Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζει ο Ανδρουλάκης να μην ομολογεί γιατί τον παρακολουθούσαν και κάνει κριτική


 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν καταλαβαίνει, η καταλαβαίνει πολύ καλά και είναι σε δύσκολη θέση, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ομολογήσει γιατί τον παρακολουθούσαν, να ομολογήσει τι έκανε και να μην φτάσει η ημερομηνία των εκλογών με αυτή την ρετσινιά επάνω του.

Στην νέα του παρέμβαση, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αίθουσα «Ελληνικός Κόσμος»,  ήταν ευκαιρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ομολογήσει γιατί τον παρακολουθούσαν ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός και αντί αυτού σημείωσε πως το κλίμα έχει πλέον αλλάξει παρότι στην αρχή υπήρξε διάθεση να αποδομηθεί και να περιθωροποιηθεί η δική του καταγγελία. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «ο θεσμικός ρόλος που επιλέξαμε είχε τελικά αποτέλεσμα», τονίζοντας ότι ο παρακρατικός βραχίονας θα καμφθεί. Λόγο έκανε μάλιστα για τις λίστες με τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, όπως έπραξε ο ίδιος, αλλά η διαφορά είναι ότι ο ίδιος το έκανε για να προλάβει τις εξελίξεις που θα τον εμφάνιζαν κατηγορούμενο για αυτό που έκανε.

Η Κυβέρνηση λέει ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι έρχεται ευρωπαϊκή καταδίκη, έφερε ένα σχέδιο νόμου, που παρά τα όποια θετικά στοιχεία, δεν θίγει επί της ουσίας τον πυρήνα των σοβαρών παθογενειών του συστήματος. Εξακολουθεί να λείπει κάθε διάθεση λογοδοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προανήγγειλε το «όχι» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην ΕΥΠ, αντί να δείξει σοβαρότητα και ότι έβαλε μυαλό. Όπως είπε, τα δύο βασικά σημεία κριτικής αφορούν τη τριετία που πρέπει να παρέλθει για την ενημέρωση του παρακολουθούμενου και την μη εμπλοκή της ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως πρέπει να ενισχυθεί η ανεξάρτητη αρχή -η οποία ανέδειξε και την δική του περίπτωση-, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό ο χρόνος ελέγχου της παρακολουθήσης να μην ταυτίζεται με έναν εκλογικό κύκλο. 

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε από το βήμα της συνέντευξης τύπου, την κατάργηση της αντισυνταγματικής - όπως την χαρακτήρισε - διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει, τους παρακολουθούμενους για λόγους εθνικής ασφαλείας και μάλιστα αναδρομικά, την πλήρη αιτιολόγηση της άρσης του απορρήτου στην σχετική εισαγγελική διάταξη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητά της, την αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο, την τελική απόφαση για την παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, να λαμβάνει Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών και να γνωστοποιείται με πλήρη στοιχεία αμέσως στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ώστε ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός.

Υπογράμμισε πως, είναι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, οι ανεξάρτητες αρχές που έφτιαξε το κόμμα την εποχή της διακυβέρνησης του για να ενισχύσει τη Δημοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια, να έχουν ισχυρές αρμοδιότητες για να διασφαλίζουν όλα αυτά τα οποία οδηγούν την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή θεσμική κανονικότητα.

Όπως είπε, έχει ήδη προτείνει, η Ελληνική Βουλή και ο κ. Τασούλας να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν απαντήσεις και για όσα πρόσωπα λέγεται ότι επίσης παρακολοθούσε η ΕΥΠ. «τον προτρέπω να το κάνει εντός της εβδομάδας- προκειμένου να υπάρξει έλεγχος των κινητών τηλεφώνων όλων των Βουλευτών και των συνεργατών τους, όπως ακριβώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να πάψουν να υπάρχουν φήμες, υποψίες και ο πολιτικός κόσμος να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης».

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά αξιακό, αλλά στην περίπτωση του υπενθυμίζουμε ότι είναι προσωπικό, κάτι έκανε και δεν το ομολογεί και αυτό το γνωρίζει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι απολύτως σαφές ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, να ξέρουμε όλη την αλήθεια πριν τις εκλογές και ο Πρωθυπουργός να ακολουθήσει το μοναδικό δρόμο που του απομένει. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο, χωρίς σκιές. Και αυτό είναι η ευθύνη του». Όπως ευθύνη του προσθέτουμε είναι να ομολογήσει τώρα πρίν τις εκλογές γιατί τον παρακολουθούσαν, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι έκανε παρά τις συνέπειες των πράξεων του.

Επιπλέον, υπογράμμισε, «τριετείς προθεσμίες και αναδρομικότητα για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων, δεν νοούνται, αν θέλουμε να έχουμε καθαρό τοπίο προεκλογικά. Τα αποκαλυπτήρια του παρακρατικού μηχανισμού της αυλής του Μαξίμου και πρέπει να γίνουν και αυτό είναι ένα ελάχιστο οφειλόμενο προς τους πολίτες», όπως οφείλει και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης να πει την αλήθεια και να σταματήσει να κρύβεται.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου