Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Τον "ήπιε" ο ανθέλληνας Παπαδημούλης κατέπεσε η τροπολογία του για τον φράχτη στον Έβρο

 


«Κατέπεσε» η «ντροπολογία ανθέλληνα Παπαδημούλη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς με 322 ψήφους υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα.

Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σήμερα, στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές, με την παράγραφο 49 που περιλαμβάνει την λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» να καταπέφτει, παρά τον πόλεμο που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην χώρα μας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό σημαίνει πως παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της χώρας μας και υπέρ των πελατών του μεταναστών, ανοίγει πλέον ο δρόμος για χρηματοδότηση των φραχτών στα σύνορα της ΕΕ, όπως η επέκταση στον Έβρο που έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που δεν ίσχυε με την τροπολογία 48, την λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη» η οποία είχε περάσει στις 29 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ υπερψήφισαν σύσσωμο το ΕΛΚ με μόλις μία ψήφο κατά και το Renew Europe (το οποίο είχε υποστηρίξει την τροπολογία Παπαδημούλη), ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Κύρτσος χωρίς ίχνος ντροπής. 

Η τροπολογία 49 που υπερψηφίστηκε αναφέρει: Είναι σημαντικό να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και καταδικάζει απερίφραστα τις απόπειρες εργαλειοποίησης των μεταναστών, ιδίως στο πλαίσιο υβριδικών αποσταθεροποιητικών ενεργειών. Χαιρετίζει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2023, ιδίως δε την παράγραφο 23, με την οποία η Επιτροπή καλείται να κινητοποιήσει αμέσως σημαντικά κονδύλια και μέσα της ΕΕ για να στηρίξει τα κράτη μέλη στην ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών προστασίας των συνόρων, των μέσων επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας επιτήρησης, και του εξοπλισμού υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα των μεταναστών.





Τζέρεμι Ρένερ: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του


 

Ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα από bodycam αστυνομικού και δείχνει τους πρώτους τραυματιοφορείς να περιθάλπουν τον ηθοποιό Τζέρεμι Ρένερ, αμέσως μετά το ατύχημα με το εκχιονιστικό μηχάνημα, την Πρωτοχρονιά.

Στο βίντεο, ένας αστυνομικός του γραφείου του σερίφη της Νεβάδα ανακεφαλαιώνει τα γεγονότα που οδήγησαν στο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το εκχιονιστικό μηχάνημα των επτά τόνων του Ρένερ, λέγοντας: «Τον τσάκισε».

Ο Ρένερ δήλωσε ότι έσπασαν 35 οστά του στο ατύχημα και ότι υπέστη διάτρηση στο συκώτι και κατάρρευση πνεύμονα. Νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο, όμως επέστρεψε στο κόκκινο χαλί την περασμένη εβδομάδα για να προωθήσει τη νέα του σειρά.

Το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του Τζέρεμι Ρένερ





Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον επικίνδυνο 17χρονο αλλοδαπό που κυκλοφορούσε ελεύθερος


Η υπόθεση αφορά τους δύο επικίνδυνους 17χρονους κακοποιούς, που έστησαν ενέδρα σε μια παρέα πέντε ατόμων το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, με έναν από τους δράστες να μαχαιρώνει σε λαιμό και κοιλιά έναν 18χρονο για να του αποσπάσει το τσαντάκι.

Το άτομο που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη είναι ένας επικίνδυνος 17χρονος αλβανικής καταγωγής Αρμπέρ Μ., με πλούσιο ποινικό μητρώο.

Tι είπε στους αστυνομικούς ο 17χρονος επικίνδυνος κακοποιός που έβγαλε μαχαίρι

Αρχικά επιχείρησε και εκείνος να αποδώσει το μαχαίρωμα ο θρασύδειλος στον συνεργό του, αλλά, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τη ματωμένη μπλούζα και τα παπούτσια που φορούσε, τα οποία είχαν περιγράψει τα θύματα, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έπληξε τον Δημήτρη.

«Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», φέρεται να ήταν τα λόγια του στους αστυνομικούς.

Εις βάρος του επικίνδυνου 17χρονου κακοποιού που φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι τραυμάτισε με μαχαίρι το θύμα απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον, και στους δύο ανηλίκους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροήν τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δύο 17χρονοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ανηλίκων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση εάν έχουν συλληφθεί οι γονείς και των δύο αλλοδαπών για παραμέληση ανηλίκων.



Γεμίσαμε θρασύδειλους κακοποιούς - Άγριο ξύλο σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

 


Τρίτη 18 Απριλίου σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης πέντε θρασύδειλη κακοποιοί επιτέθηκαν σε ένα άτομο.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Thesstoday δείχνει τις εικόνες από το άγριο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο εμπορικό κέντρο. 

Σε αυτό φαίνεται μια ομάδα θρασύδειλων κακοποιών να πλησιάζει έναν άνδρα και να τον χτυπούν με καρέκλες.



Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα επτά θρασύδειλων κακοποιών εισήλθε στον χώρο μέσω της Β. Ηρακλείου, ενώ δύο εξ των κακοποιών είχαν τον ρόλο των τσιλιαδόρων. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι υπόλοιποι πέντε, κρατώντας κράνη και καρέκλες, προσέγγισαν και χτύπησαν έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κάποιος μάλλον το θύμα έβγαλε μαχαίρι, ενώ στο σημείο έσπευσε και πεζή περιπολία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά οι κακοποιοί αδιαφόρησαν για τους αστυνομικούς. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε επίσης χτυπήματα με την καρέκλα από τους κακοποιούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι κακοποιοί αποχώρησαν σαν κύριοι χωρίς να συλληφθεί κανένας, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του ατόμου που κρατούσε το μαχαίρι και όχι των υπόλοιπων κακοποιών που δημιούργησαν το περιστατικό, τρομάζοντας τους πολίτες.

«Χτύπησαν αστυνομικό με την καρέκλα και δεν δίστασαν να βγάλουν μαχαίρι μπροστά σε κόσμο. Ήταν σοκαριστικό. Βγήκε μαχαίρι. Δεν καταλάβαμε τον λόγο που άρχισαν να καβγαδίζουν» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, και συνέχισε:

«Ήρθε η αστυνομία, αλλά η ένταση συνεχίστηκε. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν με την καρέκλα έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος έπεσε κάτω, ενώ και οι εργαζόμενοι από το εμπορικό κέντρο προσπαθούσαν να τους διώξουν», σημείωσε.

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το επεισόδιο και εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ έρευνες διεξάγει και το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Με λίγα λόγια έχει χαθεί η μπάλα με την εγκληματικότητα κύριες Θεοδωρικάκο!!!



Αίτημα να παυθεί από πρεσβευτής τουρισμού ο Αλέξης Γεωργούλης

 


Αντιδράσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση της Λάρισας προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη που είχε χριστεί από τον δήμαρχο του Δήμου Αγιάς, πρεσβευτής τουρισμού στην περιοχή της Λάρισας.

Η τοπική παράταξη της αντιπολίτευσης «Νέα Εποχή» καλεί τον δήμαρχο Αγιάς να πάψει κάθε σχέση με τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες εις βάρος του.

Η ανακοίνωση για τον Αλέξη Γεωργούλη ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας και χωρίς καμιά πρόθεση “ανθρωποφαγίας”, σας ζητάμε να ανασταλεί κάθε σχέση του Δήμου Αγιάς με τον καταγγελλόμενο για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμό ευρωβουλευτή μέχρι χθες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξη Γεωργούλη. Αν χρειαστεί, ας γίνει και σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασίσει σχετικά.

Πρόσφατα ο Αλ. Γεωργούλης είχε χριστεί πρεσβευτής του τουρισμού των παραλιών του Δήμου Αγιάς και υιοθέτησε ένα μονοπάτι του δήμου, έπειτα από πρόσκληση δική σας. Επίσης, ο Δήμος μας συνδιοργάνωσε διαδικτυακή συζήτηση μαζί με το Γραφείο του ευρωβουλευτή για τον Βιώσιμο Ορεινό Τουρισμό τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και βόλτες στα μονοπάτια.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι επιβεβλημένη από μέρους του Δήμου μας, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί μέσω της Δικαιοσύνης η αθωότητα ή μη του καταγγελλόμενου. Με την κίνησή μας αυτή θα δείξουμε τη μηδενική ανοχή των Αγιωτών σε κάθε χρήση βίας, και ιδιαίτερα στον βιασμό και στη σεξουαλική παρενόχληση. Τουλάχιστον μέχρι να διαπιστωθεί η αθωότητά του (κάτι το οποίο ειλικρινά ελπίζουμε), δεν μπορεί να είναι πρεσβευτής του Δήμου μας. Αγιά 2019 – Νέα Εποχή».



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο

 



Κύριε πρωθυπουργέ, είµαστε πλέον µόλις πέντε εβδοµάδες πριν από τις εκλογές. Θα συµφωνήσετε, φαντάζοµαι, ότι το βασικότερο κριτήριο ψήφου, σχεδόν σε κάθε κάλπη διαχρονικά, είναι η οικονοµία. Η χώρα µας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ταυτόχρονα υψηλό πληθωρισµό, ιδίως στα τρόφιµα. Το δηµόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δισεκατοµµύρια ευρώ. Προσωπικά, είστε ικανοποιηµένος από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονοµία;


Κάθε σύγκριση προϋποθέτει να ξέρουµε όχι µόνο το πού είµαστε ή το πού θέλουµε να πάµε, αλλά -κυρίως- από πού ξεκινήσαµε. Οι πολίτες, λοιπόν, θα σκεφτούν ποια ήταν η κατάσταση το 2019, πώς ζουν σήµερα και ποιος εγγυάται ότι µπορεί να εξασφαλίσει ένα πιο σίγουρο και καλύτερο αύριο. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαµε και ξεπεράσαµε, θεωρώ πως ήµασταν συνεπείς στις δεσµεύσεις µας. Σε κάθε δοκιµασία σταθήκαµε δίπλα στην κοινωνία. Και, ανατάσσοντας την οικονοµία, επιστρέφουµε στους πολίτες το εθνικό αναπτυξιακό µέρισµα. Με ρωτάτε για την ανεργία, που πράγµατι παραµένει υψηλή. Μην ξεχνάτε, όµως, ότι είναι 7 µονάδες χαµηλότερη από αυτήν που παραλάβαµε από τον κ. Τσίπρα. Μέσα σε 4 χρόνια -και εν µέσω πανδηµίας, Μεταναστευτικού, εθνικών κρίσεων και παγκόσµιας ενεργειακής έκρηξης- δηµιουργήσαµε σχεδόν 300.000 νέες δουλειές. Και σε αυτές εργάζονται συµπολίτες µας, που έχουν, πλέον, εισόδηµα και προοπτική.


Το µεγαλύτερο πρόβληµα, όµως, για τα νοικοκυριά είναι ο πληθωρισµός…


Ο πληθωρισµός, όπως γνωρίζετε, είναι ένα διεθνές πρόβληµα. Το βλέπετε σε όλες τις χώρες και σε επίπεδα που είχαµε να δούµε εδώ και δεκαετίες. Και όµως, η Ελλάδα έχει τον 5ο χαµηλότερο πληθωρισµό στην ευρωζώνη. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν λέει και πολλά σε όσους δυσκολεύονται να βγάλουν τον µήνα. Οι ίδιοι, όµως, έχουν διαπιστώσει τα αναχώµατα που εξαρχής υψώσαµε απέναντι στην ακρίβεια. Είδατε τι έγινε µε τις τιµές στο ρεύµα, που πια δεν µας απασχολούν. Γιατί µε τα υπερέσοδα των εταιρειών χρηµατοδοτήσαµε τις επιδοτήσεις στους λογαριασµούς. Από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων καλύψαµε το 10% στα βασικά έξοδα των νοικοκυριών. Οπως και το «καλάθι του νοικοκυριού» συγκράτησε τις τιµές σε αρκετά προϊόντα. Ενα µέτρο που «σνόµπαρε» ο ΣΥΡΙΖΑ, όµως το µιµήθηκε η Γαλλία και τώρα το εξετάζει και το Βέλγιο. Κι όχι µόνο αυτά. Στο ίδιο διάστηµα, ο βασικός µισθός από 650 ευρώ το 2019 έφτασε τα 780 ευρώ, αυξηµένος κατά 20%. Ενώ οι συνταξιούχοι είδαν αυξηµένες αποδοχές σχεδόν 8% ύστερα από 12 χρόνια. Και όσοι από αυτούς ακόµη αδικούνται από τη διαβόητη «προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» ήδη αποζηµιώθηκαν µε µια ενίσχυση 200 ή 300 ευρώ. Για να µην αναφερθώ σε όλα τα επιδόµατα που αυξήθηκαν ή στις ειδικές µέριµνες για τους πιο ευάλωτους. Και, ασφαλώς, στα 53 δισ. που η Πολιτεία διέθεσε για να στηρίξει τους εργαζοµένους και τις θέσεις εργασίας στη διάρκεια όλων των περιπετειών που κληθήκαµε να διαχειριστούµε. Στηρίξαµε και θα εξακολουθούµε να στηρίζουµε την κοινωνία, εξαντλώντας κάθε περιθώριο. Και αυτό το ξέρουν οι πολίτες. Οµως, δεν θέσαµε, ούτε πρόκειται να θέσουµε, σε κίνδυνο τη δηµοσιονοµική σταθερότητα της χώρας, γιατί θα το πληρώσουµε πολύ ακριβά. Επίσης, πρέπει να είναι σαφές ότι αυτά που πετύχαµε δεν είναι δεδοµένα. Λάθος επιλογές µπορούν να οδηγήσουν τη χώρα πίσω. Να ζήσουµε νέες περιπέτειες, τις οποίες όλοι θέλουµε να ξεχάσουµε.


Ο Αλέξης Τσίπρας σάς κατηγόρησε, ωστόσο, από το βήµα της Βουλής για εργασιακή «ζούγκλα».


Εργασιακή «ζούγκλα»: Απευθύνεται αυτή η κατηγορία στην κυβέρνηση, η οποία θεσµοθέτησε την ψηφιακή κάρτα εργασίας, µε την οποία µπορεί επιτέλους να κατοχυρώνεται ο πραγµατικός χρόνος εργασίας του εργαζοµένου και να µην κάνει κατάχρηση εις βάρος του εργαζοµένου ο εργοδότης. Μιλάει για εργασιακή «ζούγκλα» για την κυβέρνηση η οποία αύξησε τις δυνατότητες για γονικές άδειες, δίνοντας µε αυτόν τον τρόπο περισσότερο χρόνο και στους δύο γονείς να φροντίζουν τα νεογέννητα παιδιά τους. Απευθύνεται η κατηγορία αυτή από τον πολιτικό αρχηγό ο οποίος παρέδωσε τον κατώτατο µισθό στα 650 ευρώ και σήµερα είναι στα 780 ευρώ. ∆εν ισχυρίζοµαι ότι όλα δουλεύουν τέλεια στην αγορά εργασίας. Εχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουµε την αυστηρότητά µας ως προς τον εντοπισµό εκείνων των περιπτώσεων όπου οι εργοδότες καταστρατηγούν τα δικαιώµατα των εργαζοµένων. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, όλη αυτή η προσπάθεια του κυρίου Τσίπρα να παρουσιάζει την Ελλάδα µε µαύρα χρώµατα έρχεται και συγκρούεται µε την πραγµατικότητα την οποία βιώνουν τελικά οι ίδιοι οι πολίτες.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι κυβέρνησε υπό το καθεστώς των µνηµονίων και ζητά την ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς αυτά πλέον.


Θέλω να απαντήσω στον νέο ισχυρισµό του κ. Τσίπρα, ο οποίος λέει: «Θέλω να δοκιµαστώ χωρίς µνηµόνιο». Μα, το τρίτο µνηµόνιο ο κ. Τσίπρας το έφερε, ο ίδιος το προκάλεσε. ∆εν θα ήταν η χώρα σε τρίτο µνηµόνιο εάν δεν είχε προηγηθεί το καταστροφικό εξάµηνο, το πρώτο εξάµηνο του 2015. Και, δεύτερον, αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρµόσει έστω και ένα µέρος όσων έχει εξαγγείλει, η χώρα θα ξαναβρεθεί αµέσως σε νέο µνηµόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κύριος Τσίπρας, πολύ απλά, δεν µπορούν να χρηµατοδοτηθούν σήµερα από µια χώρα η οποία βρίσκεται στην ευρωζώνη και πρέπει να συµµορφωθεί µε δηµοσιονοµικούς κανόνες. Θα µας οδηγούσε µε νοµοτελειακή βεβαιότητα σε τέταρτο µνηµόνιο η εφαρµογή αυτών των µέτρων. Πιστεύω ότι µέσα του το ξέρει. Αλλά ξέρει κιόλας ότι δεν πρόκειται να κερδίσει. Γι’ αυτό και δεν του στοιχίζει τίποτα να τάζει «τον ουρανό µε τα άστρα».


Το 2019 εκλεγήκατε µε µια πλατφόρµα µείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Η πολιτική αυτή έχει ολοκληρωθεί; Ποιους άλλους συντελεστές σχεδιάζετε να µειώσετε;


Σε αντίθεση µε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε 29 επιπλέον φόρους και τσάκισε τη µεσαία τάξη, η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50 µειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Είπαµε ότι θα µειώσουµε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Τον µειώσαµε κατά 35%. ∆εσµευτήκαµε να καταργήσουµε την εισφορά αλληλεγγύης. Και την καταργήσαµε. Οπως καταργήσαµε ουσιαστικά και τον φόρο γονικής παροχής. Ωστε κάθε γονιός να µπορεί να µεταφέρει δωρεάν την περιουσία του στα παιδιά του. Ενώ εργαζόµενοι και εργοδότες πληρώνουν, τώρα, µικρότερες εισφορές. Μειώσαµε, επίσης, τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% σε 9%. Τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 29% στο 22%. Την προκαταβολή φόρου για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηµατική δραστηριότητα από το 100% στο 55%. Και για τα νοµικά πρόσωπα από το 100% στο 80%. Προχωρήσαµε, ακόµα, σε µείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε πολλά πεδία: στις συγκοινωνίες και τις µεταφορές. Στα µη αλκοολούχα ποτά, τους κινηµατογράφους και τα γυµναστήρια. Αλλά και στα λιπάσµατα και τις ζωοτροφές ο ΦΠΑ από το 13% πήγε στο 6%. Ενώ έχει ανασταλεί στις νέες οικοδοµές. Ολες αυτές οι τοµές δεν είναι µόνο κινήσεις ανακούφισης από βάρη. Αλλά ενισχύουν και το εισόδηµα. Γιατί πρόκειται για µόνιµες φοροελαφρύνσεις, µε σταθερές θετικές επιπτώσεις στο πορτοφόλι των πολιτών και στο ταµείο των επιχειρήσεων. Ενας µεγάλος στόχος, βέβαια, παραµένει η µείωση της φοροδιαφυγής, που εξακολουθεί να είναι µεγάλη. Και όσο αντιµετωπίζεται αυτό το πρόβληµα τόσο θα προχωρούν κι άλλο οι µειώσεις φόρων. Γιατί η φοροδιαφυγή είναι µορφή κοινωνικής αδικίας. Και πολεµιέται, εκτός από τους διαρκείς ελέγχους, µε την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εχω µιλήσει, επίσης, για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος. Θέλω να φτάσουµε στο σηµείο να το µηδενίσουµε, υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα θα έχουµε βελτιωθεί και στη φορολογική συµµόρφωση.


Πάµε λίγο στη βραδιά της 21ης Μαΐου: Αν η Ν.∆. είναι πρώτη, αλλά όχι αυτοδύναµη, θα γυρίσετε αµέσως πίσω τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας ή θα εξετάσετε το ενδεχόµενο σχηµατισµού κυβέρνησης συνεργασίας;


∆ιεκδικώ την αυτοδυναµία. Το 2019 οι πολίτες έδωσαν την αυτοδυναµία στη Ν.∆., η οποία εξέφραζε ένα ευρύτερο µέτωπο, µεταρρυθµιστικών, ευρωπαϊκών, πραγµατικά προοδευτικών δυνάµεων, που ξεπερνούσε τα παραδοσιακά όριά της. Στα 4 χρόνια που κυβερνάµε, οι προσδοκίες µετουσιώθηκαν σε πολιτικές. ∆ιεκδικούµε την αυτοδυναµία, για να συνεχίσουµε να πορευόµαστε στον ίδιο δρόµο. Ιδιαίτερα σήµερα, σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον και µε έναν απρόβλεπτο γείτονα, η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό τιµόνι, µε σαφή πορεία. Μια κυβέρνηση που θα µπορεί να αποφασίζει γρήγορα και να δρα συντονισµένα. Η θέση µου, λοιπόν, είναι καθαρή και ειλικρινής. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή η οποία θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Και, όσο πιο ισχυρό είναι το µήνυµά της, τόσο πιο κοντά θα µας φέρει στη σιγουριά και την πρόοδο. Εχω εξηγήσει, άλλωστε, τις παγίδες ακυβερνησίας και περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική. Παγίδες που θα ακυρωθούν µε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσµα νίκης την 21η Μαΐου. Από εκεί και πέρα, οι κινήσεις µου θα συµβαδίσουν µε τις προβλέψεις του Συντάγµατος. Από την άλλη πλευρά, ποιες είναι οι άλλες προτάσεις διακυβέρνησης; Ο κ. Τσίπρας µιλάει για «προοδευτική κυβέρνηση» µε το ΜέΡΑ25 και τον κ. Ανδρουλάκη. Εκείνος, όµως, δεν θέλει για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, ούτε για εταίρο τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να γυρίσει στο 2015 και να «ανατινάξει τις τράπεζες». Ενώ το ΚΚΕ, που είναι και εναντίον της Ε.Ε., αρνείται κάθε συµµετοχή σε κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης, πάλι, ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν και µετά εκείνος να διαλέξει πρωθυπουργό. Ο οποίος, ωστόσο, δεν θα είναι, λέει, ο αρχηγός του πρώτου κόµµατος, αλλά κάποιος που µας τον κρατάει κρυφό. ∆εν είναι σοβαρά πράγµατα αυτά. Σε εποχές αβεβαιότητας, η χώρα χρειάζεται κάποιον που θα κρατάει σταθερά το τιµόνι. Ούτε «ραντεβού στα τυφλά» ούτε µια κυβέρνηση από «γάµο συµφέροντος». Και δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα επιχειρήσει να φτιάξει «κυβέρνηση των ηττηµένων». Αν του βγαίνουν οι αριθµοί και βρεθούν πρόθυµοι, µην έχετε καµία αµφιβολία ότι θα το επιχειρήσει. Κι αυτό πρέπει να το συνυπολογίζουν οι πολίτες στις επιλογές τους.


Εσείς πού βάζετε τον πήχη της επιτυχίας για τη Ν.∆.; Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγµα, θέλει νίκη έστω και µε µισή µονάδα διαφορά, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θέλει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.


∆εν θα µπω σε ένα παιχνίδι αριθµών. Πιστεύω ακράδαντα, ωστόσο, ότι η εντολή της πρώτης και καθοριστικής κάλπης θα είναι ισχυρή, µια καθαρή νίκη της Νέας ∆ηµοκρατίας. Με ένα τέτοιο ισχυρό ποσοστό και µε µια τέτοια διαφορά από τους αντιπάλους µας που θα οδηγεί στην αυτοδυναµία στις εκλογές που θα γίνουν µε το εκλογικό σύστηµα που ψηφίσαµε. Αν το αποτέλεσµα της πρώτης κάλπης είναι αυτό, ύστερα όλες οι εξελίξεις θα βρουν τον δρόµο τους.


Θα κάνετε, τελικά, προεκλογικό debate µε τον Αλέξη Τσίπρα; Και κάτι ακόµα: Η προσωπική σας σχέση πώς είναι; Θεωρείτε ότι σε κρίσιµες στιγµές, σε ένα τετ-α-τετ, µπορείτε να έχετε µια βάση συνεννόησης για τα µεγάλα ζητήµατα του τόπου;


Στη Βουλή αυτά τα 4 χρόνια έχουµε κάνει πάνω από 80 αντιπαραθέσεις µε τον κ. Τσίπρα. Νοµίζετε ότι έχω πρόβληµα να κάνω άλλη µία συζήτηση; Θα εξετάσουµε µε ποιον τρόπο θα µιλήσουµε προεκλογικά. Οπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate της περιόδου όπου συµµετέχουν συνήθως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Και, βέβαια, εγώ είµαι διαθέσιµος ανά πάσα στιγµή να κάνουµε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόµος. Αλλωστε, είµαι ο πρώτος που έχω πει ότι από τη σύγκρουση προτιµώ τη σύγκριση. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις µας, όπως θα έχετε κι εσείς διαπιστώσει, επιλέγω να αντιπαρατίθεµαι πολιτικά, αποφεύγοντας τις προσωπικές επιθέσεις. Κάτι, όµως, που δεν τηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι, από την πρώτη στιγµή της εκλογής µου στην ηγεσία της Ν.∆., έχουν στοχοποιήσει µε κάθε αθέµιτο µέσον, όχι µόνο εµένα, αλλά και την οικογένειά µου. Μια τακτική που συνεχίζει και σήµερα, ενώ παράλληλα, εντελώς υποκριτικά, καταγγέλλει, τάχα, την τοξικότητα. Εγώ δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ. ∆υστυχώς, τα υποδείγµατα είναι διαφορετικά. Σχετικά, τέλος, µε το τρίτο σκέλος του ερωτήµατός σας, πράγµατι θεωρώ ότι σε κρίσιµες στιγµές πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των πολιτικών δυνάµεων. Γι’ αυτόν τον λόγο συνάντησα τους αρχηγούς των κοµµάτων στο γραφείο µου, στη Βουλή, σε µια κρίσιµη καµπή των Ελληνοτουρκικών, το καλοκαίρι του 2020. Τους ενηµέρωσα, επίσης, και το 2022, αµέσως µετά τη συνάντησή µου µε τον πρόεδρο Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ φροντίζω να γίνεται διαβούλευση και για άλλα ζητήµατα, όπως, τελευταία, για τη ρύθµιση περί µη συµµετοχής στις εκλογές εγκληµατικών οργανώσεων, ασχέτως αν τελικά δεν ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Επιστρέφω στα της Ν.∆. Παρουσιάσατε, την περασµένη εβδοµάδα, τα ψηφοδέλτια. Εχετε κάνει το «φιλτράρισµα» αυτή τη φορά, ώστε να µην έχετε φαινόµενα τύπου Πάτση;


Η επιλογή των υποψηφίων µας έχει γίνει µε µεγάλη προσοχή, ώστε να µην έχουµε φαινόµενα που µας προσβάλλουν όλους. Αν και, βέβαια, δεν είναι σωστό να υφίστανται χαρακτηρισµούς 156 βουλευτές για τη συµπεριφορά ενός. Από εκεί και πέρα, έχει σηµασία και το πώς αντιδρά ένα κόµµα όταν διαπιστωθεί στις τάξεις του κάποιο πρόβληµα. Η Ν.∆., για παράδειγµα, διέγραψε αµέσως τον κ. Πάτση, τηρώντας αυστηρή στάση σε ζητήµατα ηθικής τάξης. Σε αντίθεση µε τον κ. Τσίπρα, που κρατάει στα ψηφοδέλτιά του πρόσωπα οµόφωνα καταδικασµένα από την ελληνική ∆ικαιοσύνη. Ή άλλα που απασχολούν µε συµπεριφορές που κάθε άλλο παρά σε δηµόσιους λειτουργούς παραπέµπουν.


Πότε θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας ∆ηµοκρατίας; Θα µας δώσετε κάποια από τα ονόµατα που θα είναι σε αυτό – ή έστω τα χαρακτηριστικά τους;


Θα ανακοινωθεί αµέσως µετά την επίσηµη προκήρυξη των εκλογών. Για τα ονόµατα θα κάνετε λίγη υποµονή. Αυτό που µπορώ να σας πω, όµως, είναι ότι θα περιλαµβάνει πολίτες καταξιωµένους µέσω της προσωπικής τους διαδροµής και της κοινωνικής προσφοράς τους. Κι ότι θα υπάρχει ενισχυµένη παρουσία γυναικών. Και συνολικά στο ψηφοδέλτιο, αλλά και στις εκλόγιµες θέσεις τους. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους…


Γιατί έπρεπε να φέρετε µία νοµοθετική ρύθµιση το 2021 κι άλλες δύο φέτος, για να µπλοκάρετε -εφόσον βέβαια το αποφασίσει ο Αρειος Πάγος- το λεγόµενο κόµµα Κασιδιάρη;


Η Χρυσή Αυγή είναι µια οργάνωση καταδικασµένη για εγκλήµατα. Ολοι, νοµίζω, συµφωνούµε ότι η χώρα δεν πρέπει να ξαναζήσει ούτε στη Βουλή ούτε στην καθηµερινότητά της τη βία και την παρανοµία που βιώσαµε στα χρόνια της κρίσης. Να υψώσουµε, δηλαδή, δηµοκρατικό ανάχωµα στην επανεµφάνιση του αυταρχισµού και του αίµατος κάτω από νέες µάσκες. Αυτό που κάναµε, λοιπόν, µε την πρόσφατη νοµοθετική µας πρωτοβουλία ήταν να θωρακίσουµε το νοµικό πλαίσιο, παρέχοντας τη δυνατότητα στην Ολοµέλεια του Α’ Τµήµατος του Αρείου Πάγου να εξετάζει αυτή και να απορρίπτει τη συµµετοχή εγκληµατικών οργανώσεων στις εκλογές. Προξενεί, ωστόσο, εντύπωση η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας, τυφλωµένος από το παραταξιακό µίσος του, πιστεύει ότι, κλείνοντας το µάτι στους φασίστες και στο περιθώριο, θα βλάψει τη Νέα ∆ηµοκρατία. Αλλά βλάπτει την ίδια τη ∆ηµοκρατία. Γιατί και άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε µε τη φωτιά. Μαζί µε τη Χρυσή Αυγή αρνήθηκαν το 2015 την εκλογή Προέδρου, για να προκαλέσουν εκλογές. Μαζί ψήφισαν «Οχι» στο δηµοψήφισµα της «κωλοτούµπας». ∆ίπλα-δίπλα οι βουλευτές τους πόζαραν στις εκδροµές του κ. Καµµένου. Ψήφισαν µαζί την περιπέτεια της απλής αναλογικής. Και σε απόλυτη συνεργασία επέλεξαν τη διαβόητη κυρία Θάνου ως πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισµού. Ολα αυτά ενώ η Ιστορία έγραψε πως η δική µας παράταξη εξάρθρωσε και οδήγησε στη ∆ικαιοσύνη την εγκληµατική οργάνωση. Και µε κυβέρνηση Ν.∆. οι πρωταγωνιστές της δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Οταν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν, τάχα, αίθουσα για να εξεταστούν. Για να µη θυµηθώ την πάνω και την κάτω πλατεία, που για καιρό συµπλήρωναν την ίδια εικόνα του λαϊκισµού. Με τις φωτιές και τα συνθήµατα εναντίον της Βουλής. Με τις κρεµάλες και τους προπηλακισµούς.


Θέλω να πάµε στην τραγωδία των Τεµπών. Ενάµιση µήνα µετά, αναζητούνται ακόµη οι υπαίτιοι και οι ευθύνες. Υστερα από όλα όσα έχετε µάθει στο µεταξύ, ποια είναι η δική σας γνώµη; Η βοήθεια που έχετε ζητήσει από τις Βρυξέλλες, τη Γερµανία και την Ιταλία θα έρθει;


Θα µάθουµε την αλήθεια και δεν θα υπάρξει κανένα σκοτεινό σηµείο. Αυτό είναι προσωπική µου δέσµευση. Αλλά την αλήθεια δεν θα δείξουν µόνο τα διοικητικά πορίσµατα, αλλά η ∆ικαιοσύνη. Και της έχω απόλυτη εµπιστοσύνη, βλέποντας την ταχύτητα και την υπευθυνότητα µε την οποία κινείται. Νοµίζω ότι γρήγορα θα έχουµε εξελίξεις. Στο µεταξύ, έχουµε ξεκινήσει συζητήσεις και µε τη Hellenic Train και µε την ιταλική κυβέρνηση για τον τρόπο µε τον οποίο πρέπει να επενδύσουµε στον ελληνικό σιδηρόδροµο. Εµένα µε ενδιαφέρει να εξασφαλίσω ότι η Hellenic Train θα µας φέρνει τα καλύτερα τρένα της. Οτι το προσωπικό της θα το εκπαιδεύει σωστά και ότι θα επενδύσει, επιτέλους, αυτά που αξίζουν στα τρένα µας. Και εµείς θα επενδύσουµε χρήµατα στην τακτική συντήρηση του δικτύου και θα επεκτείνουµε λελογισµένα το δίκτυό µας. Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης ήταν πρόσφατα στη Γαλλία για το θέµα, ενώ κι εγώ είµαι σε διαρκή συζήτηση µε Ευρωπαίους αξιωµατούχους. Πρώτος στόχος µας είναι µια κεντρική γραµµή ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την Πάτρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα σύνορα, που θα συνδέεται µε όλα τα µεγάλα λιµάνια. Είναι έργα για τα οποία υπάρχουν πόροι, αλλά θα πάρουν, ασφαλώς, πολύ χρόνο να γίνουν. Οµως, η σηµατοδότηση και η τηλεδιοίκηση της βασικής κεντρικής γραµµής θα είναι γεγονός έως το τέλος Σεπτεµβρίου. Ωστε, ύστερα από 9 χρόνια, να υλοποιηθεί, επιτέλους, η περιβόητη Σύµβαση 717, που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2016.


Στην περίπτωση των αυθαίρετων κατασκευών, µήπως βλέπουµε το «δέντρο» της Μυκόνου -όπου φυσικά υπήρχε το απαράδεκτο περιστατικό µε τον ξυλοδαρµό- και χάνουµε το «δάσος», που είναι δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετες κατασκευές σε όλη τη χώρα, χωρίς τίποτα ποτέ από καµία κυβέρνηση να έχει γκρεµιστεί;


Θεωρώ ότι η Μύκονος είναι µια ακραία, κραυγαλέα περίπτωση παραβατικότητας στον τοµέα των αυθαίρετων κατασκευών, η οποία πρέπει να αντιµετωπιστεί µε δραστικό τρόπο για λόγους και ουσιαστικούς, αλλά και για λόγους συµβολικούς. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούµε. Οπως γνωρίζετε, υπάρχει µια σαφέστατη νοµοθεσία σχετικά µε τα αυθαίρετα και τις τακτοποιήσεις τους και µια «κόκκινη γραµµή», που είναι το 2011, µετά την οποία είναι πρακτικά αδύνατον να νοµιµοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές. Προφανώς και το πρόβληµα των αυθαιρέτων δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στη Μύκονο, όµως υπάρχει µια µεγάλη αξία να µπορέσουµε να αντιµετωπίσουµε περιπτώσεις όπου κάποιοι θεωρούν ότι λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, µε πλήρη περιφρόνηση για τους νόµους του κράτους. Και κατά κανόνα είναι οι ισχυροί που το κάνουν αυτό και αυτό δεν πρόκειται να το ανεχτώ σε καµία περίπτωση. Από κει και πέρα, δροµολογούµε και µια σειρά από έργα, για να µπορέσουµε να χρησιµοποιήσουµε την τεχνολογία, ώστε να έχουµε µια real time απεικόνιση όλης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα. Θα πρέπει πια και µπορούµε να είµαστε σε θέση να γνωρίζουµε τι χτίζεται, πού χτίζεται κι αν έχει άδεια. ∆εν είχαµε αυτή την τεχνολογική δυνατότητα πριν από δέκα χρόνια. Τώρα την έχουµε, άρα υπάρχει ένα ζήτηµα του τι κάνουµε από δω και στο εξής και τι κάνουµε για τα αίσχη τα οποία µπορεί να έγιναν στο παρελθόν. Θα κινηθούµε και στις δύο κατευθύνσεις.


Εφόσον επανεκλεγείτε στην πρωθυπουργία, θα αναλάβετε κάποια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού και της διευθέτησης του ζητήµατος των θαλάσσιων ζωνών µε την Τουρκία;


Κατ’ αρχάς, θέλω να πω ότι είναι καλοδεχούµενη µια εκτόνωση της έντασης που βλέπουµε το τελευταίο διάστηµα. Πάντα την επιδιώκαµε, χωρίς όµως να κάνουµε εκπτώσεις στις θέσεις µας και στην προάσπιση των κυριαρχικών µας δικαιωµάτων και της εθνικής κυριαρχίας. Μια στροφή, ασφαλώς, που οφείλεται και στη «διπλωµατία των σεισµών». Οµως, θα πρέπει η Τουρκία να δείξει συνέχεια και συνέπεια, ώστε µετά τις εκλογές, αν µπορούµε, να πιάσουµε ξανά το νήµα, έχοντας ως γνώµονα το ∆ιεθνές ∆ίκαιο. Από την πρώτη στιγµή που ο ελληνικός λαός µε τίµησε µε την εµπιστοσύνη του, επιδίωξα να έχω µε την Τουρκία έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, ένα ειλικρινές πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου, µε σκοπό να αντιµετωπίσουµε το βασικό ζήτηµα, το οποίο αποτέλεσε και την εστία των διαφορών µας µε την Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και προφανώς προϋπόθεση για να µπορέσει κανείς να συζητήσει ουσιαστικά αυτή τη διαφορά είναι να µην προστίθενται και να µην µπαίνουν στο τραπέζι από την «πίσω πόρτα» ή ενδεχοµένως και από την «µπροστά πόρτα» θέµατα τα οποία καµία ελληνική κυβέρνηση δεν θα µπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα συζητήσει µε την Τουρκία. Οπως, παραδείγµατος χάρη, ζητήµατα που έχουν να κάνουν µε την κυριαρχία, µε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου. Αυτά τα ζητήµατα είναι έξω από το πλαίσιο οποιασδήποτε συζήτησης, δεν µπαίνουν στη ζυγαριά, δεν πάµε να κάνουµε ένα συνολικό «παζάρι» για να τα βρούµε µε την Τουρκία. Εχουµε µια µεγάλη διαφορά. Αυτή πρέπει να αντιµετωπίσουµε. Μπορεί να λυθεί ένα τέτοιο ζήτηµα µε βάση το ∆ιεθνές ∆ίκαιο. Αλλά και στην περίπτωση που δεν µπορέσουµε να λύσουµε αυτή τη διαφορά, µπορούµε να συµφωνήσουµε µε την Τουρκία ότι δεν χρειάζεται να έχουµε εχθρικές σχέσεις. Μπορούµε να συνεργαζόµαστε σε άλλα πεδία, έστω και αν συµφωνούµε ότι διαφωνούµε στο ζήτηµα αυτό. Αρκεί αυτό να µην εκδηλώνεται, τελικά, µε επιθετικές συµπεριφορές, όπως υπερπτήσεις ή συστηµατική παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωµάτων.


Ο πρώτος νόµος της κυβέρνησής σας ήταν το λεγόµενο «επιτελικό κράτος». Πέτυχε το µοντέλο; Πρέπει να γίνουν διορθώσεις και ποιες;


Το επιτελικό κράτος, όπως το οραµατίστηκα κι όπως το υλοποιούµε, είναι µια µεγάλη κατάκτηση για τη χώρα. Μια ισχυρή κεντρική εκτελεστική εξουσία, που θέτει ένα πλαίσιο σωστής διακυβέρνησης και, θα έλεγα, σωστών κανόνων µάνατζµεντ. Να του δώσουµε ένα άλλο όνοµα, αν θέλετε. Να το πούµε «συντονιστικό»; Η ουσία του είναι η ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης, µε κεντρικούς στόχους και όχι υπουργεία-φέουδα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να κυβερνάται, στην εποχή µας, ένα σύγχρονο κράτος χωρίς σαφείς µηχανισµούς προγραµµατισµού, στοχοθεσίας, λογοδοσίας, αλλά και αξιολόγησης. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος.


Πολλοί µιλούν για εξουσίες συγκεντρωµένες σε ένα πρόσωπο…


Συγκεντρωµένες σε µία δοµή. ∆εν είναι ένα πρόσωπο. Αυτήν τη στιγµή υπάρχει µια Προεδρία της Κυβέρνησης, που θα υπάρχει και όταν φύγω εγώ. Και στην οποία, µάλιστα, έχουµε επιλέξει ακοµµάτιστους δηµόσιους υπαλλήλους. Ακοµµάτιστους µε την έννοια ότι είναι στελέχη που παρέχουν την τεχνογνωσία τους στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Πιστεύετε ότι, διαφορετικά, θα φέρναµε εις πέρας µια τόσο περίπλοκη διαδικασία όπως ο εµβολιασµός µε την επιχείρηση «Ελευθερία»; Χωρίς, δηλαδή, ένα ισχυρό κέντρο, το οποίο να συντονίζει υπουργεία και να «τρέχει» οριζόντιες δράσεις πολλών υπηρεσιών; Ειλικρινά, αναρωτιέµαι πώς λειτουργούσαν οι προκάτοχοί µου χωρίς µια τέτοια δοµή. Να την κάνουµε καλύτερη, λοιπόν, να τη βελτιώσουµε. Βεβαίως. Σίγουρα θα διορθώσουµε κενά, χωρίς να αλλάξουµε τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Θα κάνουµε, επίσης, αλλαγές και στο κυβερνητικό σχήµα. Προφανώς θα υπάρχουν αλλαγές και σε πρόσωπα. Και θα επιδιώξουµε να έχουµε, ασφαλώς, περισσότερες γυναίκες στο Υπουργικό Συµβούλιο.


Εχετε σκεφτεί, αν επανεκλεγείτε στην πρωθυπουργία, ποιες θα είναι κάποιες από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνετε; Για παράδειγµα, τα πρώτα νοµοσχέδια που θα καταθέσετε ή την πρώτη ηµέρα κάποια υπουργεία που θα συγχωνεύσετε ή θα καταργήσετε;


Βεβαίως. Και είναι υποχρέωσή µου να προετοιµάζοµαι. Προφανώς το µυαλό µου αυτήν τη στιγµή είναι εστιασµένο στην εκλογική µάχη της 21ης Μαΐου, αλλά, όπως και το 2019 είχαµε κάνει συστηµατική προετοιµασία και εφόσον µας εµπιστευτεί ο ελληνικός λαός, το ίδιο οφείλουµε να κάνουµε και τώρα. Σήµερα έχουµε την πρόσθετη εµπειρία µιας τετραετίας, όπου περάσαµε στην κυριολεξία «διά πυρός και σιδήρου». Εχω διαπιστώσει στην πράξη τα µεγάλα πλεονεκτήµατα του επιτελικού κράτους, έχω διαγνώσει όµως και αδυναµίες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Και µιας και µε ρωτάτε για τη διάρθρωση των υπουργείων, ναι, θα υπάρχει αναδιάταξη στα υπουργεία την επόµενη µέρα. Ηδη την προετοιµάζουµε. Μπορώ να σας αποκαλύψω µια τέτοια αλλαγή, που είναι η δηµιουργία ενός υπουργείου ∆ηµογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, το οποίο θα πάρει ουσιαστικά κοµµάτια από το υφιστάµενο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενα υπουργείο στο οποίο θέλω να τονίσω ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει κάνει µια εξαιρετική δουλειά, είναι όµως ένα υπουργείο-µαµούθ και θα µπορέσουµε µε αυτόν τον τρόπο να έχουµε έναν πολιτικό προϊστάµενο σε επίπεδο υπουργού, ο οποίος θα ασχολείται µε θέµατα κοινωνικής πολιτικής, δηµογραφικού, αλλά και στεγαστικής πολιτικής. Ενα ζήτηµα το οποίο, όπως ξέρετε πολύ καλά, «καίει» και για το οποίο ήδη έχουµε αναλάβει µια σειρά από δράσεις, όπως το πρόγραµµα «Σπίτι µου». Θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές, αλλά σας δίνω µια πρόγευση του πώς θέλουµε να κινηθούµε την επόµενη µέρα.


Από την ευρωοµάδα που εξελέγη µε τη Ν.∆. το 2019 έχετε διαγράψει τρεις ευρωβουλευτές, αν και ο ένας επέστρεψε. Πιστεύετε ότι το σύστηµα µε την απευθείας εκλογή των ευρωβουλευτών έχει αποτύχει; Θα το αλλάξετε;


Θα επαναξιολογηθεί το ζήτηµα εκλογής των ευρωβουλευτών µετά τις εθνικές εκλογές.


Αλλοι σας κατηγορούν ότι στρέφετε το κόµµα σας υπερβολικά στα δεξιά και άλλοι γκρινιάζουν ότι «γέρνετε» προς το Κέντρο. Μήπως, τελικά, η ηγεσία της Ν.∆. είναι διαχρονικά µια άσκηση ισορροπίας µεταξύ φιλελεύθερων και συντηρητικών, κεντρώων και δεξιών;


Ο Κωνσταντίνος Καραµανλής στην ιδρυτική µας διακήρυξη τονίζει ότι η Νέα ∆ηµοκρατία είναι η πολιτική παράταξη «που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασµούς του παρελθόντος και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήµατα εθνικής ενότητας». Ενα κόµµα που υπηρετεί το Εθνος «πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της ∆εξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς». Εγώ, προσωπικά, είµαι ένας προοδευτικός κεντροδεξιός πολιτικός. Με στόχο µου το αποτέλεσµα. Αρχές µου, τον πατριωτισµό της ευθύνης, την ανοιχτή οικονοµία και τη συνεκτική και δίκαιη κοινωνία. Και αντίληψή µου, την ευρωπαϊκή πορεία και τον διαρκή εκσυγχρονισµό. Στην εποχή µας, άλλωστε, όλες οι ιδεολογικές αναζητήσεις αποβλέπουν σε σύγχρονες λύσεις. Τι πετύχαµε, λοιπόν, εµείς; ∆ηµιουργήσαµε δηµόσιο πλούτο µε µια φιλελεύθερη οικονοµική πολιτική, που µειώνει τους φόρους, φέρνει επενδύσεις και ελευθερώνει την ελληνική επιχειρηµατικότητα. Το αποτέλεσµα ήταν να αυξηθεί η απασχόληση και η συλλογική περιουσία. Ωστε µέρος της να επιστρέψει στην κοινωνία. Είτε µε τη µορφή στήριξης απέναντι σε κρίσεις είτε µε τη µορφή αυξήσεων στα εισοδήµατα. Με αυτόν τον τρόπο, η συνολική ανάπτυξη συνδυάζεται µε την ατοµική προκοπή. Ταυτόχρονα, υπερασπιστήκαµε τα δίκαια και την εθνική µας αξιοπρέπεια. Γιατί ακριβώς, όπως δεν υπάρχει ακµάζουσα οικονοµία χωρίς ευηµερούσα κοινωνία, έτσι δεν υπάρχει και οργανωµένη Πολιτεία δίχως εδραιωµένη εθνική κυριαρχία. Ενώ, παράλληλα, δώσαµε µάχη για την αναβάθµιση της διεθνούς εκπροσώπησης της πατρίδας. Και, πράγµατι, η Ελλάδα σήµερα έχει ισχυρή φωνή, που ακούγεται παντού: Από το αµερικανικό Κογκρέσο και τον ΟΗΕ µέχρι τις Βρυξέλλες και όλες τις µεγάλες πρωτεύουσες. Επίσης, βρίσκεται στην πρώτη γραµµή όλων των παγκόσµιων προκλήσεων της επόµενης µέρας, όπως η ενεργειακή µετάβαση και η κλιµατική κρίση. Θα έλεγα, συνεπώς, ότι όλα τα παραπάνω ανταποκρίνονται τόσο σε αυτά που είχα προεκλογικά υποστηρίξει όσο και σε αυτά που ο ίδιος πρεσβεύω. Με πολιτικές που δεν περιορίζονται σε ιδεολογικά στεγανά και δογµατικά «κλισέ». Και µε διάθεση που ενώνει αντί να διχάζει. Ηδη, άλλωστε, η Νέα ∆ηµοκρατία είναι µια παράταξη που ανανεώνεται, κρατώντας σταθερές τις αρχές της, αλλά πάντα ανοιχτή τη σκέψη της. Ακτινοβολεί, έτσι, και πέρα από τα κοµµατικά της τείχη. Εκφράζοντας τις προσδοκίες όλων εκείνων των πολιτών που θέλουν το καλό της Ελλάδας και βλέπουν τα πράγµατα χωρίς παρωπίδες. Αυτό εννοώ όταν µιλώ για ένα πολιτικό ρεύµα µε κορµό του ένα κόµµα το οποίο, ωστόσο, δεν έχει µόνον ένα χρώµα…



Ληστέψαν 23χρονο στη Γλυφάδα – Ανήλικοι 16 και 17 ετών μεταξύ των δραστών

 


Η εγκληματικότητα των ανηλίκων παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για εγκληματικές πράξεις ανηλίκων, καθώς και για την παραμέληση ανηλίκων από τους γονείς.

Θύμα ληστείας έπεσε 23χρονος στην περιοχή της Γλυφάδας, με δράστες, τέσσερα άτομα, τα δυο εξ αυτών ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τέσσερεις κακοποιοί προσέγγισαν τον 23χρονο και με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν. Του άρπαξαν ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 80 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα ωστόσο εντοπίστηκαν από την αστυνομία, αναγνωρίστηκαν από το θύμα και συνελήφθησαν ενώ σήμερα θα οδηγηθούν όλοι τους στον εισαγγελέα.


 



Συνελήφθησαν οι ανήλικοι αλλοδαποί που μαχαίρωσαν 17χρονο με σκοπό την ληστεία


 

Σεσημασμένος για ακόμη μία ληστεία με μαχαίρι, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, είναι ο ανήλικος επικίνδυνος αλλοδαπός, που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο Δημήτρη το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, σε πολυσύχναστο δρόμο, κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη.

Η νεανική εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα «χτυπάει κόκκινο». Δράστες του σοκαριστικού περιστατικού στην Ακρόπολη είναι, όπως έγινε γνωστό, δύο 17χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και πλέον βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Το θύμα, 18 ετών, πλέον βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, ωστόσο σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 20χρονος φίλος του θύματος ανέφερε στους αστυνομικούς: «Περπατούσαμε μαζί με τέσσερις φίλους στην οδό Πανός στην Πλάκα, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μας δύο άτομα, περίπου στην ίδια ηλικία με εμάς. Ζήτησαν δύο τσιγάρα και όταν τους είπαμε ότι δεν έχουμε, ο ένας έπιασε αμέσως τον Δημήτρη (θύμα), κεφαλοκλείδωμα με το αριστερό χέρι και με το δεξί χέρι τού έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό. Τον κρατούσε απειλώντας εμάς να μην κάνουμε τίποτα για να του δώσουμε χρήματα. Ο Δημήτρης αντέδρασε για να ξεφύγει, και τότε αυτός τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε χιαστί, τον κάρφωσε στον λαιμό και κάποιες φορές -δεν θυμάμαι πόσες- στην κοιλιά. Όλη αυτή την ώρα ο ένας δράστης κρατούσε τσίλιες και ο δεύτερος μας απειλούσε με το μαχαίρι κρατώντας τον Δημήτρη από τον λαιμό. Μόλις μαχαίρωσε τον Δημήτρη, του άρπαξε το τσαντάκι και άρχισαν να τρέχουν».

Ο 20χρονος καταδίωξε τον 17χρονο «τσιλιαδόρο» και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια διερχομένων στην οδό Ανδριανού, απ' όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν τον ανήλικο και επικίνδυνο αλλοδαπό δράστη του μαχαιρώματος στην Ακρόπολη, Αρμπέρ Μ., 17 ετών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα βασικό τεκμήριο της επίθεσης.

Εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη, και στην μπλούζα βρέθηκε κηλίδα αίματος, η οποία φέρεται να είναι από το θύμα, κάτι που θα πιστοποιηθεί με τις απαραίτητες εξετάσεις DNA.

Ο βασικός επικίνδυνος δράστης του σοβαρού τραυματισμού του 18χρονου, ο Αρμπέρ Μ., στις 8 Φεβρουαρίου 2022 συμμετείχε σε ομάδα ανηλίκων που είχε ληστέψει με την απειλή μαχαιριών άλλη ομάδα ανήλικων παιδιών, στους Αγίους Αναργύρους, είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος για να σκοτώσει.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς, υποβλήθηκε η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό από το οποίο προέκυψε η συμμετοχή του 16χρονου τότε στη ληστρική ομάδα, ωστόσο καθυστέρησε η ανακριτική διαδικασία, χωρίς να έχουν γίνει περαιτέρω δικονομικές ενέργειες και αυτό εκθέτει και την αστυνομία και την δικαιοσύνη.





Πληροφορίες για άλλες δύο καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη

 


Κακό παιδί αποδεικνύεται ο Αλέξης Γεωργούλης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό και ετοιμάζεται να τον καταγγείλει. 

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τη Θεσσαλονίκη και φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του Γεωργούλη, όταν και κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή.

Αυτό το συμβάν φέρεται να σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη μετά από πρόταση του, και την επομένη μέρα βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά. Προς τον παρόν, δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Ελένης Χρονοπούλου φέρεται να σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει και αυτήν τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και τρίτη υπόθεση που εμπλέκει τον Αλέξη Γεωργούλη, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά και αναμένονται νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Γεωργούλη.



Έκανε ότι δεν ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη όπως είχε κάνει με πρέσβη Βενεζουέλας

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πώς δεν ήξερε για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης συντρόφου, και σήμερα έχει το θράσος  να βγαίνει προκλητικά ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας δηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2021 έγινε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας έπειτα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενη σύντροφο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φράνκλιν Γκονζάλες.

Την άδεια να προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης ελληνικού δικαστηρίου που αφορά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κατάσχεση αφορά σε υπόθεση πρώην εργαζόμενης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, η οποία μαζί με άλλες υπαλλήλους φέρεται να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και έχει δικαιωθεί από Μονομελές Πρωτοδικείο, που της επιδίκασε αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι πέντε γυναίκες είχαν κάνει καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Τρεις εξ αυτών απολύθηκαν. Η μία, που είχε κινηθεί νομικά, η Ξένια Μπουζαρανίδου, δικαιώθηκε από ελληνικό δικαστήριο τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο μέχρι σήμερα η απόφαση δεν είχε εκτελεστεί, καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπέγραφε για να αποζημιωθεί.

Αναλυτικά η τότε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Μία δεύτερη γυναίκα, η Σ.Μ., έχει κινηθεί και αυτή νομικά, αλλά η υπόθεσή της δεν έχει εκδικαστεί, καθώς έχει πάρει αναβολές και μέσα στην πανδημία.

Πρόσφατα, σε σοβαρές καταγγελίες για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράνκλιν Γκονζάλες, προχώρησε η Ξένια Μπουζαρανίδου, σεφ της πρεσβείας εκείνη την περίοδο.

Η κυρία Μπουζαρανίδου κατήγγειλε, επιπλέον, ότι πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ τής ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπουζαρανίδου εξιστόρησε όλα τα περιστατικά από το 2012 και μετά, όταν ο Φράνκλιν Γκονζάλες ανέλαβε πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

«Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Το 2012 ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων τεσσάρων γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μη με βλέπει» τόνισε, και πρόσθεσε ότι ο τότε πρέσβης έμπαινε στους χώρους εργασίας φορώντας μόνο τα εσώρουχά του και προσπαθούσε να την απομονώσει.

«Είχα την ατυχία, επειδή δούλευα στο σπίτι, στην οικία του πρέσβη, να είμαι μόνη μου. Οπότε δεν ήταν πολύ εύκολο να αποφύγω το αφεντικό μου. Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ισοπεδωτικό. Σε ισοπεδώνει σαν άνθρωπο και είναι κάτι που το κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου. Δεν φεύγει, δεν είναι κάτι που ξεπερνάς σε μια μέρα. Έκανα περίπου επτά χρόνια για να το ξεπεράσω μέσα μου», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει λόγο για «δυσώδη υπόθεση» και για προσπάθεια συγκάλυψής της από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Παράλληλα, η ΝΔ επικαλείται τη μαρτυρία του θύματος βιασμού ότι πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ -που δεν κατονόμασε -της ζήτησε «να δείξει πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά».

«Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής “πολιτική ωριμότητα”», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Η τότε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, οι πρόσφατες καταγγελίες της έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι “μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα” για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι “υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά”. Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής “πολιτική ωριμότητα”.

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

Η δεύτερη ανακοίνωση της ΝΔ ¨

«"Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα" έγραφε ο κ. Τσίπρας στον Ν. Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας την πλήρη συγκάλυψη "πολιτική ωριμότητα". Αυτό σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσει τον κ. Τσίπρα στο πλευρό των θυμάτων. Το θράσος και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο.

ΥΓ. Ακόμη περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ποιο ήταν το στέλεχος που σύμφωνα με το θύμα ζητούσε σιωπή, ακολουθώντας προφανώς τη γραμμή του κ. Τσίπρα».

Όπως φαίνεται στην επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο Μαδούρο, ο Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι το θέμα με τον πρέσβη το χειρίζονται με ωριμότητα οι υπάλληλοι της πρεσβείας και ζητά την συμβουλή του προέδρου της Βενεζουέλας, για το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης του θέματος από τα συστημικά όπως λέει, Μέσα Ενημέρωσης… «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», αναφέρει ο Τσίπρας στην επιστολή.

Δείτε το πρωτότυπο της επιστολής:


Και η μετάφραση της επίμαχης επιστολής του Αλέξη Τσίπρα:

«ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αξιότιμε Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σύντροφε Νικολάς,

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σας εύχομαι να καταγάγετε μια λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας, στις εκλογές της 14ης Απριλίου.

Η νίκη αυτή θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής για να συνεχίσουν, στην προοπτική του 21ου αιώνα, στο δρόμο της αντίστασής τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παράλληλα, και στην Ευρώπη ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για τη διεθνή αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία και το για σοσιαλισμό θα συνεχιστεί αμείωτος και πιο δυνατός.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σφραγίδα σας θα μείνει ανεξίτηλη και θα σημαδέψει την ιστορία της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση, καθώς θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο μετά την άδικη και πρόωρη απώλεια του αξέχαστου ιστορικού ηγέτη Ούγο Τσάβες Φρίας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και το PSUV. Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός.

Όπως γνωρίζεις, η αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων. Η Ευρώπη ακολουθεί τις επικίνδυνη ατραπό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και οι λαοί της, κυρίως αυτοί της νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία, την ακραία φτώχεια, τη λεηλασία της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας των χωρών τους, μέσα από τα μνημόνια που επιβάλλει η τραπεζική ολιγαρχία της Γερμανίας και μέσα από την υπεροψία που χαρακτηρίζει το άκαμπτο τραπεζικό σύστημα, μέσα από οποίο υπαγορεύονται οι απαιτήσεις των ισχυρών.

Μια επίσκεψή σου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το 2013, ενταγμένη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σου προγράμματος, θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ διαθέτει πλέον σημαντική δυναμική για να επιφέρει αλλαγές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με σκοπό να συγκροτήσει μια κυβέρνηση προοδευτικής Αριστεράς στη νότια Ευρώπη, που θα αποτελέσει καθοριστική πολιτική εξέλιξη. Μια πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές μετωπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντισταθεί αποτελεσματικά στους εκβιασμούς και στις πολιτικές υποταγής που θέλουν να επιβάλουν. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ έχει χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που έχουν σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στην Ευρασία και την Ανατολή.

Έχοντας συζητήσει διεξοδικά με τον σύντροφο Τεμίρ Πόρας, όταν μας επισκέφθηκε στην Αθήνα, για το πώς θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και έχοντας την πλήρη στήριξη του πρεσβευτή σας στο Βερολίνο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, περιμένουμε τη δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν με τρόπο έμπρακτο, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας. Αυτή η προοπτική θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του νότου, καθώς θα ανέτρεπε το στάτους κβο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαστε στη διάθεσή σου, και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, η οποία, για να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το προεδρικό πρωτόκολλο της χώρας μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου.

Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ






Μουρλοκακομοίρες και μουρλοκακομοίρηδες του ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν Σουδάν με Γεωργούλη

 


Είναι ένας μεγάλος θίασος ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα του ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει πάντα να τα εμπλουτίζει με νέα νούμερα τύπου Μιθριδάτη και Αντώναρου.

Μετά τις αποκαλύψεις για τα αίσχη του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες σε βάρος του για κακοποίηση, μία επίσημη, και δύο που είναι έτοιμες να σκάσουν, άρχισε το πλυντήριο από τους Συριζαίους για να ξεπλύνουν τις βρωμιές του συντρόφου.

Το χειρότερο είναι ότι το ξέπλυμα έχουν αναλάβει εκτός από μουρλοκακομοίρηδες και μουρλοκακομοίρες του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να νοιάζονται ότι έχουν κακοποιηθεί γυναίκες, γιατί απλά δεν είναι συντρόφισσες.

Δύο αναρτήσεις από μουρλοκακομοίρες που περιλαμβάνουν και ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας, είναι οι παρακάτω προκαλώντας οργή για την κατάντια των Συριζαίων, αλλά και πολύ γέλιο με τα νούμερα που έχουν μαζευτεί στο κόμμα που ηγείται ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάς Αλέξης Τσίπρας.