Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ο Τσίπρας φαιδρός ξεφτιλίζεται διαψεύδοντας τους συντρόφους του για την μεσαία Τάξη


 

Συνειδητά φαιδρός, προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραπλανήσει τους πολίτες, νομίζοντας ότι είναι Συριζαίοι η Τσίπρας και δεν θυμούνται τίποτα από την αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Άλλα θέλει να πει σήμερα, άλλα έχουν συμβεί στην πραγματικότητα και κανένας δεν μπορεί να τα ξεχάσει, ότι και να πει οι σύντροφοι του των διαψεύδουν και τον ξεφτιλίζουν.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, που προσπαθεί για ακόμα μία φορά να εξαπατήσει για να αυξήσει τα ποσοστά του στις εκλογές είπε μέσω της συνέντευξής του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την μεσαία τάξη : «Δεν ήταν δική μας επιλογή. Δεν ήταν καν επιλογή. Ηταν εξαναγκασμός. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πετύχουμε έναν στόχο εθνικό, την έξοδο από το καθεστώς επιτροπείας και χρεοκοπίας», είπε ο κ. Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αδιαφορώντας για τα όσα έχουν πεί οι σύντροφοι πολάκης και Τσακαλώτος.

Και συνέχισε ο Τσίπρας μέσα στο ψέμα χωρίς ίχνος ηθικής : «Ακριβώς επειδή εμείς, παρά τη θέλησή μας, αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, είμαστε αυτοί που τώρα ερχόμαστε με βαριά ηθική υποχρέωση και με ισχυρή βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία, δίνοντάς της στήριγμα και σανίδα σωτηρίας από την τρικυμία στην οποία βρίσκεται σήμερα, εξαιτίας, όμως, όχι αναγκαστικών επιλογών, όπως την εποχή των Μνημονίων, αλλά συνειδητών επιλογών του κ. Μητσοτάκη». 

Και πάμε για το τι έχουν πει οι σύντροφοι διαψεύδοντας τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας :

Την καταστροφή της μεσαίας τάξης παραδέχθηκε ο Παύλος Πολάκης με τη φράση «γ@μ@σ@με τη μεσαία τάξη».

Την καταστροφή της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση Τσίπρα παραδέχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και νυν σύμβουλος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Χουλιαράκης, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, λέγοντας «φορολογήσαμε συνειδητά τη μεσαία τάξη».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας «πιέσαμε τις μεσαίες τάξεις; Ναι, αλλά δεν έπρεπε να έχουμε απόλυτη προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση;». «Ό,τι κάνουμε από τη φοροδιαφυγή δεν μετριέται». Και λίγες ημέρες μετά, όταν αποκαλύφθηκε το συνειδητό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στη Βουλή για να πει «δεν τσακίσαμε τη μεσαία τάξη όπως μας κατηγορούν, τη ζορίσαμε γιατί είχαμε άλλες προτεραιότητες».




Τζανακόπουλος φερέφωνο Τουρκίας και Πούτιν : Αχρείαστη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία


 

Γνήσιος ακροαριστερός Συριζαίος, γιατί ο συγκεκριμένος είναι στους ακροαριστερούς ξεκάθαρα, και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, σοβαρότητας, και ηθικής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρήκε την ευκαιρία να γίνει φερέφωνο της Τουρκίας και τους δικτάτορα Πούτιν.

Να σχολιάσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αντίθετος στην ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κλήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και το φερέφωνο είπε : «Νομίζω ότι η πολιτική ασφάλειας, την οποία ακολουθεί αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτέλεσε και την αιτία της σημερινής σύρραξης και της ρωσικής εισβολής (χωρίς αυτό να μειώνει τις ευθύνες του προέδρου της Ρωσίας, του κ. Πούτιν). Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ θεωρούμε ότι είναι αχρείαστη και είναι ένας λόγος που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την κρίση. Εδώ χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική ασφάλειας».

«Αυτή είναι η επιχειρηματολογία της Τουρκίας κ. Τζανακόπουλε», είπε έκπληκτη η ευρωβουλευτής της ΝΔ Α. Ασημακοπούλου.

«Σας απαντώ: αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης που πιστεύει ότι αν γίνει προβλέψιμος και δεδομένος σύμμαχος, θα του χτυπήσουνε την πλάτη φιλικά...» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την στάση του υπέρ Τουρκίας - Ρωσίας.

«Βάζετε μια διαφορετική πολιτική ασφάλειας στην Ευρώπη. Και η Ελλάδα πρέπει να παίξει το ρόλο της σε αυτή, και όχι να υλοποιεί την πολιτική Μητσοτάκη, η οποία οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα», επέμενε ο κ. Τζανακόπουλος για να μην γίνει εντελώς ξεφτίλα με την στάση του υπέρ Τουρκίας και δικτάτορα Πούτιν.



Τούρκος καραγκιόζης φωτογραφήθηκε με τη σημαία της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης

 


Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια και οι προκλήσεις, από τα νούμερα τους Τούρκους.

Την σκυτάλη πήρε, άλλο νούμερο ένας Τούρκος αντιδήμαρχος που έλαβε μέρος σε αγώνα κολύμβησης ανάμεσα σε Καστελόριζο και τουρκικά παράλια στο Κας και μετά φωτογραφήθηκε με τη σημαία της… ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, θέλοντας να προκαλέσει το νούμερο.

Το νούμερο ονομάζεται , Τσεμ Κουρσαντ Χασάνογλου αντιδήμαρχος στο  Oσμανγκάζι Προύσας

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης «Lycian Kas» που πραγματοποιήθηκε για 23η φορά από τον τουρκικό δήμο Kας και είχε ανασταλεί για δύο χρόνια λόγω πανδημίας. 

Η απόσταση που διένυσαν οι συμμετέχοντες, ήταν 7,1 χλμ και πρώτος τερμάτισε ο αθλητής Εμράχ Μπεκίρ, με 1 ώρα και 44 λεπτά.

Το νούμερο, ο Τούρκος αντιδήμαρχος Οσμανγκάζι,  κολύμπησε στην… «Γαλάζια Πατρίδα» για την… ειρήνη, αφιερώνοντας την προσπάθειά του στη… στη νεολαία της «“Tουρκικής” Ένωσης Νέων Κομοτηνής» και της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης.




Tο καραγκιοζιλίκι αντιδήμαρχος έγραψε στο social :  «Κολύμπησα 7,1 χλμ από το Καστελόριζο μέχρι την περιοχή μας Kας σε 2 ώρες και 41 λεπτά. Στην «Γαλάζια Πατρίδα» κολυμπήσαμε για την ειρήνη στο Αιγαίο. Αφιερώνω αυτό το κολύμπι στη νεολαία της «Τουρκικής» Ένωσης Νέων Κομοτηνής και στην «Τουρκική» Μειονότητα Δυτικής Θράκης» στα social media.





Εξιχνιάστηκε η επίθεση στον ξενοδόχο στην Μύκονο, δυο οι δράστες, συνελήφθη ο ένας


 

Ένας 32χρονος από την Αθήνα με τη βοήθεια ενός Αλβανού μονίμου κατοίκου της Μυκόνου είναι οι δράστες της άγριας επίθεσης του επιχειρηματία του νησιού, Θεόδωρου Κουσαθανά πριν από 17 ημέρες. 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μύκόνου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Αττικής, και συνελήφθη ο Αλβανός και αναζητούν τον Έλληνα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απρόκλητης επίθεσης σε βάρος επιχειρηματία, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στη Μύκονο.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης και ανάλυσης της υπόθεσης διαπιστώθηκε η εμπλοκή 3 ατόμων και συγκεκριμένα 32χρονου ημεδαπού ως φυσικού αυτουργού της επίθεσης και 2 ακόμη ατόμων ως συνεργών του.

Αναλυτικότερα, από την συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης και την ανάλυση του προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε προέκυψε ότι, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ο 32χρονος ακολούθησε τον επιχειρηματία οδηγώντας κλεμμένο όχημα και προκάλεσε σκοπίμως τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, προσκρούοντας στο όχημα του.

Ακολούθως επιτέθηκε απρόκλητα στον επιχειρηματία προσπαθώντας να του προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες, με χρήση βαρέως αντικείμενου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, μετά την επίθεση ο 32χρονος διέφυγε, αφού εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα, επιβιβαζόμενος σε έτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος αλλοδαπός.

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, ο ένας από τους συνεργούς (31χρονος αλλοδαπός), ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και συνελήφθη για απείθεια.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν ,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο ο 31χρονος μετέφερε τον 32χρονο, καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώπιων του οποίου οδηγείται ο συλληφθείς με τις δικογραφίες που σχηματιστήκαν σε βάρος του.



Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας του 42χρονου στην Ραφήνα

 


Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί για την δολοφονία του 42χρονου από την Ραφήνα, που τον σκότωσαν στο ξύλο πέντε άτομα έξω από νυχτερινό μαγαζι.

Οι συλλήψεις έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου με τους Αλβανούς κακοποιούς δράστες να παραδέχονται τον άγριο ξυλοδαρμό του εκλιπόντα. 

Ο ένας από τους δύο Αλβανούς έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα.

Οι Αλβανοί δολοφόνοι του 42χρονου είπαν στην αστυνομία πώς, πηγαίνοντας στην τουαλέτα ο 42χρονος σκούντηξε κάποιον από την παρέα των πέντε και έγινε μικρός τσακωμός. Σύμφωνα με όσα είπαν οι συλληφθέντες, όταν το θύμα επέστρεψε, τους κοίταξε με άγριο βλέμμα και τότε αποφάσισαν να του επιτεθούν. 

Βγήκαν έξω από το μαγαζί, τον περίμεναν και όταν βγήκε με την κοπέλα του, του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατό του από κρανιοεγκεφαλικές κακκώσεις. 

Έχουν ταυτοποιηθεί και οι υπόλοιποι δράστες που αναζητούνται από την αστυνομία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εξακριβώσει ποιος εκ των δύο ήταν αυτός που κατάφερε τα καίρια χτυπήματα στο κεφάλι του 42χρονου, και με τι τον χτύπησε.

Κανένας από τους δράστες δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές εκτός από έναν ο οποίος είχε συλληφθεί για κόντρες σε περιοχή των Αθηνών.




Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή εξωτερικού χρέους για πρώτη φορά από το 1918

 



Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα η Μόσχα δεν πλήρωσε χρέος της σε ξένο νόμισμα, γεγονός που αποτελεί το αποκορύφωμα των επιπτώσεων που έχουν οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έβρισκε τρόπους να παρακάμπτει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Αλλά την Κυριακή, έληξε η περίοδος χάριτος για πληρωμή τόκων ύψους περίπου 100 εκατ. δολαρίων που έπρεπε να είχαν καταβληθεί στις 27 Μαΐου, προθεσμία που θεωρείται γεγονός αθέτησης υποχρέωσης εάν δεν τηρηθεί.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, τα ομόλογα της χώρας σε ευρώ διαπραγματεύονται σε δυσμενή επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου, τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας παραμένουν παγωμένα και οι μεγαλύτερες τράπεζες έχουν αποκοπεί από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όμως, δεδομένων των επιπτώσεων στην οικονομία της Ρωσίας, η χρεοκοπία είναι κυρίως συμβολική προς το παρόν, και ελάχιστη σημασία έχει για τους Ρώσους που βρίσκονται αντιμέτωποι με διψήφιο πληθωρισμό και τη χειρότερη οικονομική ύφεση εδώ και χρόνια.

Η Ρωσία υποστήριξε ότι έχει τα κεφάλαια για να καλύψει τυχόν χρέη και ότι αναγκάστηκε να μην πληρώσει. Καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα στραφεί στην εξυπηρέτηση του ανεξόφλητου κρατικού χρέους της σε ρούβλια, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση «ανωτέρας βίας» η οποία όπως είπε ότι κατασκευάστηκε τεχνητά από τη Δύση.

Το Reuters μετέδωσε πως ορισμένοι Ταϊβανέζοι κάτοχοι δύο ρωσικών ευρωομολόγων δεν έχουν λάβει τους τόκους που έπρεπε να είχαν λάβει στις 27 Μαΐου -29 εκατ. δολάρια για ομόλογο λήξεως το 2036 σε ευρώ και 71 εκατ. δολάρια σε ομόλογο λήξεως το 2026 σε δολάριο.

Με την τελική προθεσμία πληρωμής να έχει ήδη εκπνεύσει, το επίκεντρο μετατοπίζεται στο τι θα κάνουν στη συνέχεια οι επενδυτές. Δεν χρειάζεται να δράσουν αμέσως και μπορεί να επιλέξουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του πολέμου με την ελπίδα ότι οι κυρώσεις τελικά θα αμβλυνθούν, σημειώνει το Bloomberg. Ο χρόνος μπορεί να είναι με το μέρος τους: οι αξιώσεις ακυρώνονται τρία χρόνια έπειτα από την ημερομηνία πληρωμής, σύμφωνα με τα έγγραφα ομολογιών. «Οι περισσότεροι κάτοχοι ομολόγων θα διατηρήσουν την προσέγγιση της στάσης αναμονής», δήλωσε ο Takahide Kiuchi, οικονομολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Nomura στο Τόκιο.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Ρωσίας και της κατάρρευσης του ρουβλίου το 1998, η κυβέρνηση του Μπόρις Γέλτσιν αθέτησε την πληρωμή 40 δισ. δολάρια εσωτερικού της χρέους.

Η τελευταία φορά που η Ρωσία αθέτησε τις πληρωμές της έναντι των ξένων πιστωτών της ήταν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, όταν οι Μπολσεβίκοι υπό τον Βλαντιμίρ Λένιν απέρριψαν το ιλιγγιώδες χρέος του έθνους της τσαρικής εποχής το 1918.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών αποκάλεσε «φάρσα» τον χαρακτηρισμό της μη καταβολής αυτής ως αθέτησης υποχρέωσης.

Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία μέχρι τώρα έχει καταφέρει να καταβάλει τις πληρωμές σε επτά ομόλογα, από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία.


protothema



Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα

 



Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία αναφορικά με την άγρια δολοφονία του 42χρονου στην Ραφήνα.

Ο άτυχος άντρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με το τελειωτικό χτύπημα απο σιδερογροθιά στο κεφάλι.



Ο Τσίπρας θέλει «φωτογραφία» με τον Μελανσόν που τον χαρακτήρισε «Ελεεινή φιγούρα»

 


Τι και αν τον έχει χαρακτηρίσει ελεεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Τι και αν έχει ζητήσει την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Τι και αν έχει πει προεκλογικά στους Γάλλους πολίτες «αν εκλεγώ, δεν θα είμαι σαν τον Τσίπρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρατάει κακία στον Ζακ Λικ Μελανσόν. Και έχει αποφασίσει να τον αντιγράψει, καθώς θεωρεί ότι είναι η βασική αιτία της παύσης της εποχής κυριαρχίας του Εμανουέλ Μακρόν.

Ολα για μία φωτογραφία

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες παλεύουν για να καταφέρουν να κλείσουν μία συνάντηση με τον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς, πριν από τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, για τις οποίες είναι βέβαιοι στην Κουμουνδούρου ότι θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Μία συνάντηση για τη χειραψία, τη φωτογραφία έστω. Για να αποκτήσει εικόνα το νέο προεκλογικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα που δεν είναι άλλο από το «Ελληνας Μελανσόν». Το συζήτησε με κάποιους και προχθές στις Βρυξέλλες αυτό το αίτημα ο κ. Τσίπρας, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να του κλείσουν αυτή τη συνάντηση.

Η άποψη του παραδοσιακού αριστερού -για πολλούς ακροαριστερού- Μελανσόν για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η χειρότερη δυνατή. Τον θεωρεί λαϊκιστή, δεν τον θεωρεί αριστερό, έχει πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάτι σαν τον Πέπε Γκρίλο. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, όταν στην Ελλάδα της λιτότητας των Μνημονίων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαιναν στο κύμα των αγανακτισμένων και του λαϊκισμού, ο Μελανσόν και η Μαρί Λεπέν ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του. Απλώς ο Μελανσόν κατάλαβε νωρίς, πριν φύγει το Α’ εξάμηνο του 2015, αυτό που κατάλαβαν οι Ελληνες για τον Αλέξη Τσίπρα πολύ αργότερα…

Αν οι άνθρωποι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρουν να κλείσουν τη συνάντηση με τον Μελανσόν, στην Κουμουνδούρου δεν εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους. Θα επιμείνουν στην προσπάθειά τους να πείσουν τους Ελληνες ότι το δίδυμο Μακρόν-Μελανσόν στην Ελλάδα έχει το αντίγραφό του και είναι Μητσοτάκης-Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τον ηγέτη των Ισπανών Σοσιαλιστών Σάντσεθ, μια και τελευταία η συνεργασία του με τους αριστερούς δεν πάει καλά και είναι πολύ πίσω από την ισπανική Κεντροδεξιά στις δημοσκοπήσεις και εμφανίζει ως πρότυπο τον Μελανσόν που -κατά την ανάγνωση που έκαναν στην Κουμουνδούρου- ήταν το βασικό εμπόδιο για να μην καταφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Στρατηγική

Το αφήγημα «Ελληνας Μελανσόν» θα έχει ισχύ για τον Αλέξη Τσίπρα και για την πρώτη και για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εφόσον από την πρώτη Κυριακή δεν προκύψει κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά την πρώτη Κυριακή η… συνταγή Μελανσόν υποχρεώνει τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την προσπάθεια προσέγγισης του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας και να υιοθετήσει μία στρατηγική σύγκρουσης εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση, συνδυασμένη με υποσχέσεις προς όλους.

Κανένα πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το έκανε το 2015, θα το κάνει και το 2002. Τότε η φωτογραφία με τον Ιγκλέσιας, τώρα η φωτογραφία με τον Μελανσόν (εάν του κάτσει). Τότε το «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», τώρα το «ή θα τελειώσουμε με τον εφιάλτη ή θα μας τελειώσει ο εφιάλτης». Οπως ο Μελανσόν έλεγε τον Μακρόν «πρόεδρο των πλουσίων», ο Τσίπρας προσπαθεί να κολλήσει στον Μητσοτάκη την ταμπέλα του «πρωθυπουργού των ελίτ». Να τον εμφανίσει ως σκληρό μεταρρυθμιστή που δήθεν δεν νοιάζεται για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα και παράλληλα να υποσχεθεί τα πάντα. Αύξηση του κατώτατου μισθού σε όρια ανώτερα, ανεξαρτήτως των αντοχών της ελληνικής οικονομίας, χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, νέους φόρους στη μεγάλη περιουσία αλλά και στις επιχειρήσεις, κρατικοποίηση της ΔΕΗ, κρατικοποίηση μίας ή δύο τραπεζών (αυτά τα δύο τελευταία δεν έχει τολμήσει να τα πει ούτε ο Μελανσόν).

Τώρα ποντάρουν σε… ισχνή αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Για το αφήγημα «Ελληνας Μελανσόν» πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Αν η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. είναι μικρή, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αντιγράψει τον Μελανσόν και στα όσα έκανε εν όψει των δύο γύρων των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Θα πιέσει για να συγκροτήσει συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25 αλλά και κινήσεις του χώρου της Αριστεράς για να σταματήσουν την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο συνασπισμός του Μελανσόν σταμάτησε την πολιτική κυριαρχία του Μακρόν.

Αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. όμως είναι μεγάλη, τότε ο «Ελληνας Μελανσόν» έχει άλλο σχέδιο. Οντας βέβαιοι ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει όλα τα «στεγανά» από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει σοβαρή αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα εφόσον χάσει και ξαναχάσει εκλογές, οι επιτελείς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πορεύονται με την ελπίδα ότι η νέα νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. θα είναι… πύρρειος. Και εξηγούν ότι με μία πλειοψηφία πιο αδύνατη απ’ ό,τι η σημερινή, της τάξης των 151-153 βουλευτών μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δύσκολα θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα του πολύ δύσκολου χειμώνα του 2023 σε ενέργεια και οικονομία. Πολλώ δε μάλλον όταν η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη σημερινή γραμμή του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης και του χαϊδέματος των αφτιών της κοινής γνώμης. Ειδικότερα, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ νεο-σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα τον έχουν πείσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πλειοψηφία 151-153 βουλευτών δύσκολα θα κλείσει έναν χρόνο θητείας μετά την επανεκλογή του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Τα δύο νέα Air Force One προκαλούν τεράστια αναστάτωση στην Boeing

 



Το ξέρατε ότι υπάρχουν δύο Air Force One; Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένα, ωστόσο τα Air Force One είναι δύο και ονομάζεται έτσι όταν σε αυτό επιβαίνει ο Πλανητάρχης.

Η Boeing όφειλε να παραδώσει σύντομα δύο νέα Προεδρικά 747, όμως η κατασκευή τους είναι ήδη εκτός προϋπολογισμού και έχουν καθυστερήσει.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων, η Boeing δυσκολεύεται ακόμα και να βρει αρκετούς εργαζομένους, οι οποίοι να είναι «καθαροί» από άποψη ασφάλειας για να εργαστούν σε υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικά αεροπλάνα. Το πρόβλημα κορυφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω των ελλείψεων προσωπικού εξ αιτίας της πανδημίας.

Ένα άλλο πρόβλημα ήταν η «διαμάχη» της κατασκευάστριας αεροσκαφών με έναν εξωτερικό συνεργάτη για το εσωτερικό του αεροπλάνου. Ο συνεργάτης αντικαταστάθηκε, ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η κατασκευή.

Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing είπε ότι ήταν εξ αρχής λάθος η συμφωνία της εταιρείας να κατασκευάσει τα δύο αεροσκάφη. Μιλώντας πριν μερικές εβδομάδες σε αναλυτές, είπε ότι η συμφωνία των 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της κυβέρνησης και της Boeing «είχε μία σειρά κινδύνων που δε θα έπρεπε να είχε αναλάβει η Boeing».

Τα δύο Air Force One που είναι στη διάθεση του Αμερικανού Προέδρου είχαν κατασκευαστεί το 1990, με σκοπό να έχουν αντικατασταθεί έως το 2025. Τώρα, η Boeing λέει ότι πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμα πριν το 2026.

Όσον αφορά τον πρώην Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, δεν του άρεσε το χρώμα των Air Force One – λευκό με μία θαλασσιά γραμμή – που υπάρχει από τότε που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Κένεντι.

Ο ίδιος ήθελε μία πιο «πατριωτική» όψη, που να περιέχει τα χρώματα κόκκινο, μπλε και λευκό, που περιέχει και η αμερικανική σημαία. Και σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός, καθώς και η ανθεκτικότητα του αεροπλάνου ακόμα και σε επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Και πρέπει επίσης να προστεθεί ένα ακόμα πονοκέφαλος: τα χρώματα που ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

Όμως, όπως αποδεικνύεται το σκούρο μπλε που ζήτησε ο Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερθέρμανση τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, που διασφαλίζουν τις ασφαλείς επικοινωνίες του Πλανητάρχη με τους αξιωματικούς και τα μέλη της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο έδαφος.

Ακόμα πάντως δεν έχει γνωστό αν τελικά θα αντικατασταθούν τα χρώματα με αυτά που ζήτησε ο Τραμπ.


Κλειώ Νικολάου 

economistas.gr



Οι G7 ειρωνεύονται τον Πούτιν: «Μήπως να φωτογραφηθούμε γυμνοί πάνω σε άλογο;»

 


Να τρολάρουν την προ δεκατριών ετών εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν επιχείρησαν  οι ηγέτες των χωρών που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του G7. 

Όπως αναφέρει το AFP, οι ηγέτες χλεύασαν τον δικτάτορα Πούτιν και αστειεύτηκαν για το αν θα έπρεπε να σηκώσουν τα μανίκια τους ή να εμφανιστούν με λιγότερα ρούχα.

«Φορώντας τα σακάκια; Χωρίς τα σακάκια; Βγάζουμε τα παλτό μας;» ρώτησε ο Μπόρις Τζόνσον καθώς καθόταν στο τραπέζι για το γεύμα των ηγετών στο κάστρο Elmau της Βαυαρίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής της G7.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, πρότειναν να περιμένουν την επίσημη φωτογραφία πριν βγάλουν τα σακάκια, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν».

«Να πάρουμε πόζα πάνω σε άλογο χωρίς σέλα, δείχνοντας το στήθος μας», είπε ο Τριντό, αναφερόμενος στην περίφημη φωτογράφιση του Πούτιν το 2009 να ιππεύει χωρίς πουκάμισο πάνω σε ένα άλογο.

«Η ιππασία είναι η καλύτερη», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χωρίς ωστόσο να πάρει θέση και στο θέμα της ενδυμασίας.




Συνεχίζουν να προκαλούν οι ΡώSSοι απειλώντας με πυρηνικά το Λονδίνο

 


Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο πολιτικός της Ρωσικής Δούμας και στενός σύμμαχος του ΡώSSου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, Andrey Gurulyov. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Channel 1 της Ρωσίας, ο σύμμαχος του δικτάτορα Πούτιν, τόνισε μεταξύ άλλων πως  «το Λονδίνο θα είναι η πρώτη πόλη που θα βομβαρδιστεί σε περίπτωση 3ου Παγκοσμίου Πολέμου».

Μάλιστα πρόσθεσε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο «αποκλεισμός» του Καλίνινγκραντ να οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα καταστρέψουμε ολόκληρη την ομάδα των διαστημικών δορυφόρων του εχθρού κατά την πρώτη αεροπορική επιχείρηση», δήλωσε ο προκλητικός ΡώSSος Gurulyov.

«Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, θα τους βλέπουμε όλους ως μέλη του ΝΑΤΟ», συνέχισε. 

«Δεύτερον, θα μετριάσουμε ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, παντού και 100% και τρίτον, σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο. Το πρώτο που θα χτυπηθεί θα είναι το Λονδίνο», επεσήμανε ακόμη λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα συμβεί  επειδή «είναι ξεκάθαρο ότι η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες».



Γεωργιανοί κακοποιοί που κυκλοφορούν ελεύθεροι και Χρυσαυγήτες μπράβοι στην Μύκονο


Η επιχείρηση σκούπα στην Μύκονο απο το τμήμα εκβιαστών, έδειξε τον υπόκοσμο που κυκλοφορεί και κάνει μπραβιλίκια στην Μύκονο.

Εάν δεν τους είχαν πάρει χαμπάρι, η ασφάλεια θα αποκάλυπτε και άλλα "μπουμπούκια" του υπόκοσμου που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο νησί των ανέμων.

Ένας Γεωργιανός, αρχηγικό μέλος της διαβόητης συμμορίας των σκληρών αλλοδαπών ληστών που έκλεβαν σα σπίτια και «σιδέρωναν» τα θύματά τους και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, είναι δύο απο τους κακοποιούς που χρησιμοποιούν τα μαγαζιά για μπράβους.

Ο χρυσαυγήτης αποφυλακίστηκε το 2017, αποφυλακίστηκε και το 2019 και δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι στο Κολωνάκι.

Οι άνδρες του Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.ΚΕ, που πραγματοποιούν επιχειρήσεις-«σκούπα» θα το κάνουν για όλο το καλοκαίρι, και θα γίνουν εφιάλτης των κακοποιών που δρούσαν ανεξέλεγκτα στο νησί της Μυκόνου.

Συμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σε ό,τι έχει να κάνει με τον σκληρό Γεωργιανό από τη συμμορία που «σιδέρωνε» τα θύματά της και κυκλοφορεί ελεύθερος με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ - Παρασκευόπουλου προσθέτουμε εμείς:

- Στις 20:30 εντός του εστιατορίου γνωστού ξενοδοχείου της Μυκόνου έπεσε σε έλεγχο ο 51χρονος Γεωργιανός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε κατά την προσαγωγή του, είναι σεσημασμένος, καθώς, το 2013 συνελήφθη από το Τ.Α. Ομόνοιας για παράβαση του άρθρου 380 ΠΚ «Ληστεία» και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων», το 2015 συνελήφθη από την ΥΔΕΖΙ/Τμ. 2ο ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε «Ληστείες και Κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του Ν.2168-93 «Περί Όπλων», το 2019 συνελήφθη από το Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί Όπλων», και, το 2021 συνελήφθη από το Τ.Α. Πατησίων για παράβαση των άρθρων 45, 372 Π.Κ. «Κλοπή κατά συναυτουργία» και του άρθρου 167 Π.Κ. «Βία κατά υπάλληλων και δικαστικών προσώπων».

- Σε ό,τι αφορά στο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο 38χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς το 2013 ως μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα Αττικής και το 2017 αποφυλακίστηκε με τον όρο της εμφάνισης του στο Τ.Α. Περάματος. Επίσης, το 2019 δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, στη συμβολή της οδού Ηρακλείτου με την οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι Αθηνών Αττικής.

Οι επιχειρήσεις-«σκούπα» υπό τις και την εποπτεία του προϊστάμενου της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, αστυνομικού υποδιευθυντή Αθανάσιου Παπάζογλου, θα συνεχιστούν, με αμείωτη ένταση.



Συνελήφθη και ο 29χρονος φροντιστής που σκότωσε τον χιμπατζή

 


Προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς του τμήματος Σπάτων-Αρτέμιδας για τη θανάτωση του χιμπατζή «Μπαζού» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

Λίγο μετά το συμβάν συνελήφθη και ο 29χρονος φροντιστής που πυροβόλησε και σκότωσε το τρομαγμένο ζώο, αφέθηκε όμως ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων μέχρι να τελειώσει η προανάκριση.

Ο εισαγγελέας ζώων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ενημερωθεί για τη θανάτωση του χιμπατζή «Μπαζού» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία. 

Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ειδοποίησαν την Αστυνομία αμέσως όταν ο φοβισμένος και τρομαγμένο χιμπατζής, που ήθελε κατάλληλη εκπαίδευση φροντιστών για να τον χειριστούν, πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το άτυχο ζώο, που τον χειριζόντουσαν ακατάλληλοι για αυτή την δουλειά.

Οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν δώσει κατάθεση για το συμβάν και όπως ανέφεραν ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε τρομαγμένος στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε τον «Μπαζού», τον σκότωσε με καραμπίνα, και θα πρέπει να ελεγχθεί και για την καταλληλότητα του να χειριστεί τον χιμπατζή, γιατί από εκεί ξεκινούν όλα. Εύκολη λύση σκοτώνουμε γιατί δεν είμαστε εκπαιδευμένοι μόνο έγκλημα και δολοφονία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η θανάτωση του άτυχου χιμπατζή προκάλεσε και την παρέμβαση της κυβέρνησης, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητά να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων. 

Ο Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής ζητά να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό. 

Ο Γιώργος Αμυράς απέστειλε επιστολή και προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τον Ιδρυτή του, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ζητώντας πλήρη και άμεση ενημέρωση για την θανάτωση του χιμπατζή. Έδωσε επίσης εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ για την άμεση αποστολή κλιμακίου εμπειρογνωμόνων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της φιλοξενούμενης άγριας πανίδας.





Κακοποιοί έδειραν μέχρι θανάτου άντρα που υπερασπίστηκε την κοπέλα του

 


Ενας 42χρονος είναι το θύμα του φονικού καβγά που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τη νύχτα του Σαββάτου, στην πλατεία της Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις-πέντε νεαροί κακοποιοί συνεπλάκησαν με τον 42χρονο για μια παρεξήγηση που έγινε στο διπλανό μπαρ, στο οποίο διασκέδαζαν νωρίτερα.

Ο 42χρονος έπινε ποτό μαζί με την κοπέλα του και δύο ακόμη άτομα. Κάποια στιγμή πήγε προς την τουαλέτα του μαγαζιού. Εκεί είχε μια αντιπαράθεση με κάποιους από την παρέα των νεαρών.

Ο καβγάς πήρε διαστάσεις, όταν ένας από τους νεαρούς κακοποιούς έβρισε την κοπέλα του 42χρονου. Μέσα σε λίγα λεπτά το θύμα βρέθηκε να ξυλοκοπείται άγρια από τους νεαρούς στον πλαϊνό δρόμο του μπαρ, όπου του είχαν στήσει καρτέρι.

Οι δράστες της δολοφονίας τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές και κάποια στιγμή ένας από αυτούς τον γρονθοκόπησε με σιδερογροθιά στο κεφάλι, όπου ήταν και το τελειωτικό χτύπημα.

Ο 42χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζούλι και οι νεαροί κακοποιοί διέφυγαν προς την παραλία της Ραφήνας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό της Άμεσης Δράσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον 42χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι και λίγες ώρες μετά κατέληξε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα την ασφάλεια, οι δράστες είναι γνωστοί στις αρχές ενώ οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους καταθέσεις αλλά και βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του μπαρ στο οποίο φαίνεται πώς ξεκίνησε ο καβγάς.