Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η Κυβέρνηση στηρίζει τους πιο ευάλωτους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια


 

Σε μια αδίστακτη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας για την ακρίβεια, ο  ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως δεν βλέπει ούτε τι γίνεται στις άλλες χώρες, ούτε  ότι η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ούτε τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας και ειδικότερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

  • Η Κυβέρνηση γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι ο πληθωρισµός αποτελεί ένα σοβαρό πανευρωπαϊκό και διεθνές πρόβληµα, που πλήττει αναπόφευκτα και τη χώρα μας. Απέναντι στο πρόβλημα αυτό, έχει υψώσει, από την πρώτη στιγμή, αναχώµατα που παράγουν απτό αποτέλεσμα, χωρίς να παραβιάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια.
    • Δημιούργησε μηχανισμό άντλησης των υπερεσόδων των εταιρειών ρεύματος και διαθέτει τα έσοδα αυτά για  να επιδοτεί τους λογαριασµούς νοικοκυριών αγροτών και επιχειρήσεων, καλύπτοντας έως και το 100% των αυξήσεων  για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.
    • Δημιούργησε την «Κάρτα Αγορών» -αντλώντας τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων- με την οποία καλύπτει το 10% του κόστους στα έξοδα των νοικοκυριών για βασικά αγαθά, που φτάνει τα 52 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια.
    • Θέσπισε το «Καλάθι του νοικοκυριού», που «σνόµπαρε» ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υιοθέτησε η Γαλλία και τώρα εξετάζει -ύστερα από αίτημα της Ένωσης Καταναλωτών- και το Βέλγιο.
    • Παράλληλα, υπήρξαν έκτακτες ενισχύσεις για τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, καθώς και αυξημένη ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Πέρα από τις έκτακτες παρεμβάσεις, δεν μπορεί να λησμονείται ότι υπήρξαν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που αυξάνουν το εισόδημα των νοικοκυριών.
    • Έγιναν περίπου 50 μειώσεις φόρων, καθώς και μείωση ασφαλιστικών εισφορών.
    • Ο βασικός µισθός από 650 ευρώ το 2019 έφτασε τα 780 ευρώ, αυξηµένος κατά 20%, ενώ ανάλογα αυξήθηκαν και μια σειρά επιδόματα, ανάμεσα στα οποία το επίδομα ανεργίας.
    • Οι συνταξιούχοι είδαν αυξηµένες αποδοχές σχεδόν 8% ύστερα από 12 χρόνια. Και όσοι από αυτούς αδικούνται ακόμα από τη διαβόητη «προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» ήδη αποζηµιώθηκαν µε µια ενίσχυση 200, 250 ή 300 ευρώ.
    • Και βέβαια είναι μείζονος σημασίας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ανέπτυξε συντονισμένες πολιτικές και δράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 300 χιλ. νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι ένας ολόκληρος κόσμος που δεν είχε καθόλου εισόδημα απέκτησε τώρα σταθερό μισθό.


Επισκέψιμο το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

 


Για ειδικές ομάδες κοινού είναι από xθες επισκέψιμο το φημισμένο ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά, στον δήμο Αμφίπολης, εννέα χρόνια μετά την αποκάλυψή του από την αρχαιολογική σκαπάνη.

  • Επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, τουριστικοί πράκτορες και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης της περιφερειακής ενότητας Σερρών, χωρισμένοι σε ομάδες των πέντε ατόμων, συνοδεία ενός φύλακα ή αρχαιολόγου, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εσωτερικό του τύμβου και να θαυμάσουν από κοντά ένα μέρος από τον διάκοσμό του.
  • Οι επισκέψεις θα διαρκούν λίγα λεπτά της ώρας και θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών έως και τις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα διακοπούν προσωρινά για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απομάκρυνση των ικριωμάτων από το εσωτερικό του μνημείου και θα συνεχιστούν αμέσως μετά.
  • Το ταφικό μνημείο θα αποδοθεί στο σύνολό του στο ευρύ κοινό το 2027, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, αποκατάστασης και ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου.
  • Η είσοδος στην παρούσα φάση γίνεται κατόπιν ραντεβού και χωρίς εισιτήριο.


51 νέα έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης

 



Πενήντα ένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 408,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσονται στη δράση του Ταμείου Ανάκαμψης 2.0 «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων, περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών», με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

  • Τα 51 έργα αφορούν υποδομές σε οικισμούς της χώρας κάτω των 2.000 κατοίκων. Οι περισσότεροι οικισμοί, συνολικά 53, που θα αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων, είτε με νέα δίκτυα που θα συνδέονται σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ), είτε με νέες ΕΕΛ και νέα δίκτυα, είναι άνω των 1.000 κατοίκων.
  • Τα έργα αφορούν εγκαταστάσεις και δίκτυα στους Δήμους Θήρας, Σικυωνίων, Ναυπλιέων, Χανίων, Κυθήρων, Κέρκυρας, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Κομοτηνής, Νέστου, Τεμπών, Αγρινίου, Κιλκίς, Ιστιαίας Αιδηψού, Αιγιαλείας, Νέας Προποντίδας, Βέροιας, Τανάγρας, Τρικκαίων, Θέρμου, Πύλης, Παγγαίου, Καλαμάτας, Δελφών, Λιβαδειάς, Ξηρομέρου, Στυλίδας, Εμμανουήλ Παππά, Αλλονήσου, Κορίνθου, Καμένων Βούρλων, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Κύμης - Αλιβερίου, Λαμίας, Αριστοτέλη, Ζαγορίου, Βόλου, Μουζακίου, Φαιστού, Αμοργού, Πέλλας, Λευκάδας, Λέσβου, Μήλου, Νάουσας, Ζαγοραίου, Δωρίδος, Μαραθώνα και την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους Άθω.
  • Τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ανελαστικά και προβλέπουν τη συμβασιοποίηση των έργων μέχρι τέλους του 2023 και την ολοκλήρωσή τους μέχρι τέλους του 2025.

Σήμερα στη χώρα εκτελούνται συνολικά πάνω από 120 έργα για οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, άλλα 31 βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, ενώ το επόμενο τετράμηνο αναμένεται να έχουν δημοπρατηθεί άλλα 29 έργα. Μαζί με τα 85 έργα που προβλέπεται να υλοποιηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης, όλες οι υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων που εκτελούνται και δρομολογούνται, ανέρχονται σε 265 έργα που όταν ολοκληρωθούν θα αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ θα δημιουργήσουν και εγκαταστάσεις με μειωμένες απαιτήσεις σε ενέργεια και δυνατότητα χρήσης των επεξεργασμένων νερών για ανάγκες άρδευσης.



Γραμμή 4 του Μετρό: το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο θα εκτελεστεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Γραμμής 4 του Μετρό στην Κατεχάκη, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου και παρέστη στη ονοματοδοσία ενός εκ των δύο μηχανημάτων διάνοιξης σηράγγων. Μετά την ονοματοδοσία του «μετροπόντικα», που ονομάστηκε «Αθηνά», ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Η Γραμμή 4 του Μετρό είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο θα εκτελεστεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Γραμμή 4 θα είναι έτοιμη. Όπως είπε και ο Υπουργός, θα εξυπηρετήσει σχεδόν 350.000 Αθηναίους συμπολίτες μας και θα δώσει μία τεράστια ανακούφιση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πρωτεύουσας.
  • Ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής το οποίο δρομολογείται από αυτήν την κυβέρνηση.

Η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό είναι ένα έργο κομβικής σημασίας για την Αθήνα, που θα έχει ευεργετική επίδραση στις μετακινήσεις, στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στο περιβάλλον και στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα.

  • Η νέα Γραμμή, στην πρώτη φάση ανάπτυξής της που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029, θα αποτελείται από 15 σύγχρονους σταθμούς και σιδηρόδρομο διπλής τροχιάς μήκους 12,8 χιλιομέτρων. Θα εξυπηρετεί οικιστικές ζώνες στο πυκνοκατοικημένο κεντρικό τμήμα του αστικού ιστού αλλά και σημαντικές υπηρεσίες, επιτρέποντας τη σύνδεση του Άλσους Βεΐκου με τα δικαστήρια σε διάστημα πέντε λεπτών και με την πανεπιστημιούπολη σε 14 λεπτά. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από 20 καινούριους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας.
  • Με την έναρξη λειτουργίας της Γραμμής 4 η ημερήσια επιβατική κίνηση στο δίκτυο του Μετρό υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί κατά 340.000 άτομα, ενώ παράλληλα η χρήση αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα θα μειωθεί κατά περίπου 53.000 ΙΧ οχήματα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 17.000 τόνους ανά έτος.
  • Η επένδυση για την ανάπτυξη της νέας Γραμμής θα ανέλθει στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποφέροντας πολυεπίπεδα αναπτυξιακά οφέλη και αναβάθμιση των περιοχών που θα εξυπηρετούνται από το διευρυμένο δίκτυο του Μετρό, ενώ για τις κατασκευαστικές εργασίες θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας.
  • Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής θα αρχίσει η επέκταση της Γραμμής 4 προς το Μαρούσι, έργο που θα βελτιώσει ουσιαστικά τη συγκοινωνιακή σύνδεση των βόρειων και των ανατολικών προαστίων της Αθήνας.


Συνεχίζεται το καραγκιοζιλίκι με τα νούμερα του ΜεΡΑ25 - Έντμαν : Το νόμισμα δεν είναι φετίχ για εμάς



Την ώρα που ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, σήμερα Τρίτη σε εκπομπή στο ALPHA δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργαΣίας και το ΜεΡΑ25, το κόμμα του Βαρουφάκη με τον εκπρόσωπο τύπου Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι θέλοντας να καταστρέψει την οικονομία της Ελλάδας εντελώς.

Ο εκπρόσωπο τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη που θα έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή για όσα έχει διαπράξει όταν ήταν υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΜέΡΑ25 δεν επιδιώκει έξοδο από το ευρώ, ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 εξήγησε τι ακριβώς προβλέπει το σχέδιο Δήμητρα και τι σημαίνει η εφαρμογή του σε σχέση με την Ευρωζώνη.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 μιλώντας και ως πολιτικός διευθυντής του Πανευρωπαϊκού Κινήματος DiEM25, ο Έντμαν περιέγραψε το πρόγραμμα «Δήμητρα» ως ένα δημοσιονομικό σχέδιο το οποίο το προτείνουν για όλες τις χώρες της Ευρώπης, πανευρωπαϊκά.

«Το ΜέΡΑ25 Γερμανίας και το ΜέΡΑ25 Ιταλίας το έχουν στα πολιτικά τους προγράμματα και με αυτό πορεύονται. Δεν έχει να κάνει τίποτα με το κλείσιμο των τραπεζών. Δεν έχει να κάνει τίποτα με αλλαγή εθνικού νομίσματος. Είναι ένα εργαλείο το οποίο χρειάζονται όλες οι χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας. Πριν λίγους μήνες ποιος θα έλεγε ότι οι τιτάνες του τραπεζικού συστήματος θα κατέρρεαν με αυτό το δραματικό τρόπο», ανέφερε ο κ. Έντμαν.

Πρόσθεσε ακόμα πως «γενικά, το να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να οχυρώνει την οικονομία, τις καταθέσεις των πολιτών και την ικανότητα των πολιτών να κάνουν συναλλαγές ασχέτως του τι συμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα, είναι κάτι το οποίο είναι εγκληματικό ότι δεν υπάρχει από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα».

«Ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτή η επίθεση στο ΜέΡΑ25 είναι ακριβώς διότι προτείναμε ένα πρόγραμμα και γενικά ένα σύνολο πολιτικών θέσεων, το οποίο δεν υπάρχει από τα άλλα πολιτικά κόμματα. Είναι ένα σχέδιο το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει για τη χώρα μας και δεν το προτείνει κανένας άλλος. Κι αυτό είναι ο πραγματικός λόγος που αναλώνονται προσωποκεντρικά και γενικά προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα με άστοχες παρομοιώσεις για το σχέδιο Δήμητρα αντί να μιλήσουμε για την ουσία και το τι πραγματικά προτείνει το σχέδιο», υποστήριξε ο κ. Έντμαν.

«Δεν έχουμε κανένα απολύτως φετίχ με τα νομίσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Έντμαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «για εμάς, το νόμισμα πρέπει να είναι υπηρέτης του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος υπηρέτης του νομίσματος».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει για πάνω από μία δεκαετία σε αυτή τη χώρα, είναι ένα “ναι σε όλα”, το οποίο διαμορφώνεται μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο προσπαθούν να προωθήσουν τα μνημονιακά κόμματα αυτής της χώρας ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική, ο ΦΠΑ πρέπει να μείνει στα ύψη, δεν μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τους μισθούς με βάση τον πραγματικό πληθωρισμό, δεν μπορούμε να καταργήσουμε την 100% προπληρωμή του φόρου. Γιατί; Την περίοδο της πανδημίας η Γερμανία κατέβασε τον ΦΠΑ, υπήρξε καμία συζήτηση να κλείσουν τις τράπεζες; Ποια είναι η διαφορά μας; Δεν είμαστε εμείς ανεξάρτητη χώρα;», συνέχισε ο κ. Έντμαν.

«Εμείς θα προβούμε σε αυτές τις πολιτικές τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας για να μπορέσει να ξαναγίνει βιώσιμη και να μη φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό. Και από εκεί και πέρα, το αν αυτές οι αυτονόητες πολιτικές θα αποδειχθούν σημείο τριβής με τις Βρυξέλλες αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε καμία έξοδο από το ευρώ και καμία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό όμως το οποίο λέμε ότι φοβόμαστε πολύ περισσότερο τη συνέχιση και τη μονιμότητα αυτής της καταστροφικής κατάστασης στη χώρα μας απ’ ό,τι φοβόμαστε την έξοδο από το ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Έντμαν.

Αναλύοντας περαιτέρω τι είναι το σχέδιο Δήμητρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, διευκρίνισε ότι το προτείνουν εντός του ευρώ. «Είναι ουσιαστικά, ψηφιακά ευρώ τα οποία θα υπάρχουν σε λογαριασμούς όλων όσων έχουν ΑΦΜ, δηλαδή και νομικά και φυσικά πρόσωπα αυτής της χώρας. Θα μπορούν να είναι εταιρείες και ιδιώτες και μέσα από αυτούς τους ψηφιακούς λογαριασμούς θα υπάρχει ένα επιπλέον οικονομικό εργαλείο, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιώτες αυτής της χώρας για να αποπληρώνουν οφειλές προς το Δημόσιο και αναμεταξύ τους.

Ο λογαριασμός στην τράπεζα θα υπάρχει, δεν καταργείται, προσέθεσε ο κ. Έντμαν, ενώ επισήμανε ότι μέσω αυτού του συστήματος θα δημιουργηθεί ένας χώρος δημοσιονομικός, ο οποίος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, λόγω του χρέους της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού.

«Θα δημιουργηθεί ουσιαστικά, χρήμα με βάση το taxisnet και τις μελλοντικές οφειλές που έχουμε όλοι προς την εφορία για παράδειγμα, θα μπορέσει το κράτος να δώσει αυτό το ψηφιακό χρήμα στον κόσμο με βάση το οποίο να μπορέσουν να γίνουν οι αποπληρωμές κάποιων από τις οφειλές» ανέφερε ο κ. Έντμαν.

Έφερε σαν παράδειγμα, ότι αν κάποιος έχει 5.000 ευρώ οφειλές στην εφορία, θα του πιστωθεί το ποσό σε ψηφιακό νόμισμα και τα 5.000 που έχει στην τράπεζα δεν θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει για αυτό. «Οπότε δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος που μέσα στον ζουρλομανδύα του ευρώ δεν υπάρχει. Αυτές είναι πολιτικές, αυτονόητες και απλές», υπογράμμισε ο κ. Έντμαν και επισήμανε πως το ψηφιακό νόμισμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο εντός της Ελλάδος.

«Μιλάμε για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου δηλαδή και οικονομικού χώρου για να μπορέσει να ανασάνει η κοινωνία. Όλα αυτά δεν αλλάζουν και ό,τι συναλλαγή θα πρέπει να κάνετε με το εξωτερικό θα μπορείτε να τα κάνετε με τα ευρώ τα οποία έχετε στην τράπεζά σας, τα οποία ξαφνικά θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, διότι δεν θα χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε για να αποπληρώνετε την εφορία» ανέφερε ακόμα.

Ερωτηθείς αν, για παράδειγμα, θα μπορεί κανείς να αγοράσει ψωμί με τον τρόπο αυτό, ο κ. Έντμαν, απάντησε πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό νόμισμα και για τέτοιες συναλλαγές, ενώ σημείωσε πως το σχέδιο Δήμητρα δεν θα επηρεάσει τον πληθωρισμό, αφού δεν θα κοπεί χρήμα.



Μητσοτάκης : Σταματήστε να παίζετε monopoly με τις ζωές και τις καταθέσεις των Ελλήνων

 


Στο Σχηματάρι, τη Θήβα και τη Λιβαδειά θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα των περιοδειών.

Σε δηλώσεις του από το Σχηματάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα «κολοσσιαία λάθη» του 2015 αλλά και στο σχέδιο «Δήμητρα» του επικίνδυνου Γιάνη Βαρουφάκη.

«Επανέρχομαι, όμως, στα διλήμματα των εκλογών και σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μην έχοντας μάθει τίποτα απολύτως από τα κολοσσιαία λάθη τα οποία διέπραξαν το 2015. Ο κ. Βαρουφάκης, προσέξτε, γιατί αναφέρομαι σε αυτόν; Διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της «προοδευτικής διακυβέρνησης» για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με “Δήμητρες”». Ελπίζω να μην έχουμε καμία Δήμητρα στην παρέα μας και παρεξηγηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε «Monopoly» με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους. Πρέπει, λοιπόν, να τα εμποδίσουμε. Και πώς θα τα εμποδίσουμε; Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Προεκλογικό σποτ του Ερντογάν εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

 


Προκλητικός ο ψεύτης δικτάτορας της Τουρκίας, πέρασε τις εκλογές σε άλλο επίπεδο προκαλώντας την Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα.

Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα εισάγει ο Ταγίπ Ερντογάν με τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή.

Τα νησιά ΛέσβοςΧίοςΣάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP του κόμματος Ερντογάν.

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα πως δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης δήλωσε πως «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Η τοποθέτηση του κ. Αρναούτη ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «TV100» με τις οποίες επανέφερε την ατζέντα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε ότι είναι δικές μας. Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους» ενώ παράλληλα δικαιολογεί τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Ο Τσαβούσογλου ανοίγει την ατζέντα της αμφισβήτησης των Ελληνικών νησιών (Από το 21:05 έως το 21:37)


«Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων ,τα οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν τους ανήκουν , τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις. Επίσης, υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητα τους. Αναφέρομαι για τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947, οι οποίες δεν καθορίζουν με σαφήνεια την κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν . Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε να επανέλθει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. (Από το 22:15 έως το 22:42)



«Και εκείνοι εκείνοι έχουν εκλογές μια εβδομάδα μετά από εμάς, και φτάσαμε σε μια συμφωνία να κάτσουμε και πάλι σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον να συζητήσουμε πως θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά αύριο μπορεί να γίνει κάποια ένταση» είπε χαρακτηριστικά για να εκφράσει παράλληλα την ενόχλησή του που Έλληνες αξιωματούχοι τίμησαν την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων.


με πληροφορίες απο το protothema.gr




Ο Μυλωνάκης αποκαλεί Βελόπουλο εκτός από απατεώνα και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης

 


Μυλωνάκης: Θα αποκαλύψω όλη την εγκληματική οργάνωση του Βελόπουλου - Χειρότερη της Χρυσής Αυγής.

Σοβαρότατες κατηγορίες κατά του προέδρου της  Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, εκτοξεύει ο μέχρι πρότινος στενός του συνεργάτης και βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, αποκάλεσε εχθές τον Βελόπουλο πολιτικό απατεώνα και σήμερα λέει ότι θα αποκαλύψει ότι το κόμμα από το οποίο αποχώρησε λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά, μπορεί να εξελιχθεί χειρότερο από τη Χρυσή Αυγή. 

«Θα αποκαλύψω όλη την πολιτική, εγκληματική οργάνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «αυτή η εγκληματική οργάνωση που προφανώς είχε ξεκινήσει από το 2019 δεν την ήξερα εγώ. Κεφάλι είναι ο Βελόπουλος, νούμερο δυο είναι η κυρία Δήμητρα Κρητικού. Ήταν η ιδιαιτέρα του, τώρα την έχουμε κάνει αντιπρόεδρο του κόμματος».

Ο κύριος Μυλωνάκης συνεχίζει λέγοντας ότι «για να ολοκληρωθεί η εγκληματική οργάνωση χρειάζεται και ένας λογιστής και ένας δικηγόρος. Έβαλε τον φίλο του τον Σαράκη, τον δικηγόρο, τον οποίο του γνώρισα εγώ. Χρειάζεται και ένας λογιστής. Ο Βατόπουλος, ένας λογιστής από το Μενίδι, τον έβαλε λογιστή. Είναι όλοι μαζί μια ομάδα και οργανωτής του όλου παιχνιδιού είναι ο κύριος Σπίνος, ο οποίος είχε κατέβει με τη Χρυσή Αυγή».




Μητσοτάκης : «Σε όσους δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην ξηρά, απαντήσαμε διπλά. »

 



«Σε όσους δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ανοιχτά στην ξηρά, απαντήσαμε διπλά. Μηδενίσαμε τις προσφυγικές ροές. Ανακουφίσαμε τα νησιά μας, χτίσαμε σύγχρονες δομές αντί για τα αίσχη της Μόριας. Σώσαμε ζωές στο Αιγαίο. Και, ναι, επεκτείναμε τον φράχτη στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω.

Σε άλλο tweet του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει: «Είναι καθήκον μας να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε. Μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στους νέους. Μια Ελλάδα πιο ισχυρή. Την Ελλάδα που αξίζει στις νέες και τους νέους μας! Για εσάς δίνουμε τη μάχη. Και θα την κερδίσουμε».



Απίστευτες χυδαιότητες Πετράκου για Σαββόπουλο : «Όλα αυτά τα εμβόλια που έκανες δεν σε προστάτευσαν καθόλου»

 


Προκλητικός, χυδαίος για ακόμα μία φορά ο Γρηγόρης Πετράκος που προχώρησε σε ένα νέο αδιανόητο παραλήρημα κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στοχοποιώντας τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος νοσηλεύτηκε με Covid και πήρε εξιτήριο επειδή ήταν εμβολιασμένος και δεν κινδύνεψε.

Ο «κορυφαίος των ψεκασμένων» διερωτάται σε ανάρτησή του στο Facebook γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος νόσησε για τρίτη φορά και μάλιστα, έφτασε να «παλεύει για τη ζωή σου», παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί.

Με ειρωνίες αναφέρθηκε στο ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον Γρηγόρη Πετράκο «ήξερα, εδώ και τρία χρόνια, ότι τα περιστατικά covid πηγαίνουν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία», με το παραλήρημά του να μην σταματά εκεί: «Θα ήθελα μόνο όταν θα βγεις από το νοσοκομείο και ειλικρινά προσεύχομαι να βγεις δυνατός, να γράψεις κάτι για το γεγονός ότι όλα αυτά τα εμβόλια που έκανες δε σε προστάτευσαν ΚΑΘΌΛΟΥ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του φαιδρού Πετράκου:

«Αχ Νιόνιο, αγαπημένε των φοιτητικών μας χρόνων. Κάναμε τότε τη δική μας επανάσταση μέσα από τα τραγούδια σου.

-Πριν 3 χρόνια σε είδα να τρως στο τραπέζι δίπλα στον ΠΘ κ άλλους εκλεκτούς καλλιτέχνες.

-Μετά σε είδα να ζητάς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μου και να με λοιδορείς.

-Έκανες τα εμβόλια και παρόλα αυτά νόσησες βαριά δύο φορές. Τώρα είναι η τρίτη και διαβάζω πως παλεύεις για τη ζωή σου.

Στενοχωριέμαι που υποφέρεις, γιατί σαν καλλιτέχνη σε αγάπησα και τα τραγούδια σου θα τα αγαπώ για πάντα.

Πιο πολύ όμως στεναχωριέμαι για το πώς κάμφθηκε το επαναστατικό πνεύμα σου που ενέπνευσε τόσες γενιές.

Πώς έκατσες στο ίδιο τραπέζι με τον τύραννο;

Πώς ζήτησες να μου επιβληθούν υποχρεωτικές πράξεις παρά τη θέλησή μου;

Με όλη μου την καρδιά εύχομαι να γίνεις καλά στο ιδιωτικό νοσοκομείο που διαβάζω ότι νοσηλεύεσαι, παρότι ήξερα, εδώ και τρία χρόνια, ότι τα περιστατικά covid πηγαίνουν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία.

Θα ήθελα μόνο όταν θα βγεις από το νοσοκομείο και ειλικρινά προσεύχομαι να βγεις δυνατός, να γράψεις κάτι για το γεγονός ότι όλα αυτά τα εμβόλια που έκανες δε σε προστάτευσαν ΚΑΘΌΛΟΥ. Και ίσως να ερευνήσεις αν στο προκάλεσαν κιόλας...».






Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό 35χρονου στο κέντρο της Καλαμάτας

 


Συνελήφθησαν, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας 3 ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 χρονών αντίστοιχα, γιατί μαζί με ακόμη έναν ανήλικο 16χρονο, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν με 35χρονο του προκάλεσαν χτυπήματα που τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με σπασμένη μύτη.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Κροντήρη στην απόληξη ουσιαστικά της κεντρικής πλατείας Καλαμάτς.

Αξίζει να σημειωθεί και είναι σημαντικό πως για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και οι μητέρες των ανηλίκων, 46, 34 και 55 ετών αντίστοιχα, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σύλληψη των γονιών που έχουν την επιμέλεια παραβατικών παιδιών, είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε κάθε σύλληψη ανηλίκου και μάλιστα θα πρέπει να αυστηροποιηθούν και οι ποινές για τους γονείς.

Όλοι οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν αρμοδίως.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες στα νότια προάστια

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 23 Απριλίου 2023 δύο (2) ημεδαποί, 46 και 33 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση (συμμορία), ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από αρχές του περασμένου μήνα (Μάρτιος 2023), είχαν συστήσει και ενωθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων, στις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αττικής, δρώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν προ συνεννοηθεί και προαποφασίσει, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν να πραγματοποιούν ληστείες βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, μεταβαίνοντας στους στόχους τους από κοινού ή κατά μόνας χρησιμοποιώντας οχήματα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο). Για τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν όπλο ρέπλικα, με το οποίο εκφόβιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τις εισπράξεις.

Χαρακτηριστικό της συστηματικής, επανειλημμένης και αδιάκοπης δράσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι την 12/04/2023 και σε διάστημα λίγων μόλις ωρών, ο 46χρονος διέπραξε διαδοχικά τρεις (3) ληστείες, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη λεία του.

Για τον τερματισμό της δράσης τους αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν πλήρως τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 23-04-2023 εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής να κινούνται με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα ενώ παράλληλα απέρριψαν στο οδόστρωμα πιστόλι ρέπλικα, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του ρουχισμού που φορούσαν στις ληστείες, δύο (2) μαχαίρια, 44 ναρκωτικά δισκία, καθώς και η μοτοσικλέτα και το πιστόλι ρέπλικα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας σε εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, από τις οποίες η μία σε απόπειρα.

Από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν συνολικά 4.000 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε στοιχημάτιζαν σε τυχερά παίγνια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατά περίπτωση για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.




Άλλη μία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χωρίς κόσμο, ούτε περαστικός δεν στάθηκε


 

Προβληματισμό στην Κουμουνδούρου για την χαμηλή προσέλευση κόσμου στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, που δεν πάνε να τον ακούσουν ούτε από τις τοπικές.

Η αλήθεια είναι ότι και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν το πόσο μεγάλος πολιτικός απατεώνας και ψεύτης είναι ο Αλέξης Τσίπρας οπότε γιατί να πάνε; Να ακούσουν το νέο σχέδιο απάτης;

Ο προβληματισμός υπάρχει και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν έχει κόσμο να εξαπατήσει, παρά μόνο τους στημένους που ξέρουν για την νέα απάτη, και δεν υπάρχει ούτε ένας εκτός ΣΥΡΙΖΑ στις ομιλίες, έστω ένας περαστικός να σταματήσει ένα λεπτό να ακούσει, να δει ποιος μιλάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κώ ελάχιστα χειροκροτήματα στις κορώνες ψεύδους και απάτες του Τσίπρα και μάλιστα πριν τελειώσει έφευγαν ακόμα και οι δικοί του.

Το ανησυχητικό για τον Τσίπρα είναι ότι αυτή την περιοχή διάλεξε ο πολιτικός απατεώνας να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, και αντί ο κόσμος να είναι περισσότερος, είναι λιγότερος.



Τις διαθέσεις του κόσμου για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα,. είχαν δείξει από νωρίς με τρικάκι οι κάτοικοι του νησιού.




Μητσοτάκης : “Πόσες ΔΗΜΗΤΡΕΣ κάνει το σουβλάκι;”

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλαξε επικό τρολάρισμα στο νούμερο της πολιτικής Γιανη Βαρουφάκη και στο πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΑ που προβλέπει κλείσιμο των τραπεζών, πτώχευση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, έξοδο το Ευρώ και αντικατάσταση του από τα χαρτιά… ΔΗΜΗΤΡΕΣ.

Στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, τόνισε πως «οι αντίπαλοί μας δεν έχουν αρχές. Μην έχετε καμία αμφιβολία, είναι ικανοί να συνασπιστούν, αν οι αριθμοί τούς ευνοήσουν θα επιχειρήσουν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη. Φανταστείτε την λίγο, παρακαλώ. Με πρωθυπουργό Τσίπρα και παγίωση της απλής αναλογικής, ώστε εκείνοι να επιπλεύσουν ενώ η χώρα θα βουλιάζει. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι»

Και συνέχισε λέγοντας «το σενάριο αυτό μοιάζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο» υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες ας σκεφτούν πολύ τι θα ψηφίσουν. Μπορεί, για παράδειγμα, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και αύριο να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, με ένα ”ν”» ανέφερε:

«Προσέξτε, γιατί εδώ δεν είναι για γέλια. Ο τελευταίος δεν κρύβει ότι θέλει και πάλι να ανατινάξει τις τράπεζες. Μόλις προχθές διάλεξε και νόμισμα μόλις μας βγάλει από το ευρώ. Πώς το βάφτισε; ”Δήμητρα”»

Και μοιραστεί στη συνέχεια τη μαντινάδα που του είπαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη: ««Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου από τον Γιάνη Βαρουφάκη».