Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ηρθαν Ελλάδα τα νέα αεροπλάνα M-346




Τα αεροσκάφη, ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Μιλάνο, προερχόμενα από τις εγκαταστάσεις της Leonardo.

Η υποδοχή των νέων αεροσκαφών ήταν επιβλητική, με δύο T-2E Buckey της 120 ΠΕΑ να απογειώνονται και να “καλωσορίζουν” τα νέα αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα T-2E, τα οποία θα αντικατασταθούν σταδιακά από τα M-346, έχουν εκπαιδεύσει τους Έλληνες αεροπόρους από το 1976.

Η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα γίνει την επόμενη Τρίτη, 16 Μαΐου, με μια ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήδη 20 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Leonardo στην Ιταλία για να εκπαιδευτούν στην υποστήριξη των συστημάτων των αεροσκαφών.



Το Aermacchi M-346 Master είναι ένα προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τζετ που κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Leonardo (πρώην Alenia Aermacchi). Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εκπαίδευση στους μαθητές-πιλότους που προετοιμάζονται να πιλοτάρουν τα πιο προηγμένα και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση, την ευελιξία και την αντοχή του. Το M-346 διαθέτει δύο κινητήρες turbofan Honeywell F124, που του παρέχουν την ικανότητα να επιταχύνει με μεγάλη ταχύτητα και να ανεβαίνει σε μεγάλα υψόμετρα.

Το M-346 διαθέτει ένα σύστημα Fly-by-Wire με τέσσερις κανόνες ελέγχου πτήσης, καθιστώντας το αεροσκάφος ικανό να αντιμετωπίσει ευρύ φάσμα πτητικών καταστάσεων. Επιπλέον, διαθέτει προηγμένο σύστημα απομίμησης όπλων και εξομοιωτή που επιτρέπει στους μαθητές να εκπαιδεύονται σε μια πληθώρα αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών μάχων και των επιθέσεων εναντίον εδαφικών στόχων.



Πρόκληση ο Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τουρκική» μειονότητα που «αγνοείται» από τις ελληνικές Αρχές

 



Προκλητικός ο Συριζαίος, έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπουλήσουν τα πάντα στους Τούρκους έτσι και τους δωθεί η ευκαιρία.

Για «τουρκική» μειονότητα που… «αγνοείται» από τις ελληνικές Αρχές, κάνει προκλητικά λόγο ο -εκ νέου- υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε προκαλώντας του Έλληνες πως το κόμμα του: «έχει ταχθεί υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη», κάνοντας αναφορά στην λεγόμενη -και παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη- «"Τουρκική" Ένωση Ξάνθης».

«Οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεν έχουν εφαρμοστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν ήμασταν στην εξουσία, φέραμε αυτό το θέμα στο κοινοβούλιο, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε υποστήριξη από κανένα κόμμα. Πιστεύω ότι ένα κόμμα που είναι ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει αυτό το ζήτημα πολύ διαφορετικά» δήλωσε, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές να επιτρέπουν την χρήση του όρου «τουρκικό/ή» στα σωματεία της μειονότητας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πως επι των ημερών της «οι θεσμοί της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη υπέστησαν πιέσεις» και πως σε κάθε επίσκεψή του στην περιοχή ο πρωθυπουργός «αγνοεί την μειονότητα». Οι βολές στράφηκαν και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. «Ο κ. πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή μας πριν από λίγες ημέρες. Και πάλι αγνόησε την μειονότητα. Το ίδιο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στα μέρη μας» είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να προκαλεί, υποστηρίζοντας πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες που ψήφισε η κυβέρνηση και πλέον εφαρμόζεται δεν έγινε αποδεκτό από τη μειονότητα. «Φυσικά, αντιδράσαμε σε αυτό. Προσωπικά ψήφισα αρνητικά στη βουλή. Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στο θέμα των δικαιωμάτων της μειονότητας» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο κ. Ζεϊμπέκ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων μέσω διαλόγου και πως κόμμα του -εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση- θα εφαρμόσει μια διαφορετική εξωτερική πολιτική, από τη σημερινή της Ν.Δ.

Με λίγα λόγια θα ξεπουλήσει ότι νησί θεωρεί ότι θέλει η Τουρκία, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο το σχέδιο!!



Ο Τσίπρας θεωρεί ότι η είδηση που έβγαλε το debate είναι οι υποκλοπές και όχι η ΑΠΑΤΗ με το πρόγραμμα

 


Δώσε θάρρος στον απατεώνα να αρχίσει να λέει χωρίς ίχνος ντροπής.

Η ειδησάρα που έβγαλε το debate με την βοήθεια του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ, ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει ΑΠΑΤΗ τύπου 2015 με ένα δήθεν πρόγραμμα για την χώρα που δεν έχει κοστολογηθεί γιατί εάν κοστολογηθεί θα ξεπεράσει τα 80 δις ευρώ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε όλο το βράδυ να δώσει ούτε ένα νούμερο για κάτι από αυτά που δήθεν θα κάνει, αποκαλύπτοντας ότι εξαπατά και πάλι ασύστολα.

Χωρίς το αίσθημα ευθύνης και ντροπής, ανεβάζει βίντεο στο Tik Tok, εκτιμώντας πως τελικά η προχθεσινή τηλεμαχία έβγαλε είδηση, αλλά όχι την απάτη που έχει στήσει στο κόσμο, αλλά για το θέμα των παρακολουθήσεων που τον συμφέρει αφού δεν διαχειρίζεται σωστά απο την Νέα Δημοκρατία.

Είπε ο Τσίπρας «πως σας φάνηκε το ντιμπέιτ; Σούπα, ε; Σούπα, ξεσούπα την είδηση την έβγαλε. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση, τρικυμία στην άμυνα» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. Σχολιάζοντας, μάλιστα τα όσα ειπώθηκαν, «όσα δεν μαρτυρούσε εννιά μήνες, τα μαρτύρησε όλα. Σκάνδαλο οι υποκλοπές, χωρίς εθνικό λόγο οι παρακολουθήσεις» ανέφερε για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλήγοντας πως «Όχι, τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγίνει ντιμπέιτ».

Και για όσα λέει ο Τσίπρας, έχει τεράστια ευθύνη η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός που τον αφήνουν να τα λέει.



Βαρουφάκης: Είμαι περήφανος για το 2015 - Μαζί με τον Τσίπρα πήραμε τις αποφάσεις

 


Ομολογία Βαρουφάκη, ότι έκανε το έκανε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα και πήγαν να ρίξουν στην Ελλάδα στα βράχια.

«Είμαι περήφανος για το 2015. Είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μελέτησα όλα τα μνημόνια και δεν υπέγραψα κανένα. Μαζί και από κοινού με τον κ. Τσίπρα λάβαμε όλες τις αποφάσεις εκείνης της περιόδου. Δεν ήταν δυνατό να λαμβάνω μόνος μου αποφάσεις που αφορούσαν την οικονομία και το μέλλον της χώρας.

Ο Βαρουφάκης  χαρακτήρισε ακόμη ως «δουλοπαροικία την διακυβέρνηση της χώρας όπου όλα είναι ψεύτικα και γι’ αυτό ο κόσμος ματώνει για να μη περάσει η λεηλασία του», και χαρακτήρισε το debate ότι «ήταν μια ακολουθία μονολόγων και όχι ένα τηλεοπτικό ή πολιτικό προϊόν αξίας».

Επέμεινε στην γελοιότητα λέγοντας ότι το σύστημα «Δήμητρα» θα γίνει κατανοητό ευρέως και στο μέλλον θα γίνει ένα αποδεκτό σύστημα συναλλαγών και στη συνέχεια ανέπτυξε τις σημαντικές τομές του κυβερνητικού του προγράμματος για τις πρώτες εκατό ημέρες, επισημαίνοντας ότι θα είναι η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 15% και από το 13% στο 7%, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επιβάλλει πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και θα τα σφραγίζει όταν θα διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν, θα επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα απαγορεύσει τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές και θα απαγορεύσει τις ανεμογεννήτριες και τις εξορύξεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι θα ηγηθεί διεθνούς εκστρατείας για τη δημιουργία Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων Χωρών, όπου η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.



Συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες η Χριστοδουλοπούλου «παράσημο το λιάζονται οι μετανάστες»

 


Φόρτωσαν την χώρα με ένα εκατομμύριο μετανάστες για να οικονομήσουν οι σύντροφοι σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων, και αντί να ζητάνε συγνώμη προκαλούν θεωρώντας ότι έκαναν παράσημο.

Ως «παράσημο» χαρακτήρισε η προκλητική αμετανόητη ακροαριστερή Τασία Χριστοδουλοπούλου τη λέξη «λιάζονται» που είχε χρησιμοποιήσει ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο κορύφωσης της κρίσης με το μεταναστευτικό και την αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, για να βγάλουν λεφτά οι σύντροφοι.

Σε συζήτηση στην ΕΡΤ για τις εκλογές το πρωί της Παρασκευής, το σκεπτικό της δήλωσης που είχε κάνει τον Απρίλιο του 2015, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη όπου «υπήρχε αγωνία να με ρωτάνε ενώ ήμουν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τι θέλουν αυτοί στην πλατεία Ομονοίας χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ θεώρησα τόσο παράλογη την ερώτηση και απάντησα "λιάζονται"».

Κατά την υποψήφια προκλητική και αμετανόητη ακροαριστερή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φράση αυτή «απέδειξα πόσο ανθρωποκεντρική είναι η προσέγγισή μας και ρατσιστική η προσέγγιση που επικρίνει τη στάση μας αυτή».

Όταν, δε, ο παριστάμενος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φόρτωσε» στην Ελλάδα την Ειδομένη και 1 εκατομμύριο μετανάστες, η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής «τι πάθανε; Θεωρώ ότι είναι παράσημο το "λιάζονται"».





Φάκελος με στάχτη στον ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα οργής : «Να καταστραφείτε στις εκλογές όπως μας κάψατε στο Μάτι»

 


Ένας φάκελος που εντοπίστηκε το πρωί, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προκαλώντας συναγερμό, περιείχε, τελικά, στάχτη και ένα σημείωμα αγανάκτησης για το έγκλημα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Στο φάκελο δεν αναγραφόταν όνομα αποστολέα, και το μήνυμα αγανάκτησης που είχε μέσα ο φάκελος έκανε αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι, για αυτό και η στάχτη που το συνόδευε. Συγκεκριμένα, το μήνυμα έγραφε: «Μας κάψατε, μας καταστρέψατε στο Μάτι, έτσι να καείται και να καταστραφείτε στις εκλογές. Μη σώσετε να ξαναμπείτε στη Βουλή, κακά τσακίδια για πάντα».




Τι περίμεναν οι πολίτες να ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν ρώτησαν

 


Παρακολουθήσαμε ένα debate, προβλέψιμο με τον πρωθυπουργό να απαντάει επί της ουσίας, τον Αλέξη Τσίπρα με ένα πρόγραμμα απάτη που δεν μπορούσε να κοστολογήσει, να έχει πάει μόνο για να επιτεθεί στον Μητσοτάκη, ένα Ανδρουλάκη να κάνει για ακόμα μία φορά την Μάθρα κλάψα γιατί τον παρακολουθούσαν και τους Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Βαρουφάκη να είχαμε να λέγαμε.

Οι πολίτες θα περίμεναν τους δημοσιογράφους, αφού δεν έκαναν ερωτήσεις που να αφορούν το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών, γιατί μόνο ένα κύκλο από τους έξι αφιέρωσαν γιαυτά τα σημαντικά θέματα, να ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς για όλα.

Τον Τσίπρα, για τις καταγγελίες παράνομων υποκλοπών που κατήγγειλαν σε βάρος του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Για το μαύρο χρήμα που διακινείται στο κόμμα του και ερευνάτε από την δικαιοσύνη; Για το γιατί ο στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς καταδικασμένος με τελεσίδικη απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι υποψήφιος; Γιατί ανέχεται τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη και δεν τον διέγραψε; Να ρωτήσουν εάν έχει τις δικές του ευθύνες ο Χρήστος Σπίρτζης για το δυστύχημα των Τεμπών; Να επιμείνουν να ακουστεί έστω ένα νούμερο κοστολογημένο από το πρόγραμμα απάτη του ΣΥΡΙΖΑ;

Να ρωτήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη αν σκοπεύει να μας πει κάτι άλλο εκτός από το ότι τον παρακολουθούσαν και είναι θύμα; Γιατί δεν έχει παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 

Να ρωτήσουν τον Κουτσούμπα την γνώμη του για τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας; Την γνώμη του για τον Πούτιν; Εάν γινόταν κυβέρνηση τι θα έκανε με την χώρα, θα την έβγαζε απο τον ΕΟΚ; θα την έβγαζε από το ΝΑΤΟ; Θα πούλαγε τα όπλα του στρατού και θα μοίραζε καριοφίλια;

Να ρωτήσουν τον Βελόπουλο πόσα έβγαλε από την απάτη των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού κοροιδεύοντας κόσμο; Πόσα έβγαλε από το δήθεν φάρμακο που έκανε καλά τον κορονοιό, εξαπατώντας τον κόσμο; Εάν έχει απόθεμα για την αλοιφή που βγάζει μαλλιά στους καραφλούς;

Να ρωτήσουν τον Βαρουφάκη πώς αισθάνεται που αντί να βρίσκεται στην φυλακή, η στην καλύτερη σε ψυχιατρείο κυκλοφορεί ελεύθερος, λέγοντας ηλιθιότητες στον κόσμο και εμείς τον ακούμε;

Αυτά περίμενε ο κόσμος να ακούσει, εκτός των άλλων!!!



Ανδρουλάκης: «Ναι» στην πρόταση Μητσοτάκη για την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων για να αποφευχθούν οι απάτες

 


Μετά την αποκάλυψη της νέας απάτης του Αλέξη Τσίπρα που δεν μπορεί να κοστολογήσει τις αερολογίες που πλασάρει για νέο πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να νομοθετήσει την απαραίτητη κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων για να αποφευχθεί η απάτη όπως κάνει σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναι» στην πρόταση Μητσοτάκη για «επίσημη» κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης:  Mιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, εξέφρασε τη συμφωνία του  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τα πάμε αύριο το πρωί».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει την ανάληψη της κοστολόγησης κάθε προγράμματος είτε από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, είτε από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, με την επισήμανση ότι εκτός από το κόστος των μέτρων, θα πρέπει να υπάρχει και ένας υπολογισμός των θέσεων εργασίας  που προβλέπεται να δημιουργηθούν. 




Πάλι πρώτη είδηση στην Τουρκία ο Τσίπρας σε βάρος της Ελλάδας

 


Ο αγαπημένος των Τούρκων Αλέξης Τσίπρας, που γίνεται πάντα πρώτη είδηση όταν προσπαθεί να υποβαθμίσει την Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας.

Η Τουρκική Sabah επικαλείται και πάλι τις δηλώσεις του αγαπημένου της ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα έχοντας τίτλο: «Τα εθνικά έργα της Τουρκίας πανικοβάλουν την Ελλάδα: Ούτε βίδα δεν μπορέσαμε να βάλουμε!» 

Η εφημερίδα γράφει για τον επικίνδυνο για την Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα : «Μια μεγάλη εξομολόγηση ήρθε από την Ελλάδα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρακολουθεί στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις στον αμυντικό κλάδο, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ήλπιζε σε βοήθεια από την Ευρώπη, ήρθε από τον αρχηγό του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο». 

Με λίγα λόγια, Αλέξης Τσίπρας η ντροπή της χώρας!!!




Ο Μητσοτάκης προτάσσει το κοστολογημένο του πρόγραμμα έναντι στο πρόγραμμα ΑΠΑΤΗ του Αλέξη Τσίπρα


 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όπλο το κοστολογημένο πρόγραμμα του, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που προσπαθεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, και βλέποντας ότι χάνει επανέρχεται στην σκανδαλολογία αφού δεν έχει έχει επιχειρήματα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, κοστολογείται άνω των 80 δις σε ορίζοντα τετραετίας, και αυτό δείχνει ότι το σχεδίασαν για να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα και το μέλλον του, οι προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και η οικονομία της χώρας, δεν τον ενδιαφέρει η σκανδαλολογία που επαναφέρει ο Τσίπρας μόλις τον πήραν χαμπάρι για την απάτη με το δήθεν πρόγραμμα του.

Ο πρωθυπουργός «σηκώνει» το ζήτημα της κοστολόγησης των προγραμμάτων από έναν ανεξάρτητο εκτιμητή, είτε από το ΓΛΚ είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τηρεί σιγή ιχθύς για το ζήτημα, αφού ξέρει ότι έχει στήσει απάτη σε βάρος των Ελλήνων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος για να μην εξαπατήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο, του ζήτησε να δεσμευθεί αν θα ψηφίσει ή όχι ρύθμιση που θα φέρει η ΝΔ στην επόμενη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης που μιλάει με ακατανόητες γλώσσες. Μπορώ, όμως, να διακρίνω τον γκρεμό στον οποίο μας οδηγούν. Επιμένω, λοιπόν, ότι σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, από συνέχεια και από συνέπεια. Από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της», διεμήνυσε χθες από το Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής από το Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, θα αναφερθούν πολλά και πρέπει να την παρακολουθήσουμε όλοι.



Να υπενθυμίσουμε η ΕΥΠ και ο Τσίπρας παρακολουθούσε παράνομα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Αποκαλύψεις και από Κωνσταντοπούλου

 



Ο Τσίπρας παρακολουθούσε Σάγια και Πιτσιόρλα.

Στο στόχαστρο της ΕΥΠ (την περίοδο Ρουμπάτη) είχε μπει, μεταξύ άλλων, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαγιάς αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας!

Επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρακολουθούσε παράνομα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, «για πρώτη φορά έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απηύθυνε, ένα «γιατί» προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει μια δημόσια απάντηση και επίσημες τοποθετήσεις.

«Υπήρξε διαδικασία νόμιμης παρακολούθησης; Δεν το βλέπω σε καμία δήλωση… Άρα μιλάμε για παρακολούθηση που λογικά είναι παράνομη», παρατήρησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Ρουμπάτη ότι είπε ψέματα, καθώς παρουσίασε ως δικαιολογία για την παρακολούθησή του το γεγονός ότι ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματευόταν την πώληση νησιών, εκτάσεων κτλ. και ταυτόχρονα ήταν διαχειριστής εταιρείας.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Πιτσιόρλας στον ΣΚΑΪ, οι δύο υποθέσεις της Οξυάς και της Ζακύνθου (οι οποίες παρουσιάστηκαν ως πρόσχημα για την παρακολούθησή του) είχαν ολοκληρωθεί πριν αυτός αναλάβει την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ τον Μάρτιο του 2015 και αφού είχε παραιτηθεί από όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να της δείξει υποκλοπές της ΕΥΠ.

Την αποκάλυψη έκανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» όπου υποστήριξε ότι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής «σίγουρα» ήταν υπό παρακολούθηση και ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να την επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει, επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η παρακολούθηση, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, «αφορούσε κρατούμενο, ο οποίος, υποτίθεται, σχεδίαζε να φάει έναν ΣΥΡΙΖΑίο. Τότε, είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι «οΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές. Σε ότι αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι έπρεπε να δεχθεί να ενημερωθεί και να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό.





Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις

 


Η καθεστωτική νοοτροπία του Αλέξη Τσίπρα, που διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πάω πουθενά θα φύγω από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όποτε θέλω εγώ και σε όποιον αρέσει, έχει θορυβήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν μετά την νέα ήττα που έρχεται σε λίγες ημέρες, να πάνε παρακάτω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, και με αφορμή την παρουσίαση μιας εφαρμογής για γήπεδα, είπε ότι όταν έπαιζε μπάσκετ στην Αμερική ίσχυε το «κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε μια εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά που θέλουν να παίξουν.

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα: Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Κερδίζεις παίζεις. Μπαίνει ο επόμενος».

Η αιχμή, σαφέστατη για την καθεστωτική νοοτροπία του Αλέξη Τσίπρα, που νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κτήμα του.

Είναι δε τόσο θρασύς στους συντρόφους του, ο Αλέξης Τσίπρας που είπε ότι αυτό που μπορεί να αναχθεί μόλις χάσει είναι μόνο μια κάποια κριτική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εξελέγει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό Τσαουσέσκου Ερντογάν, Πούτιν, Κιμ Γιον Ούγκ, 99,1% αφού δεν υπήρχε αντίπαλος, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.