Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Με τις μητέρες των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα που χάθηκαν στα Τέμπη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

 


Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των δύο μητέρων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι, του πατέρα της Αναστασίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη ιδιωτικότητα

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τrikalanews.gr, οι γονείς φερόταν να επιθυμούν να παραστούν στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο με την κίνηση του προέδρου της ΝΔ η συνάντηση έγινε σε απόλυτη ιδιωτικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι μια οικογένεια, δύο αδέλφια, έχασαν τα τρία τους παιδιά, ο ένας τις δίδυμες κόρες του και ο άλλος τη μοναχοκόρη του, καθώς τα τρία κορίτσια επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συνετρίβη στα Τέμπη.




Εύη Χριστοφιλοπούλου/ΠΑΣΟΚ: Γιατί ψηφίζω Μητσοτάκη


 

Ο Μητσοτάκης, είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά στελέχη άλλων κομμάτων που θέλουν το καλό της χώρας, και δεν προσπαθούν να την διαβάλουν διεθνώς για να κάνουν αντιπολίτευση και να καταστρέψουν όσα έχει πετύχει αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Είναι καιρός για τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη σχέση κράτους-πολίτη-πολιτικού. Είναι καιρός για ψήφο που θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της οικονομικής ανάκαμψης και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών» τονίζει σε άρθρο της στην «Καθημερινή» η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, και ξέρει πολύ καλά τι λέει.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει συγκεκριμένα και απτά δείγματα μεταρρυθμιστικής ορμής και δυναμικής αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με σταθερότητα, εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα».






Μη κοστολογημένο πρόγραμμα και ξύλο στους συνταξιούχους τελείωσαν τον Τσίπρα που δεν μπόρεσε να απαντήσει

 


Δύο βασικές ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, τον τελείωσαν, αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Η μία αφορούσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχθηκε εχθές στον Ελληνικό λαό, ότι πρόκειται για απάτη αλλά 2015, αφού δεν μπόρεσε να πει ούτε ένα νούμερο για να το κοστολογήσει, δείχνοντας ότι είναι ένας αμετανόητος απατεώνας.

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε… Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνοάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσεις το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φανερά αιφνιδιασμένος και προβληματισμένος γιατί αποκαλύφθηκε η απάτη τύπου 2015, δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ένα νούμερο και άρχισε να λέει άρες, μάρες, κουκουνάρες για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Μόλις άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει άλλα αντί άλλων, ο δημοσιογράφος επανήλθε, σημειώνοντας: «Να πω πως αναλυτική κοστολόγηση δεν δώσατε.. Ένα γενικό νούμερο δώσατε… Διαβάζω το πρόγραμμα του 2015, οκτώ χρόνια μετά τα ίδια λέμε».

Με τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Η δεύτερη ερώτηση αιφνιδίασε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα, και αφορούσε τους συνταξιούχους και το «άγριο ξύλο» επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε με σκοπό να εξαπατήσει με τον δήθεν πρόγραμμα του, και να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, στην ερώτηση για το ξύλο στους συνταξιούχους δεν κατάφερε να δώσει απάντηση, παρά μόνο ότι είχε απέναντί του τον Σόιμπλε.

Η Ράνια Τζίμα υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι είδαν 22 μειώσεις, πολλοί έπεσαν κάτω από το όριο επιβίωσης. Και όταν βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, σε δύο περιπτώσεις -στις 8 Ιανουαρίου 2016 και στις 3 Οκτωβρίου 2016- ήρθαν αντιμέτωποι με άγριο ξύλο στην Ηρώδου Αττικού. Στη συνέχεια τον ρώτησε αν αισθάνεται υπόλογος απέναντί τους.

Απαντώντας φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας για το «άγριο ξύλο» που έφαγαν από την Αστυνομία οι συνταξιούχοι κατά τις διαμαρτυρίες τους την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε χωρίς να απαντάει: «Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό μας». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μνημονιακούς καταναγκασμούς», υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε». 



Αθλιότητα Σκουρλέτη προς τους Έλληνες : Ο ΣΥΡΙΖΑ σας έκανε ανθρώπους

 


Ο ακροαριστερός Σκουρλέτης απευθύνεται στους Έλληνες που πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ρίξει στα βράχια και είπε ότι μας έκανε ανθρώπους!! Ναι αυτός ο ανεπάγγελτος χωρίς ίχνος ηθικής και φιλότιμου έτσι βλέπει τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ότι μας έκαναν ανθρώπους.

Έκλεισαν τις τράπεζες, 

μας έστησαν στις ουρές,

μας βάλανε στο υπερταμείο, 

έκοψαν ακόμα και αναπηρικά επιδόματα μαζί με συντάξεις χηρείας,

χρεώσαν την χώρα 100 δις ευρώ και βγαίνει ο Σκουρλέτης και μας λέει ότι μας έκανε ανθρώπους !Αιδώς Αργείοι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε με την βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την οικονομία και τα παράλληλα νομίσματα που πρότεινε η ομάδα Τσακαλώτου όταν η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε «μιλάτε σαν να μην έχετε κυβερνήσει τέσσερα χρόνια».

Τότε ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε «όχι, έχουμε κυβερνήσει και σας σώσαμε και σας κάναμε ανθρώπους».

Αντιλαμβανόμενος, την ακροαριστερή αθλιότητα που είπε, ο Πάνος Σκουρλέτης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας «οικονομικά μιλάω. Όταν βγάζουμε κάποιους απο τη χρεοκοπία δεν στηρίζουμε τους ανθρώπους στα πόδια τους; Αυτό εννοώ».






Νέα ξεφτίλα της Αυγέρη που δεν ήξερε στον πανικό της τι δουλειά κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

 


Σε πανικό η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να δώσει μια απάντηση για το νούμερο που κοστολογεί το πρόγραμμα του το κόμμα της, δεν ήξερε τι δουλειά κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αποτέλεσμα να γελάνε μαζί της.

Δείτε το video :





Μία ημέρα πριν πάει ο πρωθυπουργός στην Μυτιλήνη ακροαριστεροί βανδάλισαν το περίπτερο της Ν.Δ.

 



Ακροαριστερά φασιστικά στοιχεία που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι αντιεξουσιαστές, βανδάλισαν με μπογιές το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, έξω από τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί, γράφοντας υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό σε τοίχους της πόλης.

Αυτή η ενέργεια είναι ξεκάθαρη και έγινε από συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην ακροαριστερά, που έχουν απογοητευθεί μετά την εμφάνιση του Αλέξης Τσίπρα στο χθεσινό debate, που δεν είχε λόγια για να δικαιολογήσει το πρόγραμμα απάτη του κόμματος.

Με ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση του κόμματος καταδικάζει το γεγονός και αναφέρει:

«Χθες το βράδυ, μετά τη θριαμβευτική νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και ενόψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο του κόμματος μας, το οποίο βρίσκεται στην προκυμαία της πόλης μας. Πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι αυτές οι πράξεις κανέναν δεν φοβίζουν και κανέναν δεν πτοούν.

Όσο οι θιασώτες της σύγκρουσης και της προγραμματικής ένδειας κλείνουν το μάτι τους τραμπούκους, τόσο εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα να πορευόμαστε στον δρόμο του πολιτικού πολιτισμού, του διαλόγου και της σύγκρισης πεπραγμένων, προγραμμάτων και ιδεών με το βλέμμα στο αύριο».

Εκτός του βανδαλισμού στο εκλογικό περίπτερο, γράφτηκαν σε κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου, τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας.



Lamda Development: Αγόρασε τα 4 αεροπλάνα στο Ελληνικό

 


Στη Lamda Development ανήκουν πλέον τα τέσσερα μη πλόιμα αεροσκάφη στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η Lamda Development, μέσω της θυγατρικής της, Ελληνικό ΜΑΕ, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) για την αγοραπωλησία των τεσσάρων μη αεροσκαφών που βρίσκονται εντός του ακινήτου, όπου δημιουργείται η επένδυση του Ελληνικού.



Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 727, Boeing 737, Boeing 747 και BAC1-11, τα οποία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα της εταιρείας.

Η συμφωνία ανοίγει μία νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της τμηματικής απομάκρυνσης των αεροσκαφών από το ακίνητο, και της αξιοποίησης της κληρονομιάς της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747, ως χώρου μουσείου. Επιπλέον, το ΠΟΛΚΕΟΑ, με την πολύτιμη εμπειρία του, θα συμβάλει μελλοντικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.





Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια μόλις 2% ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, λαμβάνει ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής και 4,15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτω από το 2%.

Η ΔΑΠ καταγγέλει ότι, «η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας».

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ:

«Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%.

Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα:

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/ σε πραγματικό χρόνο, μόλις δημοσιεύονται από τις κατά τόπους ΚΕΦΕ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αναγνωρίσει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων.»



Τι ξεχώρισε από το χθεσινό debate εκτός της Παναγίας της Γκέισας της Βελοπουλοκρατούσας

 



Η υποτιθέμενη κρίσιμη αντιπαράθεση στο state-of-the-art στούντιο της ΕΡΤ εξελίχθηκε μονότονα, προβλέψιμα και νυσταλέα.

Πρώτο και κυριότερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, η διαφορά του Μητσοτάκη με τους υπόλοιπους, γιατί έχει και την γνωστική και την νοητική ικανότητα και τα κότσια να απαντήσει ευθέως & σωστά στο ερώτημα, χωρίς να κάνει επιθέσεις που μπορούσε να κάνει εύκολα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός που απαντούσε στις ερωτήσεις εμπεριστατωμένα αντίθετα από τους υπόλοιπους που ήταν τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.

Ο Σρόιτερ που ξεφτίλισε και ξεγύμνωσε το πρόγραμμα απάτη του Τσίπρα με την ερώτηση: Μέχρι και οι ταβέρνες δίνουν αναλυτικό λογαριασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν δίνει για το πρόγραμμα του.

Τσιπρας: Είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

Σρόιτερ: Ναι, τα ίδια λέγατε και το 2015.

Ράνια Τζίμα σε Τσίπρα: Γιατί ρίξατε ξύλο στους συνταξιούχους που αδικήσατε;

Τσίπρας: Η μνημονιακή πολιτική επί ΣΥΡΙΖΑ είχε μέγιστη κοινωνική συναίνεση. Άρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή.

Σρόιτερ: "Κύριε Ανδρουλάκη είστε αρχηγός κόμματος και ακόμα δεν θέλετε να συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό της χώρας...αλήθεια γιατί; Καλός άνθρωπος φαίνεται"

Τα ελληνικά του Νίκου Ανδρουλάκη -«τον διευθύνων σύμβουλο».

Το μακιγιάζ του προέδρου Βελόπουλου, τόσο διακριτικό που λές και τον είχαν χτίσει, για να δείχνει νεότερος, και φυσικά η φωτογραφία της Παναγίας της Γκέισας της Βελοπουλοκρατούσας, όπως και τις Παναγίας της Ινδιάνας δείχνοντας την γελοιότητα του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης για ακόμα μία φορά.




Ο Βαρουφάκης που εάν την πέσουν οι Τούρκοι σε ελληνική βραχονησίδα αυτός θα γίνει τηλεφωνητής.

Η ακλόνητη βεβαιότητα του, τελειωμένου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε επαναφέρει την 13η σύνταξη επί των ημερών του στη διακυβέρνηση της χώρας, κάτι που δεν είχε κάνει αλλά έδωσε επίδομα την τελευταία χρονιά., εμπαίζοντας τους συνταξιούχους που τον άκουγαν.

Και φυσικά η μικροψυχία τους τίποτα που θέλει να γίνει κάτι Ανδρουλάκη, που δεν χαιρέτησε ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.