Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Βίντεο με τον Αφροαμερικανό που σκοτώθηκε μετά από χτύπημα με τέιζερ

 


Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο που δείχνει τη βίαιη σύλληψη άοπλου Αφροαμερικανού, ο οποίος πέθανε αφού οι αστυνομικοί τον χτύπησαν επανειλημμένα με τέιζερ. 

Στο μονταρισμένο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία του Ράλεϊ, ο Ντάριλ Τάιρι Ουίλιαμς ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες ότι πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα και οι αστυνομικοί αδιαφορούν.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου όταν οι αστυνομικοί έκαναν μια «προληπτική περιπολία», όπως τη χαρακτήρισε η επικεφαλής της αστυνομίας του Ράλεϊ Εστέλα Πάτερσον, σε χώρο στάθμευσης εταιρείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας.

Ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να απειλεί να χτυπήσει τον Ουίλιαμς με το τέιζερ, αν δεν σταματήσει να αντιστέκεται. Στη συνέχεια το κάνει και ο Ουίλιαμς πέφτει στο έδαφος, δίπλα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα προσπαθεί να διαφύγει.

Το βίντεο, διάρκειας περίπου 13 λεπτών, δείχνει πολλούς αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να προσπαθούν να συλλάβουν τον Ουίλιαμς, τον οποίο τελικά ακινητοποιούν στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν με τα τέιζερ τον Ουίλιαμς, ακόμη και αφού αυτός τους ενημέρωσε ότι πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα.

Την ώρα που του περνούν χειροπέδες, ο Ουίλιαμς φαίνεται να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται γρήγορα. Οι αστυνομικοί ελέγχουν τον σφυγμό του και καλούν ασθενοφόρο.

Έξι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο. 





GPO: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 7,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


 

Στο 7,4% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO το διάστημα 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»

Tα κόμματα συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά: 

Νέα Δημοκρατία 33,8%, 

ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, 

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,8%, 

ΚΚΕ 6,4%, 

Ελληνική Λύση 3% 

και ΜέΡΑ25 2,4%.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. 

Το 63,1% κρίνει αρνητικά την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.





Ο σεισμός στην Τουρκία κατέστρεψε το εθνικό δίκτυο

 



Ο πιο καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την Τουρκία από το 1999, γέμισε τους δρόμους με πελώριους σωρούς από συντρίμμια και κατέστρεψε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, και διέλυσε το εθνικό δίκτυο.





Ένοπλοι Ρομά βίασαν 28χρονη σε μπαρ στην Πετρούπολη

 


Το περιστατικό του βιασμού συνέβη προχθές τα ξημερώματα στο μπαρ «Σφαίρα» στην Πετρούπολη, με πρωταγωνιστές δυο ένοπλους Ρομά κακοποιούς πελάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με την κατάθεση της παθούσας, την παρενοχλούσαν για αρκετή ώρα μέσα στο μαγαζί, ενώ στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι την βίασαν διαδοχικά στις τουαλέτες του μαγαζιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε πάει με μια φίλη της να διασκεδάσουν στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπου βρίσκονταν και οι δύο ένοπλοι Ρομά κακοποιοί. 

Η 28χρονη κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και την ακολούθησε ένας από τους κακοποιούς Ρομά. Η γυναίκα του ζήτησε να σταματήσει να την ενοχλεί, γιατί είναι παντρεμένη, όμως εκείνος, με την απειλή όπλου, την ανάγκασε σε σεξουαλική επαφή, παρά τη θέλησή της.

Σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε η 28χρονη, βγαίνοντας ο βιαστής της από τις τουαλέτες, εισήλθε ο δεύτερος Ρομά, που πιθανόν να ειδοποιήθηκε από τον πρώτο. Κι εκείνος με την απειλή όπλου την βίασε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρεθεί έξω από το μαγαζί σε άθλια κατάσταση, ενώ οι δράστες είχαν προλάβει να φύγουν.

Την εντόπισε ένας διερχόμενος, ο οποίος την βοήθησε να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρουπόλεως, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. 

Είναι σε εξέλιξη η εξέταση της 28χρονης από ιατροδικαστή και αναμένεται το πόρισμα.



Δημοσκόπηση βγάζει κυβέρνηση την Ν.Δ. με τη διαφορά των εκλογών του 2019

 


Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις είναι δεδομένη και ίσως απο τον πρώτο γύρο. Οι πολίτες όπως δείχνουν όλα, δεν θα θελήσουν να καθυστερήσουν το μέλλον της χώρας και θα δώσουν αυτοδυναμία στην Ν.Δ. από τις πρώτες εκλογές.

 Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μεγάλης δημοσκόπησης, που διενήργησε για λογαριασμού του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, η οποία αποτύπωσε για πρώτη φορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών και στις δύο κάλπες που πιθανόν θα στηθούν το προσεχές διάστημα, το κυβερνών κόμμα αποσπά ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εφάμιλλο με τη διαφορά (8,35%) που χώριζε τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.




Στην αναγωγή επί των εγκύρων στην πρώτη αναμέτρηση καταγράφεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε περίπτωση τυχόν επαναληπτικής εκλογής, η οποία θα προκληθεί εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, ανεβαίνει στις εννέα μονάδες -γεγονός, το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε διψήφιο ποσοστό.