Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Επειδή δεν θα μάθουμε την αλήθεια πόσοι ψήφισαν σας ενημερώνουμε απλά ότι τελείωσε η ψηφοφορία

 



Εκλογές μεταξύ Τσίπρα και ΚΑΝΕΝΑ έγιναν σήμερα, και όλες τις προηγούμενες ημέρες το άγχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν πόσοι θα τον ψηφίσουν.

Όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα κανένας δεν θα μάθει ποτέ πόσοι ψήφισαν, γιατί απλά θα δωθεί ένα νούμερο που ευνοεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιβιώσει πολιτικά μέχρι τις εκλογές.

Η πλάκα είναι ότι πριν από λίγο βγήκε ο Νικολακόπουλος και τόνισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, μόνο στα εκλογικά τμήματα που έχει ουρές, και εκεί γέλασε μέχρι δακρύων ο κάθε πικραμένος!!! Εκεί που έχει ουρές;;; Ουρές μετά απο τόσες ώρες που άρχισε η ψηφοφορία; Πόσες παπάτζες θα ακούσουμε ακόμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος τόνισε ότι με βάση το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε χειρόγραφη καταγραφή, «υπολογίζουμε πάντως ότι μπορεί και να υπερβεί τις 150.000» η συμμετοχή, γιατί αυτό μας βολεύει έπρεπε να πει στο τέλος.

Αυτή την ώρα όλα έχουν τελειώσει και έχει αρχίσει η καταμέτρηση.



Στο 10,3% διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


 

Διψήφια η διαφορά 10.3%, της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,7% το οποίο είναι αυξημένο κατά 0,9% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της Marc που είχε δημοσιευτεί στις 22 Μαρτίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,3% και έπονται το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 30%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 11,4%, με 1,5 εξ αυτών να δηλώνει ότι κινείται στο χώρο του κέντρου και το 24,4% να είναι χωρίς πολιτική ταύτιση.

Η Νέα Δημοκρατία έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στους κεντροδεξιούς (71,9%) και τους δεξιούς (65,9%) ψηφοφόρους, ενώ προηγείται και στους κεντρώους από τους οποίους αποσπά 25,5% έναντι του 24,3% του ΠΑΣΟΚ και του 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων οι ερευνητές της Marc υπολογίζουν τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στο 32,6% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,3%, με βάση τις οποίες η διαφορά των δύο βασικών διεκδικητών της διακυβέρνησης ανέρχεται στο 10,3%.

Την αποδοχή των πολιτών έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατατάσσεται πρώτος και με μεγάλη διαφορά στη μέτρηση της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Οι θετικές γνώμες των πολιτών για τον κ. Μητσοτάκη φτάνουν στο 47,3% και είναι αυξημένες κατά 1,8% συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση. Στη δεύτερη βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35% ο οποίος ωστόσο υποχώρησε κατά 8,7%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας τρίτος, με 29,7% των πολιτών να έχει θετική προαίρεση για εκείνον ενώ ακολουθούν οι Κουτσούμπας, Βαρουφάκης και Βελόπουλος.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023, θέλει το 57,8% των πολιτών, ενώ το 38,3% θέλει οι κάλπες να στηθούν το φθινόπωρο του 2022.



Μαχητικά πετούν πάνω από την Ακρόπολη για την άσκηση «Tiger Meet 2022»

 


Εντυπωσιακά πλάνα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία, από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών για την άσκηση «Tiger Meet 2022» που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 335 μοίρα και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση στον Άραξο.



Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ πέταξαν συμβολικά πάνω από την Ακρόπολη, αλλά και από άλλες περιοχές.



Πάνω από τη χώρα μας πέταξαν ένα ιταλικό Eurofighter, δύο ελληνικά και δύο βελγικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale, ένα ελβετικό και ένα ισπανικό F-18 καθώς και δύο ελικόπτερα Μ24 από την Τσεχία.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία.






Δέκα οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο Μπάφαλο


 

Ένας 18χρονος λευκός Αμερικανός πυροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις το Σάββατο σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, σε συνοικία όπου διαμένουν κυρίως Αφροαμερικανοί, προτού παραδοθεί στην αστυνομία.



Οι αμερικανικές αρχές έκαναν λόγο για «έγκλημα μίσους» και μια πράξη «βίαιου εξτρεμισμού με ρατσιστικά κίνητρα».

Ένδεκα από τους δεκατρείς ανθρώπους που πυροβόλησε ήταν Αφροαμερικανοί, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν οπλισμένος με επιθετικό τυφέκιο AR-15 και φαίνεται πως έδρασε μόνος του. Οδήγησε «πολλές ώρες» από το σπίτι του μέχρι το Μπάφαλο όπου εξαπέλυσε την επίθεση, την οποία μετέδωσε διαδικτυακά μέσω κάμερας που έφερε πάνω του.


Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης εξαπέλυε ρατσιστικές ύβρεις.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς στον προθάλαμο του καταστήματος, έστρεψε το όπλο στον λαιμό του, αλλά οι αστυνομικοί τον έπεισαν να το πετάξει και να παραδοθεί, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπάφαλο.

Ο δράστης πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους στον χώρο στάθμευσης. Στη συνέχεια ο 18χρονος αντάλλαξε πυρά με πρώην αστυνομικό που εργαζόταν ως φύλακας του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Οι τρεις τραυματίες είναι υπάλληλοι του καταστήματος, των οποίων η ζωή δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ώρες ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει για το μακελειό που προκάλεσε. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.



Ο εισαγγελέας καλεί την Γεωργία Μπίκα να πληρώσει τα έξοδα, «ψευδής η καταγγελία της»


 

Στην κρίση πως «απασχόλησε ψευδώς και με δόλο τις αρχές» καταλήγει η 60σέλιδη εισαγγελική πρόταση για την 24χρονη Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει τον βιασμό της, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας προτείνει να πληρώσει η Γεωργία Μπίκα και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου. Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει πως πρέπει να γίνει δεκτή η απαλλαγή του 27χρονου, εις βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν προέκυψε η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Κατά την εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.



Δύο προσαγωγές για την υπόθεση του Θύμιου Μπουγά

 


Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου οδηγήθηκαν νωρίς το βράδυ του Σαββάτου δύο νεαροί, οι οποίοι, φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση με τα βεγγαλικά στο σπίτι του Θύμιου Μπουγά που ακόμα παραμένει αγνοούμενος μετά το επεισόδιο bullying που υπέστη και δεν ήταν το μοναδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας patrisnews.gr, οι Αρχές φέρονται να έχουν στην κατοχή τους βίντεο που δείχνει τη δράση των νεαρών.

Στο εν λόγω βίντεο διακρίνονται εκτός από τα άτομα και οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων τους.



Γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Ετοιμάζει στημένες εκλογές με φανταστική προσέλευση

 


Όλοι η κοινωνία γνωρίζει την φαιδρότητα, την εξαπάτηση και το ψέμα με το οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάτη είναι κάτι σύνηθες και καθημερινό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, ειδικά σε θέμα όπως οι σημερινές εκλογές με ένα υποψήφιο, που από τα μηνύματα που λαμβάνουν η ψηφοφορία οδηγείτε σε ξεφτίλα για τον Τσίπρα.

Το ότι υπάρχει ένας μοναδικός υποψήφιος και έχουν άγχος πόσοι θα τον ψηφίσουν για να μην ξεφτιλιστεί είναι πρωτόγνωρο παγκοσμίως.

Η απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από το ότι καλούν να ψηφίσουν μέχρι και 15χρονα λες και γίνονται εκλογές πενταμελούς, καθώς και από τα ανεξέλεγκτα μηνύματα ακόμα και σε μέλη άλλων κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με λίγα λόγια ευελπιστεί ότι θα μαζέψει 200.000 ψηφοφόρους, γιατί εάν δεν τον μαζέψει, θα τον εμφανίσει ότι τον μάζεψε γιατί αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αδίστακτος.

Όλη αυτή η αγωνία να επανεκλέξουν τον απαξιωμένο και τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό.

Ο αριθμός που θα πάει τελικά θα είναι πολύ μικρότερος από τα περισσότερα από 404.078 μέλη που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το 2016, από με τα 270.706 μέλη που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ το 2021. Δεν συγκρίνεται ούτε με τα περίπου 180.000 μέλη του ΚΙΝΑΛ που προσήλθαν στις κάλπες μία εβδομάδα πριν για την αλλαγή ονόματος, συμβόλων και την εκλογή συνέδρων.

Όπως και να έχει, και επειδή έχουν ετοιμάσει ένα σώου, όποια και να είναι η προσέλευση, αυτή θα την γνωρίζουν μόνο στην Κουμουνδούρου και θα βγάλουν έξω αυτό που θέλουν να ξέρει ο κόσμος πανηγυρίζοντας μεταξύ τους, γιατί απλά αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, απάτη, ψέμα και παραπληροφόρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 61.600 μέλη, ακόμα και αν τα μέλη πάνε για να ψηφίσουν τον Τσίπρα είναι λίγα, έτσι οδηγήθηκε η Κουμουνδούρου στην απόφαση η ψήφος σήμερα να μην είναι υπέρ του απαξιωμένου Τσίπρα, αλλά δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης μήπως και προσέλθει αγανακτισμένος από την ακρίβεια κόσμος που δεν θέλει να βλέπει και να ακούει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηματικά υπάρχουν, όπως τι μέτρα έχουν ληφθεί για τη διαφάνεια στη διαδικασία αυτοπρόσωπης και ηλεκτρονικής εγγραφής πέραν του κουπονιού των 3 ευρώ που υποχρεούται να πληρώσει όποιος θέλει να ψηφίσει; Αυτό μόνο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει!!!



Ισπανία: Εντοπίστηκαν γιοτ και περιουσιακά στοιχεία 15 Ρώσων ολιγαρχών

 


Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εταιρειών και τουλάχιστον ενός πολυτελούς σκάφους – που ανήκουν σε 15 Ρώσους ολιγάρχες που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας αξιωματούχος.

Ο Μαριάνο Γκαρσία Φρέσνο, επικεφαλής της υπηρεσίας που καταπολεμά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσε ότι η υπηρεσία εντόπισε δραστηριότητα μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, καθώς οι ολιγάρχες προσπαθούσαν να μεταβιβάζουν τα μερίδιά τους σε ορισμένες εταιρείες σε συγγενείς ή συνεργάτες για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

«Είχαν ήδη αρχίσει να μεταβιβάζουν μερίδια – ειδικά σε ισπανικές εταιρείες – ή μετοχές σε ξένες εταιρείες», είπε ο Ισπανός αξιωματούχος.

«Εντοπίσαμε περίπου 15 άτομα από αυτήν τη λίστα (κυρώσεων της ΕΕ) και άλλα 105 άτομα που συνδέονται με αυτούς ή μέλη των οικογένειών τους (…) Υπάρχουν άτομα που είναι λιγότερο γνωστά στη λίστα, αλλά μερικά από αυτά ήταν από τα πιο γνωστά».

Κάθε εβδομάδα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα, προσθέτοντας εκατοντάδες κορυφαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες και στρατιωτικούς στη μαύρη λίστα της.

Ωστόσο, η εφαρμογή των κυρώσεων αντιμετωπίζει νομικούς περιορισμούς και δυσκολίες στον εντοπισμό των πραγματικών ιδιοκτητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, πολυτελή σκάφη ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μια νομοθετική πρόταση για τη δίωξη όσων επιχειρούν να αποφύγουν τις κυρώσεις, για παράδειγμα μεταβιβάζοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μέλη των οικογενειών τους.

Μετά από εξέταση περισσότερων από 1.000 ονομάτων μεταξύ εκατομμυρίων συναλλαγών που καταχωρήθηκαν σε συμβολαιογράφους της Ισπανίας από το 2004, η υπηρεσία του Γκαρσία Φρέσνο διαπίστωσε ότι οι ολιγάρχες που ήταν στόχος των κυρώσεων είχαν συμμετοχές σε τουλάχιστον 10 ισπανικές εταιρείες και 13 ξένες.

Οι πληροφορίες παραδόθηκαν στη μονάδα οικονομικών πληροφοριών της χώρας και στο υπουργείο Οικονομικών και, στα τέλη Απριλίου, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είχε παγώσει 12 funds και τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με πέντε άτομα στη λίστα κυρώσεων, μαζί με τρία πολυτελή γιοτ και 23 ακίνητα.

Εταιρείες που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες κατέχουν περίπου 35 ακίνητα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων πολλών πολυτελών κατοικιών, συμπλήρωσε ο Γκαρσία Φρέσνο, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς και μερίδια σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ισπανία και αλλού στην Ευρώπη.

Η υπηρεσία του διαπίστωσε ότι στην Ισπανία ξένες εταιρείες εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων που κατείχαν περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τους ολιγάρχες, αλλά παρόλο που υπήρχαν δύο ή τρεις μεσάζοντες, η μονάδα που καταπολεμά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ήταν σε θέση να παρακολουθεί την ιδιοκτησία τους μέσω βάσεων δεδομένων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Συνελήφθησαν στην Γλυφάδα 6 ανήλικοι για ληστεία και 5 κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου

 


Εξιχνιάσθηκαν άμεσα από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας 2 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες χθες, Παρασκευή 13 Μαϊου 2022, στη Γλυφάδα.

Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, συνολικά 7 άτομα, 6 εκ των οποίων ανήλικοι.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 5 κηδεμόνες των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 5 κηδεμόνες, οι οποίοι και αναζητούνται.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν 4 άτομα, 3 εκ των οποίων ανήλικοι, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς με χρήση σωματικής βίας και απειλή αφαίρεσαν από 2 ανηλίκους τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των -55- ευρώ και ένα ζευγάρι παπούτσια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 3 κηδεμόνες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 3 κηδεμόνες.

Για τη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν 3 ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της νομοθεσίας για τα όπλα και των σωματικών βλαβών, καθώς ο ένας εξ αυτών προκάλεσε σωματικές βλάβες σε ανήλικο και οι δύο άλλοι με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Κατασχέθηκε το μαχαίρι, ενώ παράλληλα ανευρέθη και αποδόθηκε στον παθόντα το κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, συνελήφθησαν 2 κηδεμόνες των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 κηδεμόνες.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες ως οι δράστες των σε βάρος τους ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Ενεργοποιήθηκε η αναβαθμισμένη εφαρμογή myΔΥΠΑapp για κινητές συσκευές

 



Ενεργοποιήθηκε, από χθες, η εφαρμογή myΔΥΠΑapp της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για κινητές συσκευές, μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναβάθμισης. Με τη βελτιωμένη εφαρμογή, που πλέον ενσωματώνει το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων (ESCO), περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλέον στα χέρια του κάθε πολίτη εύκολα, άμεσα και με ταχύτητα. Συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες, όπως:

εγγραφή στο μητρώο ανέργων και ανανέωση του δελτίου ανεργίας,

αίτηση έκδοσης βεβαίωσης χρόνου ανεργίας, που εκδίδεται άμεσα,

αίτηση για επιδοματικές και άλλες κοινωνικές παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας, παροχές μητρότητας, κτλ,

διαχείριση και άμεση αποστολή βιογραφικού,

αναζήτηση σε διαδραστικό χάρτη πληροφοριών για δομές της ΔΥΠΑ, καθώς και οδηγίες καθοδήγησης,

χρήσιμες πληροφορίες που συνδέονται με την ιδιότητα του ανέργου,

ενημερώσεις για περισσότερες από 80 διαφορετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών ανανέωσης του δελτίου ανεργίας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές Android και IOS.



Δράσεις για την προστασία των λουομένων


 

Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της ασφάλειας και του ελέγχου, αυξήθηκε το ποσοστό της ναυαγοσωστικής κάλυψης με αποτέλεσμα τη μείωση των θανάσιμων ατυχημάτων κατά 11% το 2021 σε σχέση με το 2019, ενώ στους Δήμους, που για πρώτη φορά προσέλαβαν ναυαγοσώστες, τα θανάσιμα ατυχήματα έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 20%.

Στο μεταξύ, λειτουργεί το νέο, αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στις παραλίες.

Τα τελευταία μόνο 2 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί  από το Λιμενικό Σώμα πάνω από 25.000 ψηφιακοί αστυνομικοί έλεγχοι.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας των λουομένων και  την κάλυψη δαπανών για υπηρεσίες  ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμονται 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας.