Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων



Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε 13 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για 15 παιδιά που έφυγαν από τη χώρα μας για να συνεχίσουν πια τη ζωή τους στη νέα χώρα φιλοξενίας τους, την Πορτογαλία.

  • Συμπληρώθηκε έτσι ο εντυπωσιακός αριθμός των 1.368 ασυνόδευτων παιδιών που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες χώρες, ένα πρόγραμμα διάρκειας τριών χρόνων – από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα – του οποίου το μεγαλύτερο μέρος υλοποιήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, με κλειστά αεροδρόμια και ελάχιστες πτήσεις, πλην όμως με μεγάλη επιτυχία.
  • Επιπλέον, η επιτυχημένη λειτουργία του Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης ανέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης. Ιδίως κατά το έτος 2019 ο αυξημένος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων που καταγράφονταν στην χώρα απαιτούσε άμεση και αποτελεσματική διαχείριση με σκοπό την εξεύρεση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για καθένα από αυτά τα παιδιά.


Ενισχύονται με επιπλέον 600 εργαζόμενους οι ελληνικές Προξενικές Αρχές σε τρίτες χώρες


 

Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 9.000.000 € με σκοπό την ενίσχυση με επιπλέον 600 άτομα προσωπικό (συμβασιούχοι, αποσπασμένοι) των ελληνικών Προξενικών Αρχών σε τρίτες χώρες, προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με χρηματοδότηση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  • Με τη δράση αυτή, αναμένεται η επίσπευση των διαδικασιών της θεώρησης εισόδου (Visa Schengen), με σκοπό τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες , που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα είτε για να εργαστούν (ως εποχικοί, στα πλαίσια διμερών συμφωνιών κλπ) είτε για άλλους σκοπούς. 
  • Τέλος, να σημειωθεί ότι στα πλαίσια εξορθολογισμού της μεταναστευτικής νομοθεσίας, αυστηροποίησης του πλαισίου για την παράνομη μετανάστευση και βελτίωσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη νόμιμη μετανάστευση, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου υπό τον τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης». 


Καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του Δημοτολογίου

 



Ένα ακόμη βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και ειδικότερα των Δήμων της χώρας αποτελεί πλέον γεγονός. Με Προεδρικό Διάταγμα -που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης- καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία Δημοτολογίου και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του Δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με τον τρόπο αυτό ενοποιούνται όλα τα Δημοτολόγια των Δήμων υπό μία ενιαία ψηφιακή «ομπρέλα» και καθίσταται ταχύτερη, απλούστερη και σαφέστερη η αναζήτηση στοιχείων.

  • Παράλληλα, καθορίζονται όλα τα στοιχεία τα οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο Δημοτολόγιο και προστίθενται πλέον στους οικογενειακούς φακέλους αντίγραφα των ληξιαρχικών πράξεων συμφώνου συμβίωσης, πιστοποιητικά εγγυτέρων συγγενών και αποφάσεις κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
  • Επιπλέον, προκειμένου να απαλειφθεί το φαινόμενο τυχόν διπλοεγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ως έγκυρη εγγραφή λογίζεται πλέον η τελευταία χρονικά εγγραφή.
  • Δίνεται επίσης η δυνατότητα στον εκάστοτε Δήμαρχο να προβαίνει σε διορθώσεις καθώς και σε συμπληρώσεις στοιχείων και καταχωρήσεις μεταβολών αστικής κατάστασης.
  • Ακόμη, πολίτες που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να μεταδημοτεύουν, ενώ και πρώην συμβιούντες μπορούν να επαναποκτήσουν την αρχική τους δημοτικότητα μετά τη λύση του συμφώνου συμβίωσης.


Επιτυχής έκδοση 5ετούς ομολόγου

 



Η Ελλάδα προχώρησε, χθες  στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές. Παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον,  η έκδοση -όπως επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- ήταν επιτυχής, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού.

  • Καλύπτεται έτσι έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των φετινών δανειακών αναγκών της χώρας,  και διασφαλίζονται υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές, που υπερβαίνουν τα 38 δισ. ευρώ.
  • Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019, τον καιρό δηλαδή που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση.


Οι κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία

 



Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε υποστηρικτές της ΝΔ στη Γλυφάδα:

  • Είμαι σήμερα περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουσθώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση
  • Επίσης κεντρικός στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι η οικονομική ανάπτυξη την οποία έχουμε δρομολογήσει. Όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα εξασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της θα διαχέονται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όπως είχα δεσμευτεί το 2019 ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Και δεσμεύομαι ότι εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτείκαι την επόμενη μέρα έχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η πατρίδα μας εντός του 2023 θα ανακτήσει, επιτέλους, την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό είναι σημαντικό για όλες και για όλους, διότι η επενδυτική βαθμίδα σημαίνει τελικά χαμηλότερο κόστος δανεισμού για την Ελληνική Δημοκρατία, αλλά και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τις τράπεζες, για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις.
  • Η τρίτη μας μεγάλη δέσμευση για την επόμενη τετραετία, φίλες και φίλοι, αφορά τη δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θέλω για ακόμα μια φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράτησαν όρθιο, όχι μόνο το ΕΣΥ αλλά και τη χώρα στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας. Γνωρίζουμε ότι πάνω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να χτίσουμε ακόμα περισσότερα. Να το ενισχύσουμε, να εκσυγχρονίσουμε περισσότερο τα νοσοκομεία μας, να επενδύσουμε περισσότερο στον Προσωπικό Γιατρό, να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο. Και η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα αποτελέσει μια κεντρική μας δέσμευση και προσωπική πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη μέρα, για την επόμενη τετραετία.

 



«Σύνθημά μας είναι το έργο μας»


 

«Σύνθημά μας είναι το έργο μας», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτησή του εμφανίζονται τα εξής:

«Σε 4 χρόνια:

  • μειώθηκε η ανεργία κατά 7 μονάδες, 
  • αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, 
  • μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, 
  • αυξήσαμε τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, 
  • είχαμε ρεκόρ σε επενδύσεις, εξαγωγές, έσοδα τουρισμού, 
  • προχωρήσαμε στη ψηφιοποίηση του κράτους, 
  • προχωρήσαμε σε μόνιμους διορισμούς 25.000 εκπαιδευτικών, 
  • θωρακίσαμε την πατρίδα, 
  • μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές, 
  • στηρίξαμε την κοινωνία. 

Σταθερά, τολμηρά, μπροστά».



Αυτός είναι ο ξανθός μάγος που βίαζε την 16χρονη βαφτισιμιά του

 



Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 16χρονη βαφτισιμιά του στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 78χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις: α) του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και β) της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη».

Πρόκειται για τον ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Γρηγόριο του Δημητρίου και της Θεοδώρας, γεν.1945 στο Κνίδη Βεντζίου Γρεβενών





Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388456, 2310-388457 και 2310-388458 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της 16χρονης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως κατήγγειλε η ανήλικη, ο 78χρονος νονός της προέβη κατ' επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της, αφού της προσέφερε, προηγουμένως, αλκοόλ και κάνναβη, καθιστώντας την ανίκανη να αντιδράσει.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβησαν από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του επόμενου έτους, σε περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ η ανήλικη βρισκόταν μόνη της με τον 78χρονο.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είναι γνωστός ως ταχυδακτυλουργός και παλιότερα έκανε διάφορες σχετικές επιδείξεις. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Ο 78χρονος, μετά την απολογία του σε ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.




Γιαυτό δεν θέλει τον φράχτη ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο - Κύκλωμα έβγαλε 9 εκατ € περνώντας μετανάστες στην Ελλάδα

 


Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μαγαζάκι στην Ελλάδα για 4,5 χρόνια με προιόν τους μετανάστες, και το χρήμα έρεε άφθονο σε βάρος της χώρας μας και των πολιτών της.

Ποιος δεν θυμάται να κοιμούνται σε πλατείες και σε πεζοδρόμια οι μετανάστες παρατημένη στην μοίρα τους και σε κυκλώματα. Ποιος δεν θυμάται ότι καταλήψεις αντιεξουσιαστών είχαν γεμίσει με μετανάστες φυσικά με το αζημίωτο.

Επειδή τα τελευταία 4 χρόνια η κονόμα σταμάτησε, ΜΚΟ των συντρόφων παραπονιούνται στον Αλέξη Τσίπρα και ζητάνε εάν γίνει το λάθος και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το προιόν μετανάστης για να αρχίσει και πάλι να ρέει το χρήμα σε βάρος της Ελλάδας και της ασφάλειας των πολιτών της.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα και μετέπειτα σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία, συνελήφθησαν συνολικά 41 μέλη της οργάνωσης, κατηγορούμενοι για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, παράβαση των νομοθεσιών περί αλλοδαπών, περί όπλων και ναρκωτικών, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, καθώς και για τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης, αρπαγής και εκβίασης.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 55 άτομα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε διαρκή και δομημένη δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, που κυμαινόταν ανάλογα με τη μέθοδο διακίνησης από 600 έως 10.000 ευρώ κατ' άτομο.

Για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους, κάθε μέλος είχε αναλάβει ανάλογο ρόλο.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης:

- προσέφεραν στους ενδιαφερόμενους πληθώρα επιλογών, τόσο ως προς τρόπο μεταφοράς, όσο και ως προς τον προορισμό σε χώρα της Ευρώπης,

- διακινούσαν τα χρηματικά ποσά μέσω του συστήματος «HAWALA»

- χρησιμοποιούσαν επίσης τη μέθοδο LOOK - ALIKE, δηλαδή χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων, που η φωτογραφία που έφεραν προσομοίαζε με τα χαρακτηριστικά των διακινούμενων και

- παρείχαν καταλύματα στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς έναντι χρηματικών αμοιβών που κατέβαλαν σε ημερήσια ή μηνιαία βάση και ανέρχονταν περίπου στα 150 ευρώ κατ' άτομο. Για να προσελκύσουν περισσότερους «πελάτες», τα εν λόγω καταλύματα διαφημίζονταν σε ομάδες - σελίδες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού εντόπιζαν τους «υποψήφιους πελάτες», χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς τρόπους διακίνησης και συγκεκριμένα με αεροπλάνο ή διακίνηση πεζή ή με τη χρήση οχήματος.

Η πρώτη μέθοδος, γινόταν μέσω αεροπορικών πτήσεων σε χώρες-πόλεις του προορισμού τους, κλείνοντας 2 αεροπορικά εισιτήρια, το ένα για χώρα επιλογής του στην Ευρώπη και το άλλο με προορισμό πόλη ή νησί της Ελλάδας.

Παράλληλα τους εφοδίαζαν με παρόμοια διαβατήρια (μέθοδος look - alike) ενώ οι υπό διακίνηση αλλοδαποί, λάμβαναν οδηγίες από τα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό την αποφυγή εντοπισμού τους κατά τον διαβατηριακό έλεγχο.

Η χρηματική αμοιβή για μεταφορά με αεροπλάνο κυμαινόταν από 4.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ οι συνήθεις προορισμοί ήταν Σερβία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Κροατία, Γαλλία, Αυστρία, Βοσνία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Ουγγαρία και Βουλγαρία.

Ο δεύτερος τρόπος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης ήταν, η πεζή ή με όχημα διακίνηση των μεταναστών μέσω της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια.

Αρχικά αφού τους οργάνωναν σε ομάδες - γκρουπ, περνούσαν πεζή τα σύνορα από την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου και εισέρχονταν στον ελλαδικό χώρο. Έπειτα τους επιβίβαζαν σε φορτηγά / λεωφορεία και τους μετέφεραν σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, όπου και παρέμεναν για λίγο χρονικό διάστημα σε διαμερίσματα «φιλοξενίας» των μελών της οργάνωσης.

Κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους, είτε τους καταρτούσαν πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο με σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα, είτε ξεκινούσε η διαδικασία της παράνομης μεταφοράς τους σε χώρες της Ε.Ε..

Πιο αναλυτικά, για τους αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να μεταφερθούν παράνομα προς χώρες της Ευρώπης, ακολουθούνταν η εξής διαδικασία:

Αρχικά, τους συγκέντρωναν είτε στην Αθήνα, είτε σε περιοχή του νομού Ηλείας και εν συνεχεία, επιβιβάζονταν σε οχήματα, τα οποία κινούνταν με προορισμό τα σύνορα της Ελλάδας και ειδικότερα την Αλβανία. Από εκεί, οι μεταφορείς-συνοδοί οδηγούσαν πεζούς είτε με όχημα, τους αλλοδαπούς προς την Αλβανία, και εν συνεχεία προς Βοσνία ή Σερβία.

Τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν κατευθυντήριες οδηγίες για την επιτυχία της μεταφοράς, τόσο όσον αφορά στα χρήματα για την αγορά τροφίμων και των διαφόρων ειδών που θα χρειάζονταν να έχουν στην κατοχή τους, όσο και για την αποφυγή εντοπισμού τους από αστυνομικούς ή συνοριακούς ελέγχους.

Το χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της παράνομης μεταφοράς κυμαινόταν από 1.250 έως 4.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών, εντοπίστηκαν 12 διαμερίσματα - χώροι που λειτουργούσαν ως «καβάτζες - ξενοδοχεία», εντός των οποίων εντοπίστηκαν περισσότεροι από 80 παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε πλήρως το δίκτυο «hawala» της οργάνωσης, αποτελούμενο από 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 5 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται συνολικά σε διακίνηση τουλάχιστον 2.322 αλλοδαπών από και προς την Ελλάδα, ενώ εκδόθηκαν περισσότερα από 2.500 νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι το συνολικό οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ.

Σε 102 συνολικά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, 1.050 διαβατήρια και ταυτότητες ξένων χωρών, 72.000 ευρώ, πάνω από 30.000 ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και διαβατήριων, ναρκωτικά και όπλα καθώς και 189 πλαστές σφραγίδες διάφορων Υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για ίδια ή άλλα αδικήματα, οδηγήθηκαν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, σήμερα, στην εισαγγελική αρχή.


Σε 102 συνολικά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αποό την ΕΛΑΣ βρέθηκαν 1.050 διαβατήρια και ταυτότητες ξένων χωρών