροσκαφών ηλικίας 28 και 42 ετών.  Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα ονόματα άλλων τριών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 48, 38 και 34 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 16 ακόμα ατόμων – υποψήφιων χειριστών αεροσκαφών, σχηματίσθηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση – συμμορία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα, καθώς και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ οι εξεταζόμενοι για την απόκτηση άδειας επαγγελματία πιλότου ήταν κατά βάση σπουδαστές Σχολών οι οποίοι είτε αδυνατούσαν να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες τους, είτε δεν ήθελαν να μελετήσουν τη θεωρητική ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Η σπείρα εισέπραττε κατά μέσο όρο 7.800 ευρώ από κάθε έναν από τους υποψηφίους που βοηθούσε. Μόνο το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου είχε εκδώσει με τον τρόπο αυτό πέντε διπλώματα πιλότων ενώ σε προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει το ίδιο με άλλα 10 άτομα.

Οι πιλότοι «προσέγγιζαν τον 70χρονο και τον 43χρονο είτε μέσω τρίτων ατόμων τα οποία προγενέστερα είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια με τον ίδιο παράτυπο τρόπο (διάδοση φήμης από στόμα σε στόμα) είτε μέσω ατόμων τα οποία βρίσκονταν στον χώρο της αεροπλοΐας ως εκπαιδευτές υποψήφιων χειριστών-πιλότων. Κάτα την επαφή των υποψηφίων με τον 70χρονο ο τελευταίος τους ενημέρωνε για τη μεθοδολογία που θα ακολουθούσε, ήτοι ότι θα τους καθοδηγούσε μέσω οπτικοακουστικών συσκευών ώστε να επιλέγουν τις ορθές απαντήσεις. Σημειώνεται ότι η συμμορία προτιμούσε τις εξετάσεις που διενεργούσε η εταιρεία Austro Control (Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστρίας η οποία είναι πιστοποιημένη κατά την EASA) καθότι οι ερωτήσεις που τίθονταν ήταν δημοσιευμένες σε διαδικτυακή πλατφόρμα και ως εκ τούτου τα μέλη της συμμορίας μπορούσαν να εντοπίσουν τις ορθές απαντήσεις. Περαιτέρω τους ενημέρωνε και για έναν ακόμη παράτυπο τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή αεροσκάφους ο οποίος κόστιζε 25.000 ευρώ με το πλεονέκτημα, όμως, ότι δεν θα είχε σημασία εάν ο υποψήφιος θα απαντούσε σωστά στις ερωτήσεις, καθόσον με κάποιο άγνωστο τρόπο προς εμάς, εξασφαλιζόταν η επιτυχία».

Για την «λύση» των 25.000 ευρώ οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση αναφέρουν ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση η θεωρητική εξέταση των μαθημάτων λάμβανε χώρα στο Αμμάν της Ιορδανίας ενώ συνδετικός κρίκος με το εξεταστικό κέντρο ήταν ο 43χρονος».

Η συμμορία είχε λύση και για την περίπτωση που ο επίδικος υποψήφιος ήταν εγγεγραμμένος σε σχολή πιλότων του εξωτερικού καθώς του «χορηγούσε βεβαίωση σπουδών από τη σχολή πιλότων (σ.σ. αναφέρεται το όνομά της) του 69χρονου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βεβαιωνόταν ψευδώς ότι είχε διδαχθεί την θεωρητική ύλη των μαθημάτων προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις που διοργάνωνε η εταιρεία Austro Control. Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της συμμορίας επετύγχναν να εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Austro Control στην Ελλάδα υποψήφιοι αλλοδαποί υπήκοοι που κατοικούσαν στο εξωτερικό χωρίς να γίνεται αντιληπτή η δράση τους».

Η συμμορία έκανε, μάλιστα, και δοκιμαστικά «τεστ» προπκειμένου να είναι σίγουρα τα μέλη της ότι το σύστημά τους λειτουργούσε δίνοντας μέχρι και στιλιστικές οδηγίες στους πελάτες της.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων ο 70χρονος πραγματοποιούσε δοκιμές με τους υποψηφίους για να διαπιστώσουν τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού ενώ τους παρότρυνε να φορούν μακρυμάνικη μπλούζα ή πουκάμισο, έτσι ώστε να αποκρύπτονται και να μην εντοπίζονται οι επίδικες οπτικοακουστικές συσκευές».

Η παράνομη επικοινωνία είχε και ειδικό «λεξιλόγιο» όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «α) τηλεοβήθεια για να περιγραφεί η παράτυπη βοήθεια β) μπιλάκι για να περιγραφεί το ακουστικό τύπου ψείρας γ) μηχανήματα ή πράγματα για να περιγραφούν οι οπτικοακουστικές συσκευές και δ) μαύροι για να περιγραφούν οι εξεταζόμενοι υποψήφιοι χειριστές-πιλότοι υπηκοότητας τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 5.570 ευρώ,

7 μικροκάμερες,

9 ακουστικά τύπου «ψείρα»,

23 συσκευές κινητών τηλεφώνων,

2 πουκάμισα, με ενσωματωμένη στο εσωτερικό τους μέρος και στο αριστερό μανίκι ηλεκτρονική συσκευή με μικροκάμερα,

3 ηλεκτρονικές κεραίες,

κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

πλήθος καρτών SIM, usb, tablet.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση και άλλων περιπτώσεων παράνομης απόκτησης άδειας χειριστή αεροσκάφους συνεχίζονται.



ΕΛΣΤΑΤ: Η φτώχεια μειώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνεται, οι ανισότητες μειώνονται

 


Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον κίνδυνο φτώχειας, καθώς και τους δείκτες που αφορούν στην οικονομική ανισότητα, για το 2022 με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

  • Ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή σε κοινωνικό αποκλεισμό μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.
  • Το βάθος κινδύνου φτώχειας μειώθηκε ακόμη περισσότερο, κατά περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες, και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που κατατάσσονται κάτω από το όριο της φτώχειας συγκλίνει προς το όριο και έχει αυξημένη πιθανότητα να το ξεπεράσει στο αμέσως προσεχές μέλλον.
  • Οι δείκτες οικονομικής ανισότητας S80/S20 και Gini με έτος αναφοράς το 2021 έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος (έτος αναφοράς 2020). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δείκτες ανισότητας μειώνονται λόγω της αύξησης του μεριδίου εισοδήματος του τεταρτημόριου με το χαμηλότερο εισόδημα, δηλαδή των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Σημειώνεται δε ότι η εξέλιξη αυτή αναφέρεται στο διάστημα που προηγήθηκε της αύξησης του κατώτατου μισθού σωρευτικά κατά 20%, η οποία έλαβε χώρα το διάστημα 2022-2023 και δεν καλύπτεται από το έτος αναφοράς 2021.
  • Το μέσο ισοδύναμο ατομικό διαθέσιμο εισόδημα με έτος αναφοράς το 2021 αυξήθηκε σημαντικά και ανήλθε σε υψηλό δεκαετίας. Αξίζει δε να τονιστεί ότι κατά το έτος αναφοράς 2020 η μείωση του μέσου ισοδυνάμου ατομικού διαθέσιμου εισοδήματος ήταν μόλις 0,9%, ενώ η αύξησή του κατά το έτος αναφοράς 2021 ήταν της τάξης του 8,8%. Κατά συνέπεια, η επίδραση της ύφεσης (9%) που καταγράφηκε το 2020 επί του μέσου διαθέσιμου ατομικού εισοδήματος, εξαιτίας του εξωγενούς σοκ του κορονοϊού, εκμηδενίστηκε, ενώ παράλληλα κατά το έτος αναφοράς 2021 το μέσο διαθέσιμο ατομικό εισόδημα αυξήθηκε με ρυθμό μεγαλύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (8,4%).

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης με κύριους άξονες τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης των συντάξεων, της ενίσχυσης της απασχόλησης και της σημαντικής οικονομικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων.



Σύγκριση των περιόδων 2015-2019 και 2019-2023 στα πεδία της ασφάλειας

 



Μεταναστευτικό

Ύστερα από 4 χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Ανάμεσα στα πρώτα συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό, γιατί εκεί άλλαξαν όλα. Η χώρα μας πρωταγωνιστεί με μέθοδο αλλά και με τόλμη στην αποτελεσματική διαχείριση της πρόκλησης του μεταναστευτικού. Κρατά ασφαλή τα ανατολικά εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στις παράνομες ροές και απέναντι στους άθλιους εμπόρους ζωών και ελπίδων.

  • Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνδυάζεται με ωφέλιμες λύσεις σε πολλά παράλληλα μέτωπα. Γιατί εκτός από τα ζητήματα της στέγης, καταφέραμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την διατήρηση του χαμηλού φόρου προστιθέμενης αξίας στα πέντε νησιά τα οποία φιλοξενούν σήμερα δομές υποδοχής μεταναστών.
  • Προτεραιότητα της χώρας μας παραμένει πάντα, πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το αγαθό της ζωής. Οι ελληνικές δυνάμεις, κυρίως το Λιμενικό μας, έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους -περίπου 40.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα χάνονταν στα νερά του Αιγαίου. Εκεί που τους στέλνουν έρμαια του καιρού οι συμμορίες της απέναντι όχθης.


Ασφάλεια

Ως προς την ασφάλεια στις πόλεις μας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και δεν είναι τυχαίο ότι μία παλιά πληγή, που έχει τραυματίσει πολλαπλώς την ελληνική κοινωνία, η τρομοκρατική βία έχει πρακτικά ξεριζωθεί. Είναι βεβαίως μία μάχη διαρκείας, γιατί η ανομία και η πολύμορφη τρομοκρατία, δυστυχώς, έχουν βαθιές ρίζες. Και δυστυχώς, με το πολιτικό περιθώριο φλερτάρουν συχνά και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Καταργήθηκαν όμως, τα άβατα και τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους τους και στους επισκέπτες, στο ότι έγιναν παρεμβάσεις σε φοιτητικές εστίες που είχαν γίνει άντρο παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και ως προς την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.


Πολιτική Προστασία

Πριν από 4 χρόνια, όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, η Πολιτική Προστασία, ήταν μια απαξιωμένη υποστελεχωμένη Γενική Γραμματεία. Αυτή η υποβαθμισμένη υπηρεσία του 2019, μεταμορφώθηκε σε ένα αυτόνομο υπουργείο πλέον με σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων, σαφές οργανόγραμμα, με εξειδικευμένο προσωπικό, με το 112, επιτέλους, σε λειτουργία. Με αποτελέσματα πλέον τόσο στην πρόληψη, την έγκαιρη προετοιμασία, όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που τραυματίζονται από φυσικές καταστροφές. Το 2022 είδαμε τα καλύτερα αποτελέσματα της προηγούμενης 15ετίας χάρη σε αυτή την οργάνωση.

 

Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική

Στο κεφάλαιο της Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής, η απάντηση έρχεται από την ενεργό διπλωματία μας και τα αποτελέσματά της.

  • Την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.
  • Την ανάπτυξη συμμαχιών, κρίσιμων συνεργασιών με το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο.
  • Την ενίσχυση, των τριμερών σχημάτων συνεργασίας.
  • Και ασφαλώς την αναβάθμιση της αμυντικής συμπόρευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία και με πολλές ακόμα χώρες.

Η διπλωματία είναι η άλλη όψη της αμυντικής μας ασπίδας, γιατί προτεραιότητα παραμένει η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί είμαστε η Παράταξη της ειρήνης και της συνεργασίας και ταυτόχρονα η Παράταξη της πατρίδας και της ανεξαρτησίας. Γιατί για εμάς η εθνική άμυνα και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός.



Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων


 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά από δημιουργική προετοιμασία, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο  Γάλλος Υπουργός, αρμόδιος για τις μεταφορές, Clément Beaune, υπέγραψαν χθες συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων, η οποία θα εξειδικευτεί στη συνέχεια με ειδικότερες συμφωνίες μεταξύ των αρμοδίων φορέων. Η Κυβέρνηση -όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας- μεριμνά ώστε τα νέα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα να ολοκληρωθούν έγκαιρα. Στον στόχο αυτό συμβάλουν ενεργά και γαλλικές εταιρείες που έχουν αναλάβει σημαντικό μέρος της αναβάθμισης. Η συμφωνία που υπεγράφη κατατείνει:

  • Στην πρόληψη σιδηροδρομικών ατυχημάτων.
  • Στη ρύθμιση ζητημάτων ευθύνης των σιδηροδρομικών φορέων.
  • Στην οργάνωση  και επίβλεψη σιδηροδρομικών μεταφορών στον τομέα της ασφάλειας.
  • Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού.
  • Στην οργάνωση κέντρων ελέγχου σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.
  • Και στην οργάνωση επιτροπών και την καθιέρωση διαδικασιών για τη διερεύνηση σιδηροδρομικών δυστυχημάτων.


Γιατί είναι επικίνδυνη αλλά και αναποτελεσματική η πρόταση για μειωμένο Φ.Π.Α. στα τρόφιμα


 

Η οποιαδήποτε απόφαση στα δημοσιονομικά μας πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη σχέση κόστους-οφέλους. Καταρχήν η μείωση τους Φ.Π.Α. από το 13% που είναι όλα τα τρόφιμα σήμερα (μόνο τα αλκοολούχα ποτά είναι στο 24%) στο 6%, δηλαδή κατά 7 μονάδες κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει τεράστιο κόστος με μηδενική επίδραση στις τιμές.

  • Αν και το πρόσφατο παράδειγμα της Ισπανίας δείχνει ότι παρά τη μείωση Φ.Π.Α. ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να τρέχει και εκεί- θα θυμίσουμε ένα δικό μας παράδειγμα. Από το 2020 η Κυβέρνηση έχει μειώσει τον Φ.Π.Α. κατά 11 μονάδες από το 24 στο 13% στην εστίαση, στον καφέ στα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι:
    • Ο υπο-δείκτης τιμών καταναλωτή της εστίασης της ΕΛΣΤΑΤ έμεινε ακίνητος, για την ακρίβεια μεταβλήθηκε μόλις 0,3%, αντί για 11%, και μετά από μερικούς μήνες αυξήθηκε και πάνω από τα προηγούμενα επίπεδα.
    • Αντίστοιχα στους κινηματογράφους ο δείκτης τιμών μειώθηκε κατά μόλις 1% αντί για 11%.
  • Ποιο θα είναι τελικά το όφελος του καταναλωτή;
    • Για έναν καταναλωτή που ξοδεύει 350 ευρώ μηνιαίως στο super-market (σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ το 2021 η μέση μηνιαία δαπάνη για τρόφιμα ήταν 312 ευρώ), με μείωση 2% μιλάμε για όφελος 7 ευρώ το μήνα. Με μείωση 1% μιλάμε για όφελος 3,5 ευρώ το μήνα. Με μείωση 0,3% όπως η Ισπανία μιλάμε για όφελος 1 ευρώ το μήνα! Αυτό μας υπόσχονται;
    • Εμείς με το market pass δίνουμε μεσοσταθμικά 30 ευρώ το μήνα και σε οικογένειες με περισσότερα παιδιά έως 100 ευρώ το μήνα. Συνεπώς μιλάμε για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό μέτρο, στοχευμένο, που προήλθε από τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων κοστίζει πολύ λιγότερο (500 εκατ. το εξάμηνο) και αποδίδει πολύ περισσότερο (30 ευρώ το μήνα, έναντι 1 έως 7 ευρώ που είναι η μείωση Φ.Π.Α.).

Συνεπώς για ποιο λόγο να πετάξουμε λεφτά των φορολογουμένων στις τσέπες των επιχειρήσεων ενώ μπορούμε απευθείας τα έσοδα που εισπράττουμε να τα δίνουμε στους καταναλωτές με διάφορα μέτρα όπως είναι το market pass;

 



Δύο παραδείγματα από την εκπαίδευση που δείχνουν την απόσταση που χωρίζει Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ




  • Πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση που θέτει σε εφαρμογή το νέο θεσμό των εσωτερικών Erasmus τα οποία αναβαθμίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές μας. Υλοποιείται έτσι άλλη μια πρόβλεψη του ν. 4957/2022 που καταψήφισε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση, για πρώτη φορά, της δυνατότητας στους προπτυχιακούς φοιτητές να γνωρίσουν και άλλα γνωστικά αντικείμενα, διευρύνοντας τους ακαδημαϊκούς τους ορίζοντες. Σκοπός του προγράμματος εσωτερικής κινητικότητας φοιτητών, το οποίο τίθεται σε λειτουργία από το εαρινό εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, είναι η παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου Τμήματος/Μονοτμηματικής Σχολής άλλου ελληνικού Α.Ε.Ι. από αυτό που είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής, η παροχή περισσότερων επιστημονικών και ακαδημαϊκών προοπτικών για φοιτητές, η καλλιέργεια πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων και η προαγωγή της διεπιστημονικότητας των σπουδών. Μια κρίσιμη μεταρρύθμιση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τη θέλει.
  • Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά ο θεσμός της ελληνικής PISA δηλαδή οι πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες συμμετέχουν μαθητές από 600 αντιπροσωπευτικά σχολεία όλης της χώρας προκειμένου να αξιολογήσουμε το επίπεδο των γνώσεων που παίρνουν από το σχολείο και να μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε βελτιωτικές παρεμβάσεις. Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ προκήρυξαν απεργία για την ημέρα των εξετάσεων διότι δεν επιθυμούν την αξιολόγηση. Το πρόβλημα είναι οι συνδικαλιστές έχουν τις πλάτες και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό που καταψήφισαν αμφότεροι τη σχετική ρύθμιση. Φυσικά το υπουργείο παιδείας προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να κρίνει ως καταχρηστική την απεργία αυτή. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη προσφυγή την κέρδισε πέρυσι και οι εξετάσεις έγιναν κανονικά.

Να το πούμε ξεκάθαρα: Οι πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των επιδόσεων δεν υποστηρίζουν τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες και μαθητές. Διότι ένα κακό δημόσιο σύστημα παιδείας το οποίο δεν αξιολογείται τελικά το μόνο που πετύχει είναι να αναπαράγει τις υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες υπέρ των πλουσίων και να καταδικάζει τους πιο αδύναμους σε μια κοινωνική εκπαιδευτική και εντέλει οικονομική καθήλωση.

 



Όχι στον εμπαιγμό της νέας γενιάς

 



Από τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Παραμυθιά:

  • Θα πω και δυο λόγια για τα παιδιά μας, τα οποία κάνουν σήμερα ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής αγωγής. Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε' Δημοτικού μέχρι και την Γ' Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.
  • Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».
  • Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς. Τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευσηγια τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα και οι διαφορές αυτές είναι και διαφορές δοκιμασμένες στην πράξη. Διότι σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.




Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο στο μετρό


 

Ο Ντάνιελ Πένι, ο Αμερικανός πεζοναύτης που έπνιξε με κεφαλοκλείδωμα έναν άστεγο στο μετρό της Νέας Υόρκης «θα έπρεπε να επαινεθεί για τον περιορισμό του Τζόρνταν Νίλι», υποστήριξε ο δικηγόρος του σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγες ώρες αφού ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Ο 24χρονος είχε παραδοθεί στις αρχές το πρωί της Παρασκευής με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λόγω της θανατηφόρας λαβής πάνω στον Τζόρνταν Νίλι.

«Δεν μπήκε στο μετρό για να βλάψει κανέναν. Δεν επιτέθηκε σε κανέναν», είπε ο Τόμας Κένιφ για τον πελάτη του το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Cats & Cosby» του WABC.

«Πραγματικά έβαζε τον εαυτό του σε κίνδυνο προς όφελος των άλλων. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί γι' αυτό. Πρέπει να επαινεθεί», είπε ο Κένιφ στους οικοδεσπότες Τζον Κατσιματίδη και Ρίτα Κόσμπι.

Ο Πένι με κεφαλοκλείδωμα προκάλεσε θανατηφόρο πνιγμό στον Νίλι σε ένα βαγόνι την 1η Μαΐου, αφού ο άστεγος απειλούσε και φόβιζε τους επιβάτες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η οικογένεια του Νίλι κατέρριψε τους εισαγγελείς του Μανχάταν επειδή κατηγορούν τον Πένι μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πεζοναύτης σκότωσε σκόπιμα τον άστεγο, με τη νομική ομάδα του θύματος να πιέζει η κατηγορία να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με το επιχείρημα πως ο πεζοναύτης είχε υποβληθεί σε εκτεταμένη σωματική εκπαίδευση και ήξερε ότι ωθούσε τη λαβή του πνιγμού στο μοιραίο όριο.

Το μέγιστο της ποινής που προβλέπει η νομοθεσία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι 15 χρόνια. Αν ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία χωρίς πρόθεση η ποινή θα έφτανε τα 25 χρόνια.



Metron Analysis: στο 8,2% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Καλπάζει η διαφορά στο 10%

 



Αυξάνει τα ποσοστά της η ΝΔ. και είναι κοντά στην αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες, με βάση την εκτίμηση ψήφου.

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και του Mega, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα», δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του και με βάση την εκτίμηση ψήφου μπορεί να διεκδικήσει σε δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία, και να ξεπαράσει το 10% διαφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε μία εβδομάδα από την μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πάλι για το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 31,1%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,8 μονάδες (στο 29,3% προηγουμένως).

Στην εκτίμηση ψήφου τώρα η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, μια διαφορά άνω των 8 μονάδων δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ στο 10,3% χαμηλότερα από τις προσδοκίες, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση οριακά στο 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

Η παράσταση νίκης δείχνει την Νέα Δημοκρατία στο 70% έναντι μόλις 20% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης με 37% και ο Αλ. Τσίπρας με 22%.

Ως καταλληλότερος πολιτικός αρχηγός για να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι ο Κ. Μητσοτάκης με 32% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.




Ο Τσίπρας δεν διαγράφει τον Ζεϊμπέκ παρά τις ανθελληνικές δηλώσεις, κρατώντας και ο ίδιος ανθελληνική στάση

 



Την ώρα που βουλευτής του Τσίπρα, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εξέθετε τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε κατά της χώρας Ελλάδας κρατώντας ανθελληνική στάση, ο Αλέξης Τσίπρας σαν να μην συμβαίνει τίποτα πήρε το μικρόφωνο στην Αλεξανδρούπολη και άρχισε της αθλιότητες κατά του Μητσοτάκη, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και κρατώντας και αυτός ανθελληνική στάση.

Ο επικίνδυνος και ανεύθυνος πολιτικός, Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Εβρο για να κάνει… προπαγάνδα και όχι για να στηρίξει τους κατοίκους του νομού. «Μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Οταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν, μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς. Από κόκορες σε όρνιθες. Αυτό έγινε και όταν το τουρκικό πλοίο “Ορούτς Ρέις” παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτοί μας έλεγαν ότι “το παίρνει ο αέρας και δεν κάνει έρευνες διότι έχει φασαρία και δεν μπορούν να καταγράψουν τα καλώδια”», ισχυρίστηκε την ώρα που είχε ενημερωθεί ο άθλιος, για τις ανθελληνικές δηλώσεις του βουλευτή του, και δεν είχε ούτε ένα λόγο να πει, για να μην στεναχωρήσει τους γείτονες.



Στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αποκάλυπτε τα πραγματικά ανθελληνικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα. Οπως είπε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο (επί έντεκα χρόνια) βουλευτής, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Πρόκειται για τις αποφάσεις του 2007 και του 2008, με τις οποίες τα στελέχη της μειονότητας θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν στα σωματεία τους τη λέξη «τουρκικό» ή άλλο παράγωγό της! Και ο κ. Ζεϊμπέκ είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τις εφαρμόσει, ανοίγοντας -στην ουσία- ένα παράθυρο αναγνώρισης εθνικής και όχι θρησκευτικής μειονότητας στην περιοχή. Η Κουμουνδούρου βρέθηκε -για μία ακόμη φορά- εκτεθειμένη για τα ζητήματα της μειονότητας, καθώς αποκαλύφθηκαν η διγλωσσία της και η κρυφή ατζέντα της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε άμεσα να θέσει εκτός ψηφοδελτίου τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ομως, αντί αυτού, κατηγόρησε -από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη- την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι απέναντι στην Τουρκία έκαναν «στα εύκολα τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς»!!!

Ο κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2012, μίλησε στο Anadolu για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποκάλυψε πολλά. Εκανε αναφορά στην παράνομη και αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. «Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν εφαρμόστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι μπορούν να εφαρμοστούν. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το φέραμε αυτό το θέμα στο Κοινοβούλιο όταν ήμασταν στην εξουσία, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε υποστήριξη από οποιοδήποτε κόμμα. Πιστεύω ότι ένα κόμμα ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει πολύ διαφορετικά αυτό το θέμα. Αυτός ο νομικός αγώνας δοκιμάζει και τη Δημοκρατία», υποστήριξε. Ισχυρίστηκε ότι τα ιδρύματα της υποτιθέμενης «τουρκικής» μειονότητας δέχθηκαν πιέσεις κατά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε τη μειονότητα σε κάθε επίσκεψη που έκανε 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε στα δικαιώματα των μειονοτήτων», υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου και ότι πιστεύει πως το κόμμα του θα εφαρμόσει διαφορετική εξωτερική πολιτική. Βέβαια, δεν εξήγησε τι είδους «διαφορετική εξωτερική πολιτική» θα ασκήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο και με ποιες παραχωρήσεις θα «επιλύσει» τις διαφορές με τη γειτονική χώρα.

Με λίγα λόγια άλλο ένα ανθελληνικό σχέδιο ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα σκαριά έτσι και γίνει το λάθος.



Ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν αυτοκίνητα στην Πανεπιστημιούπολη που δεν φυλάσσεται


 

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, μετά από συναυλία που έγινε μέσα στον χώρο χωρίς να έχει δωθεί άδεια και χωρίς να φυλάσσεται από την περίφημη Πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Ομάδα 30 ακροαριστερών - αντιεξουσιαστών κακοποιών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, από τις οποίες κάηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα αθώων πολιτών και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ καταστράφηκαν και πολλοί κάδοι απορριμμάτων.

Όπως ενημερωθήκαμε έχουν γίνει δύο προσαγωγές.