Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Φίλης με λίγα λόγια " Ζήτω η ακροαριστερά κάντε μπο@@δ@λο τα πανεπιστήμια θα επαναφέρουμε το άσυλό"

 


Την ώρα που όλοι οι Έλληνες γονείς μαζί με τους φοιτητές, ψάχνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία του Τάκη Θεοδωρικάκου, και την βλέπουν μόνο στις φωτογραφίες, η ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον Νίκο Φίλη αιώνιο φοιτητή, ξεκαθαρίζει ότι η βία και η ανομία θα ξανά γυρίσουν στα πανεπιστήμια.

“Θα επαναφέρουμε το άσυλο στα Πανεπιστήμια” δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο ακροαριστερός και επικίνδυνος για την εκπαίδευση, την νεολαία και τους φοιτητές Νίκος Φίλης ξεδιπλώνοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ανασύσταση του καθεστώτος που ίσχυε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το οποίο άφηνε ασύδοτους καταληψίες και ποινικούς σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών.

Σε τηλεοπτικό πάνελ ο ακροαριστερός Νίκος Φίλης προκάλεσε και πάλι αφού δήλωσε ότι θα καταργηθούν  όλοι οι νόμοι της κυβέρνησης στην Παιδεία, και στα Πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου που βοήθησε να σταματήσουν μερικώς και όχι παντού οι καταλήψεις, αλλά και να απομακρυνθούν ποινικοί που δρούσαν έχοντας ως έδρα φοιτητικές εστίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακροαριστερά του, σχεδιάζει να επαναφέρει τα ιδρύματα στην προηγούμενη κατάσταση, σε αυτή δηλαδή που οι πανεπιστημιακοί χώροι λειτουργούσαν ως γιάφκες κουκουλοφόρων και ως αποθήκες “πυρομαχικών” για την δράση τους, όπως και γιάφκα κάθε είδους κακοποιού με βαρύ ποινικό παρελθόν που ήθελε να κρυφτεί, αλλά και για να έχει μια καλή κρυψώνα μετά την εγκληματική του δράση ακόμα και τις ανθρωποκτονίες που θα διαπράξει.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροαριστερά που είναι η βάση του κόμματος Τσίπρα



56χρονο ΚΑΘΑΡΜΑ Αλβανός αγόρασε 8χρονο 900€ για να επαιτεί στους δρόμους της Αθήνας

 



Το 56χρονο κάθαρμα έχει συλληφθεί.

Οι ελληνικές Αρχές έλαβαν προ ολίγων ημερών «κόκκινη» αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας. Το διεθνές ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε έναν 56χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη χώρα του σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για «διακίνηση ανηλίκων».

Όταν το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε για την παρουσία του 56χρονου στην Αθήνα, αμέσως κινητοποίησε το πληροφοριακό του δίκτυο για τον εντοπισμό του. Έτσι, ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στα Πατήσια, όπου οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες χωρίς να φέρει αντίσταση.

Όσον αφορά στο ποινικό του παρελθόν, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το 56χρονο κάθαρμα, κατηγορείται ότι είχε «αγοράσει» ένα παιδί από άπορη οικογένεια στην Αλβανία και πιο συγκεκριμένα στα Τίρανα. Φέρεται να πλήρωσε 100.000 Λεκ Αλβανίας, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 900 ευρώ. Στη συνέχεια, μετέφερε, παράνομα και χρησιμοποιώντας βία, το 8χρονο αγόρι στην Αθήνα, όπου το εξανάγκασε να επαιτεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, με σκοπό να του παραδίδει τα χρήματα.

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση του κακοποιού στη χώρα του. Άγνωστο ωστόσο παραμένει για τις ελληνικές Αρχές τι απέγινε το 8χρονο παιδί. 



Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι «σταθερότητα ή μπάχαλο»

 


Λίγο πριν τις 11:00 έφτασε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκίνησε την επίσκεψή του στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.




Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «σταθερότητα ή μπάχαλο»

«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι μόνο "μπροστά ή πίσω", είναι "σταθερότητα ή μπάχαλο"», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πολίτες της Ελευθερούπολης Καβάλας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο παλινωδιών», ενώ για το σχέδιο «Δήμητρα» επισήμανε ότι «αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα μπορούσε να ήταν γελοίο».

«Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σ' ένα "βέρτιγκο παλινωδιών". Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν, λέει, 10-15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ25 και ποιος; Και το ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχέδιο "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο»

Και συνέχισε: «Το σχέδιο "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό το οποίο έγινε. Τους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι θυμάστε όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Άρα το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο "μπροστά ή πίσω". Είναι, να το πω πολύ απλά, όπως θα το λέγατε στο καφενείο, "σταθερότητα ή μπάχαλο". Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο το οποίο θα οδηγούσαν θα ήταν σε μια παρατεταμένη αστάθεια και σε μια ακυβερνησία την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις και σημείωσε: «Επειδή πολλά ακούω από κάποιους οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο ο οποίος είναι σήμερα εδώ. Παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε στις εκλογές της 25ης Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που εγγυάται, όπως είπε, καλύτερες δουλειές, σπίτια και προκοπή και όχι «εκείνους που ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον των νέων».

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς μόνο για αποζημιώσεις από ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειές τους το τελευταίο διάστημα δόθηκαν στην περιοχή περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου Sunlight και τα Θερμοκήπια Θράκης.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης - Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».





Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες από τη Goldman Sachs

 


Τις τράπεζες που θα κλείσει η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, για να φέρει την ΔΗΜΗΤΡΑ, αναβάθμισε η Goldman Sachs.

Περαιτέρω βελτίωση στην κερδοφορία και τα εποπτικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών αναμένει η Goldman Sachs, βλέποντας συνέχεια στην άνοδο των μετοχών τους, με την Alpha Bank να πρωταγωνιστεί με περιθώριο ανόδου 43% και τις Εθνική, Πειραιώς και Eurobank να ακολουθούν με 29%, 25% και 15% αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, η Goldman Sachs,  κρατάει σταθερή τη σύσταση αγοράς για Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, παραμένοντας ουδέτερος στην Eurobank. Για την Alpha Bank, η Goldman Sachs αναμένει απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων (ROTE) 11% το 2024 που, δεδομένης της αποτίμησης μόλις 0,4x επί των ιδίων κεφαλαίων, συνεπάγεται ένα «κενό» 35% σε σχέση με τη Εθνική και την Eurobank, τα θεμελιώδη και τις αποτιμήσεις των οποίων αναμένεται να προσεγγίσει άμεσα.

Κινητήριος μοχλός της κερδοφορίας των τραπεζών είναι τα υψηλότερα επιτόκια καθώς η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ αναμένεται να προσθέσει 70 μονάδες βάσης στα επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών.

Η Goldman Sachs κάνει ειδική μνεία στη σχετική επενδυτική ασφάλεια που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες στον τρέχον περιβάλλον υψηλής μεταβλητότητας και επαναλαμβανόμενων τραπεζικών αστοχιών, χάρη στα ισχυρά αποθέματα ρευστότητας αλλά και τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα εμπορικά ακίνητα, περιοχές που έχουν αποδειχθεί προσφάτως προβληματικές σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο αμερικανικός οίκος επικροτεί τη μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει οι ελληνικές τράπεζες τόσο σε επίπεδο εποπτικών κεφαλαίων όσο και στη μείωση των προβληματικών δανείων.



Το Netflix προειδοποιεί για απάτη

 


Στο στόχαστρο απατεώνων έχουν μπει το τελευταίο διάστημα συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας Netflix, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που μπορεί να εμφανιστεί στον λογαριασμό τους ή στο κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την τακτική των επιτηδείων, το άνοιγμα του e-mail οδηγεί σε μια προσομοιωμένη, αλλά φαινομενικά πιστή εικόνα της ψηφιακής πλατφόρμας, που ζητά από τον συνδρομητή είτε να ανανεώσει τα στοιχεία του, είτε να ανανεώσει τα στοιχεία πληρωμής.

Στην περίπτωση που ο συνδρομητής δεν καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης, τότε θα βρεθεί σε μια σελίδα όπου θα κληθεί να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κτλ. Εάν ούτε και τότε ο συνδρομητής καταλάβει και συμπληρώσει τα κενά με τα στοιχεία του, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εντός ολίγων ημερών να δει τα χρήματα του λογαριασμού του να «κάνουν» φτερά.

Μέχρι στιγμής χιλιάδες τέτοια e-mail έχουν φύγει προς συνδρομητές του Netflix με τους περισσότερους να υποψιάζονται εξ αρχής ότι πρόκειται περί απάτης και άλλους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, να έχουν πέσει θύματα.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πάντως δεν είναι και η μοναδική δίοδος που χρησιμοποιούν οι επίδοξοι απατεώνες προκειμένου να «παγιδεύσουν» τα υποψήφια θύματά τους.

Ανάλογη δραστηριότητα μπορεί να ακολουθηθεί και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του συνδρομητή, το οποίο μάλιστα αναφέρει πως το μήνυμα αυτό αποτελεί και την «τελευταία προειδοποίηση» προτού επιβληθούν περιορισμοί στον λογαριασμό του Netflix.

Στο ίδιο αυτό μήνυμα, δίνεται κι ένας ενεργός σύνδεσμος στον οποίο υποτίθεται πως ο χρήστης μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του.  Σ’ αυτό το link είναι καλύτερο να μην κλικάρετε και διαγράψετε το μήνυμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Κέντρο Βοήθειας της πασίγνωστης διαδικτυακής πλατφόρμας με 223,1 εκατομμύρια συνδρομητές (σύμφωνα με καταμέτρηση τον Οκτώβριο του 2022), εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα γραπτό μήνυμα (SMS) που σας ζητά το e-mail, το τηλέφωνο, τον κωδικό πρόσβασης ή τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού σας στο Netflix, «πιθανότατα δεν προέρχεται από το Netflix.

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ να δώσετε προσωπικά στοιχεία σε μήνυμα κειμένου ή email. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

Αριθμοί πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών

Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού

Κωδικοί πρόσβασης Netflix

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ πληρωμή μέσω προμηθευτή ή τοποθεσίας web 3ου μέρους.

Αν το μήνυμα κειμένου ή το email συνδέεται με ένα URL το οποίο δεν αναγνωρίζετε, μην το πατήσετε ή μην κάνετε κλικ. Αν πατήσατε ή κάνατε κλικ, μην εισαγάγετε κανένα στοιχείο στην τοποθεσία web που άνοιξε.

Τι πρέπει να κάνω αν λάβω κάποιο ύποπτο email ή μήνυμα κειμένου;

Τα άτομα που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν δεν μπορούν να λάβουν καμία πληροφορία για εσάς εκτός αν τους τη δώσετε. Επομένως μην κάνετε κλικ σε συνδέσεις από μηνύματα και μην απαντάτε.

Ύποπτα email

Μην κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις συνδέσεις και μην ανοίξετε κανένα από τα συνημμένα του.

Προωθήστε το email στη διεύθυνση phishing@netflix.com.

Αν το email σας απορριφθεί όταν το προωθήσετε, σημαίνει ότι έχουμε ήδη λάβει ένα αντίγραφο του μηνύματος ηλεκτρονικού ψαρέματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω εκτός από το να διαγράψετε το email η το μήνυμα.

Διαγράψτε το email.

Ύποπτα μηνύματα κειμένου (SMS)

Επιλέξτε και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε.

Επιλέξτε Περισσότερα και, στη συνέχεια, Προώθηση.

Εισαγάγετε τη διεύθυνση phishing@netflix.com.

Επιλέξτε Αποστολή .

Διαγράψτε το μήνυμα.

iPhone, iPad, iPod Touch

Επιλέξτε και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που θέλετε να προωθήσετε.

Επιλέξτε Περισσότερα… και, στη συνέχεια, το βέλος προώθησης  .

Εισαγάγετε τη διεύθυνση phishing@netflix.com.

Επιλέξτε Αποστολή .

Διαγράψτε το μήνυμα.



Ντογιάκος : «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πολλές φορές, ή κάποιες, παροτρύνουν και τους πολίτες να μη σέβονται δικαστικές αποφάσεις»


 

Απαντήσεις για όλες τις «καυτές» υποθέσεις που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη δικαιοσύνη έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.





Μήνυση Γεραπετρίτη κατά των προκλητικών Ακρίτα - Εμφιετζόγλου

 


Η Ακρίτα μας έχει συνηθίσει σε χυδαιότητες και fake news και έχει αποδείξει ότι είναι δίκαια νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυση κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με αφορμή τους υπαινιγμούς που συνέδεαν τον ίδιο με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό την οποία εξέδιδαν συστηματικά έναντι αμοιβής, μια υπόθεση που έχει λάβει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε μήνυση εις βάρος του προέδρου της «Πατριωτικής Ένωσης» Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος είχε εμπλέξει τον υπ. Επικρατείας στην υπόθεση χωρίς να έχει καμία απολύτως εμπλοκή.

Την χυδαιότητα Εμφιετζόγλου την ακολούθησε η Έλενα Ακρίτα που αναβάζει συνέχεια χυδαία και fake news για να κάνει αντιπολίτευση. Σε φαιδρή ανάρτησή της χωρόις για άλλη μία φορά να ελέγξει την αλήθεια, είχε αναπαραγάγει το δημοσίευμα για την ανάρτηση του κ. Εμφιετζόγλου. «Καλημερούδια αφεντικά, πώς τα καλοπερνάτε;», είχε γράψει στη λεζάντα της ανάρτησής της, τώρα θα αντιμετωπίσει και η ίδια την δικαιοσύνη και δεν θα την σώσει η βουλευτική ασυλία που φρόντισε ο Αλέξςη Τσίπρας να έχει επειδή, επιβράβευση επειδή έβριζε και έλεγε ψέματα για τον Μητσοτάκη εδώ και χρόνια.





Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και σε νέα δημοσκόπηση της Marc

 


Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τη μέτρηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 32,1%, έναντι 26,1% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα, το οποίο φτάνει συνολικά στο 63,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει συνολικά στο 24%.

Στο ερώτημα ποια πιστεύετε ότι ήταν καλύτερη κυβέρνηση, αυτή του Κ. Μητσοτάκη ή αυτή του Αλ. Τσίπρα, το 47,7% επέλεξε αυτή του προέδρου της ΝΔ, ενώ το 35,2% αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θετική και μάλλον θετική γνώμη σε ποσοστό 42,4%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,1%, έπεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,8%, στη συνέχεια βρίσκονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 21,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με μόλις 15,5%.



Δημοσκόπηση Marc -Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν: 

ΝΔ 32,1%

ΣΥΡΙΖΑ 26,1%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%

ΚΚΕ 6,1%

Έλληνες 3,9%

Ελληνική Λύση 3,7%

ΜέΡΑ25 3,6%

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :


















Αύξηση μισθών, μείωση φόρων, προσλήψεις στην νέα τετραετία Μητσοτάκη


 

Tο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την περίοδο 2023-2027 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το οποίο κινείται σε «πέντε άξονες-ταυτότητες της Ελλάδας».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στον τομέα της Οικονομίας και δεσμεύτηκε για την αύξηση των μισθών κατά 25%, με κατώτατο μισθό τουλάχιστον 950 ευρώ ως το τέλος της τετραετίας, ενώ μίλησε για τη βελτίωση της Παιδείας και της Υγείας, καθώς επίσης και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας.

«Αδιαπραγμάτευτος στόχος 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός μέσα στην τετραετία και στα 950 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός», σημείωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος.



Μητσοτάκης: Αυξήσεις δύο με τρεις μισθούς το χρόνο προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ -Αναλυτικά οι δεσμεύσεις

Ακόμα, υπογράμμισε ότι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η σταθερότητα της χώρας, μέσω της αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Τα βασικά σημεία του Προγράμματος Διακυβέρνησης 2023-2027 της ΝΔ που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Παραγωγική Ελλάδα

Φιλόδοξοι οικονομικοί στόχοι

Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ 3% ετησίως. Διπλάσιες δημόσιες επενδύσεις και αύξηση συνολικά επενδύσεων κατά 70%. Μείωση δημοσίου χρέους στο 140% του ΑΕΠ το 2027 και στο 120% του ΑΕΠ το 2030. Επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%.

Μείωση της ανεργίας κάτω από 8% έως το 2027.

Αύξηση εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ έως το 2027 και 70% έως το 2030.

Αύξηση μεριδίου μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ με την εφαρμογή της εθνικής μας στρατηγικής για τη βιομηχανία και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

12μηνη τουριστική περίοδος και δημόσια έσοδα από τον τουρισμό να φθάσουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών παγκοσμίως στην εφοδιαστική αλυσίδα/logistics.

Τα 4+6 μέτρα για μισθωτούς-συνταξιούχους


Εργασία και εισόδημα

Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027 (στα 1.500€ από 1.170 €) και αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 € εντός της τετραετίας.

Νέα αύξηση 3-4% στις συντάξεις από 1/1/2024.

Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024.

Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους και αυστηρών ψηφιακών ελέγχων μέσω επιθεώρησης εργασίας παντού.

Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών


Σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027.

Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αύξηση τους κατά 60.000 έως το 2027.

Αύξηση από 1/1/2024 του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν παιδιά.

Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους.

μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1/1/2025

Μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%. Μείωση 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Νέες κρίσιμες υποδομές

2.300 έργα κρίσιμων υποδομών (δρόμοι, αεροδρόμια, μετρό, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης) σε όλη την Ελλάδα.


Δέσμευση ολοκλήρωσης για 10 εμβληματικά έργα εθνικής εμβέλειας:

-Μετρό Θεσσαλονίκης

-Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (flyover)

-Σύνδεση σιδηροδρόμου με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας

-Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου

-Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (E65)

-Κατασκευή επέκτασης Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον

-Αναβάθμιση Προαστιακού Δυτικής Αττικής

-Νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, το πιο σύγχρονο της Μεσογείου

-Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)

-Κατασκευή Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας


Κοινωνική Ελλάδα

Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους


Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους

Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης

Δωρεάν Προσωπικός γιατρός και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες

Ψηφιακός μετασχηματισμός Υγείας, Ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.

Δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.

Καλύτερη δημόσια παιδεία για όλους

Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027.

Αύξηση των μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών με έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ.

Καλύτερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και εκκινεί η επέκταση του στη δυτική Θεσσαλονίκη. Κατασκευή γραμμής 4 στην Αθήνα και επέκταση στη δυτική Αθήνα.

Αναβάθμιση συρμών ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Προμήθεια 650 λεωφορείων μηδενικών ρύπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έως το 2027 θα κυκλοφορούν 2000 αστικά λεωφορεία στην Αθήνα και 600 στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση συχνότητας δρομολογίων λεωφορείων ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ (ανά 5 – 10 λεπτά τις ώρες αιχμής). Αύξηση συχνότητας δρομολογίων Αττικού Μετρό σε 1,5 λεπτό τις ώρες αιχμής.

Δημογραφικό και οικογενειακή πολιτική

Αυξάνεται το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Διατίθενται 1,8 δις ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου»

Αυξάνονται κατά 90.000 οι θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».

Συστήνονται 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας παιδικών σταθμών ως τις 17:30, θεσμοθετούνται χώροι φύλαξης και φροντίδας παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Πράσινη και ψηφιακή Ελλάδα

Ψηφιακή Ελλάδα

Ένταξη του 90% των δημοσίων υπηρεσιών του κράτους στο gov.gr και απλούστευση σημαντικών διαδικασιών μέσω του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών έως το 2027.

Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα διακινούνται έως το 2025 μόνο ηλεκτρονικά μεταξύ του δημοσίου.

Πλήρης ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά) ώστε όλα τα δεδομένα να είναι άμεσα διαθέσιμα στον ενδιαφερόμενο πολίτη ή στη δημόσια υπηρεσία.

Οπτική ίνα σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο έως το 2027 για γρήγορο Ιnternet. Παροχή σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο με στόχο την αναβάθμιση του παιδαγωγικού έργου.

Το 94% της χώρας καλύπτεται με 5G έως το 2027.

Πράσινη Ελλάδα

Το 80% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου μέσω προγραμμάτων «Εξοικονομώ», « Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «φωτοβολταικά στέγης».

Το 20% των ΙΧ οχημάτων είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως το 2027.

Ολοκλήρωση των 45 Μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων έως το 2025 και υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων σε 250 περίπου οικισμούς κάτω από 2.000 κατοίκων σε νησιωτικές, ορεινές, ευαίσθητες περιοχές.

Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων με 20 εκ δένδρα σε 165.000 στρέμματα έως το 2025 και διάνοιξη δασικών δρόμων συνολικού μήκους 40.000 χλμ., αφαίρεση καύσιμης ύλης από 260 κρίσιμα δάση, διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών συνολικού μήκους 10.000 χλμ., ανάπτυξη «έξυπνου δάσους» με χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Πρόγραμμα GR-ECO islands, με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας.

Δίκαιη Ελλάδα

Δικαιοσύνη

Επιτάχυνση χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ( λιγότερες από 500 μέρες) και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων.

Ψηφιακή Στρατηγική για τη Δικαιοσύνη με ολοκλήρωση των έργων Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Ποινική, Πολιτική και Διοικητική Δικαιοσύνη.

Νέος Δικαστικός Χάρτης στη Διοικητική, Αστική και Ποινική δικαιοσύνη και αναβάθμιση 14 δικαστηρίων.

Κράτος

Συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 16)

Αξιολόγηση παντού, bonus παραγωγικότητας, προγράμματα κατάρτισης 400.000 δημοσίων υπαλλήλων και επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια.

Εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας σε όλο το δημόσιο

Νέα κεντρική Αρχή για επιτάχυνση, διαφάνεια και εξορθολογισμό δημοσίων προμηθειών

Ισότητα και συνοχή

Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων

Επέκταση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία – Προσωπικός Βοηθός

Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Εφαρμογή του panic button, δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, Συμβουλευτικά Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών

Μείωση του έμφυλου μισθολογικού χάσματος (gender pay gap) από εκτιμώμενο ποσοστό 10% σήμερα σε 5% το 2027, και κάτω από 3% το 2030. Προγράμματα για ενίσχυση και τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας

Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

Ισχυρή Ελλάδα

Απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των Συνόρων – Επέκταση του φυσικού εμποδίου (Φράκτη) στην περιοχή του Έβρου στο σύνολο κατά μήκος του ποταμού (140 χλμ)

Οργανωτική Αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, εκσυγχρονισμός, ψηφιακός μετασχηματισμός των διοικητικών διαδικασιών – Αποδέσμευση άνω των 5.000 αστυνομικών από μη αστυνομικά καθήκοντα.

ενίσχυση της λογοδοσίας και του πλαισίου αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας – Εφοδιασμός των αστυνομικών πρώτης γραμμής με κάμερες που προβλέπεται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση περιστατικών

Νέο Πυροσβεστικό Σώμα. Σχεδιασμός της νέας δομής και του τρόπου λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόσληψη 500 νέων στελεχών. Αναβάθμιση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων και στόλου Πυροσβεστικού Σώματος. Προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιωτικά συμπλέγματα και 5 +2 Canadair νέου τύπου καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας

Αύξηση σε σχέση με το 2022, κατά 15% ανά έτος, μέχρι το 2027 του αριθμού των επαναπατριζόμενων μεταναστών και Έμφαση στην ελεγχόμενη μετανάστευση για εποχική εργασία μέσω διεθνών διμερών συμφωνιών για την προσέλκυση ατόμων ειδικών δεξιοτήτων

Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale , 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper. Βρίσκονται σε εξέλιξη 19 προγράμματα ύψους 11,5 δισεκ. ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.



Προκαλεί ο ακροαριστερός θαυμαστής του Βελουχιώτη Σπίρτζης : “Δεν έχουμε δημοκρατία σήμερα”

 


Αυτός που είπε με ακροαριστερό θράσος στον Ελληνικό λαό “θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο”, ο θαυμαστής του παιδεραστή, βιαστή, δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη, ο Μπόζο όπως τον φωνάζουν του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, προκαλεί και πάλι λέγοντας με θράσος και χωρίς κανένα σεβασμό στους θεσμούς πώς “Δεν έχουμε δημοκρατία σήμερα”.

Σε συζήτηση που είχε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε πως “δεν έχουμε δημοκρατία” και απαντώντας στην ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη “και τι έχουμε” σημείωσε πως “δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία σήμερα”.

Με λίγα λόγια ο ακροαριστερός φίλος και υποστηρικτής του ακροαριστερού φασίστα Παύλου Πολάκη, περιμένει μήπως στην απίθανη περίπτωση κερδίσει το κόμμα του, για να έχουμε δημοκρατία στην χώρα αφού σήμερα δεν έχουμε, η με το καλό η με το άγριο.