Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Εκτός απο τους Ρομά μάστιγα και οι Πακιστανοί κακοποιοί στην χώρα

 


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά επτά άτομα από Συρία και Αφγανιστάν, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί άντρες και μία 18χρονη Ρομά, ενώ αναζητούνται τρείς αλλοδαποί συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πέντε εκ των εμπλεκομένων, αφού διευκόλυναν την είσοδο των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικής αμοιβής, τους μετέφεραν σε οικία του Δενδροποτάμου, όπου τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με απειλές και χρήση σωματικής βίας, απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες, είτε από οικεία τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι, δύο εκ των συλληφθέντων φιλοξενούσαν, παρέχοντας κατάλυμα, δύο επιπλέον άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο τριών κατ’ οίκων ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής και σωματικών ελέγχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Λουκέτο με το οποίο οι δράστες κλείδωναν την οικία όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί

• 4.500 ευρώ

• Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

Κλείσιμο

• Χρεωστικές κάρτες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Όλαφ Σολτς: Μοναδική η Ακρόπολη, δεν μοιάζει με κανέναν άλλο τόπο Δημοκρατίας

 


Ενθουσιασμένος από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη έμεινε ο Όλαφ Σολτς όπως φαίνεται από τα βίντεο και τα μηνύματα που ανήρτησε στο Instagram μετά την ξενάγησή του το πρωί της Πέμπτης (27/10) από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας στα βίντεό του κάνει λόγο για επίσκεψη σε «πολύ καλούς φίλους» ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για το γεγονός ότι τον ξενάγησε «σε αυτό το καταπληκτικό μοναδικό μέρος στη μέση της Αθήνας».

«Αυτό το μνημείο δεν μοιάζει με κανένα άλλο για την Δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης» επισημαίνει ο Όλαφ Σολτς για την Ακρόπολη και καταλήγει:

«Αυτές (σ.σ. η Δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης) είναι αξίες για τις οποίες η Ελλάδα και η Γερμανία συνεργάζονται σήμερα».





Βίντεο από την ξενάγηση που έκανε στον Γερμανό επίσημο ανήρτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον Όλαφ Σολτς στην Αθήνα για την πρώτη του επίσκεψη ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Παρών στην ξενάγηση του καγκελάριου της Γερμανίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ήταν και ο καθηγητής Μανώλης Κορρές.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Γερμανό καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου.






8 και 15 Οκτωβρίου οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023


 

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.




39χρονος κατέγραψε τη στιγμή του θανάτου του ενώ έκανε zipline

 



Σοκ προκαλεί το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή του θανάτου του 39χρονου Σέρτζιο Μουρίλο Λίμα ντε Σαντάνα ενώ έκανε zipline στη Βραζιλία.

Στο βίντεο το οποίο κατέγραψε το ίδιο το θύμα του δυστύχηματος, φαίνεται ο 39χρονος να είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη της εναέριας βόλτας του.

Το zipline όπως φαίνεται στο video κατέρρευσε με αποτέλεσμα ο άτυχος 39χρονος να πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Σύμφωνα με την New York Post ο 39χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την πτώση του. Κατά πληροφορίες, δε, ο τελευταίος έλεγχος στο zipline που χρησιμοποίησε ο 39χρονος, είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο.





Ο Τσίπρας κάνει ότι πονάει για την ακρίβεια και φεύγει για long weekend στη Βουδαπέστη

 



Ο Τσίπρας αφού "έκλαψε" στην περιφέρεια και τον ΣΚΑΙ για την ακρίβεια, αφού είπε ότι ψέμα του ήρθε για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού παραπληροφόρησε για να μπερδέψει τους πολίτες, είπε να ξεκουράσει το μυαλό του απο το ψέμα και έφυγε για long weekend στη Βουδαπέστη.

Ο μεγαλύτερος πολτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψαν τα parapolitika, αναχώρησε ήδη από εχθές το μεσημέρι για long weekend για τη Βουδαπέστη.

Ο Αλ. Τσίπρας αναχώρησε με πτήση της Ryanair οικογενειακώς για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και είναι προφανές ότι δεν θα παραστεί στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, τις οποίες δεν πιστεύει κιόλας και είναι πολέμιος και των παρελάσεων.

Ευχόμαστε καλές διακοπές!



Pulse: Μπροστά με 7,5% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - 30% μποστά την παράσταση νίκης


 

Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.



Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει διαφορά 7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, πέφτοντας κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,5%, με πτώση μισής μονάδας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 11% (μισή μονάδα πτώση), το ΚΚΕ με 5% (άνοδος κατά μισή μονάδα) και η Ελληνική Λύση σταθερή στο 3,5%.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Pulse, το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%, το Εθνικό Κόμμα 2%, η Εθνική Δημιουργία 1,5% και η Χρυσή Αυγή 1%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 9% των ερωτηθέντων.



Στην πρόθεση με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% (διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων), το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%. Ακολουθούν ΜέΡΑ25 με 2,5%, Εθνικό κόμμα Ελληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1,5%, Χρυσή Αυγή με 1% και αναποφάσιστοι 9,5%.



Σύμφωνα με την Pulse, το 47% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 35% που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας περισσότερων κομμάτων.



Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 56%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.



Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σταθερό προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, με 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Το 28% απαντά κανείς από τους δύο.




Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νέος σωφρονιστικός κώδικας


 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, με σειρά βελτιωτικών αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποδεχόμενος προτάσεις και παρατηρήσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και αρμόδιων φορέων, το νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα». Μεταξύ άλλων:

Διαβαθμίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης αδειών ανάλογα με την επικινδυνότητα και τη βαρύτητα των εγκλημάτων.

Αυστηροποιείται το πλαίσιο αδειών για όσους έχουν τιμωρηθεί με ισόβια φυλάκιση. Γίνεται 12 χρόνια το όριο για την άδεια και κλιμακώνεται μέχρι τα 22 έτη για τους πολυισοβίτες, δηλαδή για  δολοφόνους, βιαστές, παιδοβιαστές και τρομοκράτες.

Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ημιελεύθερης διαβίωσης μόνο για κρατούμενους που εκτίουν ποινή κάθειρξης για οικονομικά αδικήματα.

Προχωρά η εξειδίκευση της δυνατότητας χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Επαναπροσδιορίζεται το κατώτατο όριο ηλικίας των νεαρών κρατουμένων από το 13ο στο 15ο έτος και η κράτησή τους χωρίς επικοινωνία με τα συγκροτήματα κράτησης ενηλίκων.

Διασφαλίζεται η διαβίωση κρατούμενων μητέρων με παιδιά μέχρι τριών ετών σε χωριστό ειδικό χώρο ή τμήμα του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς προχωρά η ίδρυση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού.

Προχωρά η διαμόρφωση του τόπου και του τρόπου επικοινωνίας του κρατουμένου με την επίσκεψη ανηλίκων τέκνων ηλικίας μέχρι έντεκα ετών με τη συνοδεία της μητέρας ή του πατέρα.

Προχωρά η ίδρυση ψυχιατρικού και νοσοκομειακού τμήματος για τις γυναίκες κρατούμενες.

Προωθείται ο διαχωρισμός των σωφρονιστικών καταστημάτων ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα των αδικημάτων.

Διευρύνεται η διάκριση των κατηγοριών κρατουμένων, ιδιαίτερα των επικίνδυνων κρατουμένων ή κρατουμένων με σοβαρά απείθαρχη συμπεριφορά σε σωφρονιστικά καταστήματα αυξημένης ασφαλείας.

Διευκολύνεται η ένταξη των αποφυλακισθέντων στην οικονομική και κοινωνική ζωή μέσω της πρόσληψής τους κατά προτεραιότητα στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ή μονάδες που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Πολιτείας.



Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη στήριξη και αποκατάσταση των περιοχών της Κρήτης που επλήγησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις 15 Οκτωβρίου 2022

 


Η Κυβέρνηση, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, αντέδρασε άμεσα. Αυτή, άλλωστε, είναι και η νέα φιλοσοφία, υπό την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού. Εντοπίσαμε τους λόγους της καταστροφής, διαπιστώσαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν, ενώ πραγματοποιήσαμε και διευρυμένες συσκέψεις για να δρομολογήσουμε τα επόμενα βήματα του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης. Αρχικά, οι περιοχές άμεσα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και, τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά και την έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, που περιλαμβάνει:


Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή.

Ενεργοποίηση της πλατφόρμας arogi.gov.gr και χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης των πληγεισών επιχειρήσεων, από 1.000 έως 6.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Προκαταβολή έναντι επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων, σε ποσοστό 25% της εκτιμηθείσας ζημιάς - και σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής.

Κρατική αρωγή για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής.

Παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης φορολογικών υποχρεώσεων, στοχευμένα για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που πιστοποιείται ότι έχουν πληγεί.

Αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων για έξι μήνες, με αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης αυτών, στοχευμένα για τις πληγείσες από τη φυσική καταστροφή επιχειρήσεις.

Αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για έξι μήνες, στοχευμένα, για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πιστοποιείται ότι έχουν πληγεί.

Διαμόρφωση ενός ειδικού σχήματος στήριξης της απασχόλησης για τις πληγείσες επιχειρήσεις των δύο περιοχών, με την παροχή δυνατότητας αναστολής στις συμβάσεις εργασίας και με αντίστοιχο επίδομα προς τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων για περίοδο τριών μηνών.

Χορήγηση παράτασης δύο εβδομάδων πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2022 ως προς την προθεσμία υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων για τον Δήμο Σητείας.

Πρόβλεψη για τη χορήγηση αποζημίωσης στα στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, για την αύξηση των συμμετεχόντων (και από άλλες περιοχές) και τη μεγιστοποίηση της ταχύτητας υλοποίησης του έργου.

Έκτακτη χρηματοδότηση -ήδη- περίπου 1,6 εκατ. ευρώ προς τους δύο Δήμους (800.000 από το Υπουργείο Εσωτερικών και 774.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) για τις αποκαταστάσεις σε υποδομές και δίκτυα. Η χρηματοδοτική στήριξη θα συνεχιστεί, καθώς προχωρά και η ωρίμανση του σχεδιασμού από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα και υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης των περιοχών της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Και το κάνει σε χρόνους υποπολλαπλάσιους σε σχέση με το παρελθόν, με στήριξη υπερπολλαπλάσια σε σχέση με πριν, με παρουσία στο πεδίο και σε στενή συνεργασία με όλους. Και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.




Μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις και για το 2020


 

Την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και για το έτος 2020 ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αναλυτικά:

Από 1.100.000 αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί από την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει εκδοθεί το 98%.

Έχει μηδενιστεί το σύνολο των εκκρεμών κύριων συντάξεων, πλην διεθνών και ανελαστικών, για τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020.

Για το 2021, το ποσοστό ολοκλήρωσης αγγίζει το 95,5% (εκκρεμούν προς εκκαθάριση 8.890 αιτήσεις), ενώ, παράλληλα, έχει ήδη εκκαθαριστεί πάνω από το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2022 (εκκρεμούν προς εκκαθάριση 17.000 αιτήσεις).

Με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, που απέμεναν προς εκκαθάριση, ανέρχονταν σε 26.000, δηλαδή το 2% του συνόλου των συνταξιοδοτικών αιτήσεων που υποβλήθηκαν από το 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

16.000 ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κρίνονται ως ανελαστικές ή εν δυνάμει απορριπτικές και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις απονομής για μία σειρά από λόγους (οφειλές που δεν έχουν διευθετηθεί, ανοικτές δικαστικές εκκρεμότητες, μη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, απουσία ιατρικών γνωματεύσεων, κ.ά.).

Το πρώτο εννεάμηνο του 2022, εκδόθηκαν συνολικά 217.000 συντάξεις, 54.000 περισσότερες σε σχέση με το σύνολο των εκδόσεων του 2020 και 94.000 περισσότερες σε σχέση με το σύνολο του 2019.

Ο Σεπτέμβριος αποδείχθηκε ο καλύτερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ, καθώς εκδόθηκαν πάνω από 29.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Παράλληλα, 10 ακόμα Διευθύνσεις του φορέα σε όλη την Ελλάδα μηδένισαν τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, που πολλές από αυτές εκκρεμούσαν για ένα ή και δύο χρόνια. Απομένουν μόνο ελάχιστες - στην πλειονότητά τους εν δυνάμει απορριπτικές ή με ανοιχτές οφειλές - όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες.




Πάνω από 40.000 οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»

 


Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και ο έγκαιρος εντοπισμός σημαίνει θεραπεία με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Καθώς η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν ότι έχει εκδοθεί το σύνολο των παραπεμπτικών για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά». Ειδικότερα:


Έχουν αποσταλεί όλα τα SMS με το άυλο παραπεμπτικό στις γυναίκες 50-69 ετών που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

Έχουν ήδη διενεργηθεί περί τις 40.000 μαστογραφίες. 17.605 γυναίκες έχουν εντοπιστεί με καλοήθη ευρήματα, ενώ για 5.104 γυναίκες ο περαιτέρω έλεγχος ήταν αρνητικός και δεν προέκυψε κάποιο εύρημα.

2.411 γυναίκες έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με ευρήματα. Οι γυναίκες αυτές χάρη στις προληπτικές εξετάσεις του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου εντόπισαν έγκαιρα τα ευρήματα και στην πλειονότητα τους δε χρειάζονται μαστεκτομή ή χημειοθεραπεία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά» παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022.


Το πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά» απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ – αφορά, δηλαδή, συνολικά σε 1.300.000 δικαιούχους – και, ενσωματώνοντας την ψηφιακή τεχνολογία, επιδιώκει να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

Το πρόγραμμα δεν σταματά με τη διενέργεια δωρεάν εξέτασης ψηφιακής μαστογραφίας, αλλά προβλέπει επιπλέον τόσο τη δωρεάν επίσκεψη στον γιατρό για όσες γυναίκες εντοπιστούν με ευρήματα όσο και τη δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος για περαιτέρω αποσαφήνιση των ευρημάτων.

Όσες γυναίκες δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε οποιονδήποτε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.




Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου για τη μείωση των τιμών


 

Χθες Τρίτη,  συνήλθε -για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη συμφωνία του Συμβουλίου Κορυφής- το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. προκειμένου να εξειδικεύσει το πακέτο προτάσεων που υιοθετήθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν οι προτάσεις για κοινές παρεμβάσεις των κρατών-μελών, με στόχο την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας και τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ε.Ε. ενόψει του Χειμώνα.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη να εξειδικευτούν, εντός των επόμενων ημερών, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον μηχανισμό των κοινών αγορών, μέσω της πλατφόρμας ενιαίας αγοράς φυσικού αερίου, ενώ εξέφρασε τη συμφωνία  της χώρας μας με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναθέσει στον Σύνδεσμο των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ε.Ε. (ACER) τον καθορισμό ενός εναλλακτικού δείκτη τιμών για τις εισαγωγές LNG. Και πρόσθεσε ότι «κρίνουμε,  ως πολύ θετικό το μέτρο της επιβολής “κόφτη”  που θα περιορίσει την ενδοημερησία μεταβλητότητα των τιμών στο TTF, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο κερδοσκοπίας».

Στη διάρκεια του Συμβουλίου συμφωνήθηκε η  αναθεώρηση της πρότασης για την Ενεργειακή Απόδοση των κτιρίων (EPBD), ως μέρος της δέσμης μέτρων «Fit for 55», που θέτει το φιλόδοξο όραμα για την απαλλαγή του κτιριακού αποθέματος από τις εκπομπές CO2 έως το 2050.

Όπως ανακοίνωσε ο Προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της Τσεχίας, Γιοζεφ Σικέλα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 24 Νοεμβρίου, για την περαιτέρω συζήτηση των μέτρων για την μείωση των τιμών ενέργειας.