Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Νεκρά με την ομάδα βόλεϊ τα εγγόνια του Τούρκου δολοφόνου Κενάν Ακίν που σκότωσε τον Σολωμό Σολωμού


 

Στα θύματα της ομάδας βόλεϊ της Αμμοχώστου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias, που κατέρρευσε από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, βρίσκονταν και τα εγγόνια του Τούρκου δολοφόνου Κενάν Ακίν, που είναι ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού.

Η ομάδα είχε βρεθεί στην περιοχή Αντιγιαμάν για τουρνουά  την ημέρα των φονικών σεισμών.

Σύμφωνα με το sigmalive, πρόκειται για τα αδέρφια Ντορούκ και Αλπ Ακίν, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου.

Ο Κενάν Ακίν, ήταν έναν από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού το 1996 στ΄ οδόφραγμα της Δερύνειας. Κατά του Κενάν Ακίν, ο οποίος όταν πυροβόλησε τον 26χρονο Σολωμού ήταν υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμεων, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ καταζητείται από την INTERPOL, που τον έχει επικηρύξει με το ποσό των 460 χιλιάδων ευρώ και απο τότε είναι εγκλωβισμένος σε Τουρκία και ψευδοκράτος.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Σολωμού, έχει εκδοθεί επίσης για ακόμη δέκα άτομα. Το 2009, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Ακίν όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ήρωα Σολωμού τον στη Δερύνεια, αλλά δήλωσε προκλητικά πως: «Θα τον πυροβολούσα ξανά αν γύριζα τον χρόνο πίσω», προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Kενάν Aκίν μαζί μ’ ελεύθερους σκοπευτές τον σημαδεύουν και τον πυροβολούν. Τον χτυπούν στον λαιμό και το παλικάρι σωριάζεται νεκρό.







Μητσοτάκης για Ουκρανία: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των υπερασπιστών της ελευθερίας μέχρι τη νίκη


 

Τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επέτειο του ενός έτους από τη ρωσική εισβολή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι 

«Ένα χρόνο μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των γενναίων υπερασπιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η σκέψη μας είναι επίσης στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης και τους ομογενείς μας εκεί. Εμείς #StandwithUkraine μέχρι τη νίκη της Ουκρανίας».





ΠΑΣΟΚ για καταδίκη Παππά: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε

 


«Ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή τη σχετική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές;», σημειώνει ακόμα ο κ. Μάντζος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητήσαμε εξαρχής να τηρηθούν απόλυτα όροι διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, η τότε Κυβέρνηση με την αντισυνταγματική διαδικασία, που ακολούθησε, επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες.

Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το ειδικό δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία, Χ. Καλογρίτσα, για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε.

Αναρωτιόμαστε:

Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές;

Ή θα παραδεχτεί και σήμερα «ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»;



ΝΔ την καταδίκη Παππά :Τσίπρας «ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»

 


Με τη φράση που χρησιμοποίησε ο προκλητικός και φαιδρός Αλέξης Τσίπρας έξω από την ΑΔΑΕ «ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την είδηση της καταδίκης του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε βίντεό της η ΝΔ δείχνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει: «Ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας και το φως της δημοκρατίας για άλλη μία φορά, νίκησε το σκοτάδι» και στη συνέχεια σχολιάζει:

«Ναι, υπάρχουν όντως δικασταί εις τας Αθήνας και καταδίκασαν ομόφωνα τον συνεργάτη σας».

Το βίντεο εμφανίζει στην συνέχεια κάρτα που αναφέρει «Ομόφωνα και αμετάκλητα ένοχος ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για παράβαση καθήκοντος» και καταλήγει με την φωνή του Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει: «Δικαιοσύνη παντού.»

Δείτε το βίντεο:





Μητσοτάκης : Επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, το προϊόν της ανάπτυξης

 


Τον Πλατύκαμπο, του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της περιοδείας του στη Λάρισα.

«Προσγειώθηκα πριν από λίγο στην 110 Πτέρυγα μάχης και είχα την ευκαιρία να δω τα απτά παραδείγματα της πάρα πολύ στενής στρατηγικής συνεργασίας πια που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την παρουσία αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εδώ στη Λάρισα.

Είναι μία μόνο μικρή ένδειξη του πώς έχουμε αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδος γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», είπε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες που τον υποδέχθηκαν.

Στη διάρκεια της τετραετίας δώσαμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου

«Δεν είναι τώρα η ώρα να σας πω όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Θα συγκρατήσω μόνο αυτά τα οποία είπαν οι προλαλήσαντες, ως προς τη πολύ μεγάλη έμφαση την οποία έχουμε δώσει στη στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ποτέ δεν είχε στη διάθεσή της η χώρα. Θέλω να θυμίσω: Καινούριο ΕΣΠΑ, περισσότεροι πόροι για τα περιφερειακά προγράμματα, για το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Καινούριο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το διαπραγματεύτηκα προσωπικά στις Βρυξέλλες και εξασφάλισα να μην έχουμε μειώσεις στις βασικές επιδοτήσεις των αγροτών μας.


Και βέβαια, το σημαντικό πρόσθετο εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα διοχετεύσουμε πολλούς πόρους σε έργα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για εσάς. Αναφέρομαι σε νέα αρδευτικά έργα, θα πούμε περισσότερα σήμερα το μεσημέρι για όλα τα αρδευτικά έργα τα οποία υλοποιούμε. Αλλά και σε έργα παραγωγής φθηνής ενέργειας, έτσι ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε την παραγωγή φθηνής ενέργειας με την καλλιέργεια προϊόντων τα οποία πια πρέπει να είναι ανταγωνιστικά και να βρίσκουν θέσεις στις παγκόσμιες αγορές, με βάση την ποιότητά τους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, το προϊόν της ανάπτυξης

«Επιστρέφουμε όλον τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για όλο το χρόνο, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευσή μας, 80 εκατομμύρια κόστος.

Μπορούμε, όμως, να το κάνουμε και θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί η οικονομία μας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε και εμείς. Γιατί προσελκύουμε επενδύσεις, διότι έχουμε βάλει τη χώρα πια σε μία διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά.

Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά τα οποία επιστρέφουμε στους πολίτες, στους αγρότες μας, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται, δεν είναι προϊόν ούτε πρόσθετου δανεισμού, ούτε υπερφορολόγησης. Το προϊόν της ανάπτυξης επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Θέλουμε να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη


«Τα κάναμε όλα καλά; Όχι. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε; Βεβαίως και υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα έχει αλλάξει πια πίστα, ότι η πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει είναι μια πορεία αισιοδοξίας και ότι όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών μας, έχουν κάθε λόγο να γνωρίζουν ότι με αυτή την κυβέρνηση θα έχουν ένα συνομιλητή ο οποίος θα είναι αξιόπιστος, ο οποίος θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε και τον πρωτογενή μας τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο σκοπός μου και για αυτό το σκοπό θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια.

Με ρώτησαν στο ραδιόφωνο -βγήκα σε ένα ραδιόφωνο των Τρικάλων- και με ρωτάνε: «και με τις περιφερειακές εκλογές τι θα γίνει, λέει, που έρχονται μετά τις εκλογές;» Λέω τι θα γίνει; Εδώ έχουμε τον καλύτερο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον οποίο θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και με τον οποίο θα εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε άριστα.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να σας μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία είχαμε υπογράψει, θα την τηρήσουμε και την επόμενη τετραετία. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι προσβλέπω πολύ στη δική σας στήριξη.


Προσβλέπω στη στήριξη των παλιών και νέων φίλων της Νέας Δημοκρατίας, στις επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη.


Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την πορεία την οποία έχουμε χαράξει, να πάμε τη χώρα ακόμα πιο ψηλά, να πάμε τη Θεσσαλία ακόμα πιο ψηλά. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Κ. Αγοραστός: Όποτε χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή σηκώνεις το τηλέφωνο και δίνεις λύσεις


«Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλω να σας ευχαριστήσω. Και θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί όποτε χρειάζεται σηκώνεις το τηλέφωνο, ανά πάσα στιγμή και στις δύσκολες και στις μεγάλες στιγμές και δίνεις λύσεις. Θέλω να σας ευχαριστήσω που και στις δύσκολες στιγμές ήσασταν παρόντες. Ήσασταν παρών με έργα, όχι με λόγια», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.


«Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλία μπορεί να ελπίζει ότι λύνει το αρδευτικό της και το υδρευτικό της πρόβλημα, με μεγάλα έργα, διαγενεακά έργα, έργα ουσίας, έργα που ακουμπάνε την ψυχή των ανθρώπων της παραγωγής, έργα που δίνουν οξυγόνο ελπίδας να συνεχίσουν οι άνθρωποι τη βιώσιμη καλλιέργειά τους, εδώ στον Πλατύκαμπο, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία», πρόσθεσε.


«Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και με τα Υπουργεία. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να σας τονίσω ότι ο Δήμος Κιλελέρ θέλω να ξέρετε ότι έχει 960.000 στρέμματα και τα 650.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα. Καλλιεργεί τα πάντα. Εδώ είναι νεαροί αγρότες, με ακούν. Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από το ενεργειακό, το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε είναι το πρόβλημα του νερού. Πράγματι ο Δήμος Κιλελέρ έχει τεράστιο πρόβλημα, η Θεσσαλία έχει τεράστιο πρόβλημα», σημείωσε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.


«Με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζουμε στο Δήμο Κιλελέρ. Είναι ο κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος όλης της Ελλάδος με ένα εκατομμύριο περίπου καλλιεργήσιμα στρέμματα. Ο Δήμος με διεκδικήσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμπαράσταση τη δική σας και της κυβέρνησης είναι ένα εργαστήριο έργων.


Παρόλα αυτά όμως, ο αγροτικός κόσμος υποφέρει. Χρειαζόμαστε συμπαράσταση γιατί μετά την καραντίνα και μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τα εφόδια και παίρνουμε πολύ χαμηλές τιμές», είπε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Τεχνικών Έργων Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος.


«Είναι μεγάλη μας χαρά που είστε εδώ, είναι μεγάλη μας χαρά που η κυβέρνησή σας και εσείς ως Πρωθυπουργός στηρίξατε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο και δη τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Το 50% μείωση φορολογίας είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι το τι σημαίνει ότι μια κυβέρνηση θέλει να στηρίξει έμπρακτα ένα συνεταιρισμό. Είστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε σε αυτό το δρόμο να συνεχίσετε.


Σας ευχαριστούμε για όλα. Βέβαια, υπάρχουν θέματα στον αγροτικό κόσμο, όπως το είπε και ο Αντιδήμαρχος, που είναι θέματα και του πρωτογενούς τομέα, θεωρώντας για το κόστος της παραγωγής και το πετρέλαιο έχετε κάνει σημαντικά βήματα, μας έχετε επιστρέψει πετρέλαιο που άλλες κυβερνήσεις μας το κόψανε, κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς μας το δώσατε πίσω.


Αυτό που ζητάμε είναι να μπορέσετε να θεσμοθετηθεί πλέον το αγροτικό πετρέλαιο. Και βέβαια, έργα υποδομής για το νερό που λείπει στη Θεσσαλία, για να συνεχίσει να παράγει, γιατί αν δεν υπάρχει ρεύμα φθηνό -που ήδη έχετε βάλει πλάτη και για το ρεύμα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας Κιλελέρ και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατύκαμπου, Γιάννης Κουκούτσης.


Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του χωριού και συνομίλησε με τον κόσμο.


Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν οι βουλευτές Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, η βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.


Πάρκο Καινοτομίας «JOIST»: Ένας σύγχρονος και λειτουργικός κόμβος


Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πάρκο Καινοτομίας «JOIST», στη Λάρισα, που λειτουργεί από τον Μάιο του 2022. Πρόκειται για ένα δυναμικό phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design και αποτελεί το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


«Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε κι αυτή την αναπτυξιακή πτυχή. Δεν τη συνδέουμε συχνά με τη Λάρισα, σκεφτόμαστε τη Λάρισα ως μία πόλη που πρωτίστως ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Το γεγονός ότι μετατρέπεται σε ένα κέντρο καινοτομίας με δράσεις που πραγματικά είναι ανταγωνιστικές, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στους χώρους του Πάρκου δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, startups διαφορετικών κλάδων και ένας από τους επτά εγκεκριμένους από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευρωπαϊκούς κόμβους ψηφιακής καινοτομίας, το Health Club. Φιλοξενούνται επίσης εταιρείες – τεχνοβλαστοί, νεοφυείς επιχειρήσεις και τέσσερις startups από τη Λάρισα. Συνεργάζεται στενά με ερευνητικά κέντρα, όπως το ΕΚΕΤΑ και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αιγαίου και Ιονίου. Το «JOIST» αποτελεί επίσης έδρα του Κέντρου Ικανοτήτων «ΠΥΘeΙΑ» που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιακής υγείας και των φαρμάκων.


Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του πάρκου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του από τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Έρευνα και Καινοτομία Χρίστο Δήμα, τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο του Πάρκου Καινοτομίας, Τάσο Βασιλειάδη, τον Γενικό Διευθυντή, Βασίλη Αβραμούδη και τον Αντιπρόεδρο, Αντώνη Κυρίτση.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να σταθεί για λίγο στο «Κέντρο Ικανοτήτων ΠΥΘeIA», που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου της Υγείας και να συνομιλήσει με συνεργάτες της startup «Chronicles Health». Επίσης, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, έναν βραβευμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση και την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος, όπου συνομίλησε με νέους.


Επόμενη στάση ήταν το Future Learning Lab, όπου ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κάνει χρήση της πλατφόρμας AR GIGXR, μέσω της εφαρμογής hoolens (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας) και να δει τα ρομποτ «ducky code» , τα οποία στόχο έχουν να διδάξουν, κυρίως σε παιδιά, τις βασικές αρχές του προγραμματισμού.


Μαζί με το ρομπότ JOY, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε προς το Co-working Space, τον κοινόχρηστο χώρο εργασίας και συνεργασίας του Πάρκου Καινοτομίας και το κεντρικό αμφιθέατρο του «JOIST».



Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 110 Πτέρυγα Μάχης

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Λάρισα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της αεροπορικής βάσης, ένω είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Η βάση της Λάρισας είναι ένα από τα σημεία όπου εκδηλώνεται η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από εκεί επιχειρούν τακτικά αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ έχουν υλοποιηθεί έργα για τη συντήρηση και τη στέγασή τους.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας είναι το πρώτο οργανωμένο πολεμικό αεροπορικό συγκρότημα που κατασκευάστηκε και λειτούργησε στην Ελλάδα. Η ιστορία της αρχίζει με την προσγείωση σε αυτήν του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η συντήρηση των μέσων και συστημάτων για ανάληψη αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γιώργος Φασούλας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis.



Πώς φάνηκε ότι ήταν στημένη η εισαγγελέας - ΣΥΡΙΖΑ : Το Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελέως


 

Αντίθετη με την εισήγηση της εισαγγελίας, τη δήθεν λογική και την δήθεν αλήθεια είναι σύμφωνα με τον προκλητικό και φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Ειδικού Δικαστήριού για τον Νίκο Παππά , το οποίο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Με λίγα λόγια η εισαγγελέας κ. Όλγα Σμυρλή που έλειπε σήμερα δηλώνοντας ασθένεια από την διαδικασία, και αντικαταστάθηκε από τον εισαγγελέα κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα που ζήτησε την καταδίκη Παππά, Καλογρίτσα είχε σωστή απόφαση, ενώ 13 ανώτατοι δικαστές που αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ κακή γιατί απλά δεν αρέσει στον προκλητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια η κ. Όλγα Σμυρλή είχε αντίθετη άποψη από τους 13 ανώτατους δικαστές και τον αναπληρωτή εισαγγελέα, και με την απόφαση της μίας που δεν ήταν παρών σήμερα συντάσσεται προκλητικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτοντας την κυρία εισαγγελέα για τον ρόλο της στο δικαστήριο.

Όπως τονίζει ο φαιδρός και προκλητικός ΣΥΡΙΖΑ, σε προκλητική ανακοίνωση του, η απόφαση είναι σεβαστή αλλά «το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.» και έχει δίκιο θα τους κρίνει ο λαός πολύ σύντομα για όλα τα εγκλήματα της συμμορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία αναφορά για το ότι η υπόθεση δεν τελείωσε και θα ερευνηθούν και τα μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Με λίγα λόγια έρχονται και νέες ποινικές διώξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την φορά σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικά φαιδρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας (εννοούν την πρόταση της κ. Όλγας Σμυρλή), αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια,

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.

Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το  δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει; 

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης.»



Στον εισαγγελέα οι τσάντες με μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική θύελλα είχαν προκαλέσει οι μαρτυρίες για τσάντες με «μαύρο χρήμα» που μεταφέρονταν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύφθηκαν κατά την έρευνα του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο εξετάζει πιθανή ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση διανομής των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η ιδιαιτέρα γραμματέας του γνωστού εργολάβου, Ευθαλία Διαμαντή κατέθεσε πως «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» ενώ προσέθεσε ότι χρήματα μοιράζονταν και σε δημοσιογράφους που σχεδίαζαν την δημιουργία του Syriza channel. 



Δυο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά με τριετή αναστολή

 


Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, που είναι δύο χρόνια, επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Στον Νίκο Παππά επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή και στον Χρήστο Καλογρίστα η χρηματική ποινή των 100 ημερήσιων μονάδων (50 ευρώ η κάθε μονάδα), δηλαδή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Λοβέρδος: Η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση για τον Καλογρίτσα

«Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος.

Η προσπάθεια του Νίκου Παππά να μετατρέψει σε πολιτική μια αμιγώς ποινική υπόθεση απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το Δικαστήριο και πέρασε. 

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα μας κ.Χρήστο Καλογρίτσα η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση γιατί αποτελεί πλήρη και οριστική απόδειξη πως έλεγε την αλήθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.



Ειδικό Δικαστήριο : Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

 


Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία  σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες,  το 2016, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Oμόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ αναγνωρίστηκαν τα προβλεπόμενα ευνοικά μέτρα.

H προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων, ενώ η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου, αφού πρόκειτιαι για ανώτατο δικαστήριο.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Ο Νίκος Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και δεν θα ζητήσει η πλευρά του ελαφρυντικά.

Ο Καλογρίτσας βαρύνεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας και θα ζητήσει ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός έτους στον κ. Παππά και έξι μηνών στον Χρ. Καλογρίτσα.



 




Μηνύσεις και αγωγές κατά της Ασημίνας Χατζηανδρέου από τον Ατζούν - Θα δείξουμε μηδενική ανοχή

 


Αμέσως αφού έγινε γνωστό το εξώδικο που έστειλε η Ασημίνα Χατζηανδρέου στην εταιρεία παραγωγής του Survivor All Star, η AcunMedya απάντησε μέσα από δελτίο Τύπου.

Η πρώην παίκτρια κατηγορεί την εταιρεία του Ατζούν Ιλίτζαλι για κακομεταχείριση της ίδιας, μετά το το τελευταίο συμβούλιο του νησιού στο οποίο συμμετείχε.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία παραγωγής απάντησε στην πρώην παίκτρια :

«Οι ισχυρισμοί που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από πρώην διαγωνιζόμενη του SURVIVOR ALL STAR η οποία αποβλήθηκε κατόπιν παραβίασης των κανόνων είναι φαιδροί, αβάσιμοι και δυσφημιστικοί.

Η εν λόγω διαγωνιζόμενη ουδέποτε κρατήθηκε στην Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς την θέλησή της και η Εταιρεία μας έχει ήδη απαντήσει επί όλων αυτών με εξώδικη επιστολή.

Ως ACUN MEDYA, όντας παραγωγός του SURVIVOR επιτυχημένα για παραπάνω από 15 χρόνια σε πολλές χώρες, με το μέγιστο επίπεδο επαγγελματισμού, δεν θα ανεχθούμε ποτέ οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά που σκοπό έχει να ζημιώσει την σκληρή δουλειά και την φήμη μας.

Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε αυτού του είδους τις αβάσιμες πράξεις και σε όσους τις αναπαράγουν και θα προβούμε σε όλες τις άμεσες νομικές ενέργειες». 

Τι ισχυρίζεται η παίκτρια Ασημίνα Χατζηανδρέου

Η πρώην παίκτρια του ριάλιτι κατηγορεί την παραγωγή ότι μετά το τελευταίο συμβούλιο του νησιού την κρατούσαν περιορισμένη σε ξενοδοχείο, παρά τη θέλησή της.

Πιο συγκεκριμένα, το εξώδικο γράφει: «Παρά τα ανωτέρω, για λόγους απολύτως αγνώστους σε εμένα, ουδέποτε, μέχρι και σήμερα, ανέλαβα το πρωτότυπο υπογεγραμμένο, σε κάθε σελίδα έγγραφο της μεταξύ μας ισχύουσας συμφωνίας. Εξαιτίας του πραγματικού αυτού γεγονότος, δηλαδή της μη περιέλευσης εις χείρας μου, του μεταξύ μας υπογεγραμμένου συμφωνητικού, αδυνατώ να προχωρήσω σε ενέργειες, για να προστατεύσω τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα μου, τα οποία έχουν παραβιαστεί κατάφωρα εκ μέρους σας και έχουν άγει σε ιδιαιτέρως δυσμενή θέση, σε σημείο βλαπτικό πλέον και για την υγεία μου. Περεταίρω ως ιδιαιτέρως εξάρσιμο πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι, μετά την απομάκρυνσή μου από το συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2023, έως και την επιστροφή μου στην Ελλάδα, στις 9/2/23 κατέστην όμηρός σας, ούσα έγκλειστη και περιορισμένη χωρίς τη θέληση μου, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, μαζί με έναν άρρενα υπάλληλό σας, ο οποίος παρακολουθούσα κάθε κίνηση και επέβλεπε τον περιορισμό μου. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος δρώντας υπό τις εντολές σας μου απαγόρευε να κινούμαι ελεύθερα…

Κατά τη διάρκεια του επώδυνου αυτού, για εμένα, δεκαημέρου παράνομης κράτησής μου, στελέχη της παραγωγής σας μου χορηγούσαν καθημερινώς 3 ηρεμιστικά χάπια, τα οποία τα χρειαζόμουν προκειμένου να είμαι σε θέση να κοιμηθώ, αφού λόγω της έκνομης, παρά τη θέλησή μου και αόριστης χρονικώς κατακράτησής μου, αδυνατούσα να ηρεμίσω από την ταραχή μου».




Ξεφτιλίστηκε η Τσαπανίδου με το "Η θάλασσα έχει σύνορα;" προσπαθώντας να ξεπλύνει τον Αλέξη Τσίπρα

 


Το βράδυ της Πέμπτης (23/2) έγινε συζήτηση ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα εθνικά, η ασφάλεια και η φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρώτησε την Τσαπανίδου αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να γκρεμίσει τον φράκτη στον Έβρο, καθώς έχουν υπάρξει τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κατασκευής του. Στη διατύπωση της ερώτησης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η θάλασσα έχει σύνορα, με εμφανή στόχο να υπενθυμίσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ το 2015.

Η Τσαπανίδου έτοιμη να ξεφτιλιστεί ξεκίνησε την απάντησή της λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ κ. Οικονόμου όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν να κάνουν μία αναζήτηση στο Google, «να βάλουν η θάλασσα δεν έχει σύνορα Αλέξης Τσίπρας» και να ακούσουν όλη τη δήλωση διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς αυτό που είχε πει τότε ο τότε πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς. Παρακαλώ λοιπόν γκούγκλαρετε για να ακούσετε όλη τη και να βγάλετε συμπέρασμα».



Επειδή αναζητήσαμε την επίμαχη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, πιάνουμε για άλλη μία φορά την Πόπη Τσαπανίδου να ξεφτιλίζεται για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα απόσπασμα δεν έχει κοπεί και η δήλωση είναι ξεκάθαρη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε αναφέρει από το βήμα της ΔΕΘ «Μας κατηγορούν ότι ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;».

Δείτε την ξεκάθαρη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα :



Αυτή είναι η δήλωση, αυτή είναι η αλήθεια όσο και να ψάξεις, σε όποια μηχανή αναζήτησης, και έτσι ακόμα μία φορά βρίσκεται εκτεθειμένη η Πόπη Τσαπανίδου.

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο αναφέρει ξεκάθαρα για σύνορα, κάτι που δεν ξέρει και αρνείται να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.




Ελεύθερος με βραχιολάκι αφέθηκε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή


 

Να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποφάσισαν οι Βελγικές Αρχές. 

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει έφεση αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να το πράξει. Θυμίζουμε ότι η Εύλα Καϊλή παραμένει στη φυλακή και έχει ασκήσει έφεση.

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.




Από τι πεθαίνουν οι Έλληνες - Οι αιτίες θανάτου από το 1938 μέχρι σήμερα

 



Εντυπωσιακή είναι η εναλλαγή των επικρατέστερων νοσημάτων που... σκοτώνουν τους Ελληνες ανά τις εποχές. Ενώ το 1938, ένα σημαντικό μέρος των θανάτων στη χώρα μας οφειλόταν σε λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα, καταλαμβάνοντας σχεδόν το ίδιο ποσοστό με τα αναπνευστικά νοσήματα, το 2020 τα λοιμώδη νοσήματα αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των θανάτων, ενώ πρώτα είναι τα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος και ό,τι έχει να κάνει με την καρδιά.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και αφορούν δεδομένα του 2020 για τις κυριότερες αιτίες θανάτου αντανακλούν την επίπτωση της σύγχρονης εποχής και της προόδου της επιστήμης, που έχει εξαλείψει μεταδοτικές ασθένειες μέσω των εμβολίων.

Ετσι, το 2020 οι θάνατοι εξαιτίας λοιμωδών νοσημάτων ήταν 3.921 (μία χρονιά μάλιστα που «εγκαταστάθηκε» η πανδημία του κορονοϊού), το 1938 -πρώτο έτος για το οποίο υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία- για την ίδια αιτία καταγράφηκαν 17.283 θάνατοι. Αντιθέτως, το 1938 καταγράφηκαν 9.347 θάνατοι από νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος, έναντι 45.741 θανάτων το 2020.

Σύγκριση

Πιο αναλυτικά, σε σύγκριση με παλαιότερα έτη, το ποσοστό θανάτων από νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος στο σύνολο, από 10% που ήταν το 1938, ανήλθε σε 25% το 1956 (πρώτο μεταπολεμικό έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία) και σε 34,9% το 2020. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θάνατοι από λοιμώδη και παρασιτικά νοσήματα από 18,4% των θανάτων το 1938 έχουν περιοριστεί σε ποσοστό 3% το 2020.

Τα νοσήματα του κυκλοφορικού αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου πλέον στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι θάνατοι από νεοπλάσματα, που ανήλθαν για το έτος 2020 σε 30.829, ενώ σε 12.576 ανήλθαν οι θάνατοι που οφείλονται σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Το ποσοστό θανάτων από νεοπλασματικές νόσους, από 4,1% το 1938, ανήλθε σε 11,7% το 1956, για να ανέβει στο 23,5% το 2020.

Αύξηση 4,9%

Συνολικά, οι θάνατοι κατά το 2020 ανήλθαν σε 131.0251 (66.162 άνδρες και 64.863 γυναίκες), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,9% σε σχέση με τους 124.954 θανάτους (63.079 άνδρες και 61.875 γυναίκες) που σημειώθηκαν το 2019, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 ανήλθαν σε 5.028 (2.955 άνδρες και 2.073 γυναίκες) κατά το 2020. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 75 ετών (3.226 θάνατοι) και ακολουθούν οι ηλιακές ομάδες 60-74 ετών και 45-59 ετών με 1.362 και 371 θανάτους, αντίστοιχα.

Ο κορονοϊός ήταν η μόνη αιτία θανάτου, όπως αναφέρθηκε στα πιστοποιητικά θανάτου, σε ποσοστό 41% των θανάτων από Covid-19 (2.061 θάνατοι), ενώ για το 59% (2.967 θάνατοι) υπήρχε αναφορά σε υποκείμενο νόσημα (συννοσηρότητα). Τα κυριότερα υποκείμενα νοσήματα των θανόντων από τη νόσο Covid-19 ήταν του κυκλοφορικού συστήματος, τα νεοπλάσματα και τα ενδοκρινικά, διατροφικά και μεταβολικά νοσήματα, με ποσοστά 29% (1.456 θάνατοι), 9,6% (485 θάνατοι) και 8,9% (447 θάνατοι), αντίστοιχα.

Ο αριθμός των θανάτων από αυτοκτονίες, όπως αυτές χαρακτηρίστηκαν από τις ιατροδικαστικές και ανακριτικές Αρχές, ανήλθε σε 464 το 2020, έναντι 530 το 2019 (μείωση 12,5%). Στα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν περιλαμβάνονται οι θάνατοι προσφύγων/μεταναστών οι οποίοι απεβίωσαν ενώ περνούσαν τα σύνορα, πριν καταγραφούν στη χώρα, ή πνίγηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι καταγεγραμμένοι αυτοί θάνατοι ανήλθαν ανά έτος σε 302 το 2015, 164 το 2016, 27 το 2017, 72 το 2018, 62 το 2019 και 59 το 2020.



Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Νίκος Κοκλώνης

 


ΣΟΚ στη σόουμπιζ προκαλεί το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που αφορά τον γνωστό παραγωγό και τηλεπαρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με εκτεταμένες απάτες και οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων!

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα αριθμεί 80 σελίδες και σε αυτό γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκτός του γνωστού παραγωγού- τηλεπαρουσιαστή, σύμφωνα με το πόρισμα στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται ακόμη 7 άτομα και συνολικά 13 εταιρίες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιριών αυτών. Με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε ήδη όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα κ.λπ.) του τηλεπαραγωγού-παρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη.

Επίσης, δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών πρόσωπων που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής, καθώς και των 13 εμπλεκόμενων εταιριών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Η Αρχή για το Ξέπλυμα αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες οφειλές περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία, με την αναφορά πως ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη στον παρουσιαστή για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Πλέον, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα, Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος θα το μελετήσει ώστε να καταλήξει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.


Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη

«Σχετικά με το δημοσίευμα του “Documento”, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το “Documento” γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια Αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών.

Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το “πόθεν έσχες” μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιριών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον, όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρίες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «η εταιρία BARKINGWELL PROGRESS ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει, ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα». «Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, σημειώνει: «Οσον αφορά κακόβουλα δημοσιεύματα όπου δήθεν ο εισαγγελεύς μπλόκαρε καταβολή 10.000.000€ στον κ. Κοκλώνη, δηλώνω ότι αυτό είναι παντελώς ψευδές, καμία καταβολή ούτε έγινε ούτε ήταν προγραμματισμένη να γίνει για να μπλοκαριστεί».



Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της αθλητικής μεταρρύθμισης

 



Ψηφίστηκε χθες Τρίτη το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο  θωρακίζεται ακόμα περισσότερο το θεσμικό πλαίσιο του αθλητισμού, αντιμετωπίζονται δυσλειτουργίες και ερμηνευτικά ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας και εισάγονται νέες ρυθμίσεις.


Πρόκειται για το 7ο νομοσχέδιο της αθλητικής μεταρρύθμισης με το οποίο -όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης- ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της αθλητικής μεταρρύθμισης που νοικοκύρεψε το άναρχο αθλητικό τοπίο που παρέλαβε η Κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό θεσπίστηκαν αποτελεσματικοί μηχανισμοί αντιμετώπισης φαινομένων όπως το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η βία, ενώ υπήρξαν μεταρρυθμίσεις που βοήθησαν και τον αθλητισμό να ακολουθήσει την πορεία της ψηφιοποίησης του Κράτους. Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων προβλέπει:


Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων Βασιλίτσας και Σελίου, μέσω της ανάθεσης εκπόνησης των Μελετών και των Διαγωνισμών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τη διευκόλυνση της λειτουργίας των σωματείων του τριάθλου και της νεοσύστατης Ομοσπονδίας τους, με τη συμμετοχή στα όργανά τους και εν ενεργεία αθλητών.

Τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας για τις Επιτροπές Δεοντολογίας των Ομοσπονδιών.

Τον προσδιορισμό ότι η «κρατική χρηματοδότηση» προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες αφορά τόσο την τακτική ετήσια επιχορήγησή τους, όσο και την ενίσχυσή τους από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.

Τις διευκολύνσεις των σωματείων νησιωτικών περιοχών για την απασχόληση και την αμοιβή των προπονητών τους.

Τον εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών γυμναστηρίων και ιδιωτικών αθλητικών σχολών.

Την Ψηφιακή Κάρτα Υγείας Αθλητή, η οποία αντικαθιστά, σταδιακά, την έντυπη Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Την εξομοίωση της μισθολογικής κατάταξης των Κωφών Ολυμπιονικών με εκείνη των Παραολυμπιονικών.

Το πλαίσιο που διέπει τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους και τις Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους.

Την απαγόρευση συμμετοχής Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας σε αθλητικές διοργανώσεις, λόγω μη συμμόρφωσης με την κατάθεση Εγγυητικής Επιστολής στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τη θεσμική ενίσχυση του Μητρώου Αθλητικών Φορέων.

Την απονομή προνομίων σε διακριθέντες αθλητές και για το έτος 2022, λόγω της πανδημίας το 2020 και το 2021.

Τη μείωση κόστους των κολυμβητικών δεξαμενών των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων με χρήση πετρελαίου θέρμανσης.



Αναβάθμιση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ»

 


Τέθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”». Αφορά αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και στόχο έχει την ενίσχυση και αναβάθμιση της υφιστάμενης έως σήμερα, ομώνυμης  ογκολογικής μονάδας.


Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη μονάδα προσέρχεται για θεραπεία ένας πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών που πάσχουν, ο κύριος όγκος των νεοδιαγνωσθέντων με καρκίνο περιστατικών, μιλάμε για το 80% από τα συνολικά περιστατικά που διαγιγνώσκονται.

Με το νομοσχέδιο συστήνεται αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου υπαγόμενο στο δημόσιο τομέα και εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στο σύνολο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων, αλλά και οικονομικά αδύναμων πολιτών. 

Στόχος είναι:  

Η έγκαιρη διάγνωση.

Η ανάπτυξη ειδικών παιδιατρικών ογκολογικών τμημάτων.

Η συστηματική ένταξη στο πλαίσιο της θεραπείας του παιδικού καρκίνου όχι μόνο της ίασης, αλλά και της διατήρησης της ποιότητας ζωής, της ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής ευεξίας των νεαρών ασθενών, των παιδιών.

Σημειώνεται ότι ο υπερσύγχρονος Δημόσιος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες, νοσηλεία και υποστήριξη σε παιδιά που πάσχουν από καλοήθη και κακοήθη νοσήματα, αλλά και στις οικογένειές τους. Επίσης, θα εκτελεί ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας για λογαριασμό του ιδίου ή και τρίτων είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους συγγενείς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 


Συμπερασματικά και ως απάντηση σε διάφορες ενστάσεις που διατυπώνονται τελευταία στο δημόσιο διάλογο, αναφορικά με τη Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, σημειώνουμε τα παρακάτω:


Η απλή Ογκολογική μονάδα αναβαθμίζεται σε Ογκολογικό Κέντρο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους πολίτες.

Δεν επηρεάζονται οι εργασιακές σχέσεις όσων ήδη εργάζονται.

Το διοικητικό συμβούλιο είναι επταμελές, τα τέσσερα μέλη επιλέγονται από το Δημόσιο και ο έλεγχος ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Υγείας.

Με το ΝΠΙΔ παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία προς όφελος τόσο των ασθενών, ιδίως ως προς τη διοικητική λειτουργία και την προσέλκυση δωρεών και πόρων, χωρίς να αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας.

Συνεχίζει να υπάγεται στο Νοσοκομείο Παίδων και να διασυνδέεται με αυτό.

Ό,τι γίνεται, γίνεται στο πρότυπο άλλων επιτυχημένων ΝΠΙΔ, οπως το νοσοκομείο Παπαγεωργιου που λειτουργεί πλήρως ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ. ή το Ωνάσειο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο που συστάθηκε με την ίδια νομική μορφή επί ημερών της προηγούμενης Κυβέρνησης.



Μετά τον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικό» χωρίς ράντζα

 


Μετά τον «Ευαγγελισμό», που μηδένισε τα ράντζα, και το «Αττικό» τα μείωσε στο ελάχιστο, για πρώτη φορά. Το «Αττικό» πριν από την εφαρμογή των μέτρων, ενώ είχε γύρω στις 900 προσελεύσεις και πάνω από 100 ράντζα σταθερά (119 τον Ιανουάριο), την Κυριακή με την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που προώθησε η Κυβέρνηση, με βοήθεια από ιδιωτική δομή, ανάπτυξη κλινών από άλλες κλινικές, βοήθεια από το «Ασκληπιείο Βούλας» και εσωτερικές παρεμβάσεις το νοσοκομείο, έκλεισε την εφημερία του -κατά την οποία είχε 1074 προσελεύσεις- με μόλις 19 ράντζα τα οποία και απορροφήθηκαν εντός της ημέρας.


Στον «Ευαγγελισμό» είχαμε την Κυριακή μια ακόμη εφημερία χωρίς ράντζα, με 604 προσελεύσεις. Και αυτός θα είναι ο κανόνας από εδώ και πέρα. 

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για τη συν-εφημέρευση «Ευαγγελισμού» και ΝΙΜΤΣ και προβλέπει ότι το τελευταίο θα διαθέτει έως και 50 κλίνες για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι σε εφημερία του «Ευαγγελισμού» και του «Αττικού» τον Ιανουάριο είχαμε γύρω στα 150-160 ράντζα και τώρα ο «Ευαγγελισμός» έχει μηδέν και το «Αττικό» ελάχιστα.




Ενεργοποιείται η διαδικασία για τη 10ετή παραγραφή οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ

 



Mε όφελος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες, εφαρμόζεται πλέον η 10ετής παραγραφή των οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ, η οποία αφαιρεί ένα σημαντικό «βάρος» χρεών από τους πολίτες, ενώ, παράλληλα, «ανοίγει» την πόρτα προς τη συνταξιοδότηση για υποψήφιους συνταξιούχους που οφείλουν στον ΕΦΚΑ (ΚΕΑΟ). Πρόκειται για την ενεργοποίηση διάταξης νόμου (άρθρο 6 του ν. 4997/2022, 43/2022 εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ, γεν. έγγραφο 75110/14-2-2023), η οποία προβλέπει ότι μειώνεται σε 10 χρόνια (από 20, που ίσχυε παλαιότερα) ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο φορέας, προκειμένου να βεβαιώσει και να εισπράξει απαιτήσεις από ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν.


Για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους (οφειλές τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΤΣΜΕΔΕ κλπ):

Ο έλεγχος της παραγραφής πραγματοποιείται μόνο κατόπιν αιτήσεως του ασφαλισμένου, προκειμένου να παρέχεται η συγκατάθεσή του για την αποποίηση του χρόνου ασφάλισης που αντιστοιχεί στην παραγεγραμμένη οφειλή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπον αρμόδιες τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, όπου και εξετάζονται.

Για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ο ασφαλισμένος μπορεί να εξυπηρετηθεί με ηλεκτρονικό ραντεβού, αποφεύγοντας πολύωρες αναμονές και συνωστισμό. Συγκεκριμένα, μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας www.efka.gov.gr/rv, εισέρχεται στην πλατφόρμα, αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθεί με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων taxisnet. Στη συνέχεια, με απλά βήματα, επιλέγει το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί και κλείνει αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού, που επιθυμεί. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθει λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθεί άμεσα και με ασφάλεια.

Για οφειλές εργοδοτών από απασχόληση μισθωτών (οφειλές τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ):

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, κλείνοντας ηλεκτρονικό ραντεβού www.efka.gov.gr/rv, στις κατά τόπον αρμόδιες τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησης νέας εσωτερικής διαδικασίας, η οποία θα επιτρέπει τον χαρακτηρισμό με μαζικό και αυτόματο τρόπο των εν λόγω οφειλών ως παραγεγραμμένων.

Κατ' εξαίρεση, όταν πρόκειται για χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΑΟ.

 



Όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές

 



Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι:


… Όπως στηρίζαμε πάντα τους πιο αδύναμους, έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τόσο  θα γνωρίζετε πάντα ότι το όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές, γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Σε κάθε ευκαιρία φροντίζουμε, φίλες και φίλοι, αυτό να το κάνουμε πράξη. 


Πριν από ένα μήνα δώσαμε για πρώτη φορά αυξήσεις στους συνταξιούχους μετά από 12 χρόνια. Και επειδή αναγνωρίσαμε ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που λόγω της προσωπικής διαφοράς που άλλοι θέσπισαν δεν είδαν καμία αύξηση, θα δώσουμε έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ, σε όλους όσοι δεν πήραν αυξήσεις τον περασμένο Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, άνοιξε η πλατφόρμα του «Market Pass». Θα δώσουμε έκπτωση 10% σε όλες τις βασικές αγορές που κάνετε στο σούπερ μάρκετ για το επόμενο εξάμηνο, για να απορροφήσουμε ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων του εισαγόμενου πληθωρισμού. Να μπείτε να κάνετε αίτηση όλες και όλοι παρακαλώ.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε αυτό το οποίο εννοούμε: ότι είμαστε κοντά στους πολίτες όταν αυτοί περνάνε δύσκολα. Και σε αυτό το δρόμο, φίλες και φίλοι, θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε. Θα σας λέμε πάντα την αλήθεια, γιατί τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε το 2019 είμαι υπερήφανος γιατί την τηρήσαμε στο ακέραιο…


Κι έχουμε πολλά σχέδια για την επόμενη τετραετία, έχουμε περισσότερη ενέργεια, έχουμε περισσότερη εμπειρία, θα αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την κάνουμε καλύτερη. Και θα πετύχουμε στις εκλογές μία μεγάλη πολιτική νίκη.


Όχι γι’ αυτά που πετύχαμε, που δεν ήταν και λίγα, αλλά γι’ αυτά τα οποία μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί είχα πει εξ αρχής ότι για να αλλάξει η Ελλάδα χρειάζονται δύο τετραετίες.

Αυτές τις δύο τετραετίες είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας τις δώσει, θα μας αναγνωρίσει την πρόοδο που έχουμε πετύχει, αλλά κυρίως θα πιστέψει στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα. Και σας θέλω όλες και όλους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια…