Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Θρίαμβος για την ταινία «Τα πάντα όλα» με επτά βραβεία

 



Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία «Τα Πάντα Όλα» η οποία απέσπασε συνολικά 7 Όσκαρ ανάμεσα στα οποία το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό), B Γυναικείου Ρόλου και Β' Ανδρικού Ρόλου.

Η αντισυμβατική κωμωδία «Τα Πάντα Όλα» (Everything Everywhere All at Once), απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και γενικότερα κατήγαγε θρίαμβο στην 95η τελετή των βραβείων Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ, όπου εξασφάλισε τα πιο περίβλεπτα βραβεία.


Το αγαλματίδιο για την καλύτερη σκηνοθεσία στους «δυο Ντάνιελ» (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ) για «Τα Πάντα Όλα»


Οι Ντάνιελ Σάινερτ και Ντάνιελ Κουάν εξασφάλισαν το περιπόθητο βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας χάρη στην κωμωδία τους «Τα Πάντα Όλα».

Οι «δυο Ντάνιελ» ευχαρίστησαν τις μητέρες τους και τους συντελεστές της ταινίας παραλαμβάνοντας το βραβείο τους. Οι υπόλοιποι διεκδικητές ήταν οι Στίβεν Σπίλμπεργκ («The Fabelmans»), Τοντ Φιλντ («Tar»), Μάρτιν Μακντόνα («Τα πνεύματα του Ινισέριν») και Ρούμπεν Έστλουντ («Το τρίγωνο της θλίψης»).


Τα βραβεία


Καλύτερη Ταινία

«Τα Πάντα Όλα»


Σκηνοθεσία

The Daniels για το «Τα Πάντα Όλα»


Α’ Ανδρικός Ρόλος

Μπρένταν Φρέιζερ για τη «Φάλαινα»


Α’ Γυναικείος Ρόλος

Μισέλ Γέο στο «Τα Πάντα Όλα»


Διασκευασμένο Σενάριο

«Women Talking»


Πρωτότυπο Σενάριο

«Τα Πάντα Όλα»


B’ Γυναικείος Ρόλος

Τζέιμι Λι Κέρτις στο «Τα Πάντα Όλα»


Β’ Ανδρικός Ρόλος

Κε Χουι Καν στο «Τα Πάντα Όλα»


Μουσική

«All Quiet on the Western Front»


Κοστούμια

«Wakanda Forever»


Φωτογραφία

«All Quiet on the Western Front»


Μοντάζ

«Τα Πάντα Όλα»


Καλύτερο Τραγούδι

Naatu Naatu από το «RRR»


Σκηνογραφία

«All Quiet on the Western Front»


Διεθνής Ταινία

«All Quiet on the Western Front»


Ταινία Animation

«Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο


Ντοκιμαντέρ – Μεγάλου Μήκους

«Navalny»


Ντοκιμαντέρ – Μικρού Μήκους

«The Elephant Whisperers»


Οπτικά Εφέ

«Avatar: The Way of the Water»


Ήχος

«Top Gun: Maverick»


Κομμώσεις και Μακιγιάζ

«Η Φάλαινα»


Μικρού Μήκους Ταινία – Animation

«The Boy, the Mole, the Fox, and the Horse»


Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action

«Irish Goodbye»



Ξεφτίλα καθημερινότητα για τους Συριζαίους - Μπαλάφας : Δεν χτύπησαν “αγνοί” αναρχικοί τον Βαρουφάκη αλλά χαφιέδες

 


Κάτσε να "γλείψω" λίγο τους συντρόφους αναρχικούς, μην με αρχίσουν και εμένα στις κλωτσιές είπε ο Μπαλάφας, και αποφάσισε για ακόμα μία φορά να προκαλέσει και να ξεφτιλιστεί.

Το παραμύθι του Βαρουφάκη, ότι δήθεν δεν ήταν αναρχικοί αυτοί που άρχισαν στις κλωτσιές αλλά παρακρατικοί μπράβοι της νύχτας, συνέχισε ο Μπαλάφας.

Ο Βαρουφάκης όμως διαψεύστηκε και έπεσε στο κενό η προσπάθεια του να καλύψει τους δράστες και να αποπροσανατολίσει τις αρχές, οπότε ο Μπαλάφας βρήκε κάτι άλλο να πει για να ξεφτιλιστεί και να γελάνε οι αναρχικοί μαζί του.

Ο Γιάννης με δύο (ν) Μπαλάφας δήλωσε πως αυτοί που χτύπησαν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 και πρώην σύντροφο δεν ήταν «αγνοί» αναρχικοί αλλά χαφιέδες αναρχικοί και γελάνε τα Εξάρχεια με τον Συριζαίο σύντροφο.

Η συμπεριφορά του Μπαλάφα δείχνει ότι υπάρχει φαιδρό και χυδαίο σχέδιο απο την ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο να δημιουργήσουν θέμα δράσης δήθεν παρακρατικών οργανώσεων, αλλά δεν τους κάθετε γιατί οι επιθέσεις οδηγούν σε συντρόφους αναρχικούς που τους περιμένουν όλους να τους αρχίσουν στις κλωτσιές όπως φαίνεται.



Ο Ρίσι Σούνακ επιμένει ότι τα κλοπιμαία θα παραμείνουν παράνομα στην Βρετανία

 



Συνεργός όσων έκλεψαν τα μάρμαρα και τα πήγαν στην Βρετανία γίνεται ο Ρίσι Σούνακ που είπε «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα μείνουν στην Ελλάδα», 

Αυτό μετέδωσε η Telegraph, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να παραδώσει μόνιμα τα Μάρμαρα στη χώρα μας και με αυτή του την δήλωση γίνεται συνεργός όσων έκλεψαν τα μάρμαρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, ο Ρίσι Σούνακ προκλητικός «έχει ορκιστεί να μην επιστρέψει μόνιμα τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, καθώς το Βρετανικό Μουσείο εξετάζει μια συμφωνία προτείνοντας τα Γλυπτά του Παρθενώνα να μοιράζονται μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την τροποποίηση της νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι το μουσείο μπορεί να διαθέσει αντικείμενα της συλλογής του μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, το μουσείο θα μπορούσε ακόμη να διευθετήσει τον δανεισμό των γλυπτών, σύμφωνα με το Reuters. Ο Σουνάκ είναι απίθανο να έρθει σε ρήξη με τις θέσεις των δύο προκατόχων του, οι οποίοι ήταν και οι δύο κατά κάθε είδους δανεισμού των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, κατά την επίσκεψή του στο Σαν Ντιέγκο, ο Σούνακ δήλωσε ότι τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν «ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για αυτή τη χώρα», που στηρίζεται δηλαδή σε κλοπιμαία, και δεσμεύτηκε να τα κρατήσει στα χέρια του βρετανικού κοινού. «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φροντίσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ και γενιές. Οι πινακοθήκες και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, επειδή αποτελούν τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα», τόνισε.

Πηγές του Γουάιτχολ επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα θεωρούσε επίσης οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο δάνειο ως αντίθετο με το πνεύμα του υπάρχοντος νόμου, με λίγα λόγια θα συνεχίσουν να εκθέτουν κλοπιμαία που δεν είναι δικά τους ούτε προήλθαν νόμιμα στην κατοχή των Βρετανών.



Ο καθεστωτικός Σκουρλέτης ήθελε να επιβάλει την ατζέντα ερωτήσεων σε εκπομπή της ΕΡΤ

 



Καθεστωτικός ο Πάνος Σκουρλέτης, με συμπεριφορά που δείχνει την νοοτροπία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πάνελ της εκπομπής «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, συμμετείχε και ο Πάνος Σκουρλέτης, και επειδή δεν του άρεσε η ερώτηση για τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη και ποια θα είναι η συνέχεια, αρνήθηκε να απαντήσει και προσπάθησε να επιβάλει τις ερωτήσεις που θα του γίνουν.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εάν θα συνεχιστούν οι διαδικασίες σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων βάζοντας στο στόχαστρο δικαστές, δημοσιογράφος, τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και τραπεζικά στελέχη.

«Είναι εκτός θέματος», σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας: «Μου λέτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να τοποθετηθώ γι' αυτό. Έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις, εγώ έχω μιλήσει στην ΕΡΤ την πρώτη ημέρα (...) Ειλικρινά σχετίζεται με όσα συζητάμε για τα Τέμπη, είναι μες στο θέμα, to the point» σχολίασε με ειρωνικό τρόπο ο Πάνος Σκουρλέτης. Ακούγοντας αυτό το σχόλιο, παρενέβη ο παρουσιαστής ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, λέγοντας: «Αν θέλατε να κάνετε αρσιχυνταξία θα ήσασταν καλός» είπε στον Πάνο Σκουρλέτη με την Χριστίνα Βίδου να προσθέτει, μεταξύ άλλων, «αν ήξερα ότι θα θυμώσετε με την ερώτηση ίσως είναι ένα δείγμα».

«Δεν θύμωσα, το βρήκα πολύ αστείο», είπε, γελώντας ο κ. Σκουρλέτης, με την κα Βίδου να σχολιάζει: «Αν θεωρείτε αστεία όσα έχει πει ο κ. Πολάκης και όσα έχει βάλει στο στόχαστρο, το κρατάμε. Αν θεωρείται αστεία όσα είχε γράψει σε αναρτήσεις του ο κ. Πολάκης, νομίζατε ότι θα μπορούσατε είτε να με προσβάλετε, σε καμία περίπτωση εγώ δεν…».

«Έχω το δικαίωμα να το χαρακτηρίσω ως τέτοια; Έχετε δημόσιο λόγο και εσείς και εγώ, εσείς μάλιστα καθημερινά. Διαμορφώνετε συνειδήσεις, σας λένε τέταρτη εξουσία. Έχετε συνείδηση αυτού του ρόλου; Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής» επέμεινε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο να του λέει «είναι άκομψο και άστοχο ότι θέλετε να κάνετε τον αρχισυντάκτη».

«Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική. Έτσι είναι η ΕΡΤ επί Νέας Δημοκρατίας; Εγώ την ΕΡΤ την θέλω πλουραλιστική» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Παπαχλιμίντζο να του απαντά: «Όχι σε μένα αυτά, την έζησα και πριν, μην ανοίξουμε αυτή την κουβέντα». «Το "όχι σε μένα είναι μαγκιά"» τόνισε Πάνος Σκουρλέτης με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει «περίσσευε πριν η μαγκιά».





Φίλος του πατέρα της Ελπίδας σε άθλιους αριστερούς :" Bρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους"

 



Στο πλευρό του πατέρα της Ελπίδας, της 28χρονης φοιτήτριας που σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, βρέθηκε φίλος του ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ξεσπά για την κριτική που ασκήθηκε στον Χρήστο Χούπα, από Αγγελάκα και άλλα τελειωμένα αριστερά και ακροαριστερά στοιχεία, τα περισσότερα στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του, δε, περιγράφει πώς ο Χρήστος Χούπας, ο οποίος είναι συνταξιούχους, «έκανε και θα κάνει δέκα δουλειές του ποδαριού και όχι μόνο για να μπορεί να σπουδάζει τα τρία παιδιά του στη Θεσσαλονίκη».

Η ανάρτηση του φίλου του πατέρα της Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη

Καλημέρα συνταξιδιώτες του Χάους

Εδώ και μέρες, όσες/οι έχουμε διάδραση εδώ στο FB ξέρετε πως απέχω των αναρτήσεων και των σχολίων γιατί αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίσω τον θάνατο των 57 ανθρώπων αλλά κυρίως να συμπαρασταθώ στο πένθος του παλιού και αδερφικού φίλου μου, του Χρήστου Χούπαμ από την Αταλάντη.

Από χτες όμως οι κομματικές ύαινες και οι «ευαίσθητοι» της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο το Χρήστο!

Το χαροκαμένο Χρήστο που μες τον πόνο του μπορεί να κραυγάζει, να κλαίει, να παραλογίζεται, να λέει ότι θέλει και να παλεύει να δαμάσει το αβάστακτο πόνο του αφανισμού του κοριτσιού του, της Ελπίδας του, χωρίς να υποτάσσει, φαντάζομαι τα συναισθήματά του στη βάσανο πολιτικής ή κομματικής γραμμής γιατί προφανώς για τον νοήμονα άνθρωπο ο πόνος και το δράμα του είναι ισχυρότεροι από τις κομματικές και ιδεολογικές επιταγές όσων είδαν το θάνατο τόσων ανθρώπων ως ευκαιρία εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Χρήστος λοιπόν χτες μες το βαρύ πένθος του δήλωσε κάπου πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι βάλσαμο γι αυτόν και πιθανόν και για άλλους γονιούς παιδιών και συμπλήρωσε πως την κόρη μου όμως δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω ούτε όλο το χρυσάφι του κόσμου.»

Μόλις το άκουσαν αυτό οι «ευαίσθητοι» υπηρεσίας βγήκαν στο μεϊντάνι και με εκφράσεις υπάνθρωπων και κυνάνθρωπων ξεκίνησαν επίθεση καταγγελίας του για απόκλιση του επιτρεπόμενου πένθους του Χρήστου από τις κοματικές νόρμες και υβρίζοντας πολλές και πολλοί το Χρήστο που τόλμησε να ξεστομίσει κάτι θετικό για τα ενοχικά βοηθήματα ενός κράτους που είτε καταλαβαίνει πως τα σκ..σε στέλνοντας στο θάνατο τόσους ανθρώπους ή γιατί έτσι τους ορμήνεψαν οι ειδικοί της επικοινωνίας.

Αλήθεια βρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους πόσο νομίζετε πως απέχετε από τον μέγα ιεροεξεταστή του Ντοστογιέφσκι, των αδερφών Καραμάζοφ, που πρόκρινε ως λύση το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού, όταν κατάλαβε πως ο Υιός του Θεού του ήταν εμπόδιο στα σχέδια του!

Γι αυτό κι εγώ χωρίς την άδεια του Χρήστου θα σας μιλήσω για το Χρήστο σήμερα.

Ροκάς και μηχανόβιος, στα ύστερα χρόνια της νιότης του συναντήθηκε με την ήρεμη δύναμη, τη Μίνα του και έχτισαν μια κοινή ζωή με τα τρία παιδιά τους να είναι ή έγνοια τους και η απόλυτη φροντίδα τους.

Μεγάλωσαν λοιπόν τρία παιδιά φοιτητές κι ο Χρήστος συνταξιούχος εδώ και μερικά χρόνια έκανε και θα κάνει δέκα δουλειές του ποδαριού και όχι μόνο για να μπορεί να σπουδάζει τα τρία παιδιά του στη Θεσσαλονίκη, Μελισσοκόμος, κηπουρός, μαραγκός, κοκ. Θυμάμαι πως πριν 3-4 χρόνια έπεσε στον κήπο μου ένα θεόρατο δέντρο από ανεμοστρόβιλο, τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν ξέρει κάποιον Αλβανό εργάτη να έρθει να το κόψει. Κι ο Χρήστος μου απάντησε: «Γιατί δεν σου κάνω εγώ ρε; Θα πληρώσω με τον τεμαχισμό του δέντρου σου μια βδομάδα τα Ιταλικά της Ελπίδας μου»!

Ανεβαίνοντας τακτικά στην Αταλάντη τον ψάχνω στο ισόγειο του σπιτιού του που το έχει σαν εργαστήρι, παλιό μαραγκούδικο του μακρονησιώτη πατέρα του. Τον βρίσκω σπάνια και σπάνια απαντά στις κλήσεις μου γιατί ο Χρήστος δουλεύει ατέλειωτες ώρες για τα παιδιά του.

Κι έρχεται το ένοχο κράτος και δίνει ένα βοήθημα, σε αυτούς τους ανθρώπους και ο φίλος μου αν και ενταγμένος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι αυτό φαντάζομαι επέλεξε και ο Κος Τσίπρας μαζί με τον Βουλευτή του νομού, τον Κο Σαρακιώτη, την παρουσία τους στην κηδεία της Ελπίδας, να τον τιμήσει, είχε την παρρησία να δηλώσει πως το βοήθημα είναι ένα κάποιο βάλσαμο!

Και αναλογιστείτε όλες/οι εσείς οι χολερικές/οι εισαγγελείς του διαδικτύου με το χαμογελαστό σας πένθος ποιον άνθρωπο, ποιον πατέρα αποκαλείτε ελαφρά τη καρδία «πατέρα τέρας»!

Βρε άντε να κόψετε τη γλώσσα σας και τα δάκτυλά σας πριν απερίσκεπτα βγάλετε την καταδικαστική σας απόφαση την επόμενη φορά, λεχρίτες.

Αϊ σιχτιρ μετρ του κυνισμού και απανθρωπίας κι αυτή η απανθρωπιά σας μου θύμισε μια παλιά ιστορία του εμφύλιου. Η θεία μου η Μαρία έχασε τον άντρα της στο εμφύλιο, έμεινε χήρα με δυο μικρά παιδιά. Στα δίσεκτα χρόνια το κράτος αποφάσισε να δώσει ένα μηνιαίο βοήθημα σε αυτές τις χήρες. Πήγε στην θεία μου λοιπόν ο κομματικός ινστρούχτορας και της είπε να μην δεχτεί την ελεημοσύνη από τους μοναρχοφασίστες του Παπάγου. Του γύρισε θυμωμένη την πλάτη η θεία μου και του αποκρίθηκε: «Άφέντη μ’ να το κάμω αλλά τα παιδάκια μ’ θα τα ταΐζεις εσύ;…

ΥΓ Ούρλιαξε, φώναζε, ξέσπα φίλε Χρήστο και μην υποτάσσεις τον αβάστακτο πόνο σου και νόρμες των μικρονόων όποιας πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης σε θέλει πιόνι τους.


ο φίλος της νιότης σου

Πάνος Νιαβής




Βρίζει την κυβέρνηση η Καραγιάννη επειδή γυρίζει στην ΡΑΣ για να κάνει την δουλειά της

 



Νέα Δημοκρατία "Η ιστορία της κ. Καραγιάννη αποτελεί μια μικρογραφία των χρόνιων παθογενειών του Δημοσίου"

Μετά την αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Καραγιάννη αποσπάστηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων την ώρα που η πρόεδρός της μιλά για υποστελέχωση, η Καραγιάννη γυρνάει πίσω και βρίζει προκλητικά την κυβέρνηση.

Η απόφαση της Κουμουνδούρου, μετά το κράξιμο να επιστρέψει στη θέση της η Καραγιάννη, δεν της άρεσε και έκανε μια χυδαία, υβριστική, Συριζαίκη ανάρτηση κατά της κυβέρνησης και δηλώνει προκλητικά πως όπου και αν πάει θα λέει τα ίδια.

Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι εάν η Τάνια Καραγιάννη έχει την ικανότητα να δουλέψει στην ΡΑΣ, και να είναι στέλεχος μια ανεξάρτητης αρχής, γιατί η ίδια μόνο ανεξάρτητη δεν είναι.

Στην ανάρτηση της δεν κάνει αναφορά σε ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει ξεκάθαρα Συριζαίικα και όχι ανεξάρτητα, με αντικυβερνητικό μένος εξαπολύοντας μια επίθεση που συνδέεται με το γεγονός ότι και η ίδια  δέχθηκε να αποσπαστεί από την υποστελεχωμένη αρχή για να βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προκλητική και φαιδρή ανάρτησή της Καραγιάννη αναφέρει ότι:

«Πριν ακριβώς έξι μήνες έγραφα ότι: «Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτων, ικανών για τα πάντα!»

Διαπλοκή, απευθείας αναθέσεις, σκάνδαλα, διαφθορά, ακρίβεια, αύξηση ανισοτήτων, υποβάθμιση κοινωνικού κράτους, απαξίωση δημοσίων υποδομών.

Σήμερα θα πρόσθετα ότι είναι εξόφθαλμα επικίνδυνοι για την κοινωνία και τα παιδιά της. Γιατί τέτοιες είναι οι πολιτικές που ασκούν.

Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω.

Όπως έκανα και πριν.

Και πιο πριν.

Και πιο πριν.

Τα τελευταία 20 χρόνια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαι με τα κοινά.

Σταθερά. Και με ειλικρίνεια».

app-facebook
Τάνια Καραγιάννη
το Σάββατο

Πριν ακριβώς έξι μήνες έγραφα ότι: «Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτων, ικανών για τα πάντα!»
Διαπλοκή, απευθείας αναθέσεις, σκάνδαλα, διαφθορά, ακρίβεια, αύξηση ανισοτήτων, υποβάθμιση κοινωνικού κράτους, απαξίωση δημοσίων υποδομών.
Σήμερα θα πρόσθετα ότι είναι εξόφθαλμα επικίνδυνοι για την κοινωνία και τα παιδιά της. Γιατί τέτοιες είναι οι πολιτικές που ασκούν.

Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω. ...

Δείτε περισσότερα
104
20
1

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι: «Η κ. Καραγιάννη ήταν αποσπασμένη από τη ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα. Λίγες μέρες μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, υπό το βάρος της κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να άρει την απόσπασή της».

Συνεχίζει: «Η κα Καραγιάννη, ως στέλεχος μιας ανεξάρτητης αρχής, κάνει μια ανάρτηση που ξεχειλίζει από φανατισμό και επιθετικότητα χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, την Κυβέρνηση ως «Κυβέρνηση αδίστακτων» και προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να λέει ακριβώς τα ίδια. Ένα στέλεχος ανεξάρτητης αρχής που εκφράζεται δημόσια με τέτοιο φανατισμό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά διακρίνεται για την ανεξαρτησία με την οποία μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

«Η ιστορία της κ. Καραγιάννη αποτελεί μια μικρογραφία των χρόνιων παθογενειών του Δημοσίου. Μέλος "υποστελεχωμένης", κατά τα λεγόμενα της προέδρου της, ανεξάρτητης αρχής, αποσπασμένη σε κομματικά γραφεία, που επιστρέφει κατόπιν της τραγωδίας στην οργανική της θέση συνεχίζοντας να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζοντας κομματικό φανατισμό που δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά, την αντικειμενικότητα της κρίσης και την ανεξαρτησία του ρόλου που υπηρετεί» καταλήγει η αιχμηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.






Το «καρφί» του Τζίμι Κίμελ για τον Γουίλ Σμιθ: Αν κάποιος βαρέσει κάποιον, θα του δώσουμε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού

 



Η 95η τελετή των Όσκαρ ξεκίνησε με τον μονόλογο του Τζίμι Κίμελ, ο οποίος δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει όσα συνέβησαν πέρυσι, με το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. Ο Σμιθ μετά το βίαιο περιστατικό έλαβε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και ο παρουσιαστής της φετινής απονομής, έριξε το «καρφί» του.

«Αν κάποιος εδώ μέσα διαπράξει μια πράξη βίας σε οποιοδήποτε σημείο της παράστασης, θα του απονεμηθεί το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτραπεί να εκφωνήσει λόγο διάρκειας 19 λεπτών» σχολίασε ο Τζίμι Κίμελ.

Δείτε το βίντεο



Ο φαιδρός προκλητικός Ραγκούσης λέει ότι για τις μετατάξεις στο γραφείο του φταίει κυβέρνηση

 


Όλοι γνωρίζουν και έμαθαν μετά την τραγωδία ότι Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι φωλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν εμπόδισε τον φαιδρό και προκλητικό Ραγκούση, να κατηγορήσει την κυβέρνηση που η ΡΑΣ έστειλε δύο Συριζαίους υπαλλήλους της στο γραφείο Ραγκούση, υποστελεχώνοντας την υπηρεσία.

Και επειδή οι ευθύνες πλησιάζουν πλέον και το φαιδρό Ραγκούση, και όλοι ψάχνουν πώς δύο υπάλληλοι της ΡΑΣ βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Συριζαία πρόεδρος της Αρχής εμφανίζεται να κάνει λόγο για υποστελέχωση του τμήματος, την ώρα που ερευνάται ο ρόλος της Αρχής συνολικά ως προς τους ελέγχους στην ασφάλεια και τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων, ο φαιδρός προκλητικός Ραγκούσης βγήκε να υποστηρίξει ότι η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση.

Η ευθύνη δηλαδή που δύο Συριζαίοι υπάλληλοι, με μετατάξεις που υπέγραψε η Συριζαία πρόεδρος της ΡΑΣ για το γραφείο Ραγκούση, βαραίνει την κυβέρνηση και αυτό δείχνει το πόσο προκλητικοί και χυδαίοι είναι οι Συριζαίοι με πρώτο τον Ραγκούση

Η δήλωση του φαιδρού Ραγκούση :  Μα αυτό που είχε πεί από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι οι αποσπάσεις υπογράφηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι αποσπάσεις ζητήθηκαν, η μεν της Τάνιας Καραγιάννη (που υβρίζει την κυβέρνηση επιστρέφοντας πλέον στην ΡΑΣ) από την Κουμουνδούρου, η δέ δεύτερη από το γραφείο του Γιάννη Ραγκούση και ζητήθηκαν από την Συριζαία πρόεδρο της ΡΑΣ που συναίνεσε.

Για την διαδικασία λοιπόν και για να εξυπηρετηθεί το γραφείο του φαιδρού Ραγκούση με δύο υπαλλήλους, με πλήρη συναίνεση της ΡΑΣ που πρόεδρος είναι μια Συριζαία, και διαβεβαίωσε το υπουργείο ότι δεν προκύπτει θέμα στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας από τις αποσπάσεις, όπως γίνεται και από όλες τις διοικήσεις οργανισμών και υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, φταίει για τον φαιδρό Ραγκούση η κυβέρνηση.

Αυτά είναι τα νούμερα του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ.



Στον ανακριτή σήμερα ο 17χρονος αντιεξουσιαστής που τον καλύπτει το θύμα Βαρουφάκης

 


Το μοναδικό θύμα παγκοσμίως που καλύπτει τους δράστες του προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει της αρχές, είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και αυτό έκανε πολλούς να εξοργιστούν μαζί του για το "μυαλό" που κουβαλάει.

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του 17χρονου που συνελήφθη για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η αυτεπάγγελτη δίωξη, η οποία στρέφεται και τα παντός αλλού υπευθύνου είναι για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και αφορά στα εξής αδικήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), συμμορία (κακούργημα), παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται, στο μεταξύ, ακόμα 3-4 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Σήμερα, αναμένεται ο 17χρονος συλληφθείς να οδηγηθεί στον ανακριτή ανηλίκων. 

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση», δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση. Σημείωσε, ότι δεν είναι «μπράβοι», αλλά «μπαχαλάκηδες» και πρόσθεσε πως «αυτά τα παιδιά έχουν προσαχθεί πολλές φορές για επεισόδια».




Αλλοδαπός τράβηξε όπλο σε αστυνομικούς στην Αλεξάνδρας


 

Σε τέσσερις συλλήψεις κατέληξε η έρευνα της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς σε μπαρ στην Αλεξάνδρας λίγο μετά τις 2 σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε καταγγελία για πυροβολισμούς σε μπαρ στην Αλεξάνδρας. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο δεν βρήκαν κάποιο κάλυκα αλλά εντόπισαν τέσσερις αλλοδαπούς που κινούνταν ύποπτα.

Όταν, όμως, επιχείρησαν να τους σταματήσουν για να τους ελέγξουν ένας εξ αυτών τράβηξε όπλο κατά των αστυνομικών. Το όπλο, όμως, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν κρότου-λάμψης, έπαθε εμπλοκή.

Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις αλλοδαπούς, στον έναν εξ αυτών βρήκαν πάνω του και ένα μαχαίρι και ερευνούν αν σχετίζονται με την καταγγελία για τους πυροβολισμούς στο μπαρ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.



Πτώχευσαν Silicon Valley και Signature Bank

 



Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη την Κυριακή, την τρίτη μεγαλύτερη αποτυχία στην τραπεζική ιστορία των ΗΠΑ, δύο ημέρες αφότου οι αρχές έκλεισαν την Silicon Valley Bank σε μια κατάρρευση που καθήλωσε δισεκατομμύρια σε καταθέσεις.

Οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», δεσμεύθηκε χθες Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Ο Αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν σε όλους τους πελάτες της υπό εκκαθάριση Silicon Valley Bank να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους ήδη από σήμερα, καθησυχάζοντας πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο μεταξύ ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη (NYDFS) ανακοίνωσε χθες ότι πήρε στην κατοχή του τη Signature Bank, που εδρεύει στη μεγαλούπολη, και ότι διαχειριστής της πτώχευσής της είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC).

Ως την 31η Δεκεμβρίου 2022, στη Signature Bank ήταν αποταμιευμένο ποσό που αθροιστικά ανερχόταν σε 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο φορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε από κοινού με τους δύο προαναφερθέντες εποπτικούς φορείς ότι όλοι οι καταθέτες της Signature Bank θα λάβουν τα χρήματά τους στο ακέραιο και ότι «δεν θα υποστεί καμία ζημία ο φορολογούμενος».

Η FDIC δημιούργησε μια τράπεζα διάδοχο «γέφυρα» την Κυριακή, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους τη Δευτέρα. Οι καταθέτες και οι δανειολήπτες της Signature Bank θα γίνουν αυτόματα πελάτες της bridge bank, ανέφερε η FDIC.

Σε δήλωσή της, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ την Κυριακή θα παράσχουν «αυξημένη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος».

«Πολλοί καταθέτες σε αυτές τις τράπεζες είναι μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν την οικονομία της καινοτομίας, και η επιτυχία τους είναι το κλειδί για την εύρωστη οικονομία της Νέας Υόρκης», είπε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Το 2018, ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον νόμο για την οικονομική ανάπτυξη, τη ρυθμιστική ανακούφιση και την προστασία των καταναλωτών, ο οποίος απέσυρε βασικούς κανονισμούς στο νομοσχέδιο Dodd-Frank.

Ο νόμος Dodd-Frank Act που δημιουργήθηκε στον απόηχο του χρηματοπιστωτικού κραχ του 2008, προσπάθησε να βελτιώσει τη λογοδοσία και τη διαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, οι τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων θεωρούνταν δυνητικά «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν» και ως εκ τούτου υπόκεινται σε μια σειρά αυστηρών δοκιμών και ρυθμίσεων.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation – FDIC) έχει κινητοποιηθεί για να καλύψει τις απαιτήσεις των καταθετών και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στα αμερικανικά ΜΜΕ έχει ρευστοποιήσει τα μισά από τα διαθέσιμα της SVB, προκειμένου να επιστρέψει στους καταθέτες μέχρι 250.000 δολάρια (που είναι το ποσό μιας εγγυημένης κατάθεσης) σήμερα και μέχρι το 50% του υπολοίπου τους σε 1-2 μέρες

Από την άλλη, στην Βρετανία παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα. Η Royal Group, μια επενδυτική εταιρία που ελέγχεται από έναν αξιωματούχο της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της θυγατρικής εταιρίας της Silicon Valley στην Βρετανία. Σύμφωνα με το Βloomberg, μάλιστα, οι συζητήσεις φαίνεται να είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Αυτό που τρομάζει είναι ότι η SVB δεν είναι το μόνο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με αυτό το πρόβλημα, μεταδίδει το CNN. Οι αμερικανικές τράπεζες είχαν απώλειες 620 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε "μη πραγματοποιηθείσες ζημίες" (περιουσιακά στοιχεία οι τιμές των οποίων έχουν μειωθεί αλλά δεν έχουν πουληθεί ακόμα) στα τέλη του 2022, σύμφωνα με την FDIC.