Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Μάτι: «Γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις τους έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές»


 

Για ολιγωρία εκ μέρους των υπευθύνων σε πολλά επίπεδα αλλά και για λάθη και παραλείψεις που συνδέονται αιτιωδώς με το τραγικό αποτέλεσμα στο Μάτι, έκανε λόγο σήμερα συνεχίζοντας τη κατάθεσή του στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά ο πραγματογνώμονας συγγενών θυμάτων Ανδριανός Γκουρμπάτσης.


Μάλιστα, κατά τη σημερινή δικάσιμο ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος εκπροσωπεί την Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου η οποία έχασε στη φωτιά τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, έθεσε το θέμα της κακουργηματικής διάστασης των παραλείψεων που έγιναν στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να βρουν μαρτυρικό θάνατο 104.


Ειδικότερα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής εξετάζοντας τον κ. Γκουρμπάτση ανέδειξε το αδίκημα της έκθεσης, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος, όπως τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί και δικάζονται οι 21 κατηγορούμενοι. Από την πλευρά του ο μάρτυρας απαντώντας στις ερωτήσεις του συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις των αρμοδίων που συνδέονται αιτιωδώς με το επίδικο αποτέλεσμα. «Με αυτή την απάντηση αποδείξαμε ότι υπάρχει θέμα έκθεσης. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το δικαστήριο σας μπορεί να ενεργήσει για την κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης» σχολίασε ο κ. Καπερνάρος.


Τώρα, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις που του τέθηκαν ο κ. Γκουρμπάτσης απέρριψε τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς από το δημόσιο τόσο ως προς την αξιοποίηση των εναέριων μέσων όσο και ως προς το θέμα της αυθαίρετης δόμησης στην περιοχή.


Β. Καπερνάρος: Πώς εξηγείτε ότι στην Κινέττα δεν είχαμε έναν τραυματισμό, ενώ στη φωτιά στο Μάτι είχαμε 104 ταυτοποιημενους νεκρούς; Γιατί τολμώ να πω και αναλαμβάνω το βάρος ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί...


Μάρτυρας: Στην Κινέττα υπήρχε άμεση κινητοποίηση ενώ εδώ υπήρχε ολιγωρία. Ολιγωρία σε επίπεδο κινητοποίησης και συντονισμού των επίγειων δυνάμεων που ξεκινά από την ώρα που η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά. Όφειλε να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις άμεσα. Εδω βλέπουμε κινητοποίηση πολύ καθυστερημένη. Στη συνέχεια δεν πήγαν στο συμβάν οι απαιτούμενες επίγειες δυνάμεις που όφειλαν οι αρμόδιοι από το ΕΣΚΕ να κινητοποιήσουν. Aπαράδεκτο επιχειρησιακά να κινητοποιηθεί μόνο ένα σενάριο μέσο.


Β. Καπερνάρος: Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι άνθρωποι αυτοί αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως;


Μάρτυρας: Θα μπορούσε να είχε σωθεί ο κόσμος αν γινόταν εισήγηση και είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως.


Β. Καπερνάρος: Ο κ. Τοσκας αντί να είναι κατηγορούμενος θα έρθει μάρτυρας ...Εγώ έκανα εγκαίρως μήνυση αλλά μπήκε στα συρτάρια στη Βουλή. Μιλάνε για αυθαίρετη δόμηση ... Είναι γεγονός …;


Μάρτυρας: Εγώ δεν είμαι πολεοδόμος. Το Μάτι όμως δεν συμπεριλαμβανόταν τότε στα αυθαίρετα .Η Πυροσβεστική σε κάθε περίπτωση οφείλει να παρέχει βοήθεια είτε είναι σε αυθαίρετα είτε όχι. Το Μάτι πάντως μπήκε εκ των υστέρων σε αυτό το χάρτη των αυθαίρετων .


Β. Καπερνάρος: Υπάρχει αιτιολογία για την μη χρήση των ελικοπτέρων της αστυνομίας;


Μάρτυρας: Όχι.


Στη συνέχεια ο κ. Γκουρμπάτσης απαντώντας ερωτήσεις του δικηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας Κ. Κόκκινου, σημείωσε ότι το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης αν και ενεργοποιήθηκε το 2007 εφαρμόστηκε 12 Αυγούστου 2018 στην πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.


Κ. Κόκκινος: Το «112» εφαρμόστηκε από το 2007 έως το 2018;


Μάρτυρας: Προβλεπόταν από το 1998. Αναβαθμίστηκε το 2014 και προέβλεπε υλοποίηση με τη σημερινή μορφή αλλά δεν είχε ενεργοποιηθεί. Όταν έγινε η σύμβαση το 2014 υπήρχαν πλημμέλειες και αοριστίες. Υλοποιήθηκε το «112» από το 2020. Τώρα έχουμε πάει στην άλλη άκρη ...Με το παραμικρό το ενεργοποιούμε ...


Κ.Κόκκινος: Έχουμε το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης και δεν εφαρμόζεται επί έντεκα χρόνια. Αν αυτή η εμπειρία εφαρμοζόταν θα είχε σωθεί ο κόσμος;


Μάρτυρας: Όφειλαν να το είχαν κάνει αλλά δεν έγινε.



Ανεπιθύμητος στην Κώ ο Αλέξης Τσίπρας

 


Ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν οι κάτοικοι στην Κώ τον Αλέξη Τσίπρα και φρόντισαν από νωρίς το πρωί να του το δώσουν να το καταλάβει πετώντας τρικάκια στον χώρο που θα μιλήσει.

Με σύνθημα "Τσίπρα προδότη είσαι ανεπιθύμητος, Πολίτες της ΚΩ" γέμισε όλο το νησί.




Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε όσες περιοχές επισκέπτεται, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει κόσμο για να εξαπατήσει. Αυτό δείχνει ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι για απατεώνα και ψεύτη και του γυρνάνε ξεκάθαρα την πλάτη.



Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,2% η διαφορά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

 



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco η  διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 6,2%, επιβεβαιώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα ανακάμπτει ως προς τη φθορά που είχε υποστεί τον Μάρτιο, εξ αιτίας της τραγωδίας των Τεμπών.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των επαναληπτικών εκλογών λέγοντας όχι ακόμη και σε μια συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές, ενώ η πλειοψηφία θέλει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση δύναται να χειριστεί και να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό  31,6% 

έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ,

 το ΠΑΣΟΚ με μια πτωτική τάση φτάνοντας στο  8,9%, 

το ΚΚΕ σημειώνει άνοδο στο 6,1%, 

η Ελληνική Λύση είναι στο 3,8%, 

το ΜέΡΑ25 στο 3,7%. 

Το κόμμα Κασιδιάρη φτάνει το  3,2%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 51% απαντά ότι επιθυμεί νέες εκλογές από ό,τι κυβέρνηση ηττημένων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερες κάλπες θέλει και το 62% έναντι μιας συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη διαφορά στο ερώτημα αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα να αγγίζει το 10% (36% εναντι 26%).








Μυλωνάκης: Ο Βελόπουλος είναι πολιτικός απατεώνας


 

Τον ξέραμε για απατεώνα, πουλώντας τις "χειρόγραφες" επιστολές του Ιησού, και πουλώντας ελπίδα για την θεραπεία του κορονοιού με ένα δικό του σκεύασμα, τώρα τον μαθαίνουμε και ως πολιτικό απατεώνα σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του Αντώνη Μυλωνάκη.

«Πολιτικό απατεώνα» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ο Βελόπουλος τελειώνει και θα το δείτε στις εκλογές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Θέλει να έχει ψαρωμένους νέους στην κοινοβουλευτική ομάδα και όχι… πολιτικούς άνδρες», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, μετά την αποχώρηση από το κόμμα, σημείωσε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσει δικές του εκπομπές πολιτικής ενημέρωσης.



Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 6,2% το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

 



Στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με διαφορά 6,2%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για το TheTOC, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: 

ΝΔ 31,1%, ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, ΠΑΣΟΚ 9,6%, ΚΚΕ 5,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,1%, ΜΕΡΑ 25 3,2%, ΕΛΛΗΝΕΣ 3,1%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1%, ΑΛΛΟ 2,1%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,1%, ΑΠΟΧΗ 3,1% και ως αναποφάσιστοι εμφανίζεται το 10,3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται: ΝΔ 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%, ΜΕΡΑ 25 3,3%, ΕΛΛΗΝΕΣ 3,2%, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1% , ΑΛΛΟ 2,2% και οι αναποφάσιστοι είναι το 10.8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στο ερώτημα τι θα ψηφίσουν αν δεν προκύψει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές και οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές.

Στην περίπτωση αυτή, στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται οι εξής επιδόσεις: ΝΔ 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 26,8%, ΠΑΣΟΚ 9,2%, ΚΚΕ 4,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6%, ΜΕΡΑ 25 2,8%, ΕΛΛΗΝΕΣ 2,6%, ΑΛΛΟ 2,8%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,3%, ΑΠΟΧΗ 3,5%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων οι επιδόσεις διαμορφώνονται: ΝΔ 35,6%, ΣΥΡΙΖΑ 28,2%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΚΚΕ 4.7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8%, ΜΕΡΑ 25 2,9%, ΑΛΛΟ 2,9%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 41,9% έναντι 23,8% του Αλέξη Τσίπρα με τον ΚΑΝΕΝΑ να είναι δεύτερη επιλογή με 29,4%. Στον χώρο του κέντρου τα ποσοστά διαμορφώνονται 66% έναντι 17,9%.

Η παράσταση είναι συντριπτικά υπέρ μίας νίκης της ΝΔ με 59.9% έναντι 19.8% με το 20.3% να μην απαντά, να μην παίρνει θέση.

Το 47% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από ις εκλογές, ενώ το 44.6% τάσσεται υπέρ δεύτερων εκλογών.

Η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 62,7% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 27,3% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ και το 15,3% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ (άθροισμα για κάποια κυβέρνηση της ΝΔ 42.6%). Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 9,1% και υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ το 19,9% (άθροισμα 29%).



Μπάιντεν για γενοκτονία των Αρμενίων


 

Γενοκτονία, και συστηματική εκστρατεία βίας, χαρακτήρισε απερίφραστα την Αρμενική Γενοκτονία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση – κόλαφο κατά της Άγκυρας.

Στην ανακοίνωση ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί δις τη λέξη «γενοκτονία». «Ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν, αναφερόμενος επίσης «στο κακό του μίσους».

Στην ανακοίνωση δε, η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται με το ιστορικό της όνομα, Constantinople, όπως και ήταν την εποχή που λάμβαναν χώρα τα τραγικά γεγονότα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Σήμερα, κάνουμε μια παύση για να θυμηθούμε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern —της γενοκτονίας των Αρμενίων— και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.

»Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη - η έναρξη μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή έκαναν πορείες προς το θάνατό τους — μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών.

»Καθώς συμμετέχουμε με τα έθνη σε όλο τον κόσμο στη μνήμη αυτής της οδυνηρής ιστορίας, στοχαζόμαστε επίσης την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα του αρμενικού λαού. Τόσοι πολλοί από αυτούς που επέζησαν αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν νέες ζωές σε νέες χώρες —συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ και σε όλο τον κόσμο, ο Αρμενικός λαός έχει αντιμετωπίσει το κακό του μίσους με ελπίδα. Ανοικοδόμησαν τις κοινότητές τους. Έθρεψαν τις οικογένειές τους και διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν το έθνος μας. Είπαν επίσης τις ιστορίες τους —και των προγόνων τους— για να θυμηθούν και να διασφαλίσουν ότι γενοκτονία όπως αυτή που συνέβη πριν από 108 χρόνια δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.

»Σήμερα, ας ανανεώσουμε αυτή τη δέσμευση. Ας δεσμευτούμε εκ νέου να υψώσουμε τη φωνή ενάντια στο μίσος, να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτρέψουμε τις φρικαλεότητες. Και μαζί, ας διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον – ένα μέλλον όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό».


Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην οποία σημειώνεται:

«Οι ατυχείς δηλώσεις για τα γεγονότα του 1915, που είναι ασύμβατες με την πραγματικότητα και το Διεθνές Δίκαιο, είναι μάταιες προσπάθειες να ξαναγραφτεί η Ιστορία με πολιτικά κίνητρα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να οριστούν σύμφωνα με τις ατζέντες των πολιτικών και τις εσωτερικές πολιτικές εκτιμήσεις. Μια τέτοια προσέγγιση οδηγεί μόνο σε παραποίηση της Ιστορίας. Οσοι επιμένουν να διατηρούν αυτή την προκατειλημμένη στάση θα αναφέρονται στην Ιστορία ως φθηνοί πολιτικοί καιροσκόποι. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις, που είναι άκυρες για εμάς, και με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζουμε όσους επιμένουν σε αυτό το λάθος. Κανείς και κανένας θεσμός δεν μπορεί να διδάξει στην Τουρκία τη δική της Ιστορία. Καλούμε αυτούς τους κύκλους, που υπηρετούν στενόμυαλους πολιτικούς υπολογισμούς και προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την Ιστορία, να διορθώσουν αυτά τα σοβαρά λάθη, να υποστηρίξουν την Κοινή Επιτροπή Ιστορίας που προτείναμε και να συμβάλουν στις προσπάθειες περιφερειακής ειρήνης και συνεργασίας».



Η επικίνδυνη νυφίτσα Κρίτων Αρσένης ξαναχτύπησε - «φασιστικά» τα τρία μεγάλα κόμματα


 

Τι πληρώνουμε για να βρίσκονται μέσα στην βουλή;

Πόσα νούμερα να αντέξει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός;

Το ΜεΡΑ25 έχει πάρει φόρα και βάζει συνέχεια αυτογκόλ, δείχνοντας το πόσο ακατάλληλο είναι για την Ελλάδα και την πολιτική γενικότερα.

Μετά τις πληρωμές με το σύστημα... «Δήμητρα» στην περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες, γιατί ΣΥΡΙΖΑ -ΜεΡΑ25 θα τις κλείσουν ντεφάκτο, το ΜέΡΑ25 ξαναχτυπά, αυτή τη φορά μέσω του για γέλια βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος αποκάλεσε τα τρία μεγάλα κόμματα «φασιστικά».

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Βλάχος, δημοσίευσε ένα απόσπασμα από πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, στο οποίο βρέθηκε με τον βουλευτή του ΜεΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη και τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

Εκεί ο ακατάλληλος για βουλευτής, αναφερόμενος στο κόμμα Κασιδιάρη και τις εξελίξεις γύρω από αυτό, ανέφερε πως «βλέπουμε τα τρία κόμματα να αντιπαθούν πολύ ένα φασιστικό κόμμα Κασιδιάρη, αλλά αντιπαθούν το φασισμό; Το ρωτάω γιατί τα τρία κόμματα έχουν κάνει κύριο μέρος της πολιτικής μας, φασιστικές πολιτικές» με τον κ. Βλάχο να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του κ. Αρσένη, ενώ τόνισε πως δεν το περίμενε αυτό από κάποιον που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.





Εμπλουτίζεται με νούμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον Μιθιδράτη, τον Αντώναρο τώρα και η Ακρίτα

 


Ότι να΄ναι έχει μαζευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν ήθελε κανένας έχει μαζέψει ο Αλέξησ Τσίπρα.

Για να δικαιούσε μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είσαι ψεύτης, να γελοιοποιείσαι συνέχεια, να υιοθετείς και να διασπείρεις fake news, και το κυριότερο να βρίζεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα παραπάνω είναι τα κριτήρια επιλογής του Αλέξη Τσίπρα για να σε εντάξει στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την παρουσία της Έλενας Ακρίτα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και σε εκλόγιμη θέση φαίνεται ότι η Ακρίτα πέρασε με επιτυχία τα κριτήρια που πρέπει να έχεις για να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έλενα Ακρίτα έκανε μεγάλη προσπάθεια τόσα χρόνια, προκάλεσε και ξεφτιλίστηκε πολλές φορές, οπότε αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δικαιούται.





Προσπάθεια εκφοβισμού και αποδόμησης των δημοκοπικών εταιριών απο την Τσαπανίδου

 


Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας τελειωμένος πολιτικά αρχηγός κόμματος, επειδή έχουν χαραχθεί στην μνήμη των πολιτών όσα έκανε τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε, επειδή είναι αποδεδειγμένα παθολογικά ψεύτης και μεγάλος πολιτικός απατεώνας, για την Τσαπανίδου οι δημοσκόποι λένε ψέματα, έτσι της είπανε να πει έτσι λέει.

Με προσωπική επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου επέλεξε να συνεχίσει την προσπάθεια ακροαριστερού εκφοβισμού και αποδόμησης των δημοσκοπικών εταιρειών η Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαιώνοντας ότι η τοξικότητα και οι στοχοποιήσεις πολιτικών αντιπάλων θα αποτελέσουν την βασική προεκλογική τακτική του φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για κανόνες διαφάνειας κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Σκέρτσος δεν απάντησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ως εκπρόσωπος των εταιρειών δημοσκοπήσεων» ανέφερε προκλητικά η Τσαπαν[ιδου και πρόσθεσε:

Και αρχίζοντας την λάσπη και την χυδαιότητα η Τσαπανίδου συνέχισε «Η κυβέρνηση που δεν κάλεσε ποτέ τον ΣΕΔΕΑ να παρέμβει για τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών του δημοσκόπου του Μαξίμου, κ. Γεράκη, μιλάει τώρα για αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Τις ειρωνείες δε για “συστημικά” ΜΜΕ και “ελίτ των ολιγοπωλίων” μόνο από έναν άνθρωπο του ΣΕΒ, όπως ο κ. Σκέρτσος τις περιμέναμε» είπε για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε μια ακροαριστερή επιχείρηση να τον στοχοποιήσει επικαλούμενη προηγούμενη επαγγελματική του ιδιότητα στο πλαίσιο του λαϊκισμού και τη λογική με την οποία απευθύνεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στους οπαδούς της.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «περιμέναμε όμως και μια καθαρή απάντηση για το ντιμπέιτ. Δεν τη λάβαμε. Απ` ό,τι φαίνεται αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά» την ώρα που ο Άκης Σκερτσος σημείωσε με σαφήνεια πως όλα θα συζητηθούν στην διακομματική όπου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το αίτημά του.