Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Αθώοι οι αστυνομικοί, ένοχοι κοσμηματοπώλης - μεσίτης για τον θάνατο Ζάκ τη στιγμή της ληστείας

 


Ολοκληρώθηκε η δίκη για τον Ζάκ Κωστόπουλο που έχασε την ζωή του ενώ πήγε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο.

Συντασσόμενη της Εισαγγελικής πρότασης η απόφαση της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών (03/05) στη δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ενόχους τον 77χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαδστωνος και τον 59χρονο μεσίτη ενω αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι κλήθηκαν σε επιχειρησιακή ανταπόκριση στης 21 Σεπτεμβρίου του 2018.

Στην αγόρευσή του, ο Εισαγγελέας Έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι μόνο οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως «απερίσκεπτα», οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν αποτέλεσμα για το Ζακ Κωστόπουλο.



Έφεση κατά του βουλεύματος για το Μάτι ζητά ο Εισαγγελέας



Έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μειδάνη κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, που αξιολόγησε τις ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 103 νεκρούς.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, υπήρξε απόλυτη ακυρότητα για τη διάταξη του βουλεύματος με την οποία οι δικαστές του Συμβουλίου ζήτησαν τη συνέχιση των ανακρίσεων για πέντε στελέχη, τότε, του Πυροσβεστικού Σώματος για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα εφετών, η απόλυτη ακυρότητα έχει προκληθεί από το γεγονός, ότι κατά το νόμο, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, οφείλει πρώτα να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.

Σε ό,τι αφορά 13 άτομα, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και άλλοι, ο εισαγγελέας εφετών έκρινε, ότι οι δικαστές έχουν διαπράξει υπέρβαση εξουσίας με την απόφαση τους, καθώς δεν όρισαν συγκεκριμένα και ρητά, αν οι 13 παραπέμπονται σε δίκη, αν και σε βάρος τους οι ενδείξεις ήταν απολύτως επαρκείς.

Για την απαλλαγή 10 άλλων εμπλεκομένων, αστυνομικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, ο εισαγγελέας εφετών έκρινε, ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και πρέπει να παραπεμφθούν.

Η πρόταση του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μειδάνη θα αξιολογηθεί από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.



Times: Η Ρωσία θα επιτεθεί στη Μολδαβία για να ανοίξει νέο μέτωπο με την Ουκρανία

 



Η Ρωσία θα επιχειρήσει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας από τη Μολδαβία, σύμφωνα με ουκρανικές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα The Times.

Μία πηγή που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα, είπε ότι υπάρχει «πλήθος ενδείξεων» που δείχνουν μια επίθεση στο εγγύς μέλλον στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο διαθέτει σήμερα μόλις 3.250 στρατιώτες. Μια επιτυχημένη κατάληψη της Μολδαβίας θα οδηγούσε τα ρωσικά στρατεύματα στην Οδησσό από τα δυτικά. 

«Πιστεύουμε ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη λάβει την απόφαση να επιτεθεί στη Μολδαβία. Η μοίρα της Μολδαβίας είναι πολύ κρίσιμη. Εάν οι Ρώσοι αρχίσουν να παίρνουν τον έλεγχο, θα είμαστε, στρατιωτικά, ευκολότερος στόχος και η απειλή για την Ουκρανία θα είναι υπαρξιακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ουκρανική πηγή. 

Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Οι αρχές της αυτόκλητης φιλορωσικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι πυρά ερρίφθησαν την νύχτα «από το έδαφος της Ουκρανίας» εναντίον χωριού στο οποίο βρίσκεται αποθήκη πυρομαχικών των ρωσικών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στον μολδαβικό θύλακα.

Τα νέα αυτά «περιστατικά» που προστίθενται στις «εκρήξεις» που έχουν καταγγείλει οι αυτονομιστικές αρχές της Υπερδνειστερίας τις τελευταίες ημέρες συντηρούν την ένταση και συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος που ευνοεί την επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στο φιλορωσικό θύλακα.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει, χωρίς να κατονομάσει την Ρωσία, για τις απόπειρες κλιμάκωσης της έντασης στην Υπερδνειστερία. «Διατηρούμε την ανησυχία μας απέναντι σε κάθε πιθανή απόπειρα να προκληθεί κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Συντονιζόμαστε με τις εκκλήσεις για ηρεμία της μολδαβικής κυβέρνησης απέναντι στα συμβάντα αυτά και υποστηρίζουμε πλήρως την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Μολδαβίας», πρόσθεσε.


skai.gr



Έκανε πάλι τον μάγκα ο Πολάκης και έφυγε πριν απαντήσει η Γιαννακοπούλου

 


Πάλι στον τζάμπα μάγκα έκανε ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος και προστατευόμενος του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης.

Στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης σήμερα, συζητείτο κύρωση συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και του Κατάρ. Το λόγο πήρε ο γνωστός αναρχοτραμπούκος Παύλος Πολάκης και επιτέθηκε στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και στη Νάντια Γιαννακοπούλου του ΚΙΝΑΛ, επειδή ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του μετά τη μήνυση της Φωτεινής Αραμπατζή πριν από λίγο καιρό στη Βουλή. Με λίγα λόγια ο Συριζαίος τραμπούκος θέλει να λέει και να κάνει ότι θέλει ατιμώρητος!!!

«Πώς νιώθετε οι βουλευτές της ΝΔ και η κυρία Γιαννακοπούλου για την ψήφο σας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, όταν αποδείχθηκε ότι το 2019 είχε καταδικαστεί από τους εργαζόμενους με 20.000 ευρώ και ήρθε στη Βουλή και έλεγε ότι τη συκοφαντούμε; Δεν ήταν μόνο τα αέρα λεφτά που πήρε. Όλα εδώ πληρώνονται και ο Θεός μπορεί να συγχωρεί, αλλά εγώ ποτέ», είπε ο τιμωρός του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Γιαννακοπούλου, η οποία εκτός μικροφώνου φώναξε: «Άσε τις ψευτομαγκιές και μη φεύγεις, αν έχεις τα κότσια έλα εδώ να απαντήσεις».

«Δεν θα πέσω στο επίπεδό του, δεν πρόκειται να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Θα περίμενα να μην έφευγε και θα ήθελα να ακούσω τι έχει να πει ενώπιόν μου για τα ψεύδη που έγραψε στα social media και τον προκαλώ να έρθει να απαντήσει. Δυστυχώς ο κ. Πολάκης στα δύσκολα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια», απάντησε η κυρία Γιαννακοπούλου στην τοποθέτησή της, ενώ ο τζάμπα μάγκας Πολάκης είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα.



Τα ΚΤΗΝΗ του δικτάτορα Πούτιν - Εντοπίστηκαν οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι έξω από το Κίεβο


 

Τα ΚΤΗΝΗ του δικτάτορα Πούτιν διέπραξαν αναμφισβήτητα εγκλήματα πολέμου, και πρέπει μαζί με τον δικτάτορα να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη.

Οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι με 148 νεκρούς εντοπίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου.

Οι δολοφονημένοι από τα ναζιστικά ΚΤΗΝΗ του δικτάτορα Πούτιν φέρουν σημάδια βασανιστηρίων. Εντοπίστηκαν με δεμένα χέρια και τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί στα θύματα που βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους στη Μπούκα.

Για απίστευτη θηριωδία έκανε λόγο ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου. Οι ουκρανικές Αρχές, για λόγους ασφαλείας, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την ακριβή τοποθεσία όπου εντοπίστηκαν οι νέοι ομαδικοί τάφοι.



Τουρκικός παροξυσμός: «Η Αθήνα κατέλαβε το Μαράθι και εγκαινίασε μονάδα αφαλάτωσης νερού»


 

Τα πρόσφατα εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης στη νησίδα Μαράθι της Πάτμου, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ενόχλησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατο αξιωματικό και γεωπολιτικό - στρατιωτικό αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, που κατηγόρησε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, για… «μειοδοσία».



Χαρακτηρίζοντας «κατοχικό κυβερνήτη» τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Γιαλίμ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή δεν αντιδρά στην «κατάληψη» της νησίδας από την Αθήνα. «Ενθαρρυμένη από την αδράνεια του Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Η Ελλάδα κατασκεύασε Μονάδα Επεξεργασίας Θαλασσινού Νερού στο Μαράθι Αϊδινίου αξίας 201.500 ευρώ. Με τη λειτουργία του θα καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πόσιμο νερό των Ελλήνων πολιτών και των Ελλήνων στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι στο νησί» αναφέρει προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που χαρακτηρίζει «τουρκικό» το Μαράθι, το οποίο «καταλήφθηκε» από την Ελλάδα το… 2016. «Το νησί Μαράθι Αιδινίου έχει καταχωρηθεί ως τουρκικό στα αρχεία της Τουρκοϊταλικής Συνέλευσης της 4ης Ιανουαρίου 1932 και της Κοινωνίας των Εθνών, αλλα καταλήφθηκε από την Ελλάδα το 2016» λέει.

Ο Γιαλίμ κατηγορεί τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δεν απέτρεψε την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων στο Μαράθι, που τέλεσαν εγκαίνια με τις ευλογίες ιερέα που «διόρισε» το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με τις σημαίες της Ελλάδας, της Ε.Ε. και του Βυζαντίου να κυματίζουν στο νησί. «Ενώ τελούνταν τα εγκαίνια παρουσία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων στο τουρκικό νησί, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού -που είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στα νησιά, παρακολουθούσε την τελετή σαν τουρίστας. Ο Σοϊλού δεν μπορεί να αποπέμψει τον Χατζημάρκο, ούτε να ορίσει διαχειριστή στη θέση του» σχολιάζει προκλητικά ο Τούρκος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής.

Ο Γιουμίτ Γιαλίμ , είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αναθεωρητισμού κατά της χώρας μας. Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Γιαλίμ ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων. Αν και θεωρείται «κεμαλικός» ο Γιαλίμ κατάφερε -χαϊδεύοντας και τ’ αυτιά των ακραίων εθνικιστών- να επιβάλλει κάποιες από τις μαξιμαλιστικές του θέσεις στην ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας.


protothema



Κάποιος να μαζέψει την Λατινοπούλου για να μην μιλάει!!!!!!

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου, και απορούμε με την ανοχή που δείχνουν κάποιοι;;;;;;;;;;

Η κοπέλα μάλλον δεν ξέρει να μιλάει και να εκφράζεται αλλιώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε!!!

Συνεχίζει να προκαλεί με τις θέσεις που διατυπώνει στα social media η νεαρή πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, Αφροδίτη Λατινοπούλου και δεν έχει διαγραφεί ακόμα, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται!!!!

Καλό θα ήταν να εκφράζεται χωρίς να δηλώνει πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ξεφτιλίζει το κόμμα και τον αρχηγό του.

Η γνωστή για τις προκλητικές αναρτήσεις της πολιτεύτρια, αποφάσισε να κάνει εάν είναι δυνατόν μια σύγκριση περιστατικών που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, βγάζοντας... τα δικά της συμπεράσματα.

«Στην Ελλάδα η κακοποίηση ζώου θεωρείται μεγαλύτερη είδηση από την κακοποίηση 17χρονης από Πακιστανούς. Ο ένοχος για το γατί θα τιμωρηθεί και σωστά. Οι Πακιστανοί θα πληρώσουν αντίστοιχα 50χιλ ευρώ; Θα απελαθούν; Ή θα τριγυρίζουν πάλι ελεύθεροι για να διαπράξουν νέα εγκλήματα;», έγραψε στο Twitter. 




Ντοκουμέντο από το τρομακτικό τροχαίο στη ΛΕΑ


 

Βίντεο σοκ που καταγράφει τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πρωτομαγιά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με θύμα έναν 59χρονο που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ και σκοτώθηκε όταν έπεσε αυτοκίνητο όχημά με οδηγό που δεν είχε δίπλωμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το LamiaReport.gr.





ΝΔ για επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία: Ας πάει και στην Πατρών-Πύργου που είχε προσφέρει στον Καλογρίτσα

 


Στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη (03.05) στην Ηλεία αναφέρθηκε σκωπτικά η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία

«Αύριο από την Ηλεία ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει την ίδια, χιλιοπαιγμένη παράσταση: να τάζει τα πάντα στους πάντες. Η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι η χώρα πλήρωσε ακριβά αυτό το εισιτήριο και πλέον η παράσταση δεν μαζεύει θεατές.

Το μόνο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας αύριο στην Ηλεία είναι να επισκεφθεί τα εργοτάξια του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος και να δει τα έργα που προχωρούν με ταχύτητα. Πρόκειται για εκείνο το έργο που δεν προχώρησε ούτε ένα μέτρο επί των καταστροφικών ημερών του. Γιατί; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε προσφέρει ως εργολαβικό αντάλλαγμα στον τότε εκλεκτό του, τον κ. Καλογρίτσα.

Ας αποφύγει όμως τις υποσχέσεις, γιατί οι πολίτες μόλις ακούν τα «θα» του, ασυναίσθητα βάζουν το χέρι στην τσέπη».



Τραβάνε το σκοινί οι Ρώσοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο Γερμανίας - Δανίας


 

Δύο καταδιωκτικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας απογειώθηκαν από βάση στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν το Σαββατοκύριακο καθώς ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών εντοπίστηκε στη Βαλτική, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου.

Το αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από το νησί Ρούγκεν. Τα καταδιωκτικά το προσέγγισαν και το συνόδευσαν ωσότου απομακρύνθηκε από τη Γερμανία.

Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε και τον εναέριο χώρο της Δανίας, εξωθώντας το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη να καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να διαμαρτυρηθεί.




Σε ανησυχία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει ο Τσίπρας φοβούνται 15 Μαίου για την εικόνα του

 


Στον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν να καταλαβαίνουν έστω και αργά, ότι έχουν να κάνουν με ένα απαξιωμένο από τους πολίτες πολιτικό αρχηγό, και αυτό τους ανησυχεί για την εικόνα τους μέχρι τις εκλογές του 2023.

Ο Τσίπρας, δεν μπορεί να σταθεί πουθενά χωρίς κάποιος να γελάσει και να τον κοροιδέψει, και δεν είναι λίγα τα επιφωνήματα σε κάθε του επίσκεψη "καλώς τον ψεύτη", "καλώς τον πολιτικό απατεώνα", "θα μας τάξει πάλι για να μας εξαπατήσει".

Ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και σήμερα αμετανόητος, πορεύεται με παροχολογία, πλειοδοσία, ψέματα και διαστρέβλωση, ότι έκανε το 2014, και όσα θύματα τον πιστέψουν, αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες και δεν τον εμπιστεύονται.

Αυτό που προσπαθεί να περάσει στα μέλη του ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν πρόκειται για εσωκομματικές εκλογές, αλλά για ψήφο ενάντια στον Μητσοτάκη, εξαπατώντας έτσι και πορώνοντας, ώστε να ρίξουν ψήφο υπέρ του Τσίπρα, άρα κατά της Ν.Δ. και όχι κατά του απαξιωμένου Τσίπρα.

Φυσικά και οι εσωκομματικές δεν έχουν να κάνουν με τον Μητσοτάκη, αλλά για το κατά πόσο είναι ικανός ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τον Μητσοτάκη, η έστω να τον πλησιάσει, και με τον Τσίπρα αρχηγό κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο τουλάχιστον για τα μισά μέλη του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα «Ψηφίζουμε όλοι! Τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό», σύνθημα που δεν έχει καμία σχέση με εσωκομματικές εκλογές, αλλά για ντόπινγκ μελών μήπως και αλλάξουν γνώμη ώστε να ψηφίσουν τον Τσίπρα. 

15 Μαίου, μοναδικός υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό θα μπορούσε να είναι μια γιορτή για το κόμμα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα και η ανησυχία της Κουμουνδούρου, μόνο ήρεμα δεν είναι τα πράγματα.




Νέα καραγκιοζιλίκια από τον Ακάρ με νέες απειλές κατά της Ελλάδας

 


Ο φαιδρός Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας για προβοκάτσιες. Και το λέει αυτός που κάθε μέρα η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και αυτό το παρακολουθούν όλοι στην υφήλιο. 

Ο φαιδρός Ακάρ, λέ και τον φοβάται κάποιος, τόνισε πως το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται σε «επιφυλακή» για να «προστατεύσει» τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «σίγουρα θα δείξει την αντίδρασή της» σε «οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της».

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», είπε ο φαιδρός Τούρκος, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η Τουρκία είναι «ανοιχτή στον διάλογο».

«Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με “διάλογο’», είπε χαρακτηριστικά, ξεχνώντας τι έλεγε τόση ώρα κατά της Ελλάδας.



Ο Πούτιν πάσχει από άνοια, βλέπει παντού προδότες -Παρανοϊκός, θυμίζει τον Στάλιν


 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιθανό να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και από άνοια, σύμφωνα με πρώην πράκτορα της KGB.

Όπως μεταδίδει ρεπορτάζ της βρετανικής The Sun, ένας πρώην πράκτορας της KGB αναφέρθηκε στην υγεία του Ρώσου προέδρου, που έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων.

Πρώην πράκτορας της KGB: Ο Πούτιν βλέπει παντού προδότες

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον και από άνοια σε πρώιμο στάδιο, ενώ -όπως υποστηρίζει ο πρώην πράκτορας- ο φόβος του προέδρου της Ρωσίας και η εμμονή του με την πιθανότητα προδοσίας τον έχουν οδηγήσει στην τρέλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν αναφορές για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, από αρκετές πηγές, έχουν προκύψει πληροφορίες που θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο να πάσχει από διάφορες ασθένειες, που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και δράσης του.

Παρά την επιμονή της Μόσχας να απορρίπτει όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, οι πρόσφατες εμφανίσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν τροφοδοτούν τις θεωρίες για την υγεία του.

Ωστόσο, ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος Μπόρις Καρπίτσκοφ, 62 ετών, είπε ότι ακόμη και τα μέλη του στενού κύκλου του Πούτιν δεν ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του προκειμένου να προστατεύσουν την εικόνα του «ισχυρού άνδρα».

Ο Ρώσος πρώην πράκτορας, ο οποίος τώρα ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι ο Πούτιν βλέπει τους πάντες ως «προδότες» - και ότι η υγεία του ήταν ένα «ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα».

Με τον Στάλιν παρομοιάζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος

Ο πρώην πράκτορας είπε στη Sun Online: «Είναι - ή τουλάχιστον ενεργεί ως - παράφρονας και διακατέχεται από ιδέες παράνοιας».

«Βλέπει κυριολεκτικά τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εντός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, ακόμη και μέσα στον στενό του κύκλο, ως “προδότες”».

«Είναι τόσο καχύποπτος και τόσο εμμονικός με τις παρανοϊκές ιδέες του που τώρα μπορεί να συγκριθεί με τον τύραννο Στάλιν».

Ο Καρπίτσκοφ είπε ότι είναι πιθανό ο Πούτιν να υποφέρει από «πολλές» παθήσεις υγείας, όπως τα πρώτα στάδια της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον.

Από Πάρκινσον, άνοια ή κάποια μορφή καρκίνου ίσως πάσχει ο Πούτιν, λέει πρώην κατάσκοπος της KGB

Είπε: «Δεν είμαι γιατρός… αλλά υπάρχει μια σοβαρή ανησυχία ότι ο Πούτιν υποφέρει από πολυάριθμες σωματικές παθήσεις - πιθανώς από αθλητικούς τραυματισμούς κατά τα νεανικά του χρόνια.

«Αυτό, μαζί με ορισμένα ζητήματα που επηρεάζουν τους ηλικιωμένους - όπως η άνοια στα αρχικά στάδια», είπε.

«Ένα άλλο πιθανό ζήτημα μπορεί να είναι - αν κρίνουμε από το πώς κινείται - ότι ο Πούτιν μπορεί να υποφέρει από τα αρχικά στάδια είτε του Πάρκινσον είτε από άλλη σοβαρή διαταραχή που προκαλείται από κάποια μορφή καρκίνου, για παράδειγμα, όγκο στον εγκέφαλο», είπε ο κατάσκοπος.

Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου αρνούνται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του προέδρου τους, ο οποίος κλείνει τα 70 τον Οκτώβριο.


iefimerida



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τον Βασιλιά των Βέλγων Philippe και τη Βασίλισσα Mathilde, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς. Ενημέρωσε ακόμη για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τις κινήσεις προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται κοινή διαχείριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



Απέκλεισε τη Ρωσία από παντού και για την επόμενη σεζόν η UEFA


 

Η UEFA πέταξε εκτός και για την επόμενη σεζόν τη Ρωσία, τόσο σε διασυλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο! Με ομάδα στους ομίλους του Champions League η Σκωτία, πώς επηρεάζονται οι διοργανώσεις!

«Τελείωσε» το ρωσικό ποδόσφαιρο η UEFA!

Σε συνέχεια των κυρώσεων από τις 28 Φεβρουαρίου (λίγες ημέρες, δηλαδή, αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε σήμερα (2/5) τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και για την επόμενη σεζόν όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων, όλων των κατηγοριών και ηλικιών!

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις, που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις όσο και αυτές της επόμενης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα: Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Σκωτίας, Σέλτικ, του Γιώργου Γιακουμάκη, πηγαίνει, πιθανότατα, απευθείας στους ομίλους του Champions League! Δείτε εδώ πώς διαμορφώνεται, πλέον, η εικόνα στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, ευνοούνται όλες οι χώρες κάτω από την 8η Ρωσία και μέχρι και τη 19η Ελβετία, καθώς οι ομάδες «πηδούν» γύρους! Για την 20ή -με βάση, φυσικά, την περσινή βαθμολογία- Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, πλέον, αν αποκλειστεί η Βιγιαρεάλ, θα εκκινήσει σίγουρα από τον δεύτερο προκριματικό και όχι από τον πρώτο!

Μερικά ακόμη παραδείγματα στο Champions League για το πώς επηρεάζονται οι ομάδες: Η πρωταθλήτρια Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη… προβιβάζεται από τον τρίτο προκριματικό στα πλέι οφ, o πρωταθλητής Κύπρου θα παίξει στον 3ο προκριματικό και όχι στον 2ο, ενώ Αυστριακοί και Σκωτσέζοι θα έχουν τους δευτεραθλητές τους επίσης στον 3ο προκριματικό από τον 2ο!

Μερικές ακόμη σημαντικές κυρώσεις για τη Ρωσία είναι οι εξής:

- Η Ρωσία θα λάβει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA, κάτι, φυσικά, που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο!

- Η εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

- Η Πορτογαλία παίρνει τη θέση της εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο EURO 2022.

- Απορρίπτεται η ρωσική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση είτε του EURO 2028 είτε του 2032. Αυτό σημαίνει ότι στην «κούρσα» απέμειναν η Μεγάλη Βρετανία και τα ιρλανδικά κράτη κόντρα στην Τουρκία, που διεκδικεί και το EURO 2032 με την Ιταλία.


sport-fm.gr



Ο Αλβανός δράστης κακοποιούσε και τον σκύλο του


 

Κακοποιητική συμπεριφορά προς τα ζώα φαίνεται ότι έχει ο Αλβανός συλληφθείς για την υπόθεση με τη γάτα στην Αιδηψό.

Σε δικές του αναρτήσεις στο instagram, φαίνεται ότι ανέβαζε το σκυλί του... βαμμένο με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζει! 

Μάλιστα ο ίδιος στην πρώτη του απάντηση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν διαδόθηκε η κλωτσιά που έδωσε στη γάτα στην Αιδηψό, λέει ότι είναι... φιλόζωος, αλλά μόνο αυτό δεν δείχνει η συμπεριφορά του.

Δείτε παρακάτω, στην ανάρτηση της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου, Σταματίνας Σταματάκου:

app-facebook
Σταματίνα Σταματάκου
14 ώρες πριν

Ο κ. Καραμανώλης που δημοσιοποίησε το βίντεο στο Instagram, με τη γάτα που κλωτσάνε στην θάλασσα, δεν είναι η πρώτη φορά που του φαίνεται αστεία η κακοποίηση ενός ζώου και την αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη στον ίδιο του τον σκύλο γράφοντας με μαρκαδόρο την θύρα της ομάδας του ενώ στο πίσω μέρος του σώματος του σκύλου έχει βάψει περισσότερο από το μισό. Σήμερα μάλιστα -αφού έβρισε χυδαία- προσπαθώντας να μας πείσει πόσο φιλόζωος είναι μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως.



Πέθανε ο γιός του Αργύρη Ντινόπουλου έπασχε από διαβήτη τύπου Α

 


Πένθος για τον πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Βριλησσίων Αργύρη Ντινόπουλο μετά τον θάνατο του γιου του Βασίλη. 

Ο 33χρονος γιος του έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ο Βασίλης Ντινόπουλος έχασε τη ζωή του από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α.

Το Σάββατο τον έψαχναν οι δικοί του άνθρωποι και δεν μπορούσαν να τον βρουν. Χθες, την Κυριακή το μεσημέρι, πήγε ο πατέρας του στο ιδιόκτητο διαμέρισμα που έχει η οικογένεια στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια και δυστυχώς τον βρήκε νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανώς είχε υποστεί ένα υπογλυκαιμικο σοκ και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.Η νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να γίνει αύριο.

Οι οικείοι του θα τον αποχαιρετήσουν την Τετάρτη 4/5/2022 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο Βασίλειος-Σπυρίδων γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1989 και σπούδασε κινηματογράφο στο UCA στην Αγγλία από το 2009 μέχρι και το 2013. Μάλιστα έχει συμμετάσχει σαν σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής σε ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά. Από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για το παρκούρ και με τα χρόνια είχε γίνει επαγγελματίας.

Ο θάνατος του Βασίλη Ντινόπουλου σόκαρε τον χώρο της τέχνης με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να σημειώνει τα εξής: Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά με θλίψη τον Βασίλη Ντινοπουλο. To Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. έχει βραβεύσει τον Vasilis Din ως καλύτερο location manager για την ταινία Kala Azar το 2020 στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει θεσμοθετήσει για την ανάδειξη της ειδικότητας των location managers στην Ελλάδα.

Παιδιά, ο Βασίλης δεν είναι πια μαζί μας. Θα τον αποχαιρετήσουμε οι στενοί συγγενείς του και οι δικοί του φίλοι και συνεργάτες την Τετάρτη 4/5/2022 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας ώρα 09:30.

Guys, Vassilis is no longer with us. We will say goodbye with his close relatives and his close friends and associates on Wednesday 4/5/2022 at the crematorium of Ritsona at 09:30.



Η Γερμανία συνέστησε στους πολίτες της να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν τρόφιμα

 


«Φωτιές» έχει ανάψει στη Γερμανία η σύσταση της υπουργού Εσωτερικών προς τους πολίτες προκειμένου να… «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά, ζητώντας παράλληλα η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς πανικό!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σε συνέντευξή της η υπουργός τόνισε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα».

Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου Νάνσυ Φίσερ του SPD αναφερόμενη στην ενεργειακή ακρίβεια αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου».

Η Γερμανία συνέστησε στους πολίτες να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν τρόφιμα

Συνεχίζοντας τόνισε πως πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. «Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας δε πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι». Παράλληλα η Φίσερ αποκάλυψε πως γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας. «Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία», είπε και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά».

Μιλώντας δε συγκεκριμένα για τις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός ανέφερε σχετικά πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά», είπε. Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε.

«Υψηλός κίνδυνος» για κυβερνοεπιθέσεις

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών βλέπει πολλές πιθανότητες για την τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» δήλωσε.

«Οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας και τις δυνατότητες των αρχών ασφαλείας που συγκεντρώνονται εκεί, υπάρχει «μεγάλη τεχνογνωσία».

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει σήμερα «υψηλός κίνδυνος» ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. «Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας, αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας» δήλωσε η ίδια. «Οι χάκερ προφανώς αναζητούν τρωτά σημεία για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό». Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας έχουν «ενισχυθεί σημαντικά» πρόσθεσε.


protothema



Ενωμένη η Ε.Ε. λέει ΟΧΙ σε πληρωμή του αερίου με ρούβλια στην Ρωσία

 



Το μήνυμα ότι οι πληρωμές ρωσικού αερίου σε ρούβλια συνιστούν παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έστειλε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, μετά το τέλος του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Το ευρωπαϊκό μέτωπο παραμένει αρραγές, και ενιαίο, είπε η Επίτροπος, και η Κομισιόν σύντομα θα παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις στις εταιρείες ως προς τον τρόπο πληρωμής προς την Gazprom και ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε ευρωπαϊκό όμιλο ότι το διάταγμα Πούτιν συνιστά παραβίαση των κυρώσεων.

Η ΕΕ δεν έχει πληροφορίες ούτε για χώρες ούτε για ιδιωτικές εταιρείες που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν σε ρούβλια όπως επιθυμεί η Ρωσία, επανέλαβε.

«Η πληρωμή ρουβλίων μέσω του μηχανισμού μετατροπής που διαχειρίζονται οι ρωσικές δημόσιες αρχές και ενός δεύτερου αποκλειστικού λογαριασμού στην Gazprombank αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», δήλωσε συγκεκριμένα η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

«Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες ετοιμάζονται να πληρώσουν την Gazprom. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το διάταγμα Πούτιν συνιστά παραβίαση των κυρώσεων και κάτι τέτοιο δεν θα γίνει δεκτό. Τα κράτη μέλη δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Επίτροπος Ενέργειας.

Η Σίμσον υπογράμμισε ότι το επίπεδο αποθήκευσης αερίου στην ΕΕ ξεπερνά το 32% και αυξάνεται περαιτέρω. Από την πλευρά της, η Γάλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Μπαρμπαρά Πομπιλί, διευκρίνισε ότι δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλο το ρωσικό φυσικό αέριο με άλλες πηγές, προσθέτοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια και θερμαινόμαστε.