Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αυτές τις στελεχάρες είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Ο Χαικάλης θα ασχοληθεί με την αστρολογία

 


Σε τέτοιες στελεχάρες είχε αφήσει την τύχη της Ελλάδας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αρκεί να κυβερνά ο επικίνδυνος, ανίκανος και ανεπαρκής Αλέξης Τσίπρας.

Στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  αναφέροντας ότι εγκαταλείπει την υποκριτική και το θεατρικό σανίδι και θα ασχοληθεί με το χόμπι του που δεν είναι άλλο από την αστρολογία.

-Κύριε Χαϊκάλη, που αποδίδετε όλη αυτή τη μετωπική επίθεση που δέχεστε;

«Εγώ πληρώνω πολιτικά παιχνίδια! Και το λέω, γιατί μην ξεχνάτε ότι έχω ρίξει μια Κυβέρνηση, γιατί έχω μια φωνή που έχει εναντιωθεί σε πράξεις εξουσίας που έγιναν εις βάρος ενός ολόκληρου κόσμου και που επιπλέον έχουν παιχτεί πολλά παραπολιτικά παιχνίδια με στόχο εμένα. Έτσι, όπως και να το κάνουμε, είχα γίνει δυσάρεστος για κάποιους. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν έχει λογική: Άλλα λες, άλλα καταλαβαίνουνε, άλλα γράφουνε, βομβαρδίζομαι συνέχεια από τα ΜΜΕ, συν όλα τα social media κ.ά. χωρίς να μπορώ να πω αυτά που θέλω να πω. Πας να πεις μια κουβέντα και παρερμηνεύεται, αυτομάτως λοιπόν όλο αυτό το πράγμα οδηγεί σε ένα αδιέξοδο».

-Θεωρείτε, ότι καταστρώθηκε λοιπόν από πολιτικούς κύκλους, ένα σχέδιο εξόντωσής σας;

«Ναι, μιλάμε για ένα σχέδιο και καλλιτεχνικής και φυσικής εξόντωσης μου! Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το σκεπτικό κάποιων ανθρώπων πάνω σε αυτό το θέμα. Πώς γίνεται ο καταγγέλλων να έχει a priori δίκιο; Όχι, δεν έχει a priori δίκιο! Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Εντάξει, υπάρχει ένα κοινό και κάποια Media που θέλουν να παρερμηνεύουν πράγματα. Εντάξει, δικαίωμά τους. Τι να κάνουμε;»

-Θα ασχοληθείτε με κάποιο άλλο βιοποριστικό μέσο;

«Θα ασχοληθώ με το χόμπι μου, που είναι η αστρολογία, σε ένα συμβουλευτικό επίπεδο, γιατί έχω αρκετές γνώσεις θα έλεγα. Κι θα σας αποκαλύψω, ότι ετοιμάζω πράγματα μέσα από το διαδίκτυο και σε συνεργασία με μία εταιρεία, που θα βοηθήσουμε τις γυναίκες μέσω της αστρολογίας, στο θέμα των γεννήσεων, αποφυγής προβλημάτων εξωσωματικής και με τέτοια σχετικά θέματα. Θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι, το οποίο έχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχω πολύ υλικό να δουλέψω και νομίζω θα βοηθήσω τις γυναίκες από άλλη σκοπιά. Μπας και καταλάβουν, ότι δεν είμαι αυτός τον οποίο θέλουν κάποιοι να δείξουν ότι είμαι…».



Οι απόδημοι Σκοπιανοί με θράσος δεν θέλουν να αποκαλούν «βορειομακεδονική» την απογραφή στη χώρα

 


Το έγκλημα Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ το βλέπουμε και το ζούμε συνέχεια μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Σημειώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, υποχείριο των Μέρκελ και Ερντογάν, ξεπούλησε με μεγάλη ευκολία την Μακεδονία, γιατί του είχαν τάξει ότι θα κυβερνάει την Ελλάδα για καιρό, όσο ανίκανος, επικίνδυνος και ανεπαρκής είναι.

Οι Σκοπιανοί αντί να χαίρονται που τους έδωσε ο Τσίπρας ξεπουλώντας τους Έλληνες, ταυτότητα, σηκώνουν συνέχεια θέματα, ξεχνώντας ότι χωρίς την Ελλάδα δεν είναι και δεν θα ήταν τίποτα.



Πρόσφατη αναφορά του δικτύου Euronews σε «βορειομακεδονική απογραφή» στα Σκόπια, προκάλεσε την αντίδραση της λεγόμενης οργάνωσης «Ενωμένη Μακεδονική» Διασπορά» (UMD), που διαμαρτυρήθηκε θρασύτατα με επιστολή στα κεντρικά του δικτύου στην Γαλλία.

Το Euronews προχώρησε σε αλλαγή της διατύπωσης στη λεζάντα ρεπορτάζ, σε «μακεδονική απογραφή», με θέμα τη μετανάστευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας στο εξωτερικό, λες και οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες, προκαλώντας έτσι τους Έλληνες και την κυβέρνηση στην Ελλάδα που δεν είναι κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά πρόκειται για σοβαρή κυβέρνηση.

Σχόλιο του προέδρου της οργάνωσης, που αποτελείται από Σκοπιανούς που ζουν σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά, Μέτο Κολόσκι, αναφέρει πως μετά την παρέμβασή του η λεκτική αναφορά αντικαταστάθηκε από το Euronews. «Αυτό είναι δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το μακεδονικό υπουργείο Εξωτερικών και το επιτελείο του αλλά μετά την αλλαγή του ονόματος, η «UMD» έχει γίνει υπουργείο Εξωτερικών του μακεδονικού λαού» σχολίασε, προκαλώντας.

Η λεγόμενη «United Macedonian Diaspora», είναι η πλέον ακραία εθνικιστική οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά, που δεν αναγνωρίζει τη «Συμφωνία των Πρεσπών» καταγγέλλοντας ως μειοδότη τον πρώην πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.



Και μάλλον έχει έρθει η ώρα να τους ξανά θυμίσει η Ελλάδα ότι είναι Σκοπιανοί και όχι Μακεδόνες!!!



Τα... μαζεύει ο Τζούμας: «Έκανα μαύρο χιούμορ»

 


Στο... μαύρο χιούμορ που έκανε, παραπέμπει τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο για τις γυναικοκτονίες που προκαλούνται από τη μουρμούρα των γυναικών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος Τζούμας.

Το πρωί της Παρασκευής 7/1 ο Τζούμας τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» για τη φράση του Μητροπολίτη Κοζάνης και υποστήριξε τα λεγόμενά του. 

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κοζάνης την Πέμπτη 6/1, αφού ολοκληρώθηκε η λειτουργία και ο αγιασμός των υδάτων, εκνευρίστηκε από κάποιες γυναίκες που συζητούσαν μεταξύ τους. «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» είπε.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας σχολίασε τα λόγια του Μητροπολίτη, τονίζοντας: «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως».

Μετά τις αντιδράσεις, ο Κωνσταντίνος Τζούμας εμφανίστηκε στα Μ.Μ.Ε., σε διάφορες εκπομπές και είπε ότι έκανε... μαύρο χιούμορ και ότι εν πολλοίς δεν το εννοούσε έτσι.

«Μαύρο χιούμορ, έκανα μαύρο χιούμορ, όπως κάνω σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν… Πρέπει να ξέρεις πολύ λίγο τον Τζούμα…», υποστήριξε.

«Το τελευταίο που θα περνούσε στο μυαλό κανενός για μένα, είναι ότι είμαι μισογύνης. Έχω αναφερθεί σε ένα σωρό θέματα metoo, politically correct, τα Εξάρχεια κολλήσανε σε αυτή τη φράση. Υπερβολικό το βρίσκω» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Εν Λευκώ», στον οποίο εργάζεται ο Κωνσταντίνος Τζούμας, με μία ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και το Instagram πήρε θέση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι απόψεις των εργαζομένων του είναι αντίθετες από αυτές του κ. Τζούμα. 

Παράλληλα, ζητά από  εκείνον να ανακαλέσει όσα υποστήριξε.

Τα σχόλια του Κωνσταντίνου Τζούμα στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Πρωινό», στον ΑΝΤ1, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τις απόψεις του σταθμού μας και των στελεχών του. Ζητάμε από τον κ. Τζούμα να ανακαλέσει τα λεγόμενά του.



Εισβολή στο Καπιτώλιο: Σκληρή ομιλία Μπάιντεν κατά Τραμπ στην επέτειο ενός έτους

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε την Πέμπτη τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ – χωρίς να τον κατονομάσει – ότι συνιστά συνεχή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία κι ότι «επιχείρησε να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» την 6η Ιανουαρίου του 2021 με την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, μια «ένοπλη εξέγερση», σύμφωνα με τον Δημοκρατικό.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένας πρόεδρος όχι μόνο έχασε μια εκλογική αναμέτρηση, επιχείρησε και να εμποδίσει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» και οι υποστηρικτές του που επιτέθηκαν εναντίον του Καπιτωλίου, όπου εδρεύει το αμερικανικό Κογκρέσο, «δεν ήταν μια ομάδα τουριστών, ήταν μια ένοπλη εξέγερση», είπε ο κ. Μπάιντεν, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων» καταγγέλλοντας νοθεία, εξαιτίας της οποίας έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέφερε, επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε και διέδωσε έναν ιστό ψεμάτων για τις εκλογές του 2020», το έκανε, γιατί προτιμά την εξουσία από τις αρχές», σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, υπογραμμίζοντας πως ο Ρεπουμπλικανός «έχτιζε το ψέμα του για μήνες» πριν από τις εκλογές.

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στο τέλος της ομιλίας του για την πρώτη επέτειο από την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της (αμερικανικής) δημοκρατίας».

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό «είμαστε δεσμευμένοι σε μια μάχη μεταξύ της δημοκρατίας και του αυταρχισμού», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν επιδίωξα αυτή τη μάχη», όμως «δεν θα φύγω», τόνισε.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ζήτησε από τους Αμερικανούς να «ενωθούν» για να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία, έναν χρόνο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Το αμερικανικό πνεύμα δοκιμάστηκε» υποστήριξε η ίδια, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Κογκρέσο για την πρώτη επέτειο των δραματικών εκείνων γεγονότων.

«Πρέπει να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας».

Απάντηση Τραμπ περί απόπειρας διχασμού

Από την πλευρά του ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τον κ. Μπάιντεν ότι επικαλέστηκε το όνομά του προκειμένου να διχάσει περαιτέρω τη χώρα με την ευκαιρία της μαύρης επετείου.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν «χρησιμοποίησε το όνομά μου σήμερα επιχειρώντας να διχάσει περαιτέρω την Αμερική», αναφέρει ο κ. Τραμπ σε μια γραπτή ανακοίνωση μετά την ομιλία που εκφώνησε ο κ. Μπάιντεν.

«Αυτό το πολιτικό θέατρο είναι απλά ένας αντιπερισπασμός», που στοχεύει να κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν τις «αποτυχίες» του Δημοκρατικού προέδρου, τόνισε ο κ. Τραμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «εκμεταλλεύονται» πολιτικά την επέτειο της επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου.

«Ήταν απίστευτο να βλέπω ορισμένους Δημοκρατικούς στην Ουάσιγκτον να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την επέτειο για να προωθήσουν κομματικούς στόχους, που υπήρχαν πολύ πριν από αυτό το γεγονός», δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου, όπου χαρακτήρισε την 6η Ιανουαρίου του 2021 «μαύρη ημέρα για το Κογκρέσο και τη χώρα μας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Ποια είναι η υπόδικος αστυνομικός που έκανε παρέα με τον Τσίπρα στα Τρίκαλα!

 



Ποια είναι η υπόδικος αστυνομικός που βρέθηκε στην παρέα του Αλέξη Τσίπρα στη Νεράιδα Τρικάλων

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται για την παρέα από την οποία πλαισιωνόταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παραμονή του για την περίοδο των γιορτών στη Νεράιδα Τρικάλων, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις πως ανάμεσά τους υπήρξε αστυνομικός, διωκόμενη για την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια.

Ας σημειωθεί ότι όπως φαίνεται η συγκεκριμένη κυρία, το όνομα της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες είναι Μαρία Χαρτζανιώτη έχοντας το βαθμό του αστυνομικού, δεν βρέθηκε στιγμιαία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ήταν μαζί του και κατά την άφιξη αλλά και ξενάγηση στα μέρη της Νεράιδας. Φωτογραφικό στιγμιότυπο τους δείχνει να περπατούν μαζί αλλά και να ξεναγούνται στην περιοχή.


Αλέξης Τσίπρας και Μαρία Χαρτζανιώτη περπατούν μαζί στα σοκάκια της Νεράιδας


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω αστυνομικός είναι σε διαθεσιμότητα από το Σώμα για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση με το όνομά της να βρίσκεται μέσα στη δικογραφία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ζητήσει και λάβει σχετική άδεια προκειμένου να βρίσκεται τις πρώτες ημέρες του έτους στα Τρίκαλα, τόπο από τον οποίο κατάγεται ο σύζυγός της.

Επομένως, είναι εύλογο να δημιουργούνται ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τίθενται θέματα πολιτικής και ηθικής τάξεως, αφού η συγκεκριμένη κυρία φέρεται να βρίσκεται στο κάδρο δικαστικής διερεύνησης για πολύ σοβαρά ζητήματα.


lawandorder





«Έτσι γουστάρουμε» απαντούν προκλητικά οι συντελεστές της ξεφτίλας «Ξεπαρθενών»

 


Προκλητικοί εμφανίζονται οι συντελεστές της ξεφτίλας, που βαφτίστηκε, ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ξεπαρθενών», η οποία έχει προκαλέσει σάλο με το περιεχόμενό της.

Στην ταινία -μεταξύ άλλων- φαίνονται δύο από τους πρωταγωνιστές, ένα ζευγάρι γκέι ανδρών, να κάνουν σεξ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την ώρα που είναι ανοιχτός για το κοινό και γεμάτος με τουρίστες, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες καλύπτουν την περίπτυξη, κάνοντας πως τραβούν φωτογραφίες.

Η ερασιτεχνική ταινία ξεφτίλα μικρού μήκους «Ξεπαρθενών», έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το πρωί, μιας και περιλαμβάνει σκηνές της ερωτικής συνεύρεσης δύο νεαρών, πάνω στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μέρα μεσημέρι, ενώ στο χώρο κυκλοφορούν δεκάδες επισκέπτες.

Η ταινία κυκλοφορεί ελεύθερα προς θέαση στο διαδίκτυο, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν ειδικές δικλείδες ασφαλείας που να απαγορεύει την πρόσβαση σε ανήλικους.

Διαβάζοντας λοιπόν το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο στην ιστοσελίδα που προβάλλεται γίνεται σαφές πως η παρέα των νεαρών κοριτσιών και αγοριών που αποφάσισαν να «βαφτίσουν» ταινία μικρού κάποιες προσωπικές τους στιγμές γνώριζαν πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις…

«Γιατί έτσι γουστάρουμε» απαντούν προκλητικά οι συντελεστές για την ξεφτίλα.

«Προκαλεί δυσφορία αρκετές φορές, όταν ένα έργο για να σταθεί απαιτούνται εξηγήσεις, όμως, υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό το έργο θα προκαλέσει δημόσιες αντιδράσεις. Εφόσον, λοιπόν, θέλει να έχει και δημόσια απεύθυνση καλό είναι να στηριχθεί από έναν λόγο που ξεκαθαρίζει το ποιον του. Επί της ουσίας δεν είναι τόσο εξηγήσεις, όσο η ίδια η οπτική των συντελεστών και των συντελεστριών» γράφουν στο κείμενο.

«Γενικά, ως απάντηση σε όλα τα γιατί στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των επεξηγήσεων, που μπορούν να δοθούν, πάντα υπάρχει κι αυτή: γιατί έτσι γουστάρουμε. Από εκεί κι έπειτα στο γιατί μια ταινία που έχει το ερωτικό στοιχείο μέσα, ίσως η απάντηση είναι κάπως προφανής: γιατί ο έρωτας κι η σεξουαλικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Όσον αφορά τον έρωτα μεταξύ δύο ή τριών ή παραπάνω ανδρών ή και γυναικών, πρώτα από όλα, ας αναρωτηθούμε τι είναι ο άνδρας, η γυναίκα, κι αν υπάρχουν φύλα, σε τι βαθμό έχουν φυσικά ή επίκτητα χαρακτηριστικά, αλλά αυτή η συζήτηση ξεφεύγει από τους σκοπούς του κειμένου αυτού» συμπληρώνουν.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτού του τύπου η σεξουαλικότητα μας ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο έργο ως συντελεστές/τριες/στά κι αυτή προβάλλουμε. Με ένα τρόπο που, με τα μέσα τα οποία διαθέτουμε, εκφράζουμε κάποια από αυτά που θέλουμε να ζήσουμε ή που ζούμε ή που μας ανησυχούν όπως τα ζούμε. Επιλέγουμε τη δημόσια απεύθυνση, όχι μόνο για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Κάποιες από εμάς δεχόμαστε σωματική και λεκτική βία για τις επιλογές κι εκφράσεις της σεξουαλικότητάς μας, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άνθρωποι που δολοφονούνται ή/και φυλακίζονται, γιατί έχουν αυτό που άλλοι λένε αποκλίνουσα σεξουαλικότητα. Από τα παιδιά —​​​​​​​ συνήθως αγόρια —​​​​​​​ που δεν βρίσκουν τόπο να σταθούν, όταν οι συμμαθητές τους αποφασίσουν ότι είναι αδερφές, μέχρι το ξύλο, την περιθωριοποίηση ή και τα μαχαιρώματα από τα οποία υποφέρουν πολλοί και ιδιαίτερα ομάδες όπως οι τρανς γυναίκες. Σε όλο αυτό δεν στεκόμαστε απαθείς. Ας αποτελέσει αυτή η μικρή κίνηση μια φωνή πως κανείς και καμιά δεν είναι μόνη.​​​​​​ Θα ζούμε τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα, όπως επιθυμούμε και θα υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ύπαρξη, μα και συνύπαρξη, όλων των σεξουαλικοτήτων που δεν παραβιάζουν την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας» αναφέρουν σε άλλο σημείο.

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει την προσωπική του άποψη για το θέμα και αναφέρει : 

«Είναι ανεπίτρεπτο. Ο κάθε Έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για δήθεν ακτιβιστικές δραστηριότητες και επαναστατικές πράξεις, που στην πραγματικότητα είναι και βλακώδεις και ανήθικες. Δεν μπορούμε να γυρίζουμε τέτοιου είδους κλιπ στον Ιερό Βράχο. Θα μπορούσαν να γυρίσουν τέτοιες σκηνές σε μια εκκλησία;», διερωτάται.

«Μου την έστειλαν και την είδα. Απλώς την είδα. Ούτε ξέρουμε ποιος την έκανε, ούτε ποιοι είναι αυτοί που συμμετέχουν ούτε τίποτα. Εάν υποστηρίζουν ότι αυτή η ταινία είναι μια ακτιβιστική γκέι πράξη, το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν είναι να πάνε να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη. Μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν τους καλύπτει κανείς νομικά. Και εγώ μπορώ να υποστηρίξω ότι είμαι στον Άρη. Είμαι; Δεν είμαι», λέει ο Σπ. Μπιμπίλας.

Το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε πως δεν έχει δώσει καμία άδεια και πως «ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο». Προανήγγειλε, επίσης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», αναφέρεται σχετικά.



Συμμορία νεαρών κακοποιών σπάνε αυτοκίνητα και ποζάρουν με όπλα και χρήματα στα social media



Βίντεο με βανδαλισμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Σε αυτά τα video που ανεβάζουν οι νεαροί κακοποιοί, κρατούν στα χέρια τους χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, ενώ φέρουν και όπλα, ενώ υποστηρίζουν ότι εκτός από τους βανδαλισμούς κλέβουν και τα αυτοκίνητα.

Στο ένα από τα βίντεο καταγράφεται η στιγμή που καταστρέφουν ένα αυτοκίνητο. Ο ένας έχει ανέβει στο καπό του αυτοκινήτου και με κλοτσιές θρυμματίζει το παρμπρίζ.

Κάποια στιγμή ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει προς το νεαρό που κλωτσάει το αυτοκίνητο «πας καλά;», ωστόσο δεν πήρε καμία απάντηση, παρά μόνο τα απαξιωτικά γέλια των νεαρών, οι οποίοι στη συνέχεια σπρώχνουν το αυτοκίνητο.

Λίγο αργότερα θα μπουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο ένας από αυτούς θα κάτσει στη θέση του οδηγού, ενώ το άτομο που θα καθίσει στα πίσω καθίσματα θα καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο την αποχώρηση τους από το σημείο.

Σε άλλο video, εμφανίζονται οκτώ άτομα τα όποια έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Έχουν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία τα κρατούν στα χέρια τους, ενώ σε εικόνες που έχουν τραβήξει με τα κινητά τους τηλέφωνα φαίνεται και βόμβες μολότοφ οι οποίες είναι έτοιμες προς χρήση.





Ξεκινάει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

 


Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη αναγκών που έχει δημιουργήσει στο Σύστημα Υγείας η πίεση από τη μετάλλαξη Omicron.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται πως η επίταξη αφορά γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Το ΦΕΚ αναφέρει : 

Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όρ- γανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με την παρ. 1, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστη- μα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.



Εμβολιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να λάβει μέρος στο Australian Open

 


Όπως έκανε γνωστό ο ανταποκριτής της ΕΡΤ από τη Μελβούνη, Αλέκος Μάρκελλος, ο Έλληνας τενίστας έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για να συμμετάσχει στο Australian Open.

Στο μεγάλο αυτό τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν άλλωστε μόνο όσοι αθλητές είναι εμβολιασμένοι, με τα τέσσερα κύρια εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson), το ρωσικό εμβόλιο δεν πήρε έγκριση από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

“Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία” είχε τονίσει πρόσφατα σε συνέντευξη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.




Μείωση έως 4% στον ΕΝΦΙΑ που σε δεύτερη φάση θα φτάσει στο 8%

 


Ελάφρυνση αναμένεται να δουν οι φορολογούμενοι μέσα στο 2022 καθώς ο νέος ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι μειωμένος εώς 4%, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπόλοιπη μείωση μέχρι να φτάσει συνολικά στο 8%, θα υλοποιηθεί αλλά δε δεύτερο χρόνο.

Η συνολική ελάφρυνση που θα αφορά στον ΕΝΦΙΑ θα φτάνει στα 60 εκατ. ευρώ για τους φορολογούμενους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πρώτη δόση να πληρωθεί στα τέλη Μαρτίου και η τελευταία δόση τον Δεκέμβριο του 2022.

Έτσι η κυβέρνηση κάνει πράξη, και αυτή την προεκλογική της εξαγγελία, αρχίζοντας από την μείωση του 4%, που σε δεύτερο χρόνο θα φτάσει στο 8%.




Στον εισαγγελέα θα στέλνονται οι αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

 


Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα γονείς μαθητών, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο προσέλευσης και παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο και αφήνουν τα παιδιά τους εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην Κρήτη αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη θα βρεθούν όσοι από τους αρνητές γονείς των 23 μαθητών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, αλλά και ενός μαθητή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μέχρι τώρα δεν παρακολουθούν τα μαθήματα τους δεν επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα στις σχολικές τους αίθουσες.

Στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μίλησε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραγιαννίδης είχαν συνάντηση με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατά την οποία έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πρόσφατη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την ποινική αντιμετώπιση των αρνητών γονέων και τις περιπτώσεις μαθητών που εξακολουθούν, μετά την επικαιροποίηση των στοιχείων, να απουσιάζουν από τα μαθήματά τους. Πρόκειται για 23 μαθητές από 18 οικογένειες, από τους οποίους 17 είναι Δημοτικού, σε 10 διαφορετικές σχολικές μονάδες, και 6 είναι Νηπιαγωγείου σε ισάριθμες σχολικές μονάδες. Σε αυτές προστίθεται μία ακόμη περίπτωση μαθητή από σχολική μονάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι γονείς αυτοί, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, όπως άρνηση χρήσης μάσκας και διενέργειας ή δήλωσης διαγνωστικού τεστ, ακόμη και φόβο λόγω παρουσίας ατόμου υψηλού κινδύνου στην οικογένεια, αφήνουν τα παιδιά τους εκτός μαθησιακής διαδικασίας και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα, με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους, οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώσουν τους γονείς όσων μαθητών εξακολουθούν να απουσιάζουν για την υποχρεωτικότητα της φοίτησης. Για όσες περιπτώσεις μαθητών διαπιστωθεί ότι εντός της εβδομάδας συνεχίζουν να απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ανέφερε ο κ. Μπελαδάκης.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά μαθητών και μαθητριών που στερούνται της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο προσέλευσης και παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο.

Μόνο στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 160 μαθητές και μαθήτριες έχουν μείνει εκτός σχολείου. Βάσει των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μόνο στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα παιδιά μένουν στο σπίτι, επειδή οι γονείς τους δεν αποδέχονται την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Άλλοι 20 μαθητές βρίσκονται εκτός σχολείου για τους ίδιους λόγους στους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (συνολικά 70 σε επίπεδο Περιφέρειας), με ιδιαίτερη έμφαση στο νομό Σερρών.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συνολικά 45 παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, εκ των οποίων 33 στην Πρωτοβάθμια και 12 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη Θεσσαλία, μόνο στη Λάρισα 35 παιδιά αρνητών κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών, ενώ στη Ήπειρο καταγεγραμμένες είναι 10 περιπτώσεις παιδιών σε Πρέβεζα και Άρτα και επίσης έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές αρχές.


Με πληροφορίες από ertnews.gr, iatronet.gr, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Νίκος Φίλης: Έκκληση να παραταθούν για λίγες ημέρες οι σχολικές διακοπές

 



Έκκληση να παραταθούν για λίγες ημέρες οι σχολικές διακοπές, απευθύνει με δήλωση του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

«Σκοπός να μην μετατραπούν τα παιδιά μας σε πειραματόζωα και τα σχολεία σε τόπους υπερμετάδοσης της νόσου και διάδοσης του ιού στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

«Αναγκαία η μικρή παράταση των διακοπών»

Ο Νίκος Φίλης τονίζει: «Είναι αναγκαία η μικρή παράταση των διακοπών για να μπορέσει να ανασάνει το ΕΣΥ, σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα κατέχει αναλογικά το μαύρο ρεκόρ παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ».

Επισημαίνει επίσης: «Στις άλλες χώρες ο εμβολιασμός είναι καθολικός, ενώ εδώ υστερεί, ιδιαίτερα μάλιστα στα νέα παιδιά και όχι με ευθύνη των οικογενειών τους. Στις άλλες χώρες τα τμήματα κλείνουν με 1 ή 2 κρούσματα. Εδώ διατηρείται το 50+1%, δηλαδή πρέπει να αρρωστήσουν τουλάχιστον 12 παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα. Το μέτρο αυτό αποφάσισε μονομερώς η κυβέρνηση. Είναι μέτρο πολιτικής σκοπιμότητας και όχι επιδημιολογικής ευθύνης. Στις άλλες χώρες χορηγούνται δωρεάν τεστ PCR, εδώ πληρώνονται πανάκριβα. Στις άλλες χώρες μοιράζονται δωρεάν μάσκες αυξημένης προστασίας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εδώ όχι. Στις άλλες χώρες δεν αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα, όπως παράλογα έγινε εδώ φέτος».

Ο Νίκος Φίλης καταλήγει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απευθύνει έκκληση να ακουστεί η γνώμη πολλών ειδικών, αλλά και η αγωνία των γονιών και των εκπαιδευτικών. Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα για λίγες ημέρες, ως ότου να ξεσπάσει το κύμα της πανδημίας. Είναι αναγκαία η μικρή παράταση των διακοπών για να μπορέσει να ανασάνει το ΕΣΥ, σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα κατέχει αναλογικά το μαύρο ρεκόρ παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Να καταργηθεί το 50+1% που λειτουργεί ως μηχανισμός μετάδοσης του κορονοϊού. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια και τα παιδιά σύντομα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον».



Έκοψε το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα και τα πήγε στην αστυνομία


 

Ένας άνδρας εμφανίστηκε εχθές Παρασκευή, 07.01.2022, σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική Γαλλία και ομολόγησε ότι σκότωσε έναν άλλον, δείχνοντας ως αποδεικτικά στοιχεία το κεφάλι και το πέος του θύματός του, τα οποία κουβαλούσε σε ένα σακίδιο.

«Ένα άτομο πήγε στην αστυνομία του Φρεζίς, αφού έκοψε το κεφάλι και το πέος ενός άνδρα» ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής σε ένα δελτίο Τύπου.

Η δικαστική αστυνομία διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο 38χρονος δράστης «επιδείκνυε ένα ανθρώπινο κεφάλι» και «αμέσως οδηγήθηκε στο τμήμα και τέθηκε υπό κράτηση».

Ο συλληφθείς ήταν γνωστός στις αρχές για διάφορα μικροαδικήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται στον τόπο του εγκλήματος, το σπίτι του 38χρονου.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.




Γελάει ο κόσμος με το νέο παραλήρημα του ψεκασμένου αρνητή Πετράκου

 


Έχει χάσει κάθε μέτρο ο Γρηγόρης Πετράκος, και σε νέα παραληρηματική ανάρτηση ξεφτιλίζεται όπως συνηθίζει τους τελευταίους μήνες

Ο γνωστός ψεκασμένος και κυριότερος εκφραστής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα, αλλά και των αρνητών της πανδημίας, της επιστήμης και της κοινής λογικής, επανέρχεται με μια παραληρηματική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στην ακατάληπτη και γελοία ανάρτηση, που μόνο ένα ταραγμένο μυαλό μπορεί να γράψει, τα μπερδεύει όλα για να βγάλει ένα σενάριο συνωμοσιολογίας. Μιλάει για την «φιλελέφτ κομμουνιστική Αυστραλία» (!), μιλάει για το… e-wallet αφήνοντας υπονοούμενα «φακελώματος» από την κυβέρνηση, μιλάει για την υπερκατανάλωση και τον… καφέ, μιλάει για την «Ιεραρχία της Μαφίας», και πραγματικά όποιος διαβάζει για να γελάσει όσα γράφει κάπου προβληματίζεται για το εάν έχει σώας τας φρένας ο τύπος.

Καταλήγει δε, με μια απειλή, λέγοντας: «Οσο υπάκουοι κι αν ήσασταν μέχρι τώρα, αρκεί ένα στραβοπάτημα για να κοπούν τα προνομιάκια σας…».

Στην ανάρτηση του αποθεώνει και τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, για την αντίδραση του να μην εμβολιαστεί ώστε να έχει συμμετοχή στο Australian Open.

Με μία ακόμα ανάρτηση ο Γρηγόρης Πετράκος, αποδεικνύει ότι είναι ένας επικίνδυνος, που παίζει με την δημόσια υγεία, κάνοντας τον επιστήμονα, και αυτά που γράφει εκτός από γέλιο προκαλούν και προβληματισμό για το ταραγμένο του μυαλό.

Grigoris Petrakos
13 ώρες πριν

Όσοι υποστηρίζουν τις πρακτικές της φιλελεφτ κομμουνιστικής Αυστραλίας προφανώς λατρεύουν και το αδελφό καθεστώς της Κίνας.
Μη ζηλεύετε αδέρφια. Σας έρχεται κι εδώ...

Δεν πιστεύω να μην έχετε κατεβάσει ακόμα
το e-wallet? Με τα πιστοποιητικά σας μέσα και την ηλεκτρονική σας ταυτότητα;...

Δείτε περισσότερα
5,2 χιλ.
219
456


Με λεξιλόγιο κρητικού ποιμενικού ο Παύλος Πολάκης βρίζει τον Πλεύρη και απειλεί

 


Το ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ένας άξεστος ακροαριστερός, τραμπούκος που καλύπτεται πλήρως από τον Αλέξη Τσίπρα, το ξέρει όλη η υφήλιος.

Επίθεση προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη εξαπολύει ο Παύλος Πολάκης, αυτή την φορά για την 83χρονη μητέρα του η οποία όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook «περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!».

O Παύλος Πολάκης εγκαλεί τον υπουργό Υγείας τονίζοντας ότι: «από το νοσοκομείο της λένε πως εστειλες στις 31/12/2021 μια απόφαση με την υπογραφή σου που λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο!! Οι άλλοι πρέπει να πανε να κάνουν στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Μόνο που τα ιδιωτικά κέντρα ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!» και τον καλεί να πάρει πίσω την συγκεκριμένη εγκύκλιο. 

«Αλλιώς ,ΕΛΕΕΙΝΕ ,δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να σταθείς για οτιδήποτε συμβεί σε αυτούς τους ασθενείς από την καθυστέρηση της διάγνωσης!!!!!», προσθέτει ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διστάζει να απειλήσει και πάλι, με το γνωστό ακροαριστερό ύφος του!!

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«ΑΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ!!!

Αυτή τη στιγμή η μητέρα μου 83 χρόνων,δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κοβιντ και υποκείμενα νοσήματα ,με αρνητικό ραπιντ ,είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομειου Ρεθυμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρος και να ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ PCR!!!

Από το νοσοκομείο της λένε πως εστειλες στις 31/12/2021 μια απόφαση με την υπογραφή σου που λέει πως ΜΟΝΟ όσοι είναι για εισαγωγή θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο!!

Οι άλλοι πρέπει να πανε να κάνουν στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ .Μόνο που τα ιδιωτικά κέντρα ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ,ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ PCR ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΟΒΙΝΤ !!!

Αλλιώς ,ΕΛΕΕΙΝΕ ,δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να σταθείς για οτιδήποτε συμβεί σε αυτούς τους ασθενείς από την καθυστέρηση της διάγνωσης!!!!!

ΥΓ στη φωτογραφία αυτό που δείχνει ο φύλακας του νοσοκομειου Ρεθυμνου στους ασθενείς που αναζητούν βοήθεια ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ!!!

ΕΛΕΕΙΝΕ ΞΑΝΑ!!!»


app-facebook
Παυλος Πολακης
15 ώρες πριν



Πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος

 



Η πρόληψη και η προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης και η συνολική αποκατάσταση, βιώσιμη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών του ΥΠΕΝ.


Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων: Όσον αφορά τη θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση, σε εξέλιξη βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων για την αποκατάσταση 200.000 στρεμμάτων σε πολλά υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα στην Ελλάδα φυτεύοντας 20 εκατομμύρια δέντρα, τοπικών ελληνικών ποικιλιών αργής καύσης δέντρων. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει πιλοτικές αναδασώσεις σε Πάρνηθα, Πέραμα, Ροδόπη και Κοζάνη και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το 2025.

Αποκατάσταση Δασικών Εκτάσεων: Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση καμένων δασικών εκτάσεων, ενώ ώθηση στις προσπάθειες δίνει ο θεσμός του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης εκτάσεων, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. (Χρηματοδοτεί την εκπόνηση της μελέτης και την υλοποίηση των έργων). Ήδη ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλα τα αντιδιαβρωτικά έργα στη βόρεια Εύβοια και τώρα υλοποιούνται τα αντιπλημμυρικά.

Δασικοί Χάρτες: Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας εξαιρουμένων των εκτάσεων που αφορούν σε σχέδια πόλης και οικισμούς καθώς και λοιπές υπό εκκρεμότητα υπαγωγής σε πολεοδομικές διατάξεις. Μάλιστα, έγινε αποδοχή της ομόφωνης γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σύμφωνα με την οποία: εκτάσεις που στο παρελθόν είχαν αγροτικό χαρακτήρα, στις οποίες λόγω εγκατάλειψης αναπτύχθηκαν ασπάλαθοι και φρυγανώδης βλάστηση, δε χάνουν τον αγροτικό χαρακτήρα τους.

Όλυμπος: Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανακηρύχθηκε Εθνικό Πάρκο το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας, οι χρήσεις γης και οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Παράλληλα, προχωρούν οι απαιτούμενες ενέργειες με τη συγκρότηση τριμερούς Επιτροπής ΥΠΠΟΑ, ΥΠΕΝ και ΟΦΥΠΕΚΑ για τον έλεγχο φακέλου υποψηφιότητας συμπερίληψης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

ΟΦΥΠΕΚΑ: Ολοκληρώθηκε η σύσταση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που θα ασκεί τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας και θα υλοποιεί δράσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Έχουν ενσωματωθεί οι πρώτοι 7 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στον Οργανισμό.

Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες: Σε διαβούλευση βρίσκονται οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές της ανατολικής Κρήτης, της ανατολικής Μακεδονίας και της νότιας Πελοποννήσου. Το έργο έχει ως στόχο να προσφέρει ένα σαφές πλαίσιο οριοθέτησης και θεσμοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας στις 446 περιοχές «Natura 2000». Παράλληλα, θα θέσει όρους και περιορισμούς στις χρήσεις γης και στην άσκηση δραστηριοτήτων με πολλαπλά οφέλη τόσο ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και προς την ανάπτυξη της χώρας.

Εθνική στρατηγική για βιοποικιλότητα: Ψηφιακό Κόκκινο Βιβλίο θα καταγράψει και θα αξιολογήσει την κατάσταση διατήρησης περισσότερων από 10.000 ζώων και το σύνολο των 7.000 φυτών που συναντώνται απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα.

Πρωτοβουλίες για προστασία της άγριας ζωής:

Έλεγχος της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων για τη μείωση θνησιμότητας σημαντικών πτηνών.

Υλοποίηση σχεδίων δράσης για την προστασία καφέ αρκούδας, μεσογειακής φώκιας, ρινοδέλφινου και άλλων ειδών.

Κατασκευή ειδικών περασμάτων για την αποτροπή θανάτωσης ζώων από διερχόμενα οχήματα.

Μέτρα μείωσης θνησιμότητας ειδών ορνιθοπανίδας με μόνωση πυλώνων και τοποθέτηση σήμανσης στο δίκτυο μεταφοράς ενέργειας εντός περιοχών Νatura 2000.

Δημιουργία δικτύου χώρων τροφοδοσίας αρπακτικών πτηνών.

Αντιμετώπιση των αιτιών της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών.

Γεωπάρκα: Για πρώτη φορά, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με τον ΟΦΥΠΕΚΑ αναλαμβάνουν την προστασία και την οικονομική υποστήριξη των έξι αναγνωρισμένων Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, την προώθηση των δράσεων τους και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή αναγνώριση των Γεωπάρκων. Οι περιοχές αυτές είναι:

Του Βίκου - Αώου με τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, τα μοναδικά αλπικά τοπία της Τύμφης και του Σμόλικα, το μεγάλο πλήθος καρστικών και τεκτονικών δομών, τους Πύργους της Αστράκας, τα εντυπωσιακά φαράγγια του Βίκου και του Αώου με τη μοναδική γεωαρχαιολογική αξία και την εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πλήθος παραδοσιακών οικισμών.

Η Νήσος Λέσβος, στην οποία βρίσκεται το Απολιθωμένο Δάσος.

Η περιοχή του Ψηλορείτη στην Κρήτη.

Η περιοχή του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, σημαντικό παράδειγμα της ενεργούς τεκτονικής ανύψωσης της βόρειας Πελοποννήσου, με τη δημιουργία του φαραγγιού του Βουραϊκού, των κροκαλοπαγών σχηματισμών του Μεγάλου Σπηλαίου, του Σπηλαίου των Λιμνών και των πηγών της Στυγός.

Η περιοχή της Σητείας, με τις εντυπωσιακές παλαιοακτές, τα σπήλαια και τα φαράγγια, που τεκμηριώνουν την πρόσφατη ανύψωση της Κρήτης και τα σπουδαία παλαιοντολογικά ευρήματα Δεινοθηρίων και Πλειστοκαινικών θηλαστικών.

Και τέλος το μοναδικής φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας Γεωπάρκο Κοζάνης-Γρεβενών.

Οικοτουρισμός: Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Τουρισμού, της διαΝΕΟσις και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τη διαμόρφωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 και τον σχεδιασμό σειράς δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξή τους. Μάλιστα, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης:

η δημιουργία εθνικού δικτύου με μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας σε ολόκληρη τη χώρα,

η αποκατάσταση αναβαθμίδων (ξερολιθιές),

η δημιουργία και αναβάθμιση μουσειακών χώρων για τη φυσική ιστορία της Ελλάδας,

η ψηφιοποίησης συλλογών, καθώς και η δημιουργία εθνικού συστήματος παρακολούθησης ειδών, βιοτόπων και προστατευόμενων περιοχών, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Νοσοκομείο Άγριων Ζώων: Τέλος, προχωρά η δημιουργία του πρώτου νοσοκομείου για Άγρια Ζώα στη Ραπεντώσα Πεντέλης Αττικής, με τη συνδρομή των ΜΚΟ που ασχολούνται χρόνια στο πεδίο και εξετάζεται η προοπτική δημιουργίας δύο μονάδων σε Θεσσαλονίκη και Δωδώνη.



Καμία μείωση σε σύνταξη χηρείας ή αναπηρίας

 



Κανένας συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του. Δεν θα γίνουν περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις. Η εγκύκλιος που υπεγράφη, πριν από λίγες ημέρες αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά, επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Όπως έχει διευκρινιστεί, έρχεται ως εφαρμογή σχετικής πρόβλεψης τόσο στον νόμο 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου) όσο και στον νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση).

Με τον νόμο Κατρούγκαλου, κάθε συνταξιούχος λαμβάνει την εθνική σύνταξη, η οποία χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ανταποδοτική σύνταξη, η οποία προκύπτει από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Είναι σαφής ο νόμος ότι λαμβάνεις μια μόνο εθνική σύνταξη.

Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται ότι, βάσει του νόμου, η θέσπιση της εθνικής σύνταξης (επιπλέον της ανταποδοτικής σύνταξης) αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός κατώτατου ποσού σύνταξης για κάθε κατηγορία συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ.

Όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης.