Σάββατο 27 Μαΐου 2023

«Ξάφριζαν» ηλικιωμένους με τη μέθοδο «άνοιξε θεία»

 


Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία των πέντε Ελλήνων που συνελήφθησαν για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές με θύματα ηλικιωμένους, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ανήλικος, 17 ετών, όπως και ο πατέρας του.

Στην τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές από ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής (σχετικό το από 7-4-2023 Δελτίο Τύπου).


ff-1
ΜΕΛΕΤΗ Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα την 18-2-1992 στη Λάρισα
ff-2
ΡΑΜΟ Χρήστο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 20-11-2006 στην Αθήνα
ff-3
ΚΑΜΠΕΡΗ Αργύρη του Κωνσταντίνου και της Τασούλας, γεννηθέντα την 8-1-1998 στη Λάρισα
ff-4
ΡΑΜΟ Γεώργιο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα την 2-2-1962 στην Εύβοια
ff-5
ΜΕΛΕΤΗ Αθανασία του Κωνσταντίνου και της Βάιας, γεννηθείσας την 15-1-1972 στην Καρδίτσα

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η αστυνομία είχε επισημάνει ότι εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της σπείρας, τα μέλη της ανά ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.

Στη συνέχεια, με πρόσχημα την εξέταση υποτιθέμενης διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβης στις τηλεφωνικές γραμμές ή του ασανσέρ, τους έπειθαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπουν στις οικίες τους.

Ολόκληρη η προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ πριν από την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων, πρωινές ώρες της 5-4-2023 στις περιοχές του Βασιλικού Ευβοίας και των Άνω Λιοσίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 61 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους εκδόθηκαν βάσει σχηματισθείσας δικογραφίας από την ανωτέρω υπηρεσία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού.

Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και 17χρονος ημεδαπός.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου