Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Γελάει ο κόσμος με τον Ραγκούση και τις γελοιότητες που καταγγέλει

 


Η αλήθεια είναι ότι οι σύντροφοι τον είχαν ξεπεράσει σε χυδαιότητα και φαιδρότητα, ο Ραγκούσης είχε εξαφανιστεί και δεν ακούγαμε ούτε λέξη από αυτόν, έλα όμως που δεν άντεξε και πήρε την σκυτάλη της φαιδρότητας.

Είπε λοιπόν σήμερα ο Ραγκούσης να κάνει μια καταγγελία ψεκασμένη, γελοία μπλέκοντας τα εμβόλια με το Predator, για να φανεί και αυτός, και να συναγωνιστεί στα ίσια τους συντρόφους του.

Συγκεκριμένα ο Ραγκούσης ανέφερε ότι «πολίτης του οποίου το κινητό μολύνθηκε με Predator, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr».

 Ο ψεκασμένος φαιδρός Ραγκούσης που ειδικά αυτός δεν ξέρεις εάν λέει ποτέ αλήθεια ούτε για το τι ώρα είναι, κατήγγειλε ότι ο πολίτης έλαβε το μολυσμένο sms λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο του. «Την ώρα που περίμενε το sms του ραντεβού του, αντί να πάρει το κανονικό sms υπενθύμισης για το εμβόλιο, έλαβε μολυσμένο μήνυμα με Predator» τόνισε και ο φαιδρός αναρωτήθηκε «πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator, το ενιαίο κέντρο EYΠ – Predator με έδρα το Μαξίμου, για το ραντεβού του;» και θέλουν τους γελοίους να τους πιστέψουν.

«Ο πολίτης πάτησε το link γιατί περίμενε μήνυμα για το εμβόλιο του με αποτέλεσμα το κινητό του να μολυνθεί και να έχει το Predator πρόσβαση στην προσωπική του ζωή».

Ο Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις και μίλησε για «ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τις άλλες πλατφόρμες με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator».

Αναφέρθηκε επίσης ο φαιδρός βουλευτής πρώην ΠΑΣΟΚ - νύν ΣΥΡΙΖΑ, στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία διατείνεται στην ιστοσελίδα της πως βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Ο Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να έρθει άμεσα στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη – τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός κι αν προτιμά ο κ. Πιερρακάκης – είπε ο κ. Ραγκούσης –  «να στείλει την παραίτησή του» και γελάει ο κόσμος μαζί του, γνωρίζοντας την φαιδρότητα του και την σοβαρότητα των όσων λέει.



Stern :«Ερντογάν ο Εμπρηστής»

 


Τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι τον Τούρκο Ερντογάν, και οι φίλοι του πλέον του τον ανέχονται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ένας από αυτούς είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη στάση του Τούρκου προέδρου ενόψει των εκλογών του Μαΐου αναφέρεται και το γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο κυκλοφορεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στο εξώφυλλο και με τίτλο «Ερντογάν, ο Εμπρηστής».

«Προκειμένου να διασφαλίσει την εξουσία, ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί επικίνδυνες διενέξεις – και στη Γερμανία», αναφέρεται στον υπότιτλο. Στο σχετικό άρθρο, με τίτλο «Ο ταραχοποιός», το περιοδικό περιγράφει τις επικείμενες εκλογές ως «αγώνα για τη θέση του Ερντογάν στην ιστορία» και θέτει το ερώτημα αν μπορεί ο «αιώνιος σουλτάνος» να πέσει, όταν μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής.

«Κάποιες φορές δίνεται η εντύπωση ότι ο Τούρκος πρόεδρος αποφασίζει για τις τύχες ολόκληρων περιοχών του κόσμου που ταλανίζονται από κρίσεις. Διαπραγματεύεται με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν ακριβώς όπως και με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ακόμα και αν με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει τη Συμμαχία στην οποία ανήκει και κάνει τη Δύση να φαίνεται αδύναμη», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Επισημαίνεται ότι «ο Ερντογάν υποδαυλίζει τα πάθη όταν τον συμφέρει, τόσο στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας όσο και στη Συρία και ακόμα και στη Γερμανία, όπου αφήνει σκληροπυρηνικούς να επιτεθούν σε Τούρκους αντιπολιτευόμενους».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν στο εξωτερικό, ο συντάκτης σημειώνει την κλιμάκωση των απειλών προς την Ελλάδα, με την οποία διαφιλονικεί για πολλά νησιά. «”Η Τουρκία παράγει πυραύλους Tayfun. Τι θα συμβεί αν πλήξουν την Αθήνα; Όχι ότι θέλουμε να το κάνουμε αυτό, αλλά να είστε έξυπνοι. Αν συνεχίσετε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν θα κάνουμε τίποτα;”, δήλωσε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος γνωρίζει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν απήχηση στο εσωτερικό της χώρας. Ο Ερντογάν χρειάζεται εχθρούς, χρειάζεται το χάος, ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Είναι πολύ καλός στο να δίνει μάχες. Όσο όμως και αν παρουσιάζει εαυτόν ως πολέμαρχο, δεν είναι πιθανό να υπάρξει στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ελλάδα», τονίζεται στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

Σχετικά με τις εκλογές του Μαΐου, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ανάγκη κάθε ψήφο, ακόμη και αυτή των Τούρκων της Γερμανίας, «τους οποίους προσπαθεί να φέρει με το μέρος του με όλα τα μέσα».




Λοβέρδος: Να δώσει απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κουκουλοφόρο Σαράφη – Όλα εδώ πληρώνονται

 




Ομιλία Ανδρέα Λοβέρδου στην Ολομέλεια και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Θέλω να συγχαρώ την αξιωματική αντιπολίτευση για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που υποστήριζε από τον Πρωθυπουργό της τότε μέχρι τον τελευταίο Βουλευτή της στον κοινοβουλευτικό και στο δημόσιο διάλογο». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας «ότι τώρα που ένας από τους κουκουλοφόρους έχει συλληφθεί και θα μιλήσει, θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να μας πει ποιοι είναι εκείνοι που τον προωθούσαν και εκτός Ελλάδος».

Ο κ.Λοβέρδος κατέληξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση ως προς αυτό χρωστάει εξηγήσεις». Και χαρακτηριστικά τόνισε ότι «εάν δεν μιλήσει κεντρικά, χρωστάνε να μιλήσουν οι δημοκράτες Βουλευτές της ή τα στελέχη της. Δεν μπορεί να ανέχονται αυτό το πρόσφατο παρελθόν. Απώλεια πρόσφατης μνήμης δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει και οφείλουν οι ευαίσθητοι να πάρουν τον λόγο. Έστι ουν δίκης οφθαλμός, όσο τα πανθ ορά. Πιο λαϊκά; Όλα εδώ πληρώνονται».

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου:





Χατζηδάκης σε προκλητικό Σκουρλέτη : “Μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας από εσάς δεν δέχομαι”

 


Προκλητικοί συριζαίοι αντί να απολογούνται για σωρεία αποκαλύψεων που αφορά το κόμμα τους και τους ίδιους, στήνουν σώου με παρακολουθήσεις, και έχουν το θράσος οι χυδαίοι να μιλάνε για απουσία “πολιτικής αξιοπρέπειας”.

Ο χυδαίος ανεπάγγελτος ακροαριστερός Σκουρλέτης πήρε την απάντηση του από ένα δήθεν "θύμα" του Κυριάκου Μητσοτάκη που δήθεν ο πρωθυπουργός το "παρακολουθούσε"

Απάντηση στις χυδαιότητες του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υπονόησε απουσία “πολιτικής αξιοπρέπειας” έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής. Ο φαιδρός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον υπουργό Εργασίας γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς “ήταν στόχος παρακολούθησης”, για να είναι “χειραγωγήσιμος”, όπως ισχυρίστηκε, προκαλώντας την Ελλάδα όχι μόνο τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

“Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη για να μάθετε τον πράκτορα 000; Που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ, με πόση άνεση καταλήξατε να λέτε ότι θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας; Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία”, είπε ο φαιδρός ακροαριστερός Πάνος Σκουρλέτης.

«Ρωτάει ο κ. Σκουρλέτης αν θα πάω στη Δικαιοσύνη. Μα η Δικαιοσύνη διερευνά ήδη την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε να κρούσουμε ανοιχτές θύρες», ήταν η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη.

Κωστής Χατζηδάκης: «Ποιος μιλάει για πολιτική αξιοπρέπεια; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που η αναξιοπιστία του έχει καταστεί διεθνές ανέκδοτο; Ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πριν μερικούς μήνες έκανε σημαία της πολιτικής του τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο και σήμερα δεν τολμάει να ζητήσει ούτε ένα συγνώμη; Ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτήν την περίοδο έχει δύο ειδικά δικαστήρια στις πλάτες του και που το κόμμα κατηγορείται για σακούλες με μαύρα χρήματα; Παραδίδετε εσείς μαθήματα σοβαρότητας και αξιοπρέπειας στην κυβέρνηση και σε μένα; Ε όχι, μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας από εσάς δεν δέχομαι».




ΚΤΗΝΗ ανήλικοι Ρομά κλέβουν τσάντα από γυναίκα στην Θήβα

 


Η αθλιότητα των Ρομά είναι καθημερινή, οι γονείς Ρομά παραβατικοί και οι ίδιοι, μαθαίνουν στα παιδιά τους κάθε είδους εγκληματική πράξη, μεγαλώνουν κακοποιούς ισάξιους η και σκληρότερους από τους ίδιους τους γονείς.

Το μεσημέρι της Τρίτης (24/1) τέτοια ανήλικα ΚΤΗΝΗ Ρομά άρπαξαν τσάντα μέσα από το αμάξι ανυποψίαστης γυναίκας, η οποία είχε σταματήσει κοντά στη «γέφυρα του τρόμου» στο Πυρί Θηβών που βρίσκεται και καταυλισμός κακοποιών Ρομά στην περιοχή.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα που βρίσκεται στο σημείο και δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα radiothiva.gr φαίνονται τρία ανήλικα ΚΤΗΝΗ Ρομά και πιθανότατα ένα ενήλικας που τους κατευθύνει να πλησιάζουν το αμάξι της γυναίκας.

Ένας από τους Ρομά τρέχει, ανοίγει την πόρτα και αρπάζει από μέσα την τσάντα και στη συνέχεια και οι τέσσερις αποχωρούν γρήγορα από το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τσάντα της γυναίκας είχε αρκετά χρήματα μέσα, όπως επίσης προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μέσα στο αμάξι της όταν έγινε το περιστατικό αυτό, ενώ φαίνεται πως τα ΚΤΗΝΗ Ρομά την απείλησαν κιόλας. Αφού οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αυτή έσπευσε στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση για το συμβάν.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ρομά προστατεύονται από την ακροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τους χρησιμοποιούν και για ψηφοφόρους παρέχοντας τους ασυλία.






Παραδοχή μέλους της "ανεξάρτητης" αρχής ότι εργαζόταν για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδη Μπαλτά


 

Σε μια δημόσια παραδοχή πως στο παρελθόν είχε εργασιακή σχέση με πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ προέβη το Τακτικό Μέλος της ΑΔΑΕ, κ. Κατερίνα Παπανικολάου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αυτό δείχνει ότι μόνο ανεξάρτητη αρχή δεν είναι.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν έχει εργαστεί σε γραφείο Υπουργού, η κ. Παπανικολάου, που σήμερα είναι μέλος ανεξάρτητης αρχής, παραδέχτηκε πως έχει θητεύσει και μάλιστα πρόσθεσε πως «είναι περήφανη για αυτό» δείχνοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΔΑΕ τους συνδέουν κομματικές σχέσεις. 

Συγκεριμένα, είπε πως έχει υπάρξει «νομική σύμβουλος στο γραφείο του Αριστείδη Μπαλτά», ο οποίος και συμμετείχε ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως «είναι από τα πιο παραγωγικά, από τα πιο γόνιμα διαστήματα» της εργασιακής της διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιογραφικό της που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΔΑΕ, η συγκεκριμένη επαγγελματική θέση δεν υπάρχει και την κρύβει γιατί αλλιώς δεν θα χαρακτηριζόταν ανεξάρτητη και θα προκαλούσε εύλογα την απαίτηση να παραιτηθεί.. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μόνο πως έχει διατελέσει Δικηγόρος Θεσσαλονίκης (από το 1996 έως σήμερα), αλλά και Ειδική Επιστημονική νομική συνεργάτης στον Συνήγορο του Πολίτη (2003 - 2015).



Δέν άρεσε στους ΡώSSους η προμήθεια leopard στους Ουκρανούς και σφυροκοπούν με πυραύλους όλη την Ουκρανία

 


Η ΡωSSία εξαπέλυσε νέα αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία στη διάρκεια της ώρας αιχμής σήμερα το πρωί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους Ουκρανούς να σπεύσουν στα καταφύγια καθώς οι δυνάμεις της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριπταν εισερχόμενους πυραύλους.

Η ρωSSική πυραυλική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ουκρανία έχει τεθεί στο στόχαστρο «περισσότερων από 30 ρωσικών πυραύλων», σημείωσε εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας σε δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση.

«Έξι Tu-95 απογειώθηκαν από την (ρωσική) περιφέρεια του Μουρμάνσκ και εξαπέλυσαν πυραύλους. Περιμένουμε περισσότερους από 30 πυραύλους» συνολικά, «οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές. Η αντιαεροπορική άμυνα λειτουργεί», διευκρίνισε ο Γιούρι Ίγκνατ, την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ήδη για εκρήξεις σε πολλές ουκρανικές περιφέρειες και οι περιφερειάρχες γνωστοποιούσαν ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η αντιαεροπορική άμυνα.

Αξιωματούχοι του Κιέβου σημείωσαν ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε περισσότερους από 15 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ο εχθρός εκτόξευσε περισσότερους από 15 πυραύλους κρουζ προς την κατεύθυνση του Κιέβου. Χάρη στην εξαιρετική δουλειά της αντιαεροπορικής μας άμυνας όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν», δήλωσε ο αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου Σέρχιι Πόπκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ωστόσο ο κίνδυνος των αεροπορικών επιδρομών δεν έχει παρέλθει», πρόσθεσε. «Παραμείνετε στα καταφύγια ως τη λήξη του συναγερμού», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους σε αδιευκρίνιστες περιοχές της κεντρικής περιφέρειας Βινίτσια κι άλλα μέρη της χώρας.

«Σε διάφορες περιοχές και στην περιφέρεια της Βινίτσια συγκεκριμένα υπάρχουν πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους», σημείωσε ο Γιούρι Ίγκνατ στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση.

Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι άκουσε τον ήχο πυραύλου που ίπτατο σε χαμηλό ύψος, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Κίεβο.




15χρονοι επιτέθηκαν σε μαθητές Λυκείου στην Λάρισα και συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους

 


Σε συλλήψεις δύο 15χρονων μαθητών προχώρησαν χθες Τετάρτη (25/1) αστυνομικοί στην Λάρισα μετά από επεισόδιο έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, όταν περίπου 20 άτομα αρχικά διαπληκτίστηκαν και έπειτα κάποια από αυτά άρχισαν να αλληλοχτυπιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, δύο μαθητές του 4ου Λυκείου Λάρισας, όπως είπαν στους αστυνομικούς, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα, τα οποία συνοδεύονταν από μεγάλη παρέα, την ώρα που περνούσαν έξω από το δημοτικό σχολείο.

Οι δυο δράστες είναι μαθητές Γυμνασίου, 15 ετών και μετά την προσαγωγή τους το μεσημέρι μετά το επεισόδιο, συνελήφθησαν μαζί με τους τους γονείς τους. Οι σύλληψη των γονέων είναι απαραίτητη, πρώτο γιατί η παραμέληση ανηλίκων είναι έγκλημα, και αφού δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους να τιμωρούνται και οι ίδιοι απο την δικαιοσύνη, και να αποζημιώνουν και τα θύματα των παιδιών τους.

Ο ένας εκ των δραστών απείλησε, μάλιστα, τον έναν 17χρονο μαθητή με taser το οποίο πέταξε αμέσως και το οποίο, λίγο αργότερα, βρέθηκε σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων από αστυνομικούς.

Σε βάρος των 15χρονων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία (κατά περίπτωση) για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και για την νομοθεσία περί όπλων (για το τέιζερ).




Μηταράκης: Υπάρχει διασύνδεση των ΜΚΟ της «μικρής Μαρίας» με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


 

«Διασύνδεση» των ΜΚΟ που εμπλέκονται στην κατασκευή της ιστορίας του δήθεν θανάτου της μικρής Μαρίας σε νησίδα του Εβρου με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο κ. Νότης Μηταράκης καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη που υιοθέτησε fake news προκειμένου να πλήξει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς.

Ο υπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά «Η αναπαραγωγή fake news είναι γνωστή τακτική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε στην υπόθεση Νοβάρτις με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Είδαμε τι έγινε με αυτούς. Η υπόθεση που ήταν όπως λέγατε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους κατάρρευσε και σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει προσπάθειες χειραγώγησης δικαιοσύνης και ΜΜΕ από εσάς» για να προσθέσει «τα ake news συνεχίστηκαν με την μικρή Μαρία που δεν υπήρξε ποτέ. Για να τελειώνουμε με την μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ αποκάλυψα ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία. Είχα πει τότε ότι υπήρξαν μαρτυρίες που πρέπει να ερευνηθούν Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιμένει αν και τα διεθνή ΜΜΕ έχουν αποσύρει τα σχετικά δημοσιεύματα. Έρευνα εγχώριων και ξένων δημοσιογράφων απέδειξαν ότι η «είδηση» για τον θάνατο του μικρού παιδιού είχε κατασκευαστεί. Υπάρχει διασύνδεση των ΜΚΟ με προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διευκρινίσουν το ρόλο τους. Περιμένουμε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι η συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να συγκριθούν σε όλους τους τομείς οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ με τις αντίστοιχες της κυβέρνησης Τσίπρα. «Εμείς ανακτήσαμε τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης. Το 2015 το 75% των παράνομων αφίξεων της ΕΕ ήταν στην Ελλάδα ενώ το 2022 μόνο το 2%. Δεν είμαστε πλέον η πύλη εισόδου των λαθροδιακινητών. Καταφέραμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά μας. Από άνω των 40 χιλ σήμερα φιλοξενούνται κάτω από 5 χιλ. Βάλαμε τέλος στα αίσχη της Μόρια , της Ειδομένης και στην εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανηλίκων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλά τα σύνορά της απέναντι στην εργαλοποιηση του μεταναστευτικού επεκτείνοντας τον φράχτη σε όλα τα χερσαία σύνορα στον Εβρο και φυλάσσοντας τα θαλάσσια».



Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 7,1 μονάδων για τη ΝΔ

 



Σταθερό προβάδισμα, της τάξης των 7,1 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον διευθυντή Ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη.

ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν μπροστά στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.



Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν :

ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής 9,6%

ΚΚΕ 6,3%

Ελληνική Λύση 3,4%

ΜέΡΑ25 2,2%

Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1,8%

Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1,2%

Άλλο 3,4%

Λευκό-Άκυρο 1,5%

Δεν θα ψηφίσω 1,8%

Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9.3%

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO, το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής, ενώ το 45,9% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Ακολουθούν: Αλ. Τσίπρας 37,9%, Ν. Ανδρουλάκης 33,8%, Δ. Κουτσούμπας 31,4%, Γ. Βαρουφάκης 21,8%, Κ. Βελόπουλος 9,8%.



Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Το 50,4% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά τη θητεία της κυβέρνησης, ενώ το 49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.



Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.




Μητσοτάκης : Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς.

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στο Ηράκλειο στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 480 έργα, προϋπολογισμού 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει μεγάλη μελετητική ωριμότητα, έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κι έχει και συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης. Είμαστε, λοιπόν, βέβαιοι ότι όλα όσα λέμε σε αυτό εδώ το κείμενο μπορούν να υλοποιηθούν, εξάλλου πολλά υλοποιούνται ήδη», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του σχεδίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

«Αυτό το οποίο βλέπετε κι εδώ στην Κρήτη είναι η αντίληψή μας για την εφαρμοσμένη πολιτική. Η κυβέρνησή μας δεν θα κουραστεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πράξη, να σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία αλλά και με την τεχνοκρατική επάρκεια που η συγκρότηση ενός τέτοιου σχεδίου απαιτεί. Και καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη, νομίζω ότι οι επιλογές που οι πολίτες έχουν μπροστά τους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες. Μπορούμε να μιλήσουμε για το μέλλον ή μπορούμε να βουλιάξουμε τη χώρα στην τοξικότητα, στον διχασμό και στην πόλωση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Τσίπρας μόλις κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα, λίγο πριν τις εκλογές. Μια πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να επαναβεβαιώσουμε τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.

Εγώ δεν επιζητώ τη σύγκρουση, επιδιώκω τη σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Και νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να την κάνουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Να μιλήσουν οι Υπουργοί για το έργο τους. Και βέβαια θα μιλήσουμε και για τα θέματα του Κράτους Δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έγιναν την περασμένη τετραετία», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαστε λοιπόν απολύτως έτοιμοι για αυτή την μεγάλη κοινοβουλευτική μάχη και εύχομαι και ελπίζω οι πολίτες να προσπεράσουν αυτό το “νέφος” της τοξικότητας, του πολύ πολωμένου πολιτικού λόγου και τελικά να αντιληφθούν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να τους μιλήσουν για το μέλλον τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και γιατί ταυτόχρονα δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν της χώρας. Διότι δεν θέλει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθεί τα τέσσερα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης.

Θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να πούμε και παραπάνω σήμερα το βράδυ, στην πολιτική ομιλία την οποία θα κάνουμε. Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.





Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε σήμερα με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεπής στη δέσμευσή του η πρωτοβουλία αυτή, που ανέλαβε πέρυσι για πρώτη φορά, να καθιερωθεί σε ετήσια βάση προκειμένου να επικοινωνεί με τους επικεφαλής των διπλωματικών αρχών και να ακούει την οπτική τους για τις αποστολές στις οποίες υπηρετούν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η δυνατότητα για αυτή τη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση. Είχα βρει την περσινή μας συζήτηση εξαιρετικά παραγωγική. Μπόρεσα να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας, να μοιραστώ σκέψεις αλλά κυρίως να ακούσω πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις από εσάς», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, στόχος της οποίας είναι ο καλύτερος συντονισμός με τους επικεφαλής των αρχών για την καλύτερη προώθηση των εθνικών στόχων και θέσεων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, με κάθε ευκαιρία και σε όλα τα fora. «Το όραμά μου είναι μια Ελλάδα δυναμική και εξωστρεφής, που θα είναι ισότιμος διεθνής συνομιλητής και θα συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις με πρωτοβουλίες και δράσεις αλλά κυρίως με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι από τις επαφές του με ξένους ηγέτες και επιχειρηματικούς παράγοντες είναι πλέον σαφές ότι εμπεδώνεται η θετική εικόνα της Ελλάδας και η πεποίθηση ότι η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα.

Αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική διπλωματία, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο μάχεται για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, η οποία συχνά δέχεται απειλές κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί τον αναθεωρητισμό και την παραβατικότητα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την άμβλυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Επισήμανε την εντατικοποίηση της ενεργειακής διπλωματίας, που έχει συμβάλει στη μετατροπή της Ελλάδας σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας και εξαγωγέα ενέργειας για τα κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας τις στρατηγικής σημασίας υποδομές που αναπτύσσονται για την εισροή LNG και την ηλεκτροπαραγωγή.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις διμερείς σχέσεις. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, όμως δεν προτίθεται να κάνει διάλογο με το παράλογο.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Έλληνες διπλωμάτες και όλες τις Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό για το έργο τους και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προβολή των εθνικών θέσεων και την τόνωση του ρόλου Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εξ αποστάσεως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και με φυσική παρουσία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Α’ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.



Η ΕΑΒ σε νέα εποχή

 



Η ΕΑΒ κατέγραψε μεγάλη άνοδο στα έσοδα την τελευταία διετία και το 2021 επέστρεψε στην κερδοφορία ύστερα από πολλές ζημιογόνες χρονιές. Η εκτίμηση για το τρέχον έτος προβλέπει υπερδιπλασιασμό των εσόδων σε σύγκριση με το 2020.

Στο πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται:

Η αναβάθμιση συνολικά 83 μαχητικών F-16 στον τύπο Viper, που θα καταστήσει τα ελληνικά αεροσκάφη τα πιο προηγμένα αυτού του είδους παγκοσμίως,

η κατασκευή του πρώτου drone ελληνικού σχεδιασμού, του UAV «Αρχύτας», το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

η δημιουργία ενός δεύτερου drone, του «Γρύπα», σε συνεργασία με τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, και

η εξαγωγή τμημάτων των αεροσκαφών F-16 και C-130 που παράγονται για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού Lockheed Martin.

Παράλληλα, έχοντας προχωρήσει σε περισσότερες από 700 προσλήψεις την τελευταία διετία, η ΕΑΒ εισέρχεται στον χώρο του διαστήματος, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στη συναρμολόγηση μικροδορυφόρων.

Εξελίσσεται ταυτόχρονα σε διεθνές κέντρο αεροναυπηγικής, διευρύνοντας γεωγραφικά το αποτύπωμά της, καθώς έχει αναλάβει εκπαιδευτικά προγράμματα μεγάλης αξίας για αραβικές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει επενδύσει για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που υπερβαίνουν τα 9.400 τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023.



Eurostat: Νέα ευρωπαϊκή πρωτιά στη μείωση του δημόσιου χρέους για την Ελλάδα


 

Τη μεγαλύτερη βελτίωση της αναλογίας δημόσιου χρέους και Α.Ε.Π. στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε πέρυσι η Ελλάδα, όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Καθώς η χώρα μας πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία διετία και δεν προέβη σε υπερβολικό δανεισμό, ο λόγος χρέους προς Α.Ε.Π. μειώθηκε ανάμεσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και στην αντίστοιχη περίοδο του 2022 κατά σχεδόν 25 ποσοστιαίες μονάδες, υποχωρώντας στο 178,2%.


Στο απόγειο της πανδημίας, η οποία είχε προκαλέσει δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, το ύψος του χρέους είχε ξεπεράσει το 220% του Α.Ε.Π.. Ακολούθησε όμως ανάπτυξη της τάξης του 8,4% το 2021, ενώ για το περασμένο έτος το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει στον προϋπολογισμό πως το Α.Ε.Π. αυξήθηκε κατά 5,6%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η μεγάλη αποκλιμάκωση του χρέους φαίνεται και στα τριμηνιαία στοιχεία, καθώς μόνο ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του 2022 ο λόγος χρέους - Α.Ε.Π. βελτιώθηκε κατά 5,3 μονάδες, που συνιστά και πάλι την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Ως απόρροια των μνημονίων, περίπου τα τρία τέταρτα του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι δάνεια, κυρίως από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης το χρέος πηγάζει πρωτίστως από ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.




Αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών

 



Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Σύμφωνα με αυτά, το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 10,2% το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.


Η αύξηση καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που έχει προκαλέσει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς- κυρίως των πιο αδύναμων πολιτών- η σημαντική άνοδος του πληθωρισμού διεθνώς. Πληθωρισμός, που στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζει αποκλιμάκωση, με την Ελλάδα να καταγράφει τον Δεκέμβριο τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο 9μήνου η άνοδος του διαθέσιμου εισοδήματος είναι 10 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, με κύριους άξονες τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, την ενίσχυση της απασχόλησης και την υλοποίηση γενναίων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στήριξη, που αποτυπώνεται και στην αύξηση κατά 47 δισ. ευρώ που έχουν παρουσιάσει οι καταθέσεις των πολιτών από το 2019 μέχρι σήμερα.



Περίπου €1 δισ. σε δημόσιους υπαλλήλους αρχές 2024


 


Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:


Στις αρχές του 2024, μόνιμα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν μία βοήθεια της τάξεως αθροιστικά των 800-900 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 1 δισ.


Φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια εντελώς καθηλωμένων μισθών, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μία αύξηση 200 εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 80 από τη μη εισφορά 1% στο ταμείο τους. Αυτά είναι τα πρώτα 280 εκατ. ευρώ που φέτος ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι τα βλέπουν στο πορτοφόλι τους.

Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες μέσα στους δημόσιους υπαλλήλους, όπως είναι οι γιατροί που «από φέτος μόνιμα βλέπουν σημαντική αύξηση των μισθών τους κατά 10%, που αυτό είναι άλλα 87 εκατομμύρια ευρώ.

Και έρχεται η κυβέρνηση με ένα νέο μισθολόγιο, το οποίο θα φτιάξουμε μέσα στο 2023, να προσθέσουμε στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, στα χαμηλότερα κλιμάκια αλλά και στις θέσεις ευθύνης και στους ένστολους και στα μέλη ΔΕΠ, άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ.




Αυξήσεις συντάξεων ύστερα από 12 χρόνια

 


Ξεκινά στις 26 Ιανουαρίου -και θα ολοκληρωθεί στις 30- η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου στις οποίες θα φανεί η αύξηση που καταβάλλεται για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Συνολικά 1.724.713 συνταξιούχοι θα δουν  αύξηση  7,75%. Από αυτούς, το 80%-85% θα δουν ακέραια την αύξηση, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν. Όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα τη δουν να περιορίζεται ή να μηδενίζεται έτσι ώστε να μετέχουν στις αυξήσεις των επόμενων χρόνων.


Παραδείγματα αυξήσεων:


Συνταξιούχος που λαμβάνει τον μήνα 850 ευρώ καθαρά. Με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75%, το μηνιαίο όφελος που θα έχει θα είναι περίπου 66 ευρώ, ενώ το ετήσιο 792 ευρώ. Θα αγγίξει δηλαδή το 93% μιας επιπλέον σύνταξης.

Συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα σύνταξη 900 ευρώ και δηλώνει εισοδήματα από άλλες πηγές 6.200 ευρώ συνολικά το έτος. Με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75% και το όφελος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 906 ευρώ (840 ευρώ από την αύξηση 7,75% και 66 ευρώ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς). Το ετήσιο όφελος δηλαδή ανέρχεται σε μια επιπλέον σύνταξη.

Συνταξιούχος με μηνιαίες απολαβές 1.100 ευρώ, με την εφαρμογή της αύξησης του 7,75%, θα δει μηναίο όφελος 85 ευρώ και ετήσιο όφελος 1.020 ευρώ. Λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης βλέπει επιπλέον ετήσιο όφελος 66 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο όφελος ανέρχεται στα 1.086 ευρώ αγγίζοντας την μια επιπλέον σύνταξη.

Αυξήσεις και ενίσχυση εισοδήματος παρά την ύπαρξη σημαντικής προσωπικής διαφοράς. Συνταξιούχος με 70 ευρώ αρνητική προσωπική διαφορά λαμβάνει καθαρή σύνταξη τον μήνα 560 ευρώ. Η αύξηση του 7,75% μειώνει σημαντικά την προσωπική διαφορά ωστόσο δεν την υπερκαλύπτει. Λόγω εισοδήματος κάτω των 9.600 ευρώ τον χρόνο, ο συνταξιούχος έλαβε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και παράλληλα θα δει να μειώνεται κατά 42 ευρώ η προσωπική του διαφορά και θα μπορέσει να δει ταχύτερα πραγματικές αυξήσεις στη τσέπη του στο μέλλον.

 



Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ

 


Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παράδοσης των έργων ασφάλειας προμηθειών και πληροφοριών (SSI - Security of Supply and Ιnformation) και του πέμπτου αεροσκάφους F-16 Viper στην πολεμική αεροπορία, στην Τανάγρα Βοιωτίας:

«Δύο εμβληματικά γεγονότα γράφονται σήμερα στην Τανάγρα και γράφουν μια ακόμα σημαντική σελίδα στην αμυντική μας ιστορία.

Το πέμπτο κατά σειρά αναβαθμισμένο F-16 Viper είναι έτοιμο να πετάξει από δω στην Τανάγρα και να πάει στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία.

Και εδώ το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δύο ακόμα σημαντικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει η Lockheed Martin στο πλαίσιο αυτής της μακράς συνεργασίας που έχει με την Εθνική Αεροπορική Βιομηχανία»

«Με τα αεροσκάφη Viper, τα νέα επίσης αναβαθμισμένα Block 50 και Block 52, αεροσκάφη τα οποία και αυτά έχουν προγραμματιστεί, με τα νέα 24 αεροσκάφη Rafale, τα οποία και θα έχουμε παραλάβει εξ ολοκλήρου εντός του επόμενου έτους, αλλά και με μία μοίρα F-35 αργότερα, καθώς η Ελλάδα επίσημα πια έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτού του σημαντικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ. Σε μία στιγμή, μάλιστα, που οι απειλητικοί γείτονές μας αντί για συμπαραγωγοί, έχουν πια οριστικά αποκλειστεί από τα μαχητικά πέμπτης γενιάς. Και αντί να διαθέτουν ανάλογα μαχητικά ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα να εκσυγχρονιστούν, ίσως, κάποτε, τα δικά τους F-16. Είναι μια πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ στο πεδίο της αεροπορικής βιομηχανίας. Με την ΕΑΒ να έχει αφήσει πίσω της παλιές περιπέτειες και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και με αυτοπεποίθηση».




Δεν ήξερε στην βουλή από που να φύγει ο Ραταπλάν Πολάκης

 


Ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης η Ραταπλάν, μπήκε με μαγκιά στην βουλή, αλλά μετά δεν ήξερε απο που να φύγει.

Με παρομοιώσεις τύπου «Ραντανπλάν» και εξηγήσεις για την υπόθεση Καλογρίτσα συνεχίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής οι αντιπαραθέσεις στο περιθώριο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρομοίασε τον τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Ραντανπλάν» και πρόσθεσε: «Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες».

«Διάβαζα ένα κόμικ, τον Λούκι Λουκ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος -ομοιάζει κάπως- που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ, αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων ας ονομάζεται Ραντανπλάν.

Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά. Μέσα είναι όλος ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

Ρωτώ: μήνυση στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε τον σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου'', του έκανες, Πολάκη; Και έρχεσαι ένα χρόνο και κάνεις μαγκιά σε εμένα; Εσύ σε εμένα; Αυτός που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατ. ευρώ ονομάζεται Δεστεμπασίδης. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι στην μπουζού γιατί έκλεβε τα λεφτά των ανθρώπων. Ευτυχώς, Πολάκη, κανείς δεν σε όρισε δικαστή. Τις μαγκιές σου να τις δείξεις στον Καλογρίτσα, που σου είπε ''βγάλε το σκασμό'' και τον έβγαλες. Αρκετά», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.