Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Καραγκιοζιλίκια και απειλές από τον Τσελίκ ότι θα έρθουν βράδυ και θα έχουν φάει λάδι

 


Τελικά το φάε λάδι και έλα βράδυ είναι αυτό που τους πρέπει στους Τούρκους!!

Ο προκλητικός εκπρόσωπος του Ερντογάν σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνδέσει την ασφάλεια της χώρας με άλλες χώρες.

«Ο Μητσοτάκης μιλά συνεχώς σαν αρχηγός κράτους άλλων χωρών. Τα θέματα θα διευθετηθούν ευκολότερα αν μείνουν μακριά από την προσέγγιση να γίνει το Αιγαίο ελληνική λίμνη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει σαν να έχει έρθει να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε:

«Ας σηκώσουν λίγο το κεφάλι, να κοιτάξουν τον κόσμο γύρω τους. Αφήστε τους να δείξουν την ικανότητά τους να λύνουν τα θέματα στο τραπέζι. Εμείς θέλουμε την ειρήνη. Αλλά αν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα απέναντί ​​μας, το "λογισμικό" αλλάζει. Το "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα" μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Πρόκειται για περιπέτειες που ξεπερνούν το μέγεθος της Ελλάδας», δήλωσε απειλητικά ο Τούρκος αξιωματούχος σε ακόμα έναν γύρο προκλήσεων.

Ο προκλητικός Τούρκος επιτέθηκε και εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, με αφορμή την επίσκεψή του στη Χίο. Όπως υπογράμμισε, «η στρατιωτική θητεία δεν είναι μόνο επάγγελμα αλλά και τρόπος ζωής. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν στρατηγό που κάνει τόσο παιδικές δηλώσεις πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα, όχι εμάς».

Μετά από τις δηλώσει και τις απειλές Τσελίκ, φαίνεται για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα έχει τον κατάλληλο πρωθυπουργό και τον κατάλληλο αρχηγό ΓΕΕΘΑ.



ALCO : 8,5% μπροστά η Ν.Δ., ανοίγει η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ανοίγει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η διαφορά από την προηγούμενη μέτρηση αυξάνεται κατά 0,6%, με τη ΝΔ να προηγείται πλέον με 8,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον Σεπτέμβριο).



Αναλυτικά, 

η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% 

έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ 

Το ΠΑΣΟΚ με 11,4%,

ΚΚΕ με 5,6%, 

η Ελληνική Λύση με 5,1% 

και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Το 82% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ για την εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα, το 37% λέει ότι φοβάται πολύ και το 45% αρκετά.

Το 90% θεωρεί ότι θα χρειαστεί να περικόψει τη θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ το 71% δηλώνει ότι λόγω της ακρίβειας έχει ήδη περιορίσει την αγορά βασικών αγαθών.

Το 87% των πολιτών θεωρεί ότι έχουν αυξηθεί αρκετά έως πολύ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, ενώ μόλις το 22% αισθάνεται ότι η οικογένειά του θα στηριχθεί από το καλάθι του νοικοκυριού.

Το 36% δηλώνει ότι θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, έναντι 53% που δηλώνει ότι είναι λίγο έως καθόλου πιθανό.




Κορόιδευε τον κόσμο για την 12χρονη η τσατσά με το στικάκι που περιείχε τραγούδια



Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το μόνο που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο usb stick της τσατσά του οίκου ανοχής Κωνσταντίνας Καρατζιώτη ήταν μία λίστα με λαϊκά τραγούδια.

Κανένα απολύτως στοιχείο ούτε με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά ούτε και με κάποια άλλη περίπτωση παιδεραστίας,  δεν βρέθηκε στο στικάκι που είχε παραδώσει η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του lawandorder.gr, όπως προέκυψε από την ανάλυση, το μόνο που εντόπισαν στο usb stick οι αστυνομικοί ήταν μία λίστα με λαϊκά τραγούδια και όπως φαίνεται η τσατσά κορόιδευε κόσμο.

Η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, μετά τη σύλληψη του Ηλία Μίχου είχε δηλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πως ο 53χρονος εξέδιδε το κορίτσι σε «επώνυμους πελάτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και πολιτικούς». Μάλιστα είχε δηλώσει πως τα έχει όλα καταγεγραμμένα σε στικάκι, το οποίο και παρέδωσε στην ασφάλεια.

Η ίδια είχε δηλώσει «είχε φέρει και άλλα παιδιά και κάτι τσιγγανάκια και από τον Κολωνό. Ο χώρος μου είναι για ένα άτομο, δεν είναι για 15 όπως είπε για να δικαιολογήσει γιατί δεν πήε την 12χρονη για εκπόρνευση. Χθες που είδα τη φωτογραφία του τον αναγνώρισα και ήρθα μόνη μου. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα, θα το δείτε και θα καταλάβετε. Εχει τον κατηγορούμενο και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα - κάρτα».



Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ για την Τούρκικη προπαγάνδα με τους γυμνούς κακοποιημένους μετανάστες

 



Προκλητική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για το περιστατικό με τους γυμνούς μετανάστες που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένοι στον Εβρο και διασώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών σε συνεργασία με το Frontex.

Η σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα με το καθεστώς Ερντογάν δεν τους επιτρέπει κανένα σχόλιο ούτε για το σκηνικό κτηνωδίας που στήθηκε με ευθύνη της Αγκυρας.

Ψάχνουμε από εχθές και δεν βρίσκουμε δήλωση από, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησαν χυδαία να εμπλέξουν την Ελλάδα στο επεισόδιο με την δήθεν Ελληνική νησίδα που βρίσκονταν μετανάστες και μάλιστα υπήρχε δήθεν και ένα παιδάκι νεκρό που θάφτηκε σε εκείνο το μέρος.

Το ανησυχητικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τιμωρηθεί κανένας για αυτό το ανθελληνικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας και υπέρ την προπαγάνδας της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό ζήτημα, οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν άχνα ούτε τώρα που οι Τούρκοι ξεφτίλισαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια 92 μεταναστών για να στήσουν και πάλι επεισόδιο.

Που είναι τώρα οι ξεφτίλα δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Ντροπή τους, είναι απλά ανθελληνικά σιχάματα, όργανα της τούρκικης προπαγάνδας!!



Πυροβολισμοί από κακοποιούς σε είσοδο πολυκατοικίας τα ξημερώματα στο Αιγάλεω

 


Πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Αιγάλεω από αγνώστους σε είσοδο πολυκατοικίας με όλες τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στόχος ήταν μια γυναίκα, που συγγενικό πρόσωπο της φέρεται να είναι κρατούμενος φυλακών.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής οι αδίστακτοι κακοποιοί, οι οποίοι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν επέβαιναν σε μηχανή ή αυτοκίνητο, σταμάτησαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και πυροβόλησαν την γκαραζόπορτα και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη, δεν περνούσαν διερχόμενοι με αυτοκίνητα από το σημείο, καθώς λίγη ώρα αργότερα, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν πυροβολήσει επτά φορές.

Από το σημείο έχουν οι Αρχές έχουν περισυλλέξει εφτά κάλυκες και έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ για κατάθεση θα κληθεί και πάλι νωρίς το πρωί η γυναίκα που ήταν στόχος της επίθεσης.



Γήπεδο Παναθηναϊκού ξενάγηση στο σημείο ανέγερσης του Βοτανικού


 


Την ευκαιρία να βρεθούν στο ακριβές σημείο όπου θα ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είχαν ορισμένοι από τους θρύλους της ομάδας.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε συνέντευξη παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, και αναφέρθηκαν λεπτομέρειες του έργου.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν πολλές ιστορικές μορφές του Παναθηναϊκού όπως είναι οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τότης Φυλακούρης, Απόστολος Κόντος, Σπύρος Λιβαθηνός, Τάκης Οικονομόπουλος, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Άγγελος Μπασινάς και Νίκος Σαργκάνης.




Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μικρή ξενάγηση στο χώρο όπου τους παρουσιάστηκε και ο χάρτης των νέων εγκαταστάσεων.



Συνεχίζεται η αθλιότητα Πλεύρη - Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά


 

Σε νέο ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο προκλητικός συνήγορος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Με την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων, ο κ. Πλεύρης χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά φροντίζοντας αυτή τη φορά να τον δει η έδρα. Μάλιστα έκανε λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά.

Είπε χαρακτηριστικά μέσα στο δικαστήριο: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι».

Στη συνέχεια ο Πλεύρης σήκωσε προκλητικά το χερι του, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον ρωτά αν αυτή του η συμπεριφέρεσαι θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του. 



Μείωση 25% στο ρεύμα - Στα 199,91 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 266 την περασμένη Παρασκευή

 


Η μέση τιμή για σήμερα Δευτέρα είναι 199,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 278,85 ευρώ που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου. 

Συνολικά από την Παρασκευή η τιμή του ρεύματος μειώθηκε κατά 25% (από 266 σε 199 ευρώ ανά μεγαβατώρα). Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη εργάσιμη ημέρα που καταγράφηκε τιμή χαμηλότερη από 200 ευρώ ήταν η Πέμπτη 19 Ιουνίου (με 167,41 ευρώ).

Οι μειωμένες τιμές μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο σημαίνουν πιθανότατα ότι τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για το Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα είναι αντίστοιχα μειωμένα και κατ' επέκταση θα είναι μικρότερες οι ανάγκες επιδότησης των λογαριασμών.

Η μέση χρηματιστηριακή τιμή για το ρεύμα μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο είναι 266,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ συγκριτικά η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου ήταν 416,87 ευρώ και του Αυγούστου 436,53 ευρώ.

Η μείωση της τιμής αποδίδεται στο συνδυασμό της υποχώρησης της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου με την υψηλή παραγωγή από τις ανανεώσιμες πηγές. Η τιμή του φυσικού αερίου την Παρασκευή στην αγορά της Ολλανδίας έπεσε κατά τη διάρκεια των συναλλαγών κάτω και από τα 140 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για το λόγο αυτό η τιμή του ρεύματος διαμορφώνεται σήμερα κάτω από 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.




Η Frontex επιβεβαιώνει πως οι 92 μετανάστες βρέθηκαν «γυμνοί και τραυματισμένοι»


 

Η Frontex επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη της ομάδας των μεταναστών υπό συνθήκες που το ελληνικό υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είπε ότι αποτελούν μια «απάνθρωπη εικόνα». «Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και μερικοί από αυτούς με ορατά τραύματα», δήλωσε η Paulina Bakula, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Μπακούλα σύμφωνα με το AFP, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία της Frontex στη Βαρσοβία, είπε ότι αξιωματικοί της Frontex συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αρχές για να παράσχουν στους μετανάστες -- κυρίως Αφγανούς και Σύρους -- άμεση βοήθεια. Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της υπηρεσίας για πιθανή παραβίαση δικαιωμάτων.

Συνολικά οι ελληνικές αρχές διέσωσαν 92 παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.



Αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ - Βασιλειάδη - Σπίρτζη εμφανίζουν βιαστές όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι είναι ένα ακροαριστερό κόμμα με σκληρή βάση αντιεξουσιαστών συντρόφων και ακροαριστερών συνιστωσών. Έτσι λοιπόν παθαίνει αλλεργία και μόνο που ακούει για αστυνομία, επιβολή νόμων και τάξης, δικαιοσύνη κτλπ.

Είναι τόσο άθλιο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποίησε και τον βιασμό της 12χρονης, και προσπάθησαν με τέτοιο παρελθόν που φτάνει μέχρι την απόκρυψη των βιασμών του πρέσβη της Βενεζουέλας με προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, να ταυτίσουν την ΝΔ με παιδεραστές. 

Τώρα επιχειρούν επειδή είναι ανήθικη, άθλιοι και ακροαριστεροί, να δείξουν ότι οι αστυνομικοί είναι βιαστές με αφορμή την ποινική δίωξη κατά δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Η ανακοίνωση του φαιδρού θαυμαστή του κακοποιού παιδεραστή και δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη Χρήστου Σπίρτζη είναι χαρακτηριστική, αφού ουσιαστικά εμπλέκει την αστυνομία συνολικά και τους 4500 ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση του βιασμού 19χρονής στο ΑΤ Ομονοίας. 

Για τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί είναι βιαστές ή εν δυνάμει βιαστές με τον Σπίρτζη να τους συγκρίνει με εγκληματίες.

Μετά τον φαιδρό θαυμαστή του παιδεραστή δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη Σπίρτζη πήρε σειρά  Γ. Βασιλιειάδης που είναι  αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του αφενός υποστηρίζει πως «Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι μέσα στον χώρο του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας, έλαβε χώρα σκληρή σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας 19 ετών, από δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι οποίοι, περήφανοι για τις ειδεχθείς πράξεις τους, τις βιντεοσκόπησαν χρησιμοποιώντας υπηρεσιακή κάμερα» αφετέρου δηλώνει ότι οι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ είναι ανεξέλεγκτοι και ως εκ τουτου δεν θα βιαιοπραγούν μόνο αλλά και «θα βιάζουν».

app-facebook
Γιώργος Βασιλειάδης - Giorgos Vassiliadis
την Κυριακή

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΙ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ»

🔹Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι μέσα στον χώρο του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας, έλαβε χώρα σκληρή σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας 19 ετών, από δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι οποίοι, περήφανοι για τις ειδεχθείς πράξεις τους, τις βιντεοσκόπησαν χρησιμοποιώντας υπηρεσιακή κάμερα.
Αυτή η άνεση κινήσεων τους μας οδηγεί σε σκληρές υποθέσεις και συμπεράσματα.
Εξ άλλου είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου τμήματος.

...Δείτε περισσότερα


Αρχηγείο της ΕΛΑΣ: Η επίσημη θέση της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική της ηγεσία

 


Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επίσημη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο Αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών και άλλων στα ΜΜΕ για την υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία ή τη δικογραφία, κάτι που δεν ισχύει.




Διοικητής του Πούτιν στην Ουκρανία καταζητείται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines

 


Ένας άνδρας που καταζητείται στη Δύση για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines φέρεται να έγινε διοικητής των δυνάμεων της πρώτης γραμμής του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο 51χρονος Ιγκόρ Στρέλκοφ, πρώην υπουργός Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, υπήρξε μέγας επικριτής του Κρεμλίνου για την εκστρατεία στην Ουκρανία. Πλέον, όμως, φαίνεται να έχει αλλάξει τακτική και να βρίσκεται στο μέτωπο προς υποστήριξη της επιχείρησης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Στρέλκοφ χρησιμοποιούσε επί μήνες το κανάλι του στο Telegram -όπου έχει μισό εκατομμύριο ακολούθους- για να απαιτήσει μια πολύ πιο σκληρή και βάναυση προσέγγιση του πολέμου από τις ρωσικές δυνάμεις. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ο ίδιος έχει «σιωπήσει». Η 29χρονη σύζυγός του, Miroslava Reginskaya, δημοσίευσε: «Είναι καλά. Θα έρθει σε επαφή σύντομα».

«Η σιωπή του Στρέλκοφ από τις 10 Οκτωβρίου εξηγείται από το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια του επετράπη να φύγει για την εμπόλεμη ζώνη... Πήγε να πολεμήσει σε ένα από τα τάγματα εθελοντών ως αρχηγός επιτελείου ή υποδιοικητής», ανάφερε ο στρατιωτικός ρεπόρτερ Γιούρι Κότενοκ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μέγας επικριτής του Πούτιν ο σημερινός διοικητής του στην Ουκρανία -και ένας εκ των συνυπεύθυνων για την κατάρριψη της πτήσης MH17

Προηγουμένως, οι Ρώσοι είχαν εμποδίσει τον Στρέλκοφ να φτάσει στο μέτωπο, με τον ίδιο να προειδοποιεί τον περασμένο μήνα ότι περισσότερες στρατιωτικές ήττες θα μπορούσαν να ανατρέψουν τον Πούτιν και κατηγόρησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου και τον υπουργό Άμυνας για ανικανότητα.

«Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα ξέσπασμα πληθωρισμού ή μερικές ακόμη στρατιωτικές ήττες για να τον τελειώσει», δημοσίευσε αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο. Χαρακτήρισε τον Πούτιν «ανίδεο» για τις αποτυχίες της πρώτης γραμμής της Ρωσίας και πρότεινε ότι η «εκτέλεση με πυροβολισμό» ήταν πολύ καλή τιμωρία για τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Στρέλκοφ είχε ζητήσει από καιρό για πλήρη επιστράτευση, ενώ κατέγραφε τη στρατιωτική ιεραρχία στη Ρωσία. Ήταν γνωστός για τη σκληρότητά του στο Ντόνετσκ, καθώς καυχιόταν ότι διέταξε να πυροβολήσουν κρατούμενους και όσους έκαναν πλιάτσικο. Ο νέος του ρόλος ως διοικητής -πιθανώς σε έναν ιδιωτικό στρατό που υποστηρίζει τον Πούτιν- φαίνεται ένα σημάδι ότι οι σκληροπυρηνικοί είναι πλέον πλήρως υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σχέση του διοικητή του Πούτιν με την κατάρριψη της πτήσης της Malaysian Airlines

Ο Στρέλκοφ -το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ιγκόρ Γκίρκιν- κατηγορήθηκε για την κατάρριψη του MH17 που χτυπήθηκε από πύραυλο BUK που προμήθευσε η Ρωσία το 2014. Πάνω από 298 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το Boeing 777 που απογειώθηκε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ εξερράγη στον ουρανό.

Πρόκειται για τον έναν από τους τρεις Ρώσους υπήκοους που δικάστηκαν για φόνο στην Ολλανδία για την κατάρριψη του αεροπλάνου. Το ολλανδικό δικαστήριο που χειρίζεται τη δίκη αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του στις 17 Νοεμβρίου.

Το MH17 χτυπήθηκε πάνω από την περιοχή του Ντόνετσκ από ρωσικής κατασκευής πύραυλος εδάφους-αέρος. Οι εισαγγελείς λένε ότι τρεις Ρώσοι υπήκοοι -Όλεγκ Πουλάτοφ, Ιγκόρ Γκρίκιν (Στρέλκοφ) και Σεργκέι Ντουμπίνσκι -και ένας Ουκρανός πολίτης, ο Λέονιντ Χαρτσένκο, βοήθησαν στην προμήθεια του συστήματος πυραύλων που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου στο αεροπλάνο τον Ιούλιο του 2014. Και οι τέσσερις παραμένουν ελεύθεροι.

Τα περισσότερα από τα θύματα στο MH17 ήταν Ολλανδοί υπήκοοι, με την ολλανδική κυβέρνηση να θεωρεί υπεύθυνη τη Ρωσία για τη συντριβή. Οι αρχές στη Μόσχα, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.


iefimerida.gr



Ο ΡώSSος δικτάτορας Πούτιν συνεχίζει να βομβαρδίζει αθώους πολίτες στο Κίεβο

 



Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο, μια εβδομάδα έπειτα από τους εκτεταμένους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ουκρανική πρωτεύουσα, και συνεχίζονται και αυτή την ώρα με ρώSSικα Drone.

Οι δύο εκρήξεις ακούστηκαν αντίστοιχα περί τις 06:35 και 06:45 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας). Λίγο νωρίτερα, είχαν ακουστεί οι σειρήνες της αεράμυνας και συνεχίζουν οι ΡώSSοι κατακτητές να βομβαρδίζουν αθώους πολίτες.



Ο Θεοδωρικάκος ενημέρωσε την Επίτροπο Γιόχανσον για τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο

 



Με την Ευρωπαία Επίτροπο Γιόχανσον επικοινώνησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και την ενημέρωσε λεπτομερώς για το άθλιο απάνθρωπο περιστατικό των 92 γυμνών μεταναστών που ώθησαν στα ελληνικά σύνορα Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για την απάνθρωπη στάση των Τούρκων αλλά και τη σκληρή εικόνα που αντίκρυσαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες όταν εντόπισαν τους 92 παράτυπους μετανάστες, ενώ για μία ακόμη φορά της ανέφερε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται τη Δευτέρα να ενημερώσει και άλλους Ευρωπαίους για το περιστατικό.



Γερμανικό «Στούκα» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στα νερά της Καρπάθου

 



Τα συντρίμμια γερμανικού αεροσκάφους τύπου Στούκα, που ταυτοποιήθηκε στο βυθό της Καρπάθου, φωτίζουν μία τραγική ιστορία από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως προέκυψε από την υποθαλάσσια αλλά και την ιστορική έρευνα του ερευνητή Κώστα Θωκταρίδη και της ομάδας Planet Blue, το αεροσκάφος Junkers τύπου Stuka κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου στις 9 Οκτωβρίου 1943, μετά από καταιγισμό αντιαεροπορικών πυρών που δέχτηκε κατά την διάρκεια αεροναυμαχίας μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου.

«Είχε αποστολή τον βομβαρδισμό της βρετανικής ναυτικής δύναμης η οποία έπλεε στα στενά της Καρπάθου, αποτελούμενη από το καταδρομικό H.M.S. Carlisle και τα αντιτορπιλικά H.M.S. Panther, Petard, Rockwood καθώς και το ελληνικό αντιτορπιλικό ΜΙΑΟΥΛΗΣ» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Θωκταρίδης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν 12 και 12 πρώτα λεπτά όταν τα πλοία δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από ένα σμήνος γερμανικών αεροσκαφών Junkers 87 Stuka τα οποία είχαν απογειωθεί από τα Μέγαρα. Από την επίθεση υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές το καταδρομικό H.M.S. Carlisle (από 3 βόμβες στην πρύμνη) ενώ το αντιτορπιλικό H.M.S. Panther χτυπήθηκε στο ύψος του μηχανοστασίου και βυθίστηκε μέσα σε 5 λεπτά.

Το ελληνικό αντιτορπιλικό ΜΙΑΟΥΛΗΣ εδέχθη επίθεση από 4 Stuka οι βόμβες εξερράγησαν σε κοντινή απόσταση μόλις 20 μέτρων. Περί ώρα 12:45 το αντιτορπιλικό ΜΙΑΟΥΛΗΣ με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Νικητιάδη, δείχνοντας μεγάλο ηρωισμό και δεξιοτεχνία περισυνέλεξε από το καρπάθιο πέλαγος επιτυχώς 188 ναυαγούς από το H.M.S. Panther (τον κυβερνήτη 5 αξιωματικούς και 182 υπαξιωματικούς και ναύτες).

Παρά το πολύ ισχυρό αντιαεροπορικό μπαράζ που αντέταξαν τα συμμαχικά πλοία, τα γερμανικά Stuka επέστρεψαν στην βάση τους με την απώλεια ενός αεροσκάφος JU 87.

Το λαβωμένο γερμανικό αεροσκάφος μετά από πτήση 25 ναυτικών μιλίων πάνω από την θάλασσα επιχειρεί αναγκαστική προσαιγιάλωση στην παραλία Αγνόντια ανατολικά της Καρπάθου. Tο αεροσκάφος ανατρέπεται με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος, υπαξιωματικός Siegfried Martens και να τραυματιστεί ο επιλοχίας, ασυρματιστής Ernst Kröger. Κάτοικοι που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή, βοηθούν τον Γερμανό ασυρματιστή να φτάσει στο λιμάνι της ΚΑΡΠΑΘΟΥ Πηγάδια.

Αυτό το περιστατικό όμως έγινε αφορμή να χάσουν τη ζωή τους τρία εικοσάχρονα παιδιά από τα Σπόα Καρπάθου. Ο Εμμανουήλ Πιπέρης, ο Πάχος Πιπέρης και ο Εμμανουήλ Σισαμής, κατηγορούνται από τους Γερμανούς ότι αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα από το νεκρό πιλότο καθώς και εξαρτήματα του αεροσκάφος. Οι κατηγορούμενοι περνούν από στρατοδικείο και καταδικάζονται σε θάνατο. Χαράματα της 4ης Νοεμβρίου 1943 εκτελούνται δίπλα από το νεκροταφείο στην Κάρπαθο.

Στο ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή και αρθρογράφου Μανώλη Δημελλά, το οποίο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=riMve8lL_Sc, μιλούν οι κάτοικοι του χωριού και συγγενείς των θυμάτων που έζησαν από κοντά το τραγικό γεγονός της εκτέλεσης των τριών νέων. Επιπλέον καταγράφονται συγκλονιστικές εικόνες από την εκταφή των σορών από τον ομαδικό τάφο μετά από 70 χρόνια.

Έπρεπε ωστόσο να έρθει η υποβρύχια έρευνα στα συντρίμμια του αεροσκάφους για να έρθουν στο φως στοιχεία που οδηγούν στην ταυτοποίησή του. «Το αεροσκάφος έχει διαλυθεί και παραμένει στο βυθό ο κινητήρας του. Αναγνωρίσαμε όμως στην πάνω αριστερή πλευρά ο σειριακός αριθμός του κινητήρα Jumo. Στο στροφείο διακρίνεται ακόμη και σήμερα υπολείμματα ξύλου από τις τρεις έλικες που είχε το ΣΤΟΥΚΑ» εξηγεί ακόμη ο Κώστας Θωκταρίδης.

Ο Jumo 211 ήταν ένας κινητήρας αεροσκαφών V-12 βάρους 640 κιλών και βρίσκεται σε βάθος -12 μέτρων ανατολικά της Καρπάθου. Ήταν ο περισσότερο παραγωγικός γερμανικός αεροκινητήρας του πολέμου, με σχεδόν 70.000 τεμάχια σε αεροσκάφη Junkers Ju 87, Ju 88, και Heinkel He 111.

Χάρις στη μελέτη του κινητήρα από τον ιστορικό της Πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρη Βογιατζή αλλά τον ιστορικό Βύρωνα Τεζαψίδη που ειδικεύεται στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε γνωστή και ταυτότητα του πληρώματος του αεροσκάφους. Γίνεται έτσι γνωστό ότι το αεροσκάφος ήταν Junkers stuka Ju 87D-4/Trop με πλευρικό αριθμό S7+AK και σειριακό αριθμό κατασκευής (Werk Nummer) s/n 110461. Ανήκε στη 2η μοίρα αεροσκαφών της 3ης σμηναρχίας StG3 (II/St.G3 Stuka Geschwader) με διοικητή τον λοχαγό Gerhard Glaser και έδρα τα Μέγαρα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Απολογούνται οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης

 



Αντιμέτωποι με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού καθώς και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από 19χρονη για σεξουαλική βία που υπέστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Η 19χρονη κατήγγειλε τα όσα ισχυρίζεται πως έγιναν σε βάρος της, μετά από 3 ημέρες από την πράξη, και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ την βίασαν μέσα σε δωμάτιο του Τμήματος Ομόνοιας, όπου την είχαν οδηγήσει, καταγράφοντας πιθανότατα το όλο περιστατικό με κάμερες.

Η υπόθεση έχει περίεργα σημεία, όπως το ότι η 19χρονη φαίνεται να συνομίλησε με τους άνδρες της ΔΙΑΣ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου τους έκανε κάποιες ερωτήσεις. Οι αστυνομικοί φέρονται να της ζήτησαν να τους συναντήσει στο τμήμα της Ομόνοιας και οι ίδια πήγε μόνη της.

Η 19χρονη πήγε εκεί και τρεις αστυνομικοί φέρονται να της πρότειναν να την ξεναγήσουν στο τμήμα. Η καταγγέλουσα αναφέρει ότι την οδήγησαν σε χώρο που λειτουργεί ως αποδυτήρια, όπου αρχικά ο ένας και εν συνεχεία ο δεύτερος κατηγορούμενος την βίασαν, με τον δεύτερο να καταγγέλεται ότι προχώρησε στην βίαιη πράξη του αν και η 19χρονη ήταν τραυματισμένη από την κακοποίηση του πρώτου.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για «πρόσκληση» που δέχθηκαν από το θύμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου ενός εκ των δύο κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια, η 19χρονη «μόνη της εισήλθε στο Τμήμα» και μόνη της πήγε στα αποδυτήρια όπου «προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν αστυνομικό ..και ακολούθως τον άλλον».

Κατά τον συνήγορο, η ιατροδικαστική έκθεση «δεν διαπιστώνει μώλωπες» ενώ το θύμα κατήγγειλε το γεγονός «τρεις ημέρες μετά».