Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Και επίσημα αποδεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ ο ακροαριστερός φασισμός με ομόφωνη απόφαση


 

Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει ότι στην βουλή υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα που υποθάλπτει τον φασισμό.

Να παραμείνει στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ o ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης, αποφάσισε ομόφωνα,  η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Νωρίτερα, σήμερα, είχε διαφανεί η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καθώς είπε πως μπορεί να επανεκτιμηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί. και έτσι έκανε σαφές ότι ο ακροαριστερός φασισμός είναι αποδεκτός και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί επιστολή απάτη από τον Παύλο Πολάκη, για να πατήσει επάνω ο Αλέξης Τσίπρας και να δεχτεί να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ο εκφραστής του ακροαριστερού φασισμού.





Ομολόγησε και ο Τσίπρας την απάτη που έστησε για την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια

 



Η απάτη, το ψέμα και η ανηθικότητα είναι στο αίμα των Συριζαίων και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα που δεν διστάζει να εξαπατά τους πάντες.

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, δείχνει το μέγεθος της απάτης που στήθηκε με την δήθεν επιστολή "συγνώμης" του ακροαριστερού φασίστα Πάυλου Πολάκη για να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια.

Όπως είπε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, τώρα μπορεί να επανεκτιμηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί.

Στην εισήγησή του ο απατεώνας Αλέξης Τσίπρας είπε πως από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη με την δήθεν επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη, μπορεί να επανεξεταστεί η απόφαση που έχει ληφθεί και εφόσον υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. Με λίγα λόγια η απάτη που στήθηκε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πιστέψουν ότι κάτι άλλαξε και δεν βγάζουν τον Πολάκη απο τα ψηφοδέλτια, είναι πέρα για πέρα ανήθικη.




Ξεκίνησε η στημένη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήθεν επιστολή "συγνώμης" Πολάκη

 



Έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατήσουν και πάλι τα μέλη τους και τους πολίτες γενικότερα!!

Έτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ να αγνοήσουν το πολιτικό κόστος, να εξαπατήσουν τον κόσμο για να κρατήσουν τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη

Μετά από την δήθεν επιστολή μετάνοιας του Παύλου Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε με σχέδιο για να πατήσει κάπου ο μεγαλύτερος πολιτικόςε απατεώνας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανιών πήγε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σε μία ακόμα προσπάθεια να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια.

Ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης  είναι παρών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Το θέμα του αποκλεισμού του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια θα τεθεί στην σημερινή ημερήσια διάταξη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδριάζει τώρα, αλλά έχουν φροντίσει με σχέδιο την επιστολή απάτη να εξαπατήσουν τον κόσμο για ακόμα μία φορά για να κρατήσουν τον Πολάκη. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα Πολάκη θα κλείσει σήμερα και υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να επανενταχθεί στο ψηφοδέλτιο κάτι που θα το πληρώσει σε πολιτικό κόστος στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν και καλά για να μην φανεί η απάτη πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις ωστόσο είναι βέβαιο πως μετά την δήλωση μετάνοιας, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται και καλά σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να εξαπατήσουν το κόσμο. 



Το ΚΥΣΕΑ άλλαξε τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

 


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.



Μητσοτάκης : Αλάθητος είναι μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα




Τον πρωθυπουργό περίμεναν πλήθος κόσμου που πίεζε για να τον συναντήσει και να του μιλήσει.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν εκεί, είπε πως «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, στην πλατεία Κασταλίας το μεσημέρι του, κάποιοι του έδωσαν λουλούδια, άλλοι τον αγκάλιαζαν, άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του πρωθυπουργού. Παράλληλα ο δήμαρχος του Αμαρουσίου Θοδωρής Αμπατζόγλου, υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε σε μία καφετέρια της πλατείας στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με δημότες της περιοχής. Η επίσκεψη στο Μαρούσι είναι η πρώτη στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου.




Ο δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΜεΡΑ25

 



Ο κύριος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο δικηγόρος Αλιβερίου που βοήθησε την «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

Εκτός απο δικηγόρος ο κ. Λυμπερόπουλος είναι όπως γράφει στο βιογραφικό του διανοούμενος της αριστεράς και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΜεΡΑ25.

Ο δικηγόρος δήλωσε στην εκπομπή ότι η Ρωσία κατάσκοπος αντιμετώπιζε προβλήματα στο ληξιαρχείο,  ήρθε σε επαφή με δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν επειδή μένει στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Τελικά, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ στις 21 Δεκέμβριου του 2018 καταφέρνει και γίνεται δημότης Αλιβερίου.

«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» δήλωσε ο κος Λυμπερόπουλος.

Ο δικηγόρος τα μάσαγε και δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε την Μαρία Τσάλλα, πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό και έκανε ότι δεν θυμάται

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες αρχές και περιμένουμε να δούμε πότε θα τον καλέσουν για να δούμε το μέρος της εμπλοκής του.






Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τσαπανίδου αξιοποιούν μικροκομματικά ένα πόρισμα της ΡΑΣ που ελέγχεται από Συριζαίους

 


Όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι η Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ελέγχεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, και γιαυτό τον λόγο ήταν υποστελεχωμένη, αφού οι υπάλληλοι της είχαν μεταταχθεί στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στον γραφείο του Γιάννη Ραγκούση.

Η ΡΑΣ κάνει μια ύστατη προσπάθεια να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια την δήθεν ανεξάρτητη αρχή, αφού έχουν αρχίσει να ερευνώνται και ποινικές ευθύνες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Η προκλητική Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με ένα εκ των υστέρων πόρισμα θέτει θέματα ασφαλείας που όφειλε να γνωρίζει και να έχει σπεύσει να απαιτήσει την επίλυσή τους πριν το δυστύχημα των Τεμπών και την απώλεια 57 ανθρώπων. 

Η δημοσιοποιήση του πορίσματος εξοργίζει και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ συγγενείς θυμάτων έχουν εξοργιστεί με την ΡΑΣ και ζητούν ήδη να διερευνηθεί ο ρόλος της καθώς και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ, απαντώντας στην Πόπη Τσαπανίδου και στα περί «ρουσφετιών» με αφορμή το στημένο πόρισμα.

 «ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα Τσαπανίδου αξιοποιούν μικροκομματικά ένα πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων το οποίο ήρθε εκ των υστέρων να θέσει ζητήματα ασφαλείας που εμπίπτουν στον εποπτικό της ρόλο, ενώ αν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα, είχε αρμοδιότητα και υποχρέωση να δράσει εγκαίρως»

Η Ν.Δ. επισημαίνει τον περίεργο  ρόλο της ΡΑΣ τονίζοντας πως «πρόκειται για την Αρχή, που αντί να λειτουργεί ανεξάρτητα, τη χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εντελώς κομματικά. Με πρόταση Σπίρτζη, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Βουλής, τοποθέτησαν στη θέση της Προέδρου, πρόσωπο που δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τον σιδηρόδρομο. Άσχετο με τον σιδηρόδρομο ήταν και το πρόσωπο που τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου, προφανώς με βάση την ενδοκυβερνητική ποσόστωση, αφού προερχόταν από τους ΑΝΕΛ»

Υπενθυμίζει επίσης ότι η ΡΑΣ «είναι η Αρχή, η οποία από τη μια διαμαρτυρόταν για υποστελέχωση και από την άλλη έδινε έγκριση στην απόσπαση δύο υπαλλήλων, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γραφείο του κ.Ραγκούση αντίστοιχα. Και με όλα αυτά έχει το θράσος η κα Τσαπανίδου να μιλάει για ρουσφέτια»

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «η κοινωνία απαιτεί αλήθειες και απόδοση ευθυνών. Κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές ενός «βαθέως κράτους» που πρέπει να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν. Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις των ειδικών, με ενδελεχείς ελέγχους σε όλους τους τομείς και με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Είναι ώρα να λυθούν προβλήματα του παρελθόντος κι όχι ώρα κομματικών καυγάδων».

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ εκθέτει περισσότερο την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων που για εμάς πρέπει να διαλυθεί και να στελεχωθεί με πραγματικά ανεξάρτητους.

Με αφορμή το πόρισμα της ΡΑΣ και τα όσα υποστηρίζει αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού επισημαίνει ότι η Αρχή και γνώριζε και ενέκρινε και κυρίως ουδέποτε ζήτησε ακόμη και μετά το δυστύχημα τις βεβαιώσεις για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο ΟΣΕ αποκαλύπτει :

– Με το από 28.7.2022 έγγραφό περί “Βασικής Εκπαίδευσης Προσωπικού Κλάδου Κυκλοφορίας”, το οποίο κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στη ΡΑΣ, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Οργανισμού, η υλοποίηση της Βασικής Εκπαίδευσης Προσωπικού Κυκλοφορίας Σταθμαρχών.

– Στο ανωτέρω έγγραφο περιγράφεται η διαδικασία και το αντικείμενο εκπαίδευσης τα οποία είναι απολύτως συμβατά με τον Οδηγό Σπουδών που η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή ενέκρινε με την από 29.7.2021 απόφασή της.

Επίσης προσθέτει πως στην ανωτέρω εγκύκλιο «αναφέρεται ρητώς ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται η εκπαίδευση.

Και επισημαίνει ότι «επιπλέον, με το από 9.3.2023 έγγραφο ο Οργανισμός ενημέρωσε αναλυτικά τη Ρυθμιστική Αρχή για τον τρόπο υλοποίησης του Β’ κύκλου, προσκομίζοντας:

Α) Τα φύλλα παρουσίας – πρακτικής μαθητείας ανά μήνα από όλες τις Επιθεωρήσεις του Οργανισμού (Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Λιανοκλάδι, Θεσσαλονίκη) στις οποίες βρέθηκαν οι υπό εκπαίδευση σταθμάρχες με αναφορά ανά θεματική ενότητα στους εκπαιδευτές ανά Επιθεώρηση.

Β) Τη διδακτέα ύλη της θεωρητικής εκπαίδευσης η οποία έχει διαχωριστεί σε δύο κύκλους, ώστε να συμβαδίζει με το στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να λειτουργεί συν επικουρικά και βοηθητικά με την πρακτική μαθητεία σε πραγματικές συνθήκες»

«Ουδέποτε ζητήθηκαν (ούτε κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ούτε με το από 9.3.2023 έγγραφο της Αρχής που αφορούσε στη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας σχετικά με το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023), βεβαιώσεις περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Οι βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πιστοποιούνται με εσωτερική αλληλογραφία των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων του Οργανισμού και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα εφόσον ζητηθούν. Επομένως ήταν στη διάθεση και της ΡΑΣ η οποία έχει την αρμοδιότητα ελέγχου σε ζητήματα ασφάλειας»



Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για εγκλήματα πολέμου


 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Το ΔΠΔ εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν ως υπόπτου για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ττο δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει εντάλματα, τα πρώτα στο πλαίσιο της έρευνάς του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεχωριστά, το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για τη Μαρία Αλεξέγιεβα Λβόβα-Μπελόβα, επίτροπο της Ρωσίας για τα Δικαιώματα των Παιδιών, με τις ίδιες κατηγορίες.

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Μεγάλη μέρα»

«Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για τα πολλά θύματα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία από το 2014», σχολίασε η Balkees Jarrah, αναπληρώτρια διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος Δικαιοσύνης, στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Με αυτά τα εντάλματα σύλληψης, το ΔΠΔ κατέστησε τον Πούτιν καταζητούμενο και έκανε το πρώτο βήμα για να τερματίσει την ατιμωρησία που ενθάρρυνε, για πάρα πολύ καιρό, τους δράστες στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Τα εντάλματα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι οι εντολές για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά αμάχων, ή η ανοχή τους, μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο κελί φυλακής στη Χάγη. Τα εντάλματα του δικαστηρίου είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για άλλους που διαπράττουν ή καλύπτουν κακοποιήσεις, ότι μπορεί να έρθει η μέρα της δίκης τους, ανεξάρτητα από το βαθμό ή τη θέση τους».




Ένα τίποτα χωρίς βουλευτική ασυλία, παρακαλάει τον Τσίπρα να τον συγχωρέσει για να βγει και πάλι βουλευτής

 



Μία στημένη επιστολή μετανοίας έκανε ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης, για να μπορεί να στηριχθεί ο Τσίπρας ώστε να μην τον τιμωρήσει καθόλου.

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Παύλος Πολάκης στέλνοντας επιστολή μετάνοιας στον Αλέξη Τσίπρα και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σε μια προσπάθεια ακύρωσης του αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια, γιατί χωρίς βουλευτική ασυλία είναι ένα τίποτα.

Ο κρητικός βουλευτής ενώ συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο, έστειλε στα mail του Προέδρου και των στελεχών μια ηχηρή συγνώμη δύο σελίδων, στις οποίες απολογείται για μια σειρά λαθών του, που τον οδήγησαν στα πρόθυρα της διαγραφής.

Χαρακτήρισε αστοχία τα όσα έγραψε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στην επίμαχη ανάρτηση με την οποία αμφισβητούσε ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μεταξύ άλλων πως επ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία δεν είχε καν διαβάσει.

Εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση απόψεις που έχω διατυπώσει από καιρό, είπε ο προκλητικός ακροαριστερός φασίστας.

«Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ όσον αφορά την ανάρτηση φωτογραφιών δημοσιογράφων κάνει πίσω δηλώνοντας αντιλαμβάνεται ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας γνωστών δημοσιογράφων ωστόσο υποστηρίζει πως δεν ήταν πρόθεση του η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων – δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης».

Αναγνωρίζει πως τα παραπάνω «μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα» και αναλαμβάνει την ευθύνη, που του αναλογεί.

Τέλος καταλήγει πως ο όποιος λάθος χειρισμός του πηγάζει από την αγωνία του να απαλλαγεί η χώρα από αυτήν την κυβέρνηση και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στις τάξεις του ακροαριστερούς φασίστες όπως ο Πολάκης.

Είναι βέβαιο πως η επιστολή αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, κατά πολλούς είναι στημένη για να μπορέσει ο Τσίπρας να κρατήσεις τον ακροαριστερό φασίστα στο κόμμα.

Από την Κουμουνδούρου δήλωναν πως το λόγο έχουν τα όργανα του κόμματος και απέφευγαν να προδικάσουν τις εξελίξεις ωστόσο είναι βέβαιο πως μετά την στημένη δήλωση μετάνοιας, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται και καλά σε δύσκολη θέση. 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα και ότι είναι πιθανόν να υπάρξει προκλητική ακύρωση της απόφασης για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.