Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Εκτακτη αποζημίωση μέχρι €600 - Αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής


 



Aναλυτικά οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: 

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που συνεχίζεται εκεί χτυπά ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Και διεξάγεται όχι μόνο με πυραύλους και βόμβες, αλλά και με όπλο την ενέργεια και την τιμή του φυσικού αερίου, που έχει σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή ύψη.

Αυτή είναι που προκαλεί διαδοχικές ανατιμήσεις και ιδίως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο με ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση.

Όμως, σε αντίθεση με τις πρωτοβουλίες που πήρε για το Ταμείο Ανάκαμψης, εδώ η Ευρώπη εμφανίζεται -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- κατώτερη των περιστάσεων. Και, δυστυχώς, η λύση της αργεί. Γι’ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να την διεκδικεί αλλά στο μεταξύ δεν αδρανεί. Δεν θα την περιμένει. Γιατί πρώτος εγώ αισθάνομαι ότι οι δυσκολίες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Με απόφασή μου, λοιπόν, δρομολογείται ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, με σταθερό προσανατολισμό τους πιο αδύναμους. Αυτήν τη φορά, όμως, και με μέτρα σημαντικής ανακούφισης για τη μεσαία τάξη.

Βοηθήσαμε πολύ τα ευάλωτα νοικοκυριά, που είχαν χαμηλές καταναλώσεις. Αλλά είναι αλήθεια πως όσοι χρησιμοποίησαν λίγο περισσότερο ρεύμα -γιατί έπρεπε, για παράδειγμα, να θερμανθούν με κλιματιστικό ή έχουν μία μικρή δεύτερη κατοικία- βλέπουν υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς τους. Με την κρατική στήριξη, αν και μεγάλη, να αποδεικνύεται μικρή για να σηκώσει το βάρος τους.

Αυτό από σήμερα αλλάζει. Είμαι αποφασισμένος να διορθώσουμε τις αδικίες του χθες, να οργανώσουμε καλύτερα την άμυνα του σήμερα, αλλά και να αποτρέψουμε κινδύνους του αύριο.

Το νέο μας Πρόγραμμα παρεμβαίνει σε τέσσερα πεδία: Πρώτον, η πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh. Ενώ, επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Δεύτερον, όπως έχω δηλώσει, οι επιχειρήσεις παραγωγής ρεύματος θα κληθούν να καταβάλουν το δικό τους μέρισμα αλληλεγγύης στην κοινωνία, που δοκιμάζεται από την ακρίβεια. Με βάση, λοιπόν, το τελικό πόρισμα της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες, τα πρόσθετα συγκυριακά έσοδά τους θα φορολογηθούν με ένα ειδικό τέλος ύψους 90%.

Πρόκειται, άλλωστε, για ποσά τα οποία θα διατεθούν για να ανακουφίσουν ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γιατί είναι ώρες δράσης της πολιτείας αλλά και ώρες ευθύνης όλων μας.

Τρίτον, ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση, με δική της πρωτοβουλία, δρομολογεί από τον Ιούλιο ένα σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος στη χώρα. Η διάρκεια αυτού του σχήματος θα έχει ορίζοντα έως και ένα χρόνο.

Με απλά λόγια, και με μία διπλή κρατική παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας, θέτουμε ένα έμμεσο πλαφόν. Και, ταυτόχρονα, σταθεροποιούμε τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αναστέλλεται έτσι ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας.

Η πρωτοβουλία είναι δίκαιη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη. Και, το κυριότερο, δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν νομικά τα θετικά αποτελέσματά της για τους καταναλωτές.

Τέλος, μετατρέπουμε την εξοικονόμηση ενέργειας σε «ασπίδα» κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης απέναντι στους εκβιασμούς όσων ποντάρουν στην άσκοπη σπατάλη της.

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή», που πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων. Ενώ το φθινόπωρο, παράλληλα με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» των κατοικιών, δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις». Ένα σχέδιο που θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτηρίων τους.

Η φθηνότερη ενέργεια όμως είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ. Συνεπώς, μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των κλιματιστικών μας, θα φέρουν αμέσως και χαμηλότερους λογαριασμούς. Ετσι βοηθούμε και το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας.

Συμπολίτες μου,

Για να καταλήξω σε αυτές τις τέσσερις παρεμβάσεις χρειάστηκε χρόνος και μελέτη. Γιατί ένα τέτοιο πολυεπίπεδο πρόγραμμα πράγματι ήταν μία σύνθετη άσκηση, με πολλές τεχνικές, οικονομικές, ακόμη και πολιτικές παραμέτρους.

Διαμορφώθηκε, ωστόσο, σε άμεσο ρεαλιστικό σχέδιο χάρη στη συνεπή και συνετή πολιτική που προηγήθηκε. Είναι αυτή που έφερε χαμηλότερο έλλειμμα το 2021 και θετικές διεθνείς αξιολογήσεις. Και τώρα χρηματοδοτεί την νέα πρωτοβουλία μας, μαζί με τους πόρους από τα έσοδα των παραγωγών ρεύματος.

Μακάρι να μπορέσουμε να πετύχουμε και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό. Αλλά δεν πρόκειται να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία.

Θα είμαι, ωστόσο, ειλικρινής: όσο διαρκεί ο πόλεμος, καμία εθνική στήριξη δεν θα μπορεί να απορροφήσει όλες τις αυξήσεις και να κρατήσει τις τιμές ενέργειας εκεί που ήταν πριν την κρίση. Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει, σας λέει ψέματα.

Ήδη από το φθινόπωρο, άλλωστε, το κράτος απορροφά μέρος των αυξήσεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα, όσο μπορεί, το διαθέσιμο εισόδημα με νέες, μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ.

Και τώρα, η νέα δέσμη παρεμβάσεων θα απορροφήσει το 70% έως 80% της αύξησης στην τιμή της κιλοβατώρας για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες μας. Με ορίζοντα τους επόμενους 12 μήνες και με παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα.

Η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με βίαιες αλλαγές που μόνοι τους δεν μπορούν να διαχειριστούν. Το κάναμε στη διάρκεια της πανδημίας, το κάνουμε και τώρα, με την ενεργειακή κρίση.

Ένα κράτος που προστατεύει την κοινωνία, επιμερίζοντας δίκαια το κόστος κάθε αναγκαστικής προσαρμογής. Αλλά και μία πολιτεία που μάχεται για να αναπτύσσεται η χώρα ώστε τους καρπούς της συλλογικής προόδου να τους γεύονται όλοι οι πολίτες. Αυτό είναι το όραμά μου και αυτό υπηρετώ με συνέπεια, κάθε μέρα.

Σας ευχαριστώ».








Ακροαριστερή επίθεση σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ από συντρόφους αντιεξουσιαστές

 


Ακροαριστερή επίθεση δέχτηκε ένα περιπολικό της Αστυνομίας που βρισκόταν έξω από την ΑΣΟΕΕ στις 15:15 σήμερα  Τρίτη 5/5

Όπως ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων, η αστυνομία δέχτηκε την επίθεση την ώρα που βρισκόταν έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων από τρία άτομα που ήταν σίγουρα ακροαριστεροί σύντροφοι κακοποιοί.

Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να δουν τίποτε άλλο παρά μόνο τον αριθμό των ατόμων. Όπως ανέφεραν, οι ακροαριστεροί κακοποιοί πέταξαν ένα καδρόνι προς το μέρος τους.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αστυνομικών



Ο φαιδρός Τσίπρας, εξαπάτησε σήμερα τους απολυμένους των λιπασμάτων που απολύθηκαν το 2016



Να υπενθυμίσουμε ότι 128 εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας είχαν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν είχαν επιστρέψει ποτέ στον τομέα εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις εναντίον τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, είχαν αρχικά δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί.

Δεν επέστρεψαν ωστόσο ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα μέχρι να φύγει το 2019 για να επαναπροσληφθούν, και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας τους εκμεταλλεύεται για ψήφους.

Την πεποίθηση ότι ο αγώνας των απολυμένων από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας θα δικαιωθεί, εξέφρασε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους στην πλατεία του Καπνεργάτη στην Καβάλα.

Οι απολυμένοι φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια υποδέχτηκαν τον κ. Τσίπρα με συνθήματα ταμπούρλα και τραγούδια του αγώνα, λες και ο Τσίπρας εμφανίστηκε τώρα. Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 130 απολυμένοι από τα Λιπάσματα και οι 185 απολυμένοι από τα Πετρέλαια, όπως και για την πορεία των αγώνων και διεκδικήσεων τους.

Ο λαοπλάνος Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η δικαιοσύνη θα επιστρέψει σε αυτό τον τόπο, οι νόμοι θα εφαρμοστούν, ο κάθε κατεργάρης, μικρός ή μεγάλος, θα πάει στον πάγκο του και οι απολυμένοι στις εργασίες τους, όπως είπε, χωρίς να αναφερθεί στις ευθύνες τους που απολύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016!!!

Ο μεγσλύτερος πολιτικός και φαιδρός απατεώνας είπε στους απολυμένους «Είμαι εδώ για να πω τα πράγματα με το όνομα τους. Γιατί γνωρίζω ότι εδώ και τρία χρόνια βιώνετε την εξαπάτηση. Εδώ και περισσότερα χρόνια ήσασταν στο στόχαστρο. Από το 2016, όταν με μάχη που δώσατε επαναπροσληφθήκατε, αλλά ένα ωραίο πρωί, το 2020, βρεθήκατε έξω από τη δουλειά σας, για να συνεχίζεται αυτή η βιομηχανία τής εκμετάλλευσης, με τις πλάτες των κυβερνώντων αλλά και των τοπικών παραγόντων, κομματικών και κοινοβουλευτικών, που έχουν φτιάξει αυτή τη φάμπρικα της αναξιοκρατίας και της εκμετάλλευσης, προκειμένου να μπορούν να κάνουν κάποια μικρά ρουσφέτια." Καμία αναφορά ο απατεώνας απο το 2016 έψς το 2019 που ήταν κυβέρνηση για το τι έκανε αυτός για τους απολυμένους.

Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και χωρίς να υπάρξει ένας απο τους απολυμένους να τον ρωτήσει εσύ τι έκανες ο πολιτικός απατεώνας είπε "Και θέλω, ταυτόχρονα, απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα που βλέπω απέναντί μου, τα σκληροτράχηλα πρόσωπα, που δε λύγισαν όλο αυτό το διάστημα, να τους πω ότι σε αυτό τον τόπο δεν θα επιστρέψει μονάχα η δικαιοσύνη. Αλλά θα εφαρμοστούν και οι νόμοι- και κάθε κατεργάρης μικρός ή μεγάλος στον πάγκο του και εσείς στις εργασίες σας. Διότι δεν μπορεί να προκόψει ο τόπος χωρίς τον κόσμο της δουλειάς. Εδώ, από το συμβολικό μνημείο του Καπνεργάτη, σας λέω ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι το δικό σας δίκιο και θα το κερδίσουμε το δίκιο σας. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες".

Πιστεύουμε να έμειναν ικανοποιημένοι οι απολυμένοι από το σώου που έδωσε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας Αλέξη Τσίπρας!!!!



Βρέθηκε στην Ελλάδα το χρυσό Rolex που είχε κλαπεί το 2017 στην Κοπεγχάγη

 


Ένα εξαιρετικά ακριβό ρολόι, μάρκας Rolex, το οποίο είχε κλαπεί το 2017 από επαγγελματίες ληστές από κοσμηματοπωλείο της Κοπεγχάγης Δανίας, εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα.

Το χρυσό ρολόι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης στην Αθήνα, όπου είχε παραδοθεί για επισκευή και είχε ειδοποιηθεί όπως όλα τα εξουσιοδοτημένα για service rolex στον κόσμο, για την κλοπή του.

Όλα τα rolex έχουν νοναδικό σειριακό αριθμό και εντοπίζονται μετά την καταγγελία.

Η αξία του ρολογιού ανέρχεται στις 85.000 ευρώ. Στο γραφείο τεχνικής υποστήριξης το παρέδωσε για επισκευή μία 35χρονη Αλβανίδα.



Το χρυσό Rolex είχε κλαπεί στις 13 Νοεμβρίου 2017 από επαγγελματίες ληστές που είχαν εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη. Η ληστεία είχε χαρακτηριστεί κινηματογραφική.

Η 35χρονη Αλβανίδα που το είχε στην κατοχή της και το έδωσε για επισκευή στην Αθήνα φέρεται να το αγόρασε το 2018 από την Αλβανία και εξετάζεται πώς το αγόρασε απο ποιόν και πόσο. 

Το ρολόι επέστρεψε στην Δανία, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.



Τι ήξερε ο Τσίπρας για τη σκευωρία Novartis;

 


Αυτόπτης μάρτυρας διηγείται ως εξής, την περιβόητη σύσκεψη στο Μαξίμου. Συμμετείχαν ο Αλέξης Τσίπρας, τότε πρωθυπουργός, ο Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός, ο Μιχάλης Καλογήρου, ως ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν τον πρωθυπουργό για τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία για τους πολιτικούς. Αφού τελειώνει η ενημέρωση, ο πρωθυπουργός ζητάει τη γνώμη των συμμετεχόντων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει να κρατήσει η κυβέρνηση επιφυλακτική στάση και να μην σπεύσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αναμένοντας την εξέλιξη της ανάκρισης. Ο Μιχάλης Καλογήρου που θα τον διαδεχθεί στο υπουργείο στον ανασχηματισμό, δεν λέει κουβέντα. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβεβαιώνει τον πρωθυπουργό, ότι τα στοιχεία είναι φοβερά και τρομερά και απόλυτα δεμένα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν κρατιέται...

Αφού τελειώνει ο γύρος της ενημέρωσης και των τοποθετήσεων, ο τότε πρωθυπουργός δίνει το πράσινο φως να προχωρήσουν. Οι προσεκτικοί, θα παρατηρήσουν αργότερα, ότι έξω από το Μαξίμου αυτός που κάνει τις δηλώσεις- για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους- δεν είναι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, που μάλλον δύσθυμος αποφεύγει τους δημοσιογράφους, αλλά ο υπόδικος σήμερα αναπληρωτής του, κατηγορούμενος ως ενορχηστρωτής της σκευωρίας, που σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας ότι όλη η ιστορία είναι μια απάτη, μια σκευωρία, για να κρεμαστούν στα μανταλάκια (αν όχι να μπουν φυλακή) οι πολιτικοί του αντίπαλοι; Μήπως έπεσε θύμα των εισηγήσεων και της ενημέρωσης που του έκαναν οι συνεργάτες του; Εστω οι πιο φανατικοί; Πώς να φανταστεί ότι οι  περίφημες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τις τροχήλατες άμαξες, τα φακελάκια με τα χαρτονομίσματα και τις βαλίτσες με το μαύρο χρήμα, θα αποδειχθούν μαϊμού; Και θα τεθούν στο αρχείο από την ίδια την εισαγγελέα διαφθοράς του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπόδικη κ. Τουλουπάκη; Ενας καλοπροαίρετος θα μπορούσε να το πιστέψει.

Θα μπορούσε να το πιστέψει, αλλά ορισμένες εξελίξεις των τελευταίων ημερών θα μπορούσαν και να τον βάλουν σε σκέψεις. Καλοπροαίρετος ναι, όχι και αφελής...

Για παράδειγμα, δημοσιογράφος-κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, σε αναλυτικό του ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην εφημερίδα του (βλ Documento, Κυριακή 10 Απριλίου), αποκαλύπτει τους διαλόγους που είχε με πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και τους οποίους ηχογράφησε εν αγνοία του συνομιλητή του (αν και υποτίθεται ότι ήταν πηγή του), και υποστηρίζει ότι ο μάρτυρας (Νίκος Μανιαδάκης), δεχόταν πιέσεις από τους κατηγορούμενους, να μην καταθέσει εναντίον τους. Αν και η υπόθεση για τις δήθεν πιέσεις ερευνήθηκε και ουδέν προέκυψε -άλλωστε ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αντιθέτως με τις "αποκαλύψεις" της εφημερίδας, πιέσεις δεχόταν να καταθέσει εναντίον των κατηγορουμένων και ας μην γνώριζε κανέναν στοιχείο σε βάρος τους- ο δημοσιογράφος- κατηγορούμενος, προσθέτει στο αναλυτικό του ρεπορτάζ:

"Στο τέλος της συζήτησης ο Μανιαδάκης ξορκίζει και πάλι τον Βαξεβάνη να μην του ξεφύγει τίποτα επειδή είναι επικίνδυνο. Ο δημοσιογράφος εκφράζει τον προβληματισμό μήπως πρέπει να ενημερωθούν η πολιτική ηγεσία για τη συνωμοσία και ο πρωθυπουργός. Ο Μανιαδάκης επιμένει...”.

Είχε διαρκή ενημέρωση ο τότε πρωθυπουργός, από τους παράγοντες της υπόθεσης; Τον ενημέρωναν διαρκώς για τα όσα καταθέτουν, λένε, ισχυρίζονται οι μάρτυρες; Μήπως είχε γνώση και των ανακρίσεων;

Την ίδια στιγμή, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση της εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου κ. Αδηλίνη, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και με την οποία προτείνεται η παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο. Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος "στις πράξεις του και παραλείψεις του (παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση) προέβη με τη συνδρομή που του πρόσφερε κατά την τέλεση της άδικης πράξης του ο Χρήστος Καλογρίτσας, με σκοπό να προσπορίσει στο κόμμα του (ΣΥΡΙΖΑ) στην τότε κυβέρνηση της χώρας (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και σε αυτόν τον ίδιο ως κυβερνητικό στέλεχος, παράνομη και θίγουσα την υπηρεσιακή χρηστότητα και καθαρότητα ωφέλεια, συνισταμένη στην εξ υπαρχής δημιουργία υπό τις εντολές του, την καθοδήγηση και τον έλεγχο εκ μέρους και του κόμματος του μέσων μαζικής ενημέρωσης με αδιαφανείς διαδικασίες και αδιαφανές διοικητικό καθεστώς." Ηθελε δηλαδή να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel. Μόνος του ο Νίκος Παππάς; Εν αγνοία του τότε Πρωθυπουργού;

Ενώ προστίθεται ότι για την έκδοση της εφημερίδας Documento, ότι ο Νίκος Παππάς παρότι ως υπουργός "όφειλε να απέχει από οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δραστηριότητα σε σχέση με την έκδοση και τον έλεγχο εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, είχε συνάψει συμφωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα για την ίδρυση της εφημερίδας, στην οποία ασκούσε συνεχή και καθοριστικό έλεγχο με σκοπό την προώθηση της κομματικής πολιτικής και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης". Μετά το ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Νίκος Παππάς ήθελε να φτιάξει και την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου δημοσιεύθηκαν και όλες οι καταθέσεις των (ψευδο) μαρτύρων της σκευωρίας Novartis, ακόμα και πριν καν δοθούν στον ανακριτή.

Μόνος του τα έκανε όλα αυτά ο Νίκος Παππάς; Εν αγνοία όλων των υπολοίπων; Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι δεν ήξερε τίποτα;

Είπαμε καλοπροαίρετοι, όχι όμως και αφελείς...


Του Μανώλη Καψή

Πηγή : Capital.gr




Ο δικτάτορας Πούτιν έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ

 


Είναι πάγια τακτική από όλους τους δικτάτορες να ενεργούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στο οποίο βάζουν την χώρα τους.

Ο επικίνδυνος πλέον και με την βούλα αιμοδιψής Ρώσος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλοντας να στείλει νέο μήνυμα στην Δύση απείλησε με την «ηλεκτρονική εκτόξευση» συστημάτων πυρηνικών πυραύλων που δοκιμάζει. 

Οι φόβοι για μια πυρηνική επίθεση που θα βάλει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια ακόμα πιο εφιαλτική φάση, εντείνονται, καθώς και το μέλλον της Ρωσίας έτσι και κάνει πράξη τις απειλές της.

Το καθεστώς του Ρώσου δικτάτορα ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έκαναν άσκηση προσομοίωσης πυραυλικών πλήξεων με πυρηνική ισχύ στο δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, εν μέσω της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία, που έχει διαλύσει την χώρα.

Κατά τη διάρκεια των πολεμικών ασκήσεων της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα που βρίσκεται μεταξύ των μελών της ΕΕ, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, η Ρωσία εξασκήθηκε σε προσομοίωση «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» των κινητών βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων Iskander με πυρηνικές δυνατότητες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Μετά την εκτέλεση των «ηλεκτρονικών» εκτοξεύσεων, το στρατιωτικό προσωπικό πραγματοποίησε έναν ελιγμό για να αλλάξει τη θέση του προκειμένου να αποφύγει «ένα πιθανό πλήγμα αντιποίνων», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας. Οι μάχιμες μονάδες εξασκήθηκαν επίσης σε «ενέργειες σε συνθήκες ακτινοβολίας και χημικής μόλυνσης».

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων από τον Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία και κανένας Ρώσος δεν αντιλαμβάνεται για το που οδηγείται η χώρα με τις απειλές του δικτάτορα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Ρώσικα ΜΜΕ, με ελεγχόμενους απο τον δικτάτορα "δημοσιογράφους" έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν τους Ρώσους για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, κι αυτό δείχνει ότι η Ρωσία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την Βόρεια Κορέα.



Δικαστικές περιπέτειες για την Θάνου - Βγαίνει από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου


 

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, η οποία περιέργως είχε μπεί στο αρχείο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βγενόπουλος είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Μετά το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας,  Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή σε βαθμό κακουργήματος.

Η παραγγελία από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων». Κατά συνέπεια κρίθηκε ότι αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση της υπόθεση από το αρχείο και την επανεξέτασή της από την αρχή και βάση όσων αναφέρονται στο ηχητικό.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης (μοντάζ).

Αντίθετα μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων, ενώ σε παρατήρηση αναφέρεται ότι ο εντοπισμός “ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά, συναρτήσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία, «ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο (κασέτα) πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια (μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του.

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για κακούργημα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη έχει παραλάβει το ηχητικό ντοκουμέντο, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.



12 χρόνια μετά με καμία πορεία, κανένα σώου στα δικαστήρια για τους νεκρούς της MARFIN

 


Σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια, 5 Μαΐου 2010, έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας Marfin και ένα αγέννητο παιδί.



Στις 14:00 περίπου το μεσημέρι, αρχίζουν επεισόδια από ακροαριστερούς και αντιεξουσιαστές κουκουλοφόρους που συμμετείχαν στην πορεία. Οι κουκουλοφόροι ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ στο βιβλιοπωλείο  Ιανός και στο κατάστημα της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 έως 30 εργαζόμενοι.




Η τράπεζα μέσα σε λίγα λεπτά τυλίγεται στις φλόγες  ενώ οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί  ανάγκασαν  τέσσερις εργαζόμενους της τράπεζας να βγουν στα μικρά μπαλκόνια, χωρίς όμως να μπορούν να διαφύγουν από το κλειδωμένο κτίριο.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν αμέσως το σημείο καθώς οι ακροαριστεροί κακοποιοί εμπόδιζαν την πρόσβασή τους, ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους διαδηλωτές φώναζαν στα θύματα «να καείτε!».



Τρεις άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων: Ήταν η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών). 

Η ακροαριστεροί, αντιεξουσιαστές κακοποιοί, οι σύντροφοι και αυτουργοί της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα και κυκλοφορούν ελεύθεροι και είναι σίγουρο ότι έχουν ξαναρίξει μολότοφ και ότι βρίσκονται μέσα στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς.

Οι φονικές μολότοφ που κατά τον Τσίπρα είναι επικίνδυνες εάν είσαι στην λάθος πλευρά που τις πετάνε, οδήγησαν στο θάνατο τρεις νέους ανθρώπους και η αστυνομία με την δικαιοσύνη μέχρι σήμερα δεν μπορεί να βρει τους ενόχους παρά το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που υπάρχει από το σημείο.

Το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin και ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 22 ετών, ενώ η διευθύντρια του καταστήματος σε ποινή πέντε ετών και ενός μήνα.




Τον φάκελο Marfin κάποιοι φρόντισαν να τον κλείσουν οριστικά, και μόλις το 2021 με αντολή Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε και πάλι από την  ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα, 11 χρόνια μετά, το 2021. Στην Κρατική Ασφάλεια συγκροτήθηκε ειδική ομάδα, τα μέλη της οποίας ανέλαβαν όχι μόνο την επεξεργασία του διαθέσιμου υλικού αλλά και την αναζήτηση νέου και θεωρείται σίγουρα ότι θα βρεθούν οι δράστες.




Τα μέτρα στήριξης χαλάνε το αφήγημα του απαξιωμένου Τσίπρα

 


Ο Αλέξης Τσίπρας βασίζει την πολιτική καριέρα, στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και την απάτη. Έτσι πορευόταν, έτσι πορεύεται και έτσι θα πορεύεται μέχρι να τον τελειώσει από αρχηγό το κόμμα του.

Για ακόμα μία φορά ο Τσίπρας σε απόλυτο πανικό, στριμωγμένος γιατί έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι εκτός από τον ελληνικό λαό τον τελειώνει και το κόμμα του, εμφανίστηκε στον Alpha και προσπάθησε με ειρωνία και ψέμα να απαξιώσει τα μέτρα που θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Είναι τόσο φαιδρός ο Τσίπρας που έκανε προκαταβολική κριτική στο κυβερνητικό πακέτο παρεμβάσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος πριν καν ανακοινωθεί.

«Είναι μεγάλο το πακέτο;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν είναι μεγάλο το πακέτο, αναρωτιέμαι αν βρήκανε λεφτόδεντρα ξαφνικά».

Και επειδή καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Τσίπρας ότι τα μέτρα του χαλάνε το αφήγημα γιατί θα ανακουφιστεί ο πολίτης, απαξιώνοντας τα περισσότερο μίλησε για «λεφτόδεντρα», «κλεφτόδεντρα» και άλλα φαιδρά.

Και επειδή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας κατά συνείδηση επικίνδυνος ψεύτης, συνέχισε να εξαπατά λέγοντας ότι εφάρμοσε τη ρήτρα αναπροσαρμογής που αποφάσισε και δεν αυξήθηκαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, κάτι φυσικά που διαψεύδεται από επιστολή της ΡΑΕ προς τη ΔΕΗ αλλά και τις ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής ρεύματος με την οποία διαμαρτύρεται για αυξήσεις στο ρεύμα το 2017 και το 2018 λόγω της εφαρμογής της ρήτρας.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας τις τελευταίες σελίδες της πολιτικής του καριέρας σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αλλάζει γίνεται χειρότερος και παραμένει αδιόρθωτος.




Στο Final-4 του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός - Μεγάλη στιγμή για το Ελληνικό Μπάσκετ


Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final-4, αφού επικράτησε της Μονακό στο 5ο και τελευταίο ματς της σειράς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σημεία του αγώνα η γαλλική ομάδα προηγούταν με διαφορά ακόμα και 10 πόντων, όμως στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι άξιζε αυτός τη μεγάλη πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 41-48, 66-70, 94-88

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ελλάδα), Ράντοβιτς (Κροατία), Πέρεθ (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ17 (3), Ντόρσεϊ 16 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 4, Μάρτιν 9, Σλούκας 15 (2), Βεζένκοφ 9 (2), Πρίντεζης, Παπανικολάου 6, ΜακΚίσικ 18 (2).

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Λι 14 (3), Μπέικον 12 (1), Βέστερμαν, Τόμας 6, Μότουμ, Μοτιεγιούνας 7 (1), Ουατάρα 15 (5), Φαγιέ, Άντζουσιτς 5 (1), Χολ 5, Τζέιμς 24 (2).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στις 19 Μαΐου την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, η οποία στοχεύει σε back to back τίτλους στη Stark Arena, ενώ στον άλλο ημιτελικό της ίδιας ημέρας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα παλέψουν να βγουν ζωντανές από το clasico. 

Σύμφωνα με τη EuroLeague, ο πρώτος χρονικά ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 19:00, ενώ ο δεύτερος την ίδια μέρα στις 22:00. Στις 21 Μαΐου, ο «μικρός τελικός» θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και ο τελικός στις 20:00.



Άνοιξαν... μπαρ στον αρχαιοελληνικό ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια

 


Η Τουρκία συνεχίζει τις βεβηλώσεις των ελληνικών μνημείων στη χώρα της.

Μετά την Αγία Σοφία και την Παναγία Σουμελά, τώρα έδωσαν άδεια και έφτιαξαν μπαρ δίπλα σε... αρχαίο ελληνικό ναό.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αθήνας στην Αττάλεια, του 150 μ.Χ.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, εκεί άνοιξε ένα μπαρ με το καθόλου τυχαίο όνομα «Απόλλων».



Αφού αφαιρέθηκαν συνοπτικά κάποια κιγκλιδώματα και άλλα έργα που εξυπηρετούσαν τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, στρώθηκε... κόκκινο χαλί μήκους 10 μέτρων ώστε οι πελάτες του μπαρ να μη δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα και... το κέντρο ψυχαγωγίας άνοιξε τις πύλες του, δίπλα ακριβώς από τους αρχαιοελληνικούς κίονες.

Σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από αρχαιολόγους και φορείς πολιτισμού της Τουρκίας, ενώ ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων.

Όπως αναφέρεται, το... ακίνητο εκεί ανήκει σε ιδιώτη, ωστόσο για τις εργασίες κατασκευής δεν δόθηκε καμία πολεοδομική άδεια.




Τα τέσσερα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής (video)

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός στους πολίτες, για το ψέμα, την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την φαιδρότητα του.

Η Νέα Δημοκρατία με βίντεο που δημοσίευσε απαντά στα «4 ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κατάλογος των «ψεμάτων» και οι απαντήσεις, σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα:

  1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η «ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη».

Απάντηση: Η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε καθ΄όλη τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019).

2. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι «δεν ισχύει αλλού στον κόσμο»

Απάντηση: Η ισχύς της προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και μία δεκαετία.

3. Η Ελλάδα είναι «χειρότερη και ακριβότερη» στην Ευρώπη, σχετικά με τις τιμές κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Απάντηση: Στην Ελλάδα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται στα 0,236 ευρώ kWh, αρκετά πιο χαμηλά από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (0,255 ευρώ kWh.

4. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν σε εκπομπή πως τους αναφέρουν πολίτες ότι τους κόβουν το ρεύμα.

Απάντηση: Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τελευταίων ετών, οι περικοπές ρεύματος σε πολίτες είναι αισθητά λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν. Χαρακτηριστικά, το 2017 όλο το έτος σημειώθηκαν 233.000 περικοπές, ενώ στο τετράμηνο του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 56.700.







Θερμοβαρικές βόμβες στο Αζοφστάλ έριξαν τα στρατεύματα του δικτάτορα

 


Oι ρωσόφωνοι αυτονομιστές δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από αυτό που φαίνεται να είναι έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, όπου έχουν καταφύγει οι Ουκρανοί μαχητές.

O δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο δήλωσε ότι σφοδρές μάχες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, λίγο αφότου η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον αυτού του αχανούς εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές.

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30 παιδιά», είπε.