Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας

 




Για επιμονή να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας».

H ανακοίνωση της ΝΔ 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου για τον υποτιθέμενο θάνατο της “μικρής Μαρίας”, διαπομπεύοντας διεθνώς τη χώρα μας στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Σήμερα, παρότι τα fake news έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την έκτασή τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα γεγονότα, δια στόματος της Εκπροσώπου Τύπου του, κας Τσαπανίδου.

Αυτή τη φορά, οφείλει μια μεγάλη “συγγνώμη” στον ελληνικό λαό:

-Για τη θέση που έσπευσε να πάρει, υποστηρίζοντας ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Υιοθετώντας άκριτα την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 και αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούσε με τα μέλη της. Μια ανακοίνωση που η ίδια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακάλεσε ως “εσφαλμένη πεποίθηση”.

-Για την επιμονή ότι υπάρχει νεκρό παιδί με το όνομα “Μαρία” και την άρνησή του να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν έναν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωμένο από λαθροδιακινητή, σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ των 38 μεταναστών, “θάνατο”. Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε η κατάθεση της εν λόγω γυναίκας στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία αναφέρεται στη μικρή Μαρία ως εξής: “Ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία”.

-Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο κ. Τσίπρας μίλησε “για τη νεκρή Μαρία”, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει λίστα ονομάτων των 38 μεταναστών. Της ίδιας λίστας, δηλαδή, που δόθηκε από αναμεμειγμένες στην υπόθεση ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

-Για τη συνεχή υπονόμευση της πολιτικής φύλαξης των εθνικών συνόρων και τη στοχοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων για παράνομες επαναπροωθήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών».



Αφομοιώθηκε πλήρως στην φαιδρότητα ΣΥΡΙΖΑ η ψεκασμένη Τσαπανίδου και γελάει ο κόσμος μαζί της

 


Η Τσαπανίδου, θέλοντας να εκβιάσει το ΠΑΣΟΚ μην τυχόν και κάνει κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, άρχισε το ψεκασμένο παραμύθι, ότι εάν κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης με την Νέα Δημοκρατία είναι επειδή εκβιάζεται με τις υποκλοπές.

Αυτό το ψεκασμένο φαιδρό σενάριο μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν διαθέτει ίχνος σοβαρότητας θα το έλεγε αδιαφορώντας εάν γελάει ο κόσμος μαζί τους, γιατί γελάει και μάλιστα πολύ!!!

Το πόσο εύκολα πετάει ηλιθιότητες και γελοιότητες η Τσαπανίδου δείχνει ότι έχει αφομοιωθεί πλήρως στο τσίρκο και γίνεται από τα πρώτα νούμερα για να γελάει ο κόσμος μαζί της.

Ειδικότερα η Πόπη Τσαπανίδου, εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΙ και συνομίλησε με τους Οικονόμου και Παυλόπουλο, αφήνοντας βαρύτατους χυδαίους και γελοίους υπαινιγμούς, ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών. 

Το ΠΑΣΟΚ γελώντας μαζί της είπε μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζου ότι «μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε του κ. Πολάκη» και έκανε λόγο για «ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία».

«Mια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκληση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή ...» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ντροπής για όσα λέει, αδιαφορώντας για την σοβαρότητα της.

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;


Πόπη Τσαπανίδου: Για παράδειγμα. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση, δεν ήταν;


Δημοσιογράφος: Θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού εννοείτε και ομηρείας;


Πόπη Τσαπανίδου: Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;


Δημοσιογράφος: Δηλαδή θέλετε να υπονομεύσετε από πριν μια πιθανή συγκυβέρνηση...


Πόπη Τσαπανίδου: Όχι, αυτό το λέτε εσείς, εγώ βάζω ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα και δεν τα απάντησε κανένας. 


Δημοσιογράφος: Δηλαδή αυτή θα είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;


Πόπη Τσαπανίδου: Δεν θα είναι καθόλου αυτή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήγε το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του λαού και τώρα ανοίγει την ατζέντα της και στην καθημερινότητα του πολίτη.


Δημοσιογράφος: Άρα λέτε ή κάποιος θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα είναι εκβιαζόμενος.


Πόπη Τσαπανίδου: Δεν είναι έτσι όπως το λέτε. Αυτό το λέτε εσείς. Εγώ έβαλα ερώτημα.


Δημοσιογράφος: Προς τον κ. Ανδρουλάκη...



Ο απερχόμενος διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δεν ενημέρωσε τον Υπουργό ούτε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση του υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Παναγιώτη Πούπουζα, στη θέση του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ο νέος διοικητής διαθέτει «ήθος και εντιμότητα» βασικά στοιχεία για να ανταποκριθεί στο κρίσιμο έργο ενώ παράλληλα αμφισβήτησε πλήρως την αποτελεσματικότητα του απερχόμενου διοικητή Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο Υπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κοσσυβάκης δεν του παρείχε καν την στοιχειώδη ενημέρωση σημειώνοντας ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε τους διαλόγους αξιωματικών της ΕΛΑΣ με μέλη παράνομων κυκλωμάτων από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά πως «υπήρξε συνέχεια που ήταν κακή. Στην δική μου αντίληψη τα αποτελέσματα της δουλειάς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με το πρόβλημα που πιστεύω ότι υπάρχει – το πρόβλημα της διαφθοράς – είναι πενιχρά. Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες υποθέσεις να έχουν διερευνηθεί. Το τελευταίο διάστημα δεν έχω καν στοιχειώδη ενημέρωση από τον συγκεκριμένο αξιωματικό. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό» για να προσθέσει:

«Ποιος να το ήξερε το δημοσίευμα του Βήματος αν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις; Όταν την Κυριακή διάβασα το δημοσίευμα του Βήματος είχα μονό μια επιλογή. Να δώσω εντολή στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ να στείλει το δημοσίευμα στην εσωτερικών υποθέσεων και ταυτόχρονα στον εισαγγελέα. Αυτό έγινε αυτομάτως. Πεντακάθαρες κουβέντες. Όλα στο φως. Διαφάνεια . Πραγματικός έλεγχος. Δεν υπάρχει λόγος να συκοφαντείτε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του».

«γιατί ξαφνικά συμβαίνουν πράγματα και συζητούνται πράγματα πάνω στις κρίσεις; Παρατηρήσατε ότι στις κρίσεις της ΕΛΑΣ από άποψη ποσότητας δεν έγιναν κοσμογονικές αλλαγές. Το θεωρώ λογικό γιατί οι προηγούμενες κρίσεις έγιναν προ 8μήνου. Είναι συγκεκριμένες οι αλλαγές και έχουν στόχο την βελτίωση της κατάστασης και να υπάρξουν πλήρεις εγγυήσεις για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Αυτό ήταν το κριτήριο».

Αναφορικά με τον νέο διοικητή, Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε «τον γνωρίζω ως αξιωματικό τους 16 μήνες που υπηρετώ στο υπουργείο τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του για υπηρεσιακά θέματα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτό που βλέπετε και ακούσατε. Ήθος και εντιμότητα που να μην αμφισβητούνται από την πορεία και τον τρόπο ζωής του. Δεν εξετάζω σε καμία περίπτωση την πολιτική ταυτότητα κανενός όταν μιλάμε για την ΕΛΑΣ. Δεν ρώτησα τον στρατηγό τι θα ψηφίσει. Με ενδιαφέρει το ήθος και η εντιμότητα. Τα έχει, τέλος. Πιστεύω ότι ο στρατηγός έχει μπροστά του τεράστιο όγκο δουλειάς».

Να σημειωθεί ότι υπερ της τοποθέτησης του κ. Πούπουζα φήσισε η ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών».



Έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι : Οι διασώστες γελούσαν και μου είπαν να σκάσω

 


Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Η μαρτυρία της Ιρλανδής Maria Zoe Holohan, η οποία είχε βρεθεί στο Μάτι με τον σύζυγό της Μπράιαν για το γαμήλιο ταξίδι τους, συγκλονίζει.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Μάτι, ενώ η ίδια ακόμα αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας, λόγω τον εγκαυμάτων που υπέστη. Μάλιστα χρειάστηκε να κάνει τριάντα τρία χειρουργεία.

Η μάρτυρας,  περιέγραψε στο δικαστήριο πώς οι πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της μετατράπηκαν στον πιο άγριο εφιάλτη μέσα σε λίγα λεπτά. Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, ήταν με τον άνδρα της σε μία βίλα στο Μάτι, την οποία είχαν νοικιάσει για το μήνα του μέλιτος. 

Ήταν μόλις τέσσερις ημέρες παντρεμένοι και χαίρονταν τον έρωτα τους. Κάποια στιγμή, ο Μπράιαν είδε φλόγες στον κήπο.

«Η φωτιά ήταν μεγάλη. Συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τρέξουμε γρήγορα. Έτρεξα στο δωμάτιο φόρεσα μια λευκή ρόμπα, πήρα τα διαβατήρια μας, τα πορτοφόλια μας και τις βέρες μας και αρχίσαμε να τρέχουμε. Είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο, είχε κοπεί το ρεύμα και δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε την γκαραζόπορτα. Η φωτιά μας είχε περικυκλώσει. Με βοήθησε ο Μπράιαν να πηδήξω τα κάγκελα. Εκεί καταλάβαμε ότι παντού είχε φωτιά. Γύρισα στον Μπράιαν και του ζήτησα να μου υποσχεθεί ότι και οι δύο θα είμαστε καλά, γιατί ο Μπράιαν πάντα τα έκανε όλα καλά…», κατέθεσε η μάρτυρας και ξέσπασε σε λυγμούς.

Περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες να ξεφύγει μαζί με τον σύζυγό της από τις φλόγες. Έτρεχαν προς τη θάλασσα, χωρίς να μπορούν να δουν τους δρόμους λόγω των καπνών. Τα ρούχα και τα μαλλιά της είχαν πιάσει φωτιά, ο σύζυγος της προσπαθούσε να τη σβήσει με τα χέρια του. Κάποια στιγμή μαζί με κάποια παιδιά που βρήκαν στο δρόμο μπήκαν σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο να σωθούν. Τα παιδάκια μπήκαν στην καμπίνα, ενώ εκείνη και ο σύζυγος της μπήκαν στο πορτμπαγκάζ.

«Το αυτοκίνητο ανέβαινε σε ανηφόρα. Οι φλόγες μας έφταναν. Το χέρι μου είχε κολλήσει στο καπό, είχα πιάσει φωτιά. Και όλο το σώμα μου. Έπιασε η φωτιά και τα ρούχα του Μπράιαν. Το αυτοκίνητο ξαφνικά συγκρούστηκε σε ένα δέντρο και το δέντρο έπεσε πάνω σε εμάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο Μπράιαν άρχισε να φωνάζει, δεν μπορούσα να τον κρατήσω. Έπεσε από το αυτοκίνητο. Μέσα στη φωτιά… Η τελευταία του λέξη ήταν «γιατί». Προσπάθησα να τον φωνάξω, να ακούσει πόσο πολύ τον αγαπούσα και ότι ήταν ο καλύτερος σύζυγος. Ήξερα ότι είχε πεθάνει. Εξαφανίστηκε μέσα στη φωτιά και τον άκουσα να φωνάζει…», κατέθεσε συντετριμμένη η μάρτυρας και συνέχισε να περιγράφει τον εφιάλτη.

«Καθόμουν στο πορτμπαγκάζ κι αισθάνθηκα ότι ήταν το φέρετρο μου. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτόν τον πόνο. Το πρόσωπο μου άρχισε να λιώνει… Καθόμουν και περίμενα τον θάνατο…», είπε συγκλονίζοντας το ακροατήριο. Στη συνέχεια περιέγραψε πώς διασώθηκε χάρη σε έναν πυροσβέστη, αλλά και τους φριχτούς πόνους που ένιωθε σε όλο της το σώμα. «Κατάλαβα ότι τα κομμάτια του φορέματος φλέγονταν ακόμα. Τα παπούτσια μου καίγονταν. Νόμιζα ότι έβραζα. Ζήτησα να μου βγάλουν ρούχα. Δυστυχώς δεν καταλάβαινε η γυναίκα που ήταν δίπλα μου κι άρχισε να μου ρίχνει νερό. Της είπα να μου κόψει τα ρούχα. Στην αρχή δεν καταλάβαινε, μετά το έκανε. Έβγαινε και δέρμα μαζί με το ύφασμα. Κατάλαβα ότι είχα καεί σε όλο το σώμα. Ήμουν αρχικά τόσο ζεστή και μετά τόσο κρύα. Δεν μπορούσα να ελέγξω σώμα μου. Τους ζητούσα συνέχεια να ψάξουν το Μπράιαν. Πίστευα ότι κάποιος τον είχε σώσει κι αυτόν. Ένας άνθρωπος μου είπε ότι ήταν επικίνδυνο να γυρίζει κάποιος πίσω. Δεν ξέρω πόση ώρα ήμουν εκεί, κάποια στιγμή με κάλυψαν με σεντόνια και μου είπαν ότι θα με πάνε στο νοσοκομείο», είπε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας κατήγγειλε πως μέσα στο ασθενοφόρο και ενώ κλαίγοντας ζητούσε να της δώσουν κάτι για τους αφόρητους πόνους, οι διασώστες γελούσαν! «Έκλαιγα. Φώναζα και ζητούσα βοήθεια. Πίστευα ότι θα πεθάνω και άρχισαν να γελάνε. Δεν γνωρίζω γιατί γελούσαν και ένας που μιλούσε καλά αγγλικά μου είπε να σκάσω και έσκασα. Αισθανόμουν έτσι κι αλλιώς ότι θα πεθάνω. Με πήγαν στο νοσοκομείο, τότε, κατάλαβα πως τόσος κόσμος έχει καεί. Παντου όλοι φώναζαν και έκλαιγαν και μύριζε καμένο δέρμα. Ήταν κόλαση. Έβλεπα το πρόσωπο μου. Το μισό πρόσωπο είχε μαυρίσει και λιώσει. Το μάτι μου ήταν κλειστό. Τώρα μπορώ να δω. Ήμουν στο κρεβάτι και πονούσα. Πρέπει να ήταν νύχτα. Ζήτησα από μία νοσοκόμα, κάτι για τον πόνο, δεν μου έδωσε σημασία, της ξαναζήτησα και μου είπε δεν μπορεί μέχρι να έρθει γιατρός. Καθόμουν και περίμενα να πεθάνω. Αισθανόμουν ότι όλο το σώμα μου τρωγόταν. Έκλεισα τα μάτια μου και περίμενα θάνατο…», είπε στο δικαστήριο.

Τελικά, με παρέμβαση της ιρλανδικής πρεσβείας, η μάρτυρας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική. Εκεί έμαθε ότι βρέθηκε η σορός του συζύγου της. «Μέχρι τότε πίστευα πως ίσως είχε διασωθεί και βρισκόταν σε άλλο νοσοκομείο. Ο αδελφός μου, μου είπε πως πέθανε μέσα στη φωτιά. Ήμουν στο νοσοκομείο για ένα μήνα. Κάθε 2-3 ημέρες έκανα χειρουργεία. Τα πόδια μου είχαν καεί σε μεγάλο βαθμό. Πίστευα πως δε περπατήσω ξανά», είπε η μάρτυρας και σημείωσε ότι έκτοτε αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας και σωματικά και ψυχικά.



Έλλειμα αστυνόμευσης στην Νέα Σμύρνη, αλωνίζουν οι κακοποιοί μαχαίρωσαν ανήλικο



Σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης αντιμετωπίζει η πλατεία της Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα κάθε είδους κακοποιός, ανήλικος η ενήλικος να αλωνίζει σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Είναι νωπές οι μνήμες με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών κακοποιών, με πυροβολισμούς μέσα σε κόσμο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν δύο αλλοδαποί κακοποιοί και να τραυματιστεί μία αθώα κοπέλα. 

Θύμα επίθεσης έπεσε εχθές ένας 15χρονος, το βράδυ της Κυριακής, στη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Νέα Σμύρνη, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το έλλειμα αστυνόμευσης στην περιοχή.

Ο ανήλικος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο πόδι από συμμορίες κακοποιών ανηλίκων που αλωνίζουν στην περιοχή ανεξέλεγκτοι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται.

Τα μέλη της συμμορίας αφού μαχαίρωσαν τον 15χρονο, του έκλεψαν το πορτοφόλι και το κινητό και τράπηκαν σε φυγή.

Το 15χρονο παιδί, ουκρανικής καταγωγής το μετέφεραν δύο κορίτσια σε ένα ψητοπωλείο της πλατείας όπου ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι. Πολλές φορές, ακούν οι κάτοικοι και οι θαμώνες φωνές εκεί στην πλατεία από άτομα που διαφωνούν μεταξύ τους για ναρκωτικά ή για οτιδήποτε άλλο και καταλήγουν μαχαιρωμένοι.




Γεωργιάδης ξεφτιλίζει Βερναδάκη - Δεν έχεις παντελόνια




Προκλητικά, φαιδρά, αμετανόητα κυκλοφορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις ενημερωτικές εκπομπές, προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες, χωρίς ίχνος ηθικής και χωρίς να ζητάνε συγνώμη.

Η αψιμαχία στον «αέρα» της ΕΡΤ, μεταξύ Χριστόφορου Βερναρδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, έδειξε για ακόμα μία φορά την φαιδρότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν άγρια κόντρα με αφορμή της συζήτηση περί Novartis και τη σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τον φαιδρό Βερναρδάκη να τον ρωτά με έντονο ύφος αν θα καταθέσει αγωγή κατά του «Σαράφη» και του FBI το οποίο επίσης ενεπλάκη στην υπόθεση.

Ο Γεωργιάδης είπε με έντονο ύφος προς τον φαιδρό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «ένα συγγνώμη έχετε να πείτε για τον “Μάξιμο Σαράφη”; Έχεις παντελόνια να πεις συγγνώμη; Δεν έχεις ούτε παντελόνια ούτε ψυχή». Το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης του απάντησε ότι: «Είσαι η θεωρία του ψύλλου, από το ένα θέμα στο άλλο».

«Είστε ψεύτες και απατεώνες, συκοφάντες και λασπολόγοι» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο  Άδωνις Γεωργιάδης, στο κλείσιμο της κουβέντας – όταν οι τόνοι είχαν ανέβει αρκετά – με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορο Βερναρδάκη χωρίς ίχνος ηθικής, να επιμένει στο να μην ζητάει συγνώμη και να προκαλεί λέγοντας «είσαι το μεγαλύτερο νούμερο της πολιτικής».





Πτώση F4 στην Ανδραβίδα: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια

 


Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Phantom που έπεσε νότια της Ανδραβίδας, προκαλώντας συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή όπου από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο, μαζί με ένα ακόμη που πετούσαν σε ζεύγος, εκτελούσαν πτήση χαμηλής ναυτιλίας, πετούσαν δηλαδή σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιθανότατα λόγω τεχνικής βλάβης που δεν επιδεχόταν επιδιόρθωση, ενημέρωσαν και έλαβαν εντολή για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Eίναι ασαφές αν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης οι δύο πιλότοι. 

Εώς και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τους δύο ιπτάμενους. 

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.





Η Μαφία των καυσίμων είχε πλοκάμια στην Αστυνομία

 



Ξεκινάνε εκκαθαρίσεις μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις αποκαλύψεις για «συνδικάτο διαφθοράς» με πλοκάμια στην ΕΛ.ΑΣ., ειδικά κακοποιών που ασχολούνται με τα καύσιμα.

Το «Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει την προσπάθεια δημιουργίας ενός κυκλώματος μέσα στην αστυνομία με διασυνδέσεις σε όλα τα πόστα, εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας, ακόμα και προσώπων κοντά στην ηγεσία του υπουργείου, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με «νονούς της νύχτας», και με κακοποιούς που ελέγχουν παρανομίες στα καύσιμα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου που έστειλε τις αποκαλύψεις στο εσωτερικών υποθέσεων.

Οι ύποπτες δραστηριότητες και επικοινωνίες των κακοποιών με αστυνομικούς κινείται κυρίως γύρω απο την λαθρεμπορία καυσίμων, για την οποία ερίζουν τα υποκαταστήματα της GREEK MAFIA, και τελευταία έχουν γίνει δολοφονικές ενέργειες για τον έλεγχο της αγοράς. 

Οι συνομιλίες εντοπίστηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (Viber και Whats App), μετά την εκτέλεση ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι. Στις επίμαχες επικοινωνίες, ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκφράζουν την πρόθεση να βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ, φαίνεται να έχει υπάρξει «χαρτογράφηση» 25 αξιωματικών που συνδέονται με το κύκλωμα διαφθοράς.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.




Ξεκινάει περιοδείες ο Τσίπρας άγχος να μαζέψει λίγο κόσμο στις ομιλίες του

 



Μετά τα χαστούκια που έφαγε ο Τσίπρας, στην βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις για μαύρα χρήματα τις εξελίξεις που θα υπάρξουν για αυτά από την έρευνα του εισαγγελέα, που ενδεχομένως μα οδηγήσουν και άλλους στο ειδικό δικαστήριο.

Μετά τα sms Καλογρίτσα, ψάχνοντας τον περιβόητο Α2. 

Μετά την σύλληψη του απατεώνα μάρτυρα της Novartis, που δείχνει ότι είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορίες πολιτικών πάνω σε αδίστακτους απατεώνες.

Μετά τα ονόματα που ανακοίνωσε στην βουλή ότι παρακολουθούνται, ονόματα που ακόμα κανένας δεν γνωρίζει που τα βρήκε, και δείχνουν ότι αυτός κρύβεται πίσω από τις παρακολουθήσεις και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες....

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τρεις συγκεντρώσεις σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη από το Περιστέρι όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ θα ακολουθήσουν την Παρασκευή η Πάτρα και το κλειστό του Απόλλωνα Πατρών και τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη και το Ιβανώφειο.

Το άγχος της Κουμουνδούρου, είναι να μαζέψει λίγο κόσμο που θα κάνει ότι ακούει τον Αλέξη Τσίπρα για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς όπως έγινε στις περιοδείες του. Αυτό που θα τους σώσει λίγο την κατάσταση για να κινητοποιήσουν τις τοπικές του κόμματος είναι ότι οι ομιλίες θα γίνουν σε κλειστά γήπεδα λόγω του καιρού.




"Επίθεση του Documento στον Θεοδωρικάκο με δημοσίευμα για κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

 



Ο Τάκης θεοδωρικάκος είναι κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συντρόφους κακοποιούς και αντιεξουσιαστές του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά στις ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει συμβάλει στην μείωση των ροών λαθρομεταναστών.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Documento

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με το Documento, κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγό παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως υποστηρίζει, επειδή δέχεται, ακόμη, απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημειώνει ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός καταγγέλλει ότι ο Μ. Καραμαλάκης απαίτησε να μην γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

«Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού» φέρεται να ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάθεση του αστυνομικού.

Στην κατάθεσή του, μάλιστα, αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές περί αποχώρησής του από το Σώμα, ενώ προσθέτει ότι ο κ. Καραμαλάκης τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε στη διάψευση των ισχυρισμών ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που δημοσιεύει το Documento για παρέμβαση του πρώην αρχηγού της αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη προκειμένου να «θαφτεί» υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μέλος της οικογένειας του υπουργού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ψέματα, συκοφαντίες και ακραία ανηθικότητα. Κάνει λόγο για αθλιότητες και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον όποιου σπιλώσει το όνομά του.

Η ανάρτηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου

«Ως εδώ η αθλιότητα!

Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έσπευσαν να υιοθετήσουν.

Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.

Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.

Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως Υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά, και εναντίων των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!».

Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos
6 ώρες πριν

Ως εδώ η αθλιότητα!

Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έ...

Δείτε περισσότερα
529
47
28